از ابتدای تاریخ، بشر همواره با حوادث و خطرات مختلفی مواجه بوده است. گرچه نوع این حوادث در عصر حاضر تغییر کرده، اما تهدید آن ها برای جان انسان همچنان پابرجاست، بلکه در بسیاری موارد حتی افزایش یافته است. واقعیت این است که حادثه در هر لحظه و هر مکانی ممکن است رخ دهد؛ هیچ کس نمی تواند وقوع آن را پیش بینی یا از آن جلوگیری کند.
با این حال، آنچه اهمیت دارد، واکنش صحیح و به موقع پس از حادثه است. در فاصله زمانی میان وقوع حادثه و رسیدن نیروهای امدادی، انجام اقدامات اولیه و فوری می تواند در کاهش آسیب ها و حتی نجات جان افراد حیاتی باشد. به این اقدامات، کمک های اولیه گفته می شود.

راهنمای خرید بهترین جعبه کمک ای اولیه
برای اجرای این اقدامات، وجود یک جعبه کمک های اولیه مجهز و منظم ضروری است. در این مقاله از «طوطی کالا» قصد داریم ضمن معرفی اهمیت این ابزار حیاتی، شما را با نکاتی مهم برای انتخاب و خرید بهترین مدل جعبه کمک های اولیه آشنا کنیم. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
منظور از کمک های اولیه چیست؟
کمک های اولیه به مجموعه ای از اقدامات سریع، ضروری و موقتی گفته می شود که توسط فرد یا افراد آموزش دیده، بلافاصله پس از حادثه، بر روی مصدوم یا بیمار انجام می گیرد؛ تا زمان رسیدن پزشک یا تیم درمانی.
هدف از کمک های اولیه شامل موارد زیر است:
-
حفظ جان مصدوم
-
جلوگیری از تشدید صدمات و بروز عوارض ثانویه
-
کاهش درد، استرس و آسیب های جسمی یا روانی
یادگیری اصول کمک های اولیه برای همه افراد توصیه می شود، چرا که این اقدامات می توانند در شرایط بحرانی تفاوت بین مرگ و زندگی باشند.
جعبه یا کیف کمک های اولیه چیست؟
جعبه یا کیف کمک های اولیه ابزاری کاربردی و ضروری است که حاوی وسایل، تجهیزات و داروهای اولیه برای رسیدگی به مصدومان، بیماران یا افراد دچار حادثه است. این جعبه ها با توجه به نوع استفاده، در ابعاد و مدل های مختلف تولید می شوند.
برای مثال:
-
جعبه کمک های اولیه شخصی یا خودرو: دارای لوازم پایه برای استفاده روزمره یا در سفر
-
جعبه کمک های اولیه حرفه ای (مانند امدادگرها): حاوی تجهیزات تخصصی تر و کامل تر
-
جعبه کمک های اولیه منزل، مدرسه یا اداره: متناسب با تعداد افراد و نوع خطرات احتمالی

عکس جعبه کمک های اولیه
وجود این جعبه در مکان هایی مانند خانه، محل کار، خودرو، مدرسه یا مراکز عمومی، امکان واکنش سریع و مؤثر در مواقع اضطراری را فراهم می کند.
بهترین مدلهای جعبه کمک های اولیه
1 -
کیف کمک های اولیه رویال برزنتی به همراه تجهیزات ضروری
کیف کمک های اولیه رویال را مشاهده می کنید که با ابعاد 29 × 25 سانتی متر به بازار عرضه شده است. این محصول دارای کیف با جنس برزنت با یک جیب بیرونی و یک محفظه ی اصلی بوده و دارای نوار شب رنگ روی کیف است.
وزن این کیف 0.72 کیلوگرم است. درون این جعبه وسایلی از قبیل پد چشمی، چسب باند، قیچی، چسب حلقه ای، چراغ قوه، پتوی نجات، آتل انگشتی، پانسمان آماده، تیغ بیستوری، سرجی فیکس بر، دستمال سه گوش، گاز وازلینه، ماسک، گاز استریل، باند کشی، باند دوربافت، پنبه، سنجاق قفلی، پد الکلی، دستکش و سوت وجود دارد.
این کیف حاوی مجموعه ای کامل از وسایلی است که مناسب برای اقدامات درمانی مقدماتی هستند و برای کمک به فرد آسیب دیده جهت جلوگیری از خونریزی، ضدعفونی کردن زخم و دیگر اقدامات اولیه در نظر گرفته شده است؛ همچنین کیف کمک های اولیه رویال به راحتی قابل حمل است.
بیشتر
2 -
جعبه کمک های اولیه به همراه محتویات ضروری
این جعبه که قابلیت تغییر طبقه بندی را دارد، به تعدادی وسایل بهداشتی مخصوص بستن زخم و جراحات محدود، مجهز شده است. گاز استریل، چسب زخم، باند زخم، پنبه و یک جفت دستکش جراحی، محتویات این جعبه را تشکیل می دهند.
این محصول قابلیت نصب روی دیوار را داشته و شما در صورت تمایل می توانید به تجهیزات این جعبه موارد دیگری را اضافه و در آن قرار دهید.
بیشتر
3 -
جعبه کمک های اولیه مدل مانا
محتویات جعبه کمک های اولیه : چسب زخم، گاز استریل، باند کشی، باند زخم، پد الکلی، پنبه
4 -
جعبه کمک های اولیه دو طبقه پلاستیکی
کیف تجهیز شده ای که در تصویر می بینید، حاوی یک مجموعه وسایل کمک های اولیه است. این مجموعه برای پانسمان زخم و کمک های اولیه به کار می رود. این جعبه از پلاستیک محکمی ساخته شده است. محتویات آن برای امدادرسانی اولیه و بستن زخم مناسب است. حجم کم و جابجا کردن راحت، از دیگر ویژگی های این محصول است.
وسایلی که داخل کیف کمک های اولیه قرار داده شده، شامل باند، پدالکلی، گاز استریل، پنبه، گاز وازلینه، پدچشمی، دستکش یکبار مصرف، چسب پانسمان، بتادین، چسب زخم، باند کشی و دستمال می شوند. این جعبه مجهز به وسایل کمک های اولیه نسبتا کاملی است که می توانید به راحتی از آن استفاده کنید و همچنین وسایلی را نیز به آن اضافه کنید.
این محصول در منزل، محل کار، مدارس، فروشگاه ها، مجتمع های تجاری و مسکونی، اداره ها و بسیاری اماکن دیگر قابل استفاده است. این محصول قاب نگه دارنده به دیوار را نیز دارا می باشد که می توان به دیوار نیز نصب کرد و هم به طور کیف از آن استفاده کرد.
بیشتر
5 -
جعبه کمک های اولیه سیار تجهیز شده کامل
وسایلی که داخل کیف کمک های اولیه قرار داده شده، شامل باند، پدالکلی، گاز استریل، پنبه،گاز وازلینه، پدچشمی، دستکش یکبار مصرف، چسب پانسمان، بتادین، چسب زخم، باند کشی و دستمال می شوند.
این جعبه مجهز به وسایل کمک های اولیه نسبتا کاملی است که می توانید به راحتی از آن استفاده کنید و همچنین وسایلی را نیز به آن اضافه کنید.
بیشتر
6 -
جعبه کمک های اولیه مدل نفیس پرتابل
7 -
کیف کمک های اولیه مدل اورژانسی ضد ضربه
از ویژگی های این کیف میتوان به انعطاف پذیر بودن و ضد ضربه بودن و قابلیت شستشو اشاره نمود. همچنین این محصول دارای زیپ مقاوم و بسیار راحت برای باز شدن میباشد. شبکه بندی و تفکیک منحصر بفرد جهت دسترسی سریع و آسان از دیگر مزایای این کیف میباشد.
8 -
جعبه کمکهای اولیه دیواری دارای قفل و کلید و شیشه
از این باکس به عنوان جعبه کمکهای اولیه و داروخانه استفاده می گردد. این جعبه قابلیت نصب برروی دیوار را داشته و از ورق با کیفیت تولید و با پوشش رنگ الکترواستاتیک (رنگ کوره ای) ارایه می گردد.
همه مراکز اداری، آموزشی، مراکز نظامی و انتظامی و کارگاهها و کارخانجات و حتی منازل به این وسیله امدادی نیازمندند. این مدل دارای قفل و کلید و شیشه می باشد.
بیشتر
اهمیت وجود جعبه کمک های اولیه در منزل یا محل کار
همان طور که اشاره شد، وقوع بلایا و حوادث غیرقابل پیش بینی است. زلزله، آتش سوزی، بریدگی، سوختگی، شوک، مسمومیت و حتی حمله قلبی، همگی از اتفاقاتی هستند که می توانند در خانه یا محل کار رخ دهند.
در چنین شرایطی، داشتن یک جعبه کمک های اولیه استاندارد و آگاهی از نحوه استفاده از آن، می تواند تا زمان رسیدن نیروهای امدادی نقش نجات دهنده ایفا کند. همچنین، وجود این جعبه در سفر، گردش، ورزشگاه، کارخانه ها و مکان های عمومی نیز بسیار توصیه می شود.
مزایای استفاده از جعبه کمک های اولیه
استفاده از جعبه کمک های اولیه فواید متعددی دارد که در ادامه به مهم ترین آن ها اشاره می کنیم:
کاهش آسیب های جسمی و جلوگیری از پیشرفت صدمات: با استفاده به موقع از تجهیزات داخل جعبه، می توان در همان لحظات ابتدایی حادثه، اقدامات مؤثر درمانی انجام داد.
افزایش سرعت روند درمان: رسیدگی اولیه می تواند باعث کاهش عوارض و تسریع در روند بهبودی مصدوم شود.
کاهش درد و رنج فرد آسیب دیده: اقدامات فوری از جمله تسکین درد، جلوگیری از خونریزی یا پانسمان صحیح، می تواند تا حد زیادی شرایط جسمی و روحی بیمار را کنترل کند.
صرفه جویی در زمان تا رسیدن اورژانس: در لحظات حیاتی، استفاده از جعبه کمک های اولیه می تواند جان افراد را نجات دهد.
اطمینان و آرامش خاطر افراد حاضر در محیط: داشتن یک جعبه مجهز، حس آمادگی و کنترل بحران را در میان اعضای خانواده یا کارمندان ایجاد می کند.

وسایل و محتویات داخل جعبه کمک های اولیه
جعبه کمک های اولیه شامل چه چیزهایی است؟
-
الکل سفید طبی و بتادین : برای ضد عفونی کردن محل آسیب دیده، همچنین در کنار آن می توان از سایر محلول های ضد عفونی کننده مانند بتادین برای شستشوی زخم های کوچک استفاده کرد.
-
پنبه استریل و گاز استریل : در ابعاد و اندازه های مختلف که به وسیله آن بتوانید قسمت های آسیب دیده را باند پیچی کنید.
-
کیسه آب گرم که به وسیله آن بتوانید جلوی سرما زدگی یا درد زیاد را بگیرید.
-
کیسه یخ که در بیشتر مواقع روی قسمت های ضربه دیده قرار داده می شود تا از کبود شدگی موضع جلوگیری شود.
-
تبسنج جیوه ای و یا دیجیتالی البته تب سنج های لیزری دقیق تر هستند تا دمای بدن بیمار اندازه گیری شود.
-
قیچی و پنس جهت بیرون کشیدن هر شیء تیز مانند شیشه و ... از داخل پوست و برش دادن گاز استریل.
-
سرنگ یکبار مصرف برای تزریق داروهایی مانند : ضد دردها و ...
-
تخته در اندازه های مختلف که برای آتل بندی قسمت های شکسته شده مورد استفاده قرار می گیرد.
-
چسب زخم: برای بریدگی، خراش های سطحی و پیشگیری از عفونی شدن زخم ها می توانید از چسب زخم استفاده کنید.
-
حوله: برای کنترل و مهار کردن خونریزی های شدید به کار می رود.
-
صابون: یکی از راه های ضدعفونی زخم ها استفاده از آب و صابون است. در صورتی که به بتادین یا الکل دسترسی نداشتید، صابون را جایگزین کنید.
-
کبریت یا فندک: ضدعفونی کردن قیچی، پنس و ... نیاز به حرارت دارد. ممکن است در شرایطی به آتش دسترسی نداشته باشید. به عنوان مثال گاز شهری قطع شده باشد. در این مواقع وجود فندک یا کبریت کمکتان می کند.
-
باند در ابعاد مختلف: برای بانداژ کردن زخم ها به گاز استریل و باند نیاز پیدا می کنید. بهتر است باندهایی با ابعاد مختلف را در جعبه کمک های اولیه خانگی قرار دهید.
-
چراغ قوه: اگر بنابر دلایلی برق منزل شما قطع شد و نیاز به روشنایی داشتید، چراغ قوه بهترین گزینه برای روشنایی فضای اطراف است.
-
دستکش یک بار مصرف: برای بانداژ کردن زخم و جلوگیری از ورود عفونت به بدن فرد آسیب دیده، حتما از دستکش یک بار مصرف استفاده کنید.

وسایل و تجهیزات داخل جعبه یا کیف کمک های اولیه
داروهای ضروری موجود در جعبه کمک های اولیه
وجود داروهای مناسب و پرکاربرد در یک جعبه کمک های اولیه می تواند در شرایط بحرانی نجات بخش باشد. در ادامه به معرفی داروهای ضروری که باید در اکثر جعبه های کمک های اولیه (خانگی، خودرویی، شرکتی و غیره) وجود داشته باشند، می پردازیم:
1. مسکن ها و ضد دردها
-
قرص استامینوفن: برای کاهش تب و تسکین دردهای خفیف تا متوسط.
-
ایبوپروفن یا ژلوفن: مسکن قوی تر با خاصیت ضد التهابی برای دردهای عضلانی، سردرد، دندان درد و... .
-
قرص های ضد اسپاسم (هیوسین): مناسب برای دل درد، دردهای قاعدگی یا دردهای کلیوی.
2. داروهای گوارشی و ضد تهوع
-
متوکلوپرامید (پلازیل): برای درمان حالت تهوع، استفراغ و سرگیجه مفید است.
-
دیفنوکسیلات یا لوپرامید: کنترل اسهال در مواقع اضطراری.
-
قرص های ضد نفخ و ضد اسید معده: برای رفع سوءهاضمه یا دردهای گوارشی.
3. داروهای ضد حساسیت و آلرژی
آنتی هیستامین ها (مانند لوراتادین یا کلرفنیرامین): برای کنترل واکنش های آلرژیک، خارش، آب ریزش بینی یا گزش حشرات.
4. پمادها و داروهای موضعی
-
پماد سوختگی (مانند سیلورسولفادیازین): برای تسکین و درمان اولیه سوختگی های سطحی.
-
پماد ضدعفونی کننده (مانند بتادین یا تتراسایکلین): جلوگیری از عفونت زخم ها و خراش ها.
-
پماد آنتی بیوتیک (جنتامایسین): درمان عفونت های خفیف پوستی و جلوگیری از گسترش عفونت.
5. سایر موارد دارویی ضروری
-
محرک تنفسی (مانند آمونیاک): جهت بازگرداندن هوشیاری فرد بی هوش شده یا واکنش سریع در شوک ها.
-
قرص های تخصصی بسته به نیاز خانوار: مانند قرص قند، فشار یا داروهای اورژانسی افراد دارای بیماری خاص.
نکته مهم در نگهداری داروها:
حتماً تاریخ انقضای داروها را بررسی کرده و در صورت لزوم آن ها را جایگزین کنید. همچنین جعبه کمک های اولیه باید در مکانی خشک، خنک و در دسترس نگهداری شود و تمام اعضای خانواده یا افراد محل کار با مکان و نحوه استفاده از آن آشنا باشند.
انواع جعبه کمک های اولیه
تمام جعبه های کمک های اولیه یک نشان شبیه هم دارند، «یک بعلاوه قرمز یا سبز» نشان دهنده این جعبه ها است. جعبه کمک های اولیه بسته به نوع مکانی که قصد استفاده از آن را دارید از انواع سفری تا جعبه های پیشرفته کارگاهی و جعبه کمک های اولیه دیابتی ها متفاوت هستند.
جعبه کمک های اولیه اداری و مدرسه ای
معمولا در این مکان ها از جعبه های بزرگ و مجهز که شامل وسایل جلوگیری از خونریزی مانند پانسمان استریل، بتادین، چسب های پزشکی گاهی نخ و سوزن بخیه و مواد لازم برای استریل زخم ها و حتی قرص و دارو نیز وجود دارد.
در جعبه کمک های اولیه مخصوص مدارس بهتر است بیشتر تجهیزات پانسمان و ضدعفونی کردن زخم و قرص و داروهای رفع تهوع و دل درد وجود داشته باشد.

امداد رسانی فوری توسط جعبه کمک های اولیه در مصدومیت های زمین فوتبال
جعبه کمک های اولیه خانگی
جعبه کمک های اولیه خانگی معمولا کوچکتر از نمونه های اداری، مدرسه ای و کارگاهی است و می توان با توجه به نیازهای ضروری اعضای خانواده و بسته به سابقه بیماری هایشان کامل تر و شخصی تر باشد برای مثال :
-
در صورتی که یکی از اعضای خانواده به دیابت یا بیماری های خاص دچار باشد باید در جعبه کمک های اولیه، یک جعبه مخصوص داروهای آن ها شامل انسولین یا موارد دیگر در نظر بگیرید.
-
در صورتی که کودکتان دارای سابقه بیماری خاصی است، باید داروهای مورد نیاز و اساسی او را در جعبه کمک های اولیه قرار دهید.
جعبه کمک های اولیه سفری و خودرویی
این جعبه ها کوچکتر از نمونه های قبلی هستند و به راحتی در کوله پشتی، خودرو و کیف دستی یا حتی داشبورد ماشین جا می شوند. به خصوص «کوهنوردان» و «طبیعت گردها» باید به وجود چنین جعبه ای در کوله پشتی خود دقت داشته و با اصول اولیه امداد و نجات آشنا باشند.
نکات مهم هنگام خرید جعبه کمک های اولیه
-
قیمت جعبه: قبل از هر کاری مشخص کنید که برای خرید جعبه کمک های اولیه چه میزان قرار است هزینه کنید. با مشخص شدن میزان بودجه خود به خود خیلی از مدل ها از دایره انتخاب شما حذف می شوند و انتخاب برای شما راحت می شود.
-
نوع جعبه: دو نوع جعبه کمک اولیه وجود دارد یک نوع جعبه هایی هستند که مانند کمد بر روی دیوار قسمتی نصب می شوند و در مواقع نیاز از آن ها استفاده می شود، نوع دیگر آن به صورت کیف قابل حمل می باشند که درون لباس نظامی و کوله پشتی کوهنوردی قرار می گیرند.
-
اندازه جعبه: با توجه به محل و مکان استفاده اندازه جعبه را مشخص کنید، اگر برای سفر و کوهنوردی یک جعبه کمک اولیه می خواهید، اندازه آن باید کوچک باشد و دست و پا گیر نباشد و به راحتی بتوانید آن را درون خودرو یا کوله پشتی خود قرار دهید.
-
تعداد اقلام: طبیعی است که هر چه اندازه جعبه کوچک شود مقداری از اقلام داخل آن حذف می شوند، اگر به دنبال یک جعبه کامل هستید نباید انتظار اندازه کوچک داشته باشید. به طبع قیمت این جعبه های کمک اولیه هم بیشتر از مدل های کوچک است.
-
تاریخ انقضا: داروها همگی دارای تاریخ مصرف هستند و بعد از یک مدت فاسد می شوند. پس موقع خرید اگر جعبه حاوی دارو است حتما تاریخ انقضا داروها را بررسی کنید تا در آینده مجبور به تعویض آن ها نشوید.

نکات ضروری هنگام خرید جعبه کمکهای اولیه
چند نکته مهم در رابطه با نگهداری از جعبه کمک های اولیه
نگهداری صحیح از جعبه کمک های اولیه به اندازه داشتن آن اهمیت دارد. رعایت نکات زیر موجب افزایش کارایی جعبه در مواقع اضطراری و حفظ سلامت داروها و تجهیزات می شود:
1. دمای مناسب نگهداری : جعبه کمک های اولیه باید در دمایی بین ۲ تا ۳۰ درجه سانتی گراد نگهداری شود؛ این دما برای حفظ کیفیت و اثرگذاری داروها مناسب ترین حالت است.
2. جایگزینی اقلام مصرف شده : پس از هر بار استفاده از دارو یا تجهیزات داخل جعبه، در اولین فرصت آن وسیله را جایگزین کنید تا جعبه همیشه کامل و آماده باشد.
3. تهیه لیست محتویات : پیش از حمل جعبه (مثلاً هنگام سفر یا کوهنوردی)، لیستی از محتویات آن تهیه و بررسی کنید تا اقلام ناقص یا فراموش شده را تکمیل نمایید.
4. بررسی تاریخ انقضا : تمامی داروها دارای تاریخ مصرف مشخص هستند. بهتر است هر ۶ ماه یک بار تمام محتویات دارویی جعبه را از نظر انقضا بررسی و در صورت نیاز، تعویض کنید.
5. نگهداری باتری چراغ قوه : در زمان هایی که قصد استفاده فوری از جعبه را ندارید (مثلاً در خانه یا محل کار)، باتری چراغ قوه را خارج کنید تا از نشت یا خرابی باتری جلوگیری شود. هنگام نیاز به استفاده نیز، باتری نو جایگزین شود.
6. قابلیت حمل آسان : کیف یا جعبه کمک های اولیه باید سبک و دارای دسته یا طراحی قابل حمل باشد تا در مواقع اضطراری به راحتی قابل جابجایی باشد.
7. ایمنی در برابر کودکان : جعبه را در محلی امن و دور از دسترس کودکان قرار دهید؛ زیرا بسیاری از داروها برای کودکان بسیار خطرناک اند.
8. جای مناسب در خودرو : اگر جعبه کمک های اولیه برای خودرو تهیه شده است، آن را در صندوق عقب یا داشبورد قرار دهید تا در مواقع لزوم به سرعت قابل دسترسی باشد.

خرید اینترنتی انواع بهترین مدلهای جعبه و کیف کمک های اولیه
سخن پایانی
وجود جعبه کمک های اولیه برای تمامی نهادها، ارگان ها و خانواده ها امری ضروری است. هر فرد باید در خودرو، منزل و محیط کار خود یک جعبه کمک های اولیه مجهز و آماده داشته باشد.
با توجه به محل استفاده، محتویات این جعبه می تواند متفاوت باشد. برای مثال، جعبه کمک های اولیه یک امدادگر حرفه ای با آنچه در اتومبیل شخصی یا خانه استفاده می شود از نظر تجهیزات تفاوت های زیادی دارد. همچنین، جعبه ای که در یک مدرسه استفاده می شود، باید متناسب با نیازهای کودکان و جمعیت بیشتر طراحی شود و به نسبت کامل تر و متنوع تر باشد.
نکته مهم دیگر این است که صرف داشتن جعبه کافی نیست؛ آشنایی با نحوه استفاده از هر یک از محتویات آن نیز اهمیت زیادی دارد. دانستن اینکه در مواقع اضطراری چگونه از قرص ها، پمادها یا باند و چسب استفاده کنید، می تواند جان یک نفر را نجات دهد یا شدت آسیب را به حداقل برساند.
پس اگر هنوز جعبه کمک های اولیه ندارید یا مدت هاست به آن سر نزده اید، همین امروز برای تهیه یا بررسی و تکمیل آن اقدام کنید.