منو

راهنمای خرید بهترین قالب کیک و شیرینی و معرفی انواع مختلف آن

قالب کیک فلزی روکش تفلون مدل موج کد m20
قالب کیک فلزی روکش تفلون مدل موج کد m20
قالب کیک آلومینیومی میان تهی مدل E56
قالب کیک آلومینیومی میان تهی مدل E56
قالب کیک با روکش گرانیتی کد 1018
قالب کیک با روکش گرانیتی کد 1018
قالب کیک مدل شارلوت جنس گرانیت کد 01
قالب کیک مدل شارلوت جنس گرانیت کد 01
قالب کیک کمربندی جنس تفلون مدل 317
قالب کیک کمربندی جنس تفلون مدل 317
قالب کیک تفلون مجموعه 3 عددی قلب دایره مربع
قالب کیک تفلون مجموعه 3 عددی قلب دایره مربع
قالب کیک تفلون طرح قلب مدل سه تکه
قالب کیک تفلون طرح قلب مدل سه تکه
قالب کیک سیلیکونی تفال مدل Proflex سایز 23
قالب کیک سیلیکونی تفال مدل Proflex سایز 23
قالب کیک برند پرستیژ جنس تفلون طرح مستطیل
قالب کیک برند پرستیژ جنس تفلون طرح مستطیل
قالب کیک به گز مدل گرد لبه کوتاه مجموعه 10 عددی
قالب کیک به گز مدل گرد لبه کوتاه مجموعه 10 عددی
قالب کیک خارجی کایزر جنس تفلون مجموعه 4 عددی
قالب کیک خارجی کایزر جنس تفلون مجموعه 4 عددی
قالب کیک گرانیتی روکش تفلون مدل شارلوت طرح بیضی
قالب کیک گرانیتی روکش تفلون مدل شارلوت طرح بیضی

شیرینی و کیک پختن همیشه یکی از لذت بخش ترین کارها برای بانوان و یا حتی آقایان محسوب می شود. همه اعضای خانواده معمولا علاقه زیادی به خوردن انواع شیرینی جات دارند و به همین دلیل همیشه خانم خانه را به این کار تشویق می کنند. لازمه پخت یک کیک و یا شیرینی باکیفیت بدون شک استفاده از مواد اولیه مرغوب و اجرای کامل دستور تهیه آنها می باشد. منتهی در کنار همه اینها داشتن یک قالب کیک باکیفیت و نچسب جزو اصلی ترین مواردی است که حتما باید در خانه موجود باشد تا پخت انواع شیرینی و کیک برای شما لذت بخش باشد.

برای پخت کیک انواع مختلفی از قالب های کیک وجود دارد که هر کدام دارای ویژگی ها، معایب و مزیت های خاص خودشان هستند. این تنوع در قالب های کیک شاید انتخاب را برای ما سخت کند به همین منظور قصد دارم در اینجا در مورد انواع قالب کیک و انتخاب بهترین قالب برای پخت کیک بنویسم. اگر دوست دارید برای آماده کردن کیک های مختلف مناسب ترین قالب را انتخاب کنید مطالعه این مقاله از طوطی کالا بهتون کمک می کند.

راهنمای خرید قالب کیک

راهنمای خرید انواع قالب کیک با طرح های زیبا

منظور از قالب کیک چیست؟

قالب ها در واقع ظروفی هستند که به دلیل جنس خاص به کار رفته در آنها و ظاهر خاص و زیبایی که دارند، باعث شکل دهی به مواد غذایی می شوند. از این قالب ها بیشتر برای شکل دادن به انواع کیک، بستنی، ژله و غذاهای درست شده با برنج استفاده می شوند. قدمت استفاده از قالب های مختلف می توان گفت نسبتا طولانی است، چراکه از زمان بابلی ها یکسری ظروف کشف شده اند که شکل آنها شبیه به ماهی و یا حیوانات دیگر بوده است.

پس می توان گفت که منظور کلی از قالب کیک ظروفی به شکل مربعی، دایره، بیضی، شش ضلعی و ... است که به دلیل قابلیت نچسبی که دارند، مانع از چسبیدن کیک به قالب خواهند شد و ظاهر کیک به هیچ وجه تغییر نخواهد کرد.

انواع قالب کیک از نظر جنس

اصلی ترین و مهم ترین مورد در انتخاب بهترین قالب گزینش بهترین جنس برای پخت انواع مختلف کیک است تا بهترین نتیجه را بگیریم. در ادامه به ویژگی های ۵ جنس مختلف قالب که بیشتر دیده و استفاده می شوند، اشاره می کنم.

قالب کیک آلومینیومی

قالب های آلومینیومی در انواع طرح ها و شکل های متفاوت مانند ساده، شکلی و میان تهی وجود دارند. این قالب ها می توانند گرما را بخوبی انتقال دهند و کیک سریع بپزد. اما سطح براق آنها باعث بازتاب گرما می شود و از قهوه ای و برشته شدن کیک جلوگیری می کند. در انتخاب قالب های آلومینیومی بهتر است قالب های سنگین تر را انتخاب کنیم تا کیک در آنها بهتر بپزد. قالب های سبک اگر چه دارای قیمت کمتری هستند، اما چون خیلی سریع داغ می شوند، ممکن است اطراف کیک بسوزد در حالی که وسط آن هنوز نپخته و کیک بطور یکنواخت نپزد.

قالب کیک آلومینیومی

عکس قالب کیک آلومینیومی ساده و میان تهی

در قالب های آلومینیومی بهتر است مواد اسیدی را داخل آنها نریزیم. چراکه ممکن است با آلومینیوم واکنش دهند و مواد مضر وارد کیک ما شود. بنابراین لازم است کیک هایی که با آبمیوه های اسیدی مانند آب پرتقال آماده شده در قالب آلومینیومی نپزیم.

قالب های آلومینیومی قالب های مقاوم هستند که به هیچ وجه زنگ نمی زنند و مدت ها می توانید از آنها استفاده کنید و در کل این قالب ها از ارزان ترین نوع قالب های کیک هستند و همچنین برای درست کردن ژله نیز مناسب هستند.

آلومینیوم آنودایز شده یا روکش شده

آلومینیوم روکش دار روشن طبق یک فرایند الکتروشیمیای لایه بیرونی آن سخت می شود د در این صورت حالت ضدخش، ضد زنگ و نچسب می گیرند. اما در استفاده از آنها باید مواظب باشید با چاقو یا سیم ظرف شویی روی آنها نکشید. چراکه ممکن است سطح روی آنها دچار آسیب شود. آلومینیوم آنودایز شده تیره مدت طولانی تر تحت فرایند شیمیایی قرار می گیرد و ۱۰ برابر ضخامت لایه رویی آن بیشتر است.

این قالب ها گرما را خیلی سریع انتقال می دهند، بنابراین زمان پخت کیک را باید به اندازه یک سوم کم کنید. برای مثال اگر زمان پخت کیک در قالب معمولی ۱ ساعت است اگر با این قالب کیک می پزید، ۴۵ دقیقه برای پخت کافی است. این قالب را باید با اسکاچ ابری و آب گرم شست و در ماشین ظرف شویی نشویید.

قالب کیک شیشه ای

قالب های شیشه ای نشکن یا همان پیرکس یکی از سالم ترین قالب های کیک هستند که البته معمولاً شکل های ساده مانند مربع، مستطیل و دایره ای دارند. این ظروف یا مواد اسیدی واکنش نمی دهند و برای پخت انواع کیک بسیار سالم هستند.

برای پخت کیک با این ظروف بهتر است ۱۰ درجه دمای فر را کمتر از میزان گفته شده در دستور قرار دهید تا کیک بهتر بپزد و برای جدا شدن کیک از این قالب ها حتماً از کاغذ روغنی استفاده کنید.

قالب کیک شیشه ای

عکس قالب کیک شیشه ای نشکن مخصوص ماکروفر

قالب را چرب کنید. کاغذ روغنی را داخل آن قرار دهید. بطوری که اطراف قالب را هم بگیرد و بعد داخل کاغذ هم چرب و آردپاشی کنید تا کیک به راحتی از قالب جدا شود. در هنگام استفاده از این قالب ها مواظب باشید وقتی از فر آنها را خارج کردید و داغ هستند در آب سرد قرار ندهید. همچنین آنها را مستقیم روی شعله نگذارید، چون ممکن است بشکنند.

قالب کیک نچسب یا تفلون

این قالب ها از آلومینیوم یا استیل هستند که یک لایه نچسب روی آنها کشیده شده و باعث می شود کیک به راحتی از قالب جدا شود. رنگ تیره آنها باعث می شود گرما را بخوبی جذب کند بهتر است برای اینکه اطراف کیک زیاد قهوه ای و خشک نشود دمای فر و زمان پخت را برای این نوع قالب ها کم کنید. این قالب ها هم در طرح های ساده شکلی و میان تهی وجود دارند.

قالب کیک نچسب

در هنگام شستن و جدا کردن کیک از اجسام تیز یا سفت استفاده نکنید. چون ممکن است لایه نچسب آن آسیب ببیند و حالت نچسب بودن خودش را از دست بدهد. این قالب ها نسبت به قالب های آلومینیومی قیمت نسبتاً بالایی دارند.

قالب کیک سیلیکونی

قالب سیلیکونی از سیلیکون قابل انعطاف ساخته شده که دمای منفی ۴۰ تا مثبت ۵۸۰ درجه را تحمل می کند. و قابل استفاده در فریزر، مایکروویو و فر است. از قالب های سیلیکونی بیشتر برای تهیه دسر و کیک های یخچالی استفاده می شود.

در انتخاب قالب سیلیکونی حتماً یک جنس خوب و با کیفیت تهیه کنید. چون اگر جنس مرغوب نباشد با حرارت رنگ آنها تغییر می کند و بوی بد می گیرد. برای درآوردن کیک از قالب سیلیکونی باید قالب را چرب و آرد پاشی کنید.

قالب های سیلیکونی برای ژله خیلی مناسب نیست و ژله به سختی از آن خارج می شود. و بیشتر برای دسرهای شیردار مانند انواع کارامل و ژله بستنی این نوع قالب خوب است. این قالب ها دارای طرح های متنوع و زیبایی هستند که امروزه خیلی طرفدار پیدا کردند.

قالب کیک سیلیکونی

بهترین طرح ها و مدلهای قالب کیک سیلیکونی

انواع قالب کیک از نظر شکل

یکی دیگر از عوامل برای انتخاب بهترین قالب برای پخت کیک گزینش بهترین شکل قالب برای کیک مد نظر ماست. در ادامه انواع قالب از نظر شکل و ویژگی های آن ها را بررسی می کنم.

قالب ساده

قالب ساده به قالب های مربعی، دایره ای و مستطیلی گفته می شود که دارای سطح صاف هستند برای پخت انواع کیک می توان از آنها استفاده کرد و به دلیل سطح صافی که دارند درآوردن کیک از آنها راحت تر است. برای پخت کیک های چند طبقه و یا معمولی از قالب های ساده استفاده می شود.

قالب ساده می تواند در جنس آلومینیومی، نچسب و حتی سیلیکونی باشد. برای درآوردن کیک از قالب های ساده آن ها را چرب و آرد پاشی کنید، کافی است. حتی برای اطمینان بیشتر و راحت تر شدن کارتان می توانید از کاغذ روغنی در کف و یا اطراف آنها استفاده کنید.

قالب کیک ساده

عکس انواع مدل ها و شکل های قالب کیک ساده

قالب های کمربندی

قالب های کمربندی در بیشتر مواقع از جنس نچسب هستند. و معمولا در شکل های ساده دایره و قلبی در بازار وجود دارد. از ویژگی بارز این قالب این است که بدنه آنها با یک گیره به راحتی باز می شود بنابراین می توان خیلی راحت کیک را از قالب خارج کرد.

برای پخت انواع کیک های خیس، چیزکیک ها و چاکلت موس ها بهترین انتخاب هستند. فقط به این نکته توجه کنید برای اینکه از کناره های قالب مواد کیک نشت نکند مخصوصاً اگر مایع کیک خیلی رقیق باشد، بهتر است کاغذ روغنی مانند تصویر بالا، کمی بیشتر از اندازه کف قالب ببریم تا درزهای قالب را بگیرد و مواد به بیرون نشت نکند.

قالب کیک کمربندی

قالب های کیک میان تهی یا شیفون دار

این قالب ها به صورت طرح دار و ساده وجود دارند و در وسط آنها یک مخروط شکل وجود دارد. این مخروط باعث می شود گرما به وسط کیک برسد و کیک سریع تر بپزد. همچنین چون گرما را یکنواخت تر به همه نقاط قالب منتقل می شود موجب می شود کیک بیشتر پف کند، سریع تر بپزد و همه جای آن یکنواخت باشد.

قالب های طرح دار

قالب های طرح دار در انواع جنس ها، بصورت یکدست و میان تهی وجود دارند. بهتر است اگر دوست دارید کیک های طرح دار بپزید از قالب جنس نچسب استفاده کنید. چون در آوردن کیک از این قالب های کمی سخت است و قالب نچسب کار را برای شما آسان تر می کند. اگر از این نوع قالب ها از جنس آلومینیومی دارید، حتماً قالب را به خوبی چرب و آرد پاشی کنید.

خرید اینترنتی قالب کیک

عکس قالب کیک طرحدار

نکته های مهم هنگام خرید قالب کیک

جنس بدنه

جنس بدنه این وسیله شکل دهنده از فلزاتی همچون استیل، تفلون، شیشه و آلومینیوم ساخته شده است که استفاده کردن از هر کدام از این مدل ها بستگی به مقاوم بودن و کیفیت بالای آن ها خواهد داشت و همچنین باید دارای قابلیت نچسب بودن نیز باشند تا در پایان کار بتوان به راحتی کیک را از بدنه جدا کرد.

یادتان باشد که قالب های آلومینیومی با توجه به انتقال حرارت بهتر خود سبب پخت سریعتر و کامل تر کیک شما می شوند. در این خصوص یادتان باشد که هر چقدر وزن قالب آلومینیومی شما بیشتر باشد، نشان از کیفیت بهتر آن برایتان دارد.

قالب های تفلونی نیز از خاصیت بزرگ نچسب بودن برخوردار هستند و اجازه می دهند تا پس از طی شدن مراحل پخت کیک آن به راحتی از بدنه قالب جدا شود. رنگ این جنس از قالب ها اصولا تیره بوده و به همین خاطر قسمت های پیرامونی هر کیکی که با آن ها پخته شود، خشک می گردد.

مدل های شیشه ای معروف به قالب های پیرکس در بازار هستند که با قیمت بسیار مناسبی به فروش می رسند و اجازه رویت فرآیند در حال پخت کیک را از شیشه فر گاز و آشپزخانه شما می دهند.

مدل های سیلیکونی نیز دیگر قالب های موجود در بازار هستند که عمده خریداران آن ها را با قالب های پلاستیکی اشتباه می گیرند. یادتان باشد از قالب های پلاستیکی تنها برای تهیه ژله و دسرهای سرد باید استفاده نکرد نه پخت کیک و چیز کیک و ...!

طرح و اندازه قالب

این وسایل دارای طرحها و اندازههای گوناگونی از نظر ارتفاع و قطر بدنه هستند به همین منظور اگر دوست دارید کیک شما از نظر ارتفاع دارای اندازه ای بلند باشد از فرم دهنده های با ارتفاع بلند تر استفاده کنید و یا اگر علاقمند به پختن کیک های پهن تر هستید از مدلهایی استفاده کنید که دارای قطر بیشتری میباشند همچنین از ظاهر و زیبایی این خوارکی خوشمزه غافل نشویم و به همین علت برای زیباتر کردن ظاهر کیک خود از مدلهای طرح دار آن استفاده کنید.

خرید اینترنتی قالب کیک

قالب کیک در اندازه و طرح های جدید و خاص

دارا بودن کمربند

اگر می خواهید کیک شما در هنگام جدا کردن دچار تکه تکه شدن نشود و شکل ظاهری خود را از دست ندهد می توانید از مدل های دارای کمربند استفاده نمایید شکل دهنده هایی که دارای ویژگی کمربند می باشند سهولت آسان تری برای جدا کردن کیک دارند و شما را دچار سختی نمی کنند و به راحتی می توانید خوراکی خود را جدا کرده بدون اینکه شکل و ساختار آن دچار صدمه بشود.

شستن آسان قالب کیک

شستشوی آسان هر وسیله ای یکی از دغدغه های خانم های خانه دار می باشد به همین علت از فرم دهنده هایی استفاده کنید که ویژگی شستشو توسط ماشین ظرشویی را داشته باشند شما با این قابلیت می توانید بعد از پایان کار وسیله را به داخل ظرفشویی قرار داده و عمل شستو و تمیز شدن آن را انجام دهید و به دیگر کارهای خود برسید هر چند امروزه اکثر وسایل دارای این قابلیت می باشند.

قیمت قالب کیک

تمام آنچه که در این مطلب گفته شد از جمله عوامل موثر در تعین قیمت بهترین قالب کیک می باشد. با این حال اما خیالتان راحت باشد؛ زیرا این قالب های آشپزی با قیمت های بسیار مناسبی در بازار عرضه شده و هر علاقه مندی به تهیه و پخت کیک می تواند تعدادی از آن ها را تهیه فرمایید.

تنها یادتان باشد که در هنگام خرید قالب به قابلیت شستشوی آن در ماشین ظرفشویی نیز توجه داشته باشید؛ زیرا اینطوری راحت تر می توانید آن را شسته و آماده استفاده برای دفعه بعد خود کنید.

پیشنهاد مطالعه » راهنمای خرید صفحه گردان کیک

پاسخ کوتاه به سوالات پر تکرار
قیمت قالب کیک چقدر است؟
قیمت انواع قالب های کیک به موارد متعددی همچون برند شرکت تولید کننده، جنس قالب، ابعاد و اندازه، طرح قالب، وزن، حجم و ارتفاع قالب، تعداد در مجموعه و ... بستگی دارد، اما در حالت کلی قیمت قالب کیک از 10 هزار تومان تا 2 میلیون تومان می باشد.
قالب کیک از چه جنس و با چه طرحی ساخته می شود؟
قالب های کیک معمولا از جنس های آلومینیومی، آنودایز شده یا روکش شده، شیشه ای، تفلون نچسب، سیلیکونی و در قالب و شکل های ساده، کمربندی، میان تهی یا شیفون دار، طرح دار و یا اشکال ساده هندسی مربع، دایره، مستطیل و ... ساخته می شوند.
تاریخ به روز رسانی : 1401/10/20
نظرات ارسال نظر، پیشنهاد و تجربه شخصی شما درباره مطلب بالا
کلیه حقوق متعلق به وب سایت طوطی کالا است و کپی برداری با ذکر منبع مانعی ندارد