منو

لیست بهترین وردنه ها + راهنمای خرید انواع وردنه شیرنی پزی

وردنه چوبی فوندانت جنس چوب درخت ون
وردنه چوبی فوندانت جنس چوب درخت ون
وردنه چوبی طرح دار مدل بوته
وردنه چوبی طرح دار مدل بوته
وردنه چوبی فرانسوی فوندانت
وردنه چوبی فرانسوی فوندانت
وردنه پلاستیک فوندانت بهگز مدل مرمرین
وردنه پلاستیک فوندانت بهگز مدل مرمرین
وردنه چوبی فوندانت قابل شستشو
وردنه چوبی فوندانت قابل شستشو
وردنه غلطکی تک دسته جنس چوب توت
وردنه غلطکی تک دسته جنس چوب توت
وردنه مدل فرانسوی چوبی
وردنه مدل فرانسوی چوبی
وردنه تمام استیل وکن با بلبرینگ داخلی
وردنه تمام استیل وکن با بلبرینگ داخلی

وردنه از جمله پرمصرف ترین لوازمی است که در شیرینی پزی و قنادی مورد استفاده قرار می گیرد. این وسیله استوانه ای شکل پختن شیرینی خانگی را برای شما لذت بخش تر و آسان تر می کند. بنابراین اگر علاقه به تهیه انواع شیرینی و نان در منزل دارید، حتما به خرید وردنه احتیاج خواهید داشت.

راهنمای خرید وردنه چوبی

راهنمای خرید انواع وردنه

انواع بی شماری از وردنه ها وجود دارد که هر کدام برای اهداف خاصی طراحی و ساخته شده اند. در این مقاله از طوطی کالا با انواع وردنه شیرینی پزی از نظر جنس و شکل ظاهر بیشتر آشنا خواهید شد و کاربرد مخصوص هرکدام را خواهید فهمید، پس تا انتها با ما همراه باشید.

وردنه چیست؟

وردنه استوانه ای معمولاً از جنس چوب است که دو سر آن باریک و وسط آن بزرگتر است و برای پهن کردن و فرم دادن به انواع خمیر استفاده می شود. وردنه ها (در انگلیسی rolling pin) در اندازه ها و جنسهای مختلفی همچون چوب، شیشه، استیل و پلاستیک در بازار موجود هستند که هر کدام کاربرد خاص خود و البته مزایا و معایبی دارند که در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد.

مزایای استفاده از وردنه خمیر

شاید در نگاه اول وردنه ها از ابزارهای جانبی در زمان طبخ انواع شیرینی، کیک، کلوچه، خمیر پیتزا و پیراشکی به نظر آیند. ولی آشپزان حرفه ای به اهمیت این ابزارها از هر شخص دیگری واقف تر هستند. بر همین مبنا به تهیه انواع وردنه خمیر در انواع مختلف از نظر بافت، جنس و طرح می پردازند. از مزایای استفاده از وردنه ها در زمان تهیه غذاها می توان به این موارد اشاره نمود:

  • کنترل بیشتر بر روی مراحل کار
  • مانور بیشتر بر روی خمیر
  • انتقال قدرت دست و امکان مسطح نمودن تمامی بخش های خمیر
  • قابل استفاده برای طیف وسیعی از غذاها

انواع وردنه از نظر شکل ظاهری

دو نوع اصلی وردنه وجود دارد: وردنه آمریکایی و وردنه فرانسوی. این دو محصول از لحاظ شکل ظاهری و کاربرد با یکدیگر فرق دارند.

وردنه امریکایی (Roller)

وردنه آمریکایی که به آن وردنه کلاسیک نیز می گویند، یک استوانه است که دو دسته در دو طرف آن قرار دارد. این وردنه معمولاً یک محور وسطی دارد که چرخش و استفاده از وردنه را آسان تر می کند. از وردنه امریکایی برای پهن کردن انواع خمیر مانند خمیر نان، شیرینی، بیسکویت و موارد مشابه استفاده می شود.

وردنه امریکایی یا کلاسیک

عکس وردنه امریکایی چوبی یا وردنه کلاسیک

ویژگی های وردنه امریکایی

  • نحوه استفاده از این محصول همه کاره به دلیل داشتن دو دسته در آن بسیار آسان است.
  • ساختار وردنه آمریکایی به گونه ای است که قدرت بازوها را بهتر به خمیر منتقل می سازد.
  • بسیاری از افراد معتقد هستند که این نوع وسیله به دلیل دسته های خود و فاصله بین آن ها با بدنه وردنه، قدرت مانور و سهولت فرم دهی کمتری نسبت به سایر نمونه های موجود در بازار دارد.
  • در مجموع این محصول بهترین گزینه برای باز کردن خمیرهای سفت و سرد است که با کمک آن نیازی به تماس دست با خمیر نیست.
  • این مدل وردنه به صورت چرخشی روی خمیر حرکت می کند، به همین دلیل گاهی فشار را به طور نامتوازن روی قسمت های مختلف خمیر اعمال می نماید.
  • از آنجایی که خمیر بازکن آمریکایی وزن سنگینی دارد، احتمال پاره کردن خمیرهای نازک توسط آن زیاد است.

وردنه فرانسوی (Rod)

وردنه فرانسوی کاملاً بدون دسته است و به صورت یک استوانه ساده طراحی شده است. در برخی از وردنه های فرانسوی، قطر وردنه در طول کامل آن یکسان است، در حالی که در برخی دیگر در دو انتها کمی باریک تر می شود.

وردنه فرانسوی

عکس وردنه فرانسوی

ویژگی های وردنه فرانسوی

  • ویژگی ظاهری این مدل وردنه باعث می شود که کنترل بیشتری روی پهن کردن انواع خمیر داشته باشید.
  • وزن این مدل وردنه سبک است و قدرت مانور بیشتری را به ویژه برای باز کردن خمیرهای نازک و نرم به شما می دهد. به همین دلیل وردنه فرانسوی گزینه ای مناسب برای درست کردن خمیر باقلوا است ولی نباید از آن برای خمیرهای سفت و فریز شده مانند خمیر بیسکویت استفاده کرد.
  • در ضمن از آنجایی که دست با بدنه وردنه در تماس است، گرمای دست به وردنه و خمیر منتقل شده و منجر به شل شدن خمیر می شود.

معایب وردنه فرانسوی

این نوع وردنه برای خمیرهای سفت مثل خمیر بیسکویت فریز شده، عملکرد خوبی ندارد و بیشتر مناسب خمیرهای نرم می باشد. تماس دست با وردنه و نزدیکی دست به خمیر در این نوع وردنه باعث می شود گرمای دست به خمیر انتقال پیدا کند و شل شود. در فصل گرما حتما باید سرعت کار با این نوع وردنه زیاد باشد.

انواع وردنه از نظر جنس

وردنه چوبی

وردنه های چوبی قدیمیترین و در عین حال پرکاربردترین انواع وردنه هستند که انواع گوناگونی هم دارد. در حال حاضر این وسایل در اشکال مختلف از جمله نمونه های طرح دار به بازار ارائه می شوند. به همین خاطر این محصولات جزو در دسترس ترین نوع وردنه به شمار می روند که امکان تهیه آن ها بسیار آسان است.

این نوع وردنه ها از نوع چوب افرا یا گردو درست می شود. وردنه های چوبی به دلیل فشرده بودن چوب آن، رطوبت را جذب نمی کند و قابل شست و شو می باشد.

سبک بودن وردنه چوبی یکی دیگر از مزایا این نوع وردنه می باشد که کار با آن را بسیار راحت می کند. معمولا این نوع وردنه ها بعد از تولید سطح وردنه را صیغلی می کنند که هنگام استفاده بتوانید آرد پاشی بکنید.

وردنه مرمری

این نوع وردنه ها دارای ویژگی های خاصی همچون وزن بالا هستند که بیشترین استفاده را در فصل های گرم سال دارند. وردنه های مرمری به دلیل جنس خود توانایی جذب سرما و انتقال آن به خمیر را دارند که این امر از شل شدن خمیر جلوگیری می کند.

مردنه مرمری

عکس وردنه مرمری

وردنه مرمری خود را قبل از استفاده در فریزر قرار دهید. این امر کمک می کند که وردنه در طول زمان باز کردن خمیر سرما را درون خود نگه دارد. خنک ماندن وردنه به خصوص برای باز کردن خمیرهای کره ای مفید است و از چربی پس دادن خمیر ممانعت به عمل می آورد.

برای باز کردن خمیر با این مدل وردنه به دلیل وزن بالای آن نیاز به فشار زیادی ندارید؛ از این رو وردنه مرمری برای خمیرهای لطیف و نازک قابل استفاده نیست.

وردنه استیل

در هنگام خرید وردنه شیرینی پزی حتما وردنه هایی از جنس استیل را نیز در فروشگاه ها مشاهده کرده اید. خرید وردنه استیل به علت گرانی و سنگینی کمتر استقبال می شود. ولی حرفه ای ترین نوع وردنه است و مخصوص سرآشپزها می باشد.

عکس وردنه استیل

پهن کردن خمیر با وردنه استیل

این نوع وردنه هم مثل وردنه مرمری قابل فریز کردن است و حین کار گرما به خمیر پس نمی دهد. از دیگر ویژگی های وردنه استیل قابلیت نچسب بودن و طول بلند آن نسبت به سایر انواع وردنه ها اشاره کرد، در واقع طول بلند آن باعث میشود میزان زیادی از خمیر را یکجا باز می کند.

وردنه پلاستیکی

یکی از وردنه های مورد توجه بسیاری از افراد وردنه پلاستیکی است که به آن وردنه فوندانت هم می گویند چون برای اولین بار توسط شرکت ویلتون با نام وردنه فوندانت ویلتون تولید شد. این وردنه سبک، کاملا نچسب، کوتاه و مناسب باز کردن خمیرهای تزئینی و ظریف می باشد.

در حال حاضر این نوع وردنه در دو مدل ساده و طرح دار تولید و به بازار عرضه می شود و برای باز کردن و فرم دادن به انواع خمیر مانند خمیر فوندانت و خمیر شکلات مورد استفاده قرار می گیرند. در واقع وردنه پلاستیکی گزینه ای مناسب برای پهن کردن خمیرهای تزئینی و لطیف است. نچسب بودن، وزن سبک و طول کوتاه نیز از دیگر ویژگی های این محصولات هستند. قیمت وردنه پلاستیکی به کیفیت آن بستگی دارد.

وردنه سیلیکونی

جدیدترین نوع وردنه، وردنه سیلیکونی است. این نوع وردنه در سایزها و مدل های مختلف تولید می شود. همچنان نیاز به آرد پاشی دارد ولی خیلی میزان کمتری آرد مصرف می شود. سیلیکون حرارت کمتری نسبت به چوب از خودش خارج می کند و برای خمیر پاشی عالی است، نچسب است و به راحتی تمیز می شود. این محصول در طرح ها و سایزهای مختلفی ارائه می شود.

عکس وردنه سیلیکونی

عکس وردنه های سیلیکونی در رنگ های مختلف

از بزرگترین معایب این نوع وردنه گران بودن قیمت است که این علت به دلیل اینکه سیلیکون جنس خوب بسیار گران است طبیعی است.

وردنه تفلون

این مدل جدید از وردنه نیز نچسب است و آرد و خمیر را به خود نمی گیرد. از این رو شست وشوی این محصول به آسانی انجام می شود. وردنه های تفلون را نیز مانند وردنه های مرمری و استیل بهتر است که پیش از باز کردن خمیرهای چرب در فریزر گذاشت. از این مدل وردنه اکثرا برای پهن کردن خمیر پای و نان استفاده می شود.

دو جنس دیگه وردنه شیشه ای و چینی است که خیلی کمتر مورد استفاده قرار می گیرد و نوع چینی آن بیشتر جنبه دکوری و تزیینی دارد. معمولا وردنه های شیشه ای تو خالی هستند و می توانید به میزان وزنی که برای کار نیاز دارید داخل آن ها را پر از آب کنید.

وردنه های بافت دار

وردنه های بافت دار در سه جنس چوبی، طلقی و پلاستیکی تولید می شوند. نوع چوبی برای طرح انداختن روی خمیر بیسکویت و رویه پای قابل استفاده است. خرید وردنه پلاستیکی هم برای طرح انداختن روی خمیر و هم به عنوان کاتر بیسکویت استفاده می شود.

وردنه بافت دار

عکس وردنه بافت دار با طرح گل

برای خرید وردنه خمیر توجه به چه نکاتی مهم است؟

مهمترین نکته ای را که در هنگام خرید وردنه باید در نظر بگیرید، راحتی و خوش دست بودن آن است. البته تنها فاکتور قابل توجه در خصوص انتخاب وردنه قنادی وزن نیست و باید به مسائل دیگر نیز توجه کرد. در ادامه برخی از این پارامترها ذکر شده است.

اندازه وردنه

بهتر است وردنه شما اندازه متناسبی داشته باشد و موقع کار با آن احساس راحتی کنید. برخلاف تصور وردنه های خیلی نازک و یا خیلی کوچک و سبک موقع کار شما را خسته میکند. چرا که به جای این که خمیر با وزن خود وردنه پهن شود، مجبور خواهید شد فشار زیادی به آن وارد کنید.

عکس وردنه چوبی

عکس وردنه چوبی سایز بزرگ

جنس بدنه وردنه

همانطور که متوجه شدید، وردنه های آشپزی در جنس های مختلفی مانند چوب، پلاستیک، تفلون و استیل تهیه می شوند. هر یک از این محصولات ویژگی ها، مزایا و معایب خاص خود را دارند.

  • وردنه های استیل قیمت گران تری نسبت به سایر نمونه ها دارند، اما به دلیل ضد زنگ بودن دوام و ماندگاری بیشتری خواهند داشت.
  • وردنه های چوبی محبوب ترین نوع خمیر بازکن به شمار می روند. دلیل این محبوبیت نیز قطعا وزن سبک، استحکام و مقاومت بالا و همچنین قیمت بسیار پایین آن ها است.
  • خمیر صاف کن های پلاستیکی نیز قیمتی ارزان دارند و جنس آنها ویژگی نچسب بودن دارد همچنین وزن آنها نیز بسیار سبک است

در مورد جنس وردنه در قسمت های قبلی توضیحات کامل اراده شده است.

تعداد دسته وردنه قنادی

امروزه وردنه به شکل های گوناگونی طراحی و تولید می شود که برخی از آن ها یک دسته و بعضی دیگر دو دسته دارند. مدل های یک دسته ساختاری شبیه غلتک دارند که با دست گرفتن دسته آن ها با یک دست، امکان صاف کردن خمیر میسر است.

وردنه غلتکی تک دسته

وردنه غلتکی تک دسته

برخی از وردنه ها دو دسته در کناره های بدنه استوانه ای شکل خود دارند. بنابراین شما باید با کمک هر دو دست خود این دسته ها را گرفته و اقدام به باز کردن خمیر کنید.

توجه به طرح وردنه خمیر

اینکه وردنه طرح دار انتخاب کنید یا ساده، به سلیقه شخصی و نوع استفاده شما بستگی دارد. در وردنه های طرح دار پترن ها و الگوهای مختلفی روی بدنه استوانه ای وردنه حک شده است. از این طرح ها برای شکل دار کردن خمیر شیرینی یا نان و تزئین آن استفاده می شود. وردنه های ساده نیز استوانه ای صاف و بدون طرح دارند.

وزن وردنه

وزن وردنه نسبت به نوع (آمریکایی یا فرانسوی) و جنس وردنه اهمیت کمتری دارد. علت اینه که با تمرین می تونید فشار دستتون رو تنظیم کنید و همون کار وزن رو انجام بدید. ولی لازمه بدونید که برای خمیرهای لطیف از وردنه های سبک و برای خمیرهای حجیم و سفت از وردنه های سنگین تر استفاده کنید.

قابلت شستشوی وردنه

در هنگام خرید وردنه آشپزی باید به قابلیت شستشوی آن با ماشین ظرفشویی توجه کنید. این ویژگی به شستشوی بهتر و سریعتر وردنه کمک خواهد کرد. تمیز کردن وردنه های چوبی مشکلتر بوده و در صورت شستشو و تماس با آب ممکن است وردنه شما کج شود یا حتی ترک بخورد. وردنه های فلزی از این نظر بهتر هستند.

خرید وردنه

پاسخ کوتاه به سوالات پر تکرار
وردنه فوندات چه نوع وردنه ای است؟
فوندانت نوعی خمیر قنادی کاملاً سپید رنگ است که بیشتر برای پوشش کیک بکار برده می‌شود. وردنه ای که در تهیه این نوع خمیر استفاده می شود به وردنه فوندات معروف است.
قیمت وردنه شیرینی پزی چند است؟
قیمت انواع وردنه از 20 هزار تمان تا 900 هزار تومان می باشد و به عواملی همچون برند شرکت سازنده، جنس وردنه، وزن و ابعاد، نوع، کیفیت ساخت و ... بستگی دارد.
تاریخ به روز رسانی : 1402/07/19
نظرات ارسال نظر، پیشنهاد و تجربه شخصی شما درباره مطلب بالا
کلیه حقوق متعلق به وب سایت طوطی کالا است و کپی برداری با ذکر منبع مانعی ندارد