منو

باتری یو پی اس چیست و عملکرد آن چگونه است؟ خرید ups خانگی

امروزه خرید یو پی اس به عنوان یکی از مهم ترین دغدغه های مصرف کنندگان سیستم های کامپیوتری تبدیل شده است. خرید یوپی اس معمولا به منظور حفاظت از رایانه های شخصی، مراکز رایانه ای، سرورها، مخابراتی و صنعتی در برابر نوسانات ولتاژ برق، نویز و قطعی برق می باشد.

با توجه به این که امروزه، گستره وسیعی از اطلاعات جابه جا می شود و قطع ناگهانی تغذیه و یا افت فشار آن ممکن است به اطلاعات موجود آسیب رساند، لذا تهیه یو پی اس به عنوان راه حلی برای مقابله با مشکلات احتمالی مطرح می شود.

اما مهمترین سئوالی که برای ما مطرح می شود، خرید و انتخاب یو پی اس معتبر و با کیفیت است. بسیاری از افراد، در انتخاب و خرید یو پی اس دچار سردرگمی می شوند، در این محتوا از طوطی کالا سعی داریم تا با کمک به انتخاب و خرید یو پی اس، راه را برای مصرف کنندگان این وسیله الکترونیکی هموار کنیم.

باتری ups چیست

تصویر یو پی اسی UPS خانگی

باتری ups چیست؟

Uninterruptible Power Supply یا به عبارت مختصر یو پی اس (UPS) دستگاه تأمین برق بدون وقفه تجهیزی است که در زمان های قطعی برق، افت یا افزایش ولتاژ، نوسانات شدید الکتریکی و نیز فاصله زمانی تا تولید برق توسط ژنراتور یا منبع تغذیه اضطراری، از وسایل، تأسیسات و تجیهزات الکترونیکی پشتیبانی کرده و برق آنها را تأمین می کند. در یو پی اس های آنلاین علاوه بر این، تجهیزات خروجی یو پی اس در برابر نوسانات برق نیز حفاظت می شوند.

واحدهای UPS مانند سه راهی هایی هستند که درون خود یک باتری بزرگ دارند. یو پی اس ها، در برابر وقفه مانند یک میان گیر عمل می کنند. آنها می توانند با توجه به اندازه UPS، در بازه زمانی چند دقیقه تا یک ساعت، از کامپیوتر و سایر تجهیزات شما محافظت کنند.

در صورت قطع برق، باتری های UPS فعال میشوند و تا زمانی که برق دوباره برقرار شود، به عنوان نیروی پشتیبان عمل میکنند و اگر با کامپیوتر کار می کنید به شما فرصت می دهد تا اطلاعات و داده هایتان را ذخیره کنید و با خیال راحت از برنامه خارج شوید. این باتری ها از نوع باتری های VRLA هستند، یعنی باتری های خشک که دارای حداقل خروجی گاز هستند.

چرا یو پی اس؟

با وجود شبکه برق ضعیف، افزایش تقاضای برق، آب و هوای نامناسب، سیم کشی معیوب و دستگاه های برهم زننده پایداری شبکه متصل به برق شما، تجهیزات شما دائماً در معرض تهدید مشکلات برق قرار دارند. حتی از دست دادن مختصر توان یا افزایش لحظه ای می تواند دستگاه های شما را خراب کند، در فرآیندهای کاری و فعالیت های روزانه اختلال ایجاد کند و یا باعث از دست رفتن داده های ضروری کسب و کارها شود. با خرید یو پی اس (بهترین یو پی اس) شما می توانید از این اتفاقات جلوگیری نمایید.

یو پی اس ها 2 عملکرد حیاتی دارند:

  • ایجاد پشتیبان برق دهی در هنگام قطع برق از طریق باتری
  • محافظت از تجهیزات در برابر نوسانات و موجهای غیرعادی ولتاژ

ساختار باتری یو پی اس

نحوه عملکرد باتری های ups

اصول کلی کار باتری ups چیست؟

اگر بخواهیم اصول کلی کار یک سیستم ups را توضیح دهیم به این صورت است، بار در حالت معمول و عادی از ورودی AC استفاده و تغذیه می کند و همزمان با آن ورودی AC را توسط شارژر به جریان DC تبدیل می کند و این یکسوسازی باعث شارژ شدن باتری می شود. به محض اینکه ورودی AC قطع یا دچار مشکل شود، INVENTER با تبدیل ولتاژ DC باتری به برق AC ولتاژ بار را، بدون وقفه در کار تامین می کند و با این کار مانع از خاموش شدن دستگاه می شود.

انواع باتری UPS از نظر جنس و مواد تشکیل دهنده

انواع مختلف این باتری بر اساس جنس آنها شامل موارد زیر می شوند: سرب اسید - نیکل کادمیوم - لیتیوم - سیلور آلکالاین

باتری UPS سرب اسیدی (Lead-Acid)

رایج ترین نوع باتری های یو پی اس در سیستم های پیشرفته باتری های سرب اسیدی UPS هستند. در این نوع از باتری ها با قرار گرفتن دو الکترود در مایع اسید، جریان الکتریکی برقرار می شود. به دلیل توانایی تولید این باتری ها در ظرفیت ها و ابعاد مختلف، به صورت گسترده در محیط های اداری و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند.

این باتری ها به دو نوع باتری های نیازمند نگهداری Flooded (غوطه ­ور در اسید)، باتری های بدون نیاز به نگهداری یا باتری های VRLA (Valve egulated Lead Acid) تقسیم می شوند.

باتری تهویه باز (VLA) Flooded

این باتری ها که با نام Flooded (غوطه ­ور در اسید) نیز شناخته میشوند. این باتری یو پی اس دارای صفحه های غوطه ور در الکترولیت اسید است. از آنجایی که سیلید نمی باشند هیدروژن تولید شده در حین بهره برداری مستقیماً وارد محیط می­ شود. این بدان معناست که نصب و راه اندازی با استفاده از باتری VLA به سیستم های تهویه قوی تری نیاز دارد و می تواند خطرات ایمنی بیشتری ایجاد کند.

باتری غوطه ور در اسید

باتری یو پی اس غوطه ور در اسید flooded

برای غلبه بر خطرات، باید یک اتاق اختصاصی با امکانات شستشو را قرار دهیم. از آنجا که آنها دارای تهویه بالایی هستند، باید آنها را نیز به صورت عمودی نگه داشته و سطح آب را به صورت دستی بالا ببرید. عمر طولانی (حداکثر 20 سال) دارند و معمولاً در تاسیسات بزرگ با آمپر ساعت (Ah) بالا استفاده میشود.

در بیشتر موارد بانک باتری­ ها در محفظه پلاستیکی یا فلزی (غیر رسانا و غیر قابل اشتعال) اختصاصی مستقر می­ شوند. این باتری­ ها باید به صورت ایستاده نگه داشته شده و کارکنند و سطح آب آن­ ها به صورت دستی بالا نگه داشته شود. این باتری ها دارای طول عمر متوسط و قابلیت اطمینان نسبتاً خوب و قیمت مناسب می­ باشند.

باتری سوپاپ تنظیم شده (VRLA)

این نوع که به عنوان سرب مهر و موم شده (Sealed Lead-Acid) (SLA) نیز شناخته میشود. رایج ترین نوع موجود در سیستم های UPS مدرن است. آنها معمولاً دارای عمر 5 یا 10 ساله هستند و بهتر است در یک اتاق خشک و کنترل آب و هوا در دمای 20-25 درجه سانتی گراد نگهداری شوند.

باتری یو پی اس vrla

باتری یو پی اس VRLA

باتری های VRLA در داخل محفظه ای بسته میشوند که دارای دریچه ای است که در صورت افزایش بیش از حد فشار داخلی، گاز را آزاد میکند، بنابراین به اصطلاح سوپاپ تنظیم شده میگویند.

از آنجا که مهر و موم شده اند، میتوان آنها را به صورت عمودی یا افقی نصب کرد. علاوه بر این، آنها به هیچ گونه مراقبت مستقیم مانند پر کردن مرتب آب نیاز ندارند.

باتری های نیکل کادمیوم (NiCd)

باتری های نیکل کادمیوم را می توان دارای یک ویژگی شاخص در میان انواع باتری ups دانست و آن هم وزن کم این باتری ها است. همین امر موجب شده است تا این نوع از باتری ها به منظور تامین انرژی وسایل الکترونیکی قابل حمل مورد استفاده قرار گیرند.

این نوع باتری بهترین انتخاب برای استفاده در دستگاه های ولتاژ پایین یا دستگاه هایی که در شرایط بد محیطی هستند، می باشد. این باتری ها گران قیمت تر از مدل باتری های سرب اسیدی هستند.

باتری های نیکل کادمیوم (NiCd) مزایای عمر 20 ساله، توانایی کنترل طیف وسیعی از دمای محیط (20- تا 40+ درجه سانتی گراد)، عمر چرخه بالا و تحمل تخلیه عمیق را ارائه می دهد. از سوی دیگر، باتری های NiCd UPS بسیار گرانتر از انواع سنتی VRLA هستند.

باتری UPS لیتیوم یون (Li-Ion)

باتری های لیتیوم-یونی (Li-Ion) نوعی از باتری های قابل شارژ هستند که مدتهاست که در دستگاه های الکترونیکی مانند لپ تاپ و تلفن های هوشمند استفاده میشوند. این نوع باتری با استفاده از یون های لیتیوم و تخلیه بار از الکترود منفی به الکترود مثبت جریان را برقرار می سازند.

در سال های اخیر این باتری ها در زمینه های مختلف مورد استفاده قرار گرفته اند به خصوص در زمینه های هوافضا و نظامی و خودروهای برقی.

باتری یو پی اس لیتیوم یون

تصویر باتری یو پی اس لیتیوم یون Li-Ion

باتری سیلور آلکالاین

این مدل از باتری ها قابلیت این را دارند که در کنار وسایل الکترونیکی نصب شده و نیروی برق را در خود ذخیره کنند. همچنین این قابلیت را دارند که در اشکال و اندازه های مختلف و در ولتاژ های متفاوت تولید شده و مورد استفاده قرار گیرند.

متداول ترین نمونه این باتری ها را می توان باتری های قلمی و نیم قلمی شارژی دانست که مطمئنا بارها تا به امروز از آنها استفاده کرده اید. معمولا در استفاده از این باتریها بیان می شود در زمانی که قصد استفاده از آنها را ندارید، از داخل دستگاه خارجشان کنید.

باتری یو پی اس سیلور آلکالاین

باتری یو پی اس سیلور آلکالاین

انواع باتری یو پی اس ها از نظر عملکرد

اگر به آن گروه از افرادی تعلق دارید که قصد خرید یو پی اس را دارند، بهتر است که قبل از خرید یو پی اس آشنایی مختصری نیز با انواع آن داشته باشید. اگرچه تمام سیستم های یو پی اس شبیه به هم نیستند اما سه نوع اساسی یو پی اس وجود دارد که احاطه به اطلاعات و عملکرد آن می تواند مشتری در خرید یوپی اس یاری نماید.

انواع مختلف باتری یو پی اس

کدام نوع باتری یو پی اس مناسب است؟

یو پی اس offline

یو پی اس آفلاین عمدتا جهت تغذیه رایانه های شخصی بکار برده میشه. این نوع از سیستم های ups در هنگام قطع برق و یا خرابی منبع ورودی، جایگزین منبع اصلی می شوند و توان خروجی توسط اینورتر و انرژی ذخیره شده در باتری تامین میشود. درشرایط کار عادی توان از ورودی به خروجی انتقال داده میشه و اینورتر فعال نیست. به این نوع یو پی اس standby نیز گفته می شود.

نحوه عملکرد یو پی اس آفلاین

از مزایای ups آفلاین می توان به قیمت پایین و بازدهی بالای آن اشاره کرد. در این نوع از یو پی اس تاخیر زمانی مختصری تا زمان وصل شدن باتری وجود دارد (حدود 5 میلی ثانیه، بستگی به رله سوییچ دارد که عدد بزرگی است)، این تاخیر باید کوتاه باشد تا از خاموشی کامپیوتر جلوگیری نماید.

یو پی اس تعامل بین خطوط line interactive

در ups لاین اینتراکتیو، اینورتر به خروجی متصل و همواره فعال است و در عملکرد عادی وظیفه شارژ باتری ها را بر عهده دارد. هر موقع توان از بازه مجاز خارج بشه یا برق قطع شود برای اینکه توان خروجی قطع نشود اینورتر و باتری انرژی را تامین می کنند و زمان این سوییچ 2 الی 4 میلی ثانیه است.

نحوه عملکرد یو پی اس تعامل بین خطوط

مدار مربوط به باتری نوع یو پی اس لاین اینتراکتیو

معمولا جهت رگولاسیون ولتاژ در خروجی ups از ترانسفورمر استفاده می شود. در این طراحی نسبت به ups آفلاین از فیلترهای بیشتری استفاده شده به همین دلیل ناپاداری خروجی و نویز کاهش یافته ولی این اصلاح ولتاژ خیلی دقیق نیست. به همین دلیل برای شبکه های کوچک و جاهایی که مهم نیست استفاده می شوند.

یو پی اس online

این نوع یو پی اس همانند منبع اصلی برق عمل می کند. و همیشه برقی با ثبات کامل ارایه میدهد و مدام در حال شارژ باطری است. در زمان قطع برق، یو پی اس به تولید برق ادامه می دهد از طریق باطری اما دیگر باطری شارژ نمی شود. طراحی ups آنلاین به گونه ای است که ابتدا توان ac ورودی توسط رکتیفایر به dc تبدیل می شود و جهت تبدیل توان dc به ac از اینورتر استفاده می شود. به همین دلیل امکان ارتباط دو طرفه وجود ندارد.

نحوه عملکرد یو پی اس آنلاین

مدار مربوط به باتری یو پی اس نوع آنلاین

سرور، سیستم های تلفن و مخابراتی معمولا خرید یو پی اس آنلاین را ترجیح می دهند. اگر چه خرید یوپی اس online کمی هزینه بر است اما کمک زیادی به حفاظت اطلاعات شما می کند. امروزه بیشتر از یو پی اس های آنلاین استفاده می شود، زیرا امنیت و حفاظتی را که ایجاد می کنند قابل قبول و مطلوب است و نسبت به یو پی اس آفلاین و لاین اینتر اکتیو بیشتر می باشد. زمان سوئیچینگ تقریبا صفر است.

دلیل خرید یو پی اس چیست؟

زمانی که قصد خرید یو پی اس مناسب را دارید، بهتر است توجه کنید که اختلال برق چقدر بر تجارت شما اثر منفی خواهد داشت. با انتخاب یو پی اس مناسب است که می توانید از بروز صدمات جلوگیری کنید. اگر دستگاه های مهمی دارید که خاموش شدن آن ها برایتان غیرقابل قبول است، می توانید نسبت به خرید یو پی اس آنلاین اقدام کنید. همانطور که گفتیم این نوع یو پی اس ها همواره در حال فعالیت هستند و بهترین محافظت و پشتیبانی را ارائه می دهند.

اگر نوسانات برق و قطعی آن هزینه های چندانی برای شما نخواهد داشت و آسیب دیدن و از بین رفتن اطلاعات، یک دردسر خواهد بود تا مشکل بزرگ، می توانید نسبت به خرید یو پی اس standby یا line interactive اقدام کنید. خرید یو پی اس standby و یا line interactive می تواند بسیار مقرون به صرفه تر باشد. این نوع یو پی اس ها برای دستگاه هایی از قبیل فاکس مناسب هستند.

انواع کسب و کار ها که به UPS احتیاج دارند

  1. دیتاسنتر ها و اتاق سرور: پیاده سازی UPS مناسب دیتاسنتر ها و اتاق سرور که اطلاعات مهم و حساس بسیاری از کسب وکارها را در دل خود دارند و لازمه تامین امنیت آنها، تامین تجهیزات لازم امنیتی است که شرایط مناسبی در مواقع بحرانی قطع برق برای این سیستم ها فراهم می کند تا کمترین آسیب به آن ها وارد شده و بتوانند به روند عادی فعالیت خود ادامه دهند.
  2. تجهیزات پزشکی: با توجه به اهمیت سلامت تجهیزات پزشکی در سلامت جامعه، قطعی و نوسان برق بر این دستگاه ها، اثرات مخرب و جبران نشدنی به همراه دارد. به همین دلیل استفاده از UPS در مراکز درمانی، بسیار ضروری و مهم است.
  3. سیستم های مخابراتی: شبکه های مخابراتی، مجموعه ای از فرستنده ها، گیرنده ها و ترانزیستور سیگنال های مخابراتی هستند. با توجه به طیف گسترده کاربران سیستم های مخابراتی و تجهیزات فنی، و گستردگی و شرایط استفاده از هرکدام، استفاده از UPS امری ضروری و مهم است، تا به کمک آن ها از آسیب های ممکن جلوگیری شود و خللی در فعالیت کاربران رخ ندهد.
  4. سیستم های صنعتی: دستگاه های یو پی اس در صنایع مختلف نظیر مخابرات و ISPها، دفاتر خدمات پستی، اتاق فرمان کارخانجات و شرکت ها، بخش های مالی و اداری کارخانجات، بیمارستان ها و تجهیزات پزشکی و غیره به وفور استفاده می شوند.
  5. سیستم های بانکی: بانک ها، از تجهیزات الکترونیکی متعدد استفاده می کنند تا بتوانند با شعبه های مختلف بانکی در ارتباط باشند. برای اینکه هنگام قطعی و نوسانات برق، در تراکنش ها، سرویس دهی ها و ارتباط بانکی خللی وارد نشود، UPS از تجهیزاتی است که در هنگام اختلالات برقی و قطع آن، ضروری است و باید استفاده شود.
  6. سیستم های امنیتی: با توجه به اهمیت اتصال دایمی سیستم های امنیتی و دوربین های مدار بسته، استفاده از UPS اهمیت ویژه ای دارد. مجرمان همواره سعی می کنند با قطع برق، سیستم امنیتی را از کار بیندازند و یو پی اس مانع از این کار می شود.
  7. مصارف خانگی: در منازل می توان از UPS های کوچک برای تامین روشنایی و تامین برق تجهیزات الکترونیکی، تلویزیون، کامپیوتر و پکیج ها و غیره استفاده کرد. همانطور که قبلا اشاره شد، قطع و وصل ناگهانی برق شهر باعث آسیب دیدن تجهیزات الکترونیکی می شود. در صورت استفاده از UPS، علاوه بر در دسترس بودن همیشگی برق، امکان آسیب دیدن تجهیزات خانگی نیز به کمترین مقدار خود می رسد.
  8. پکیج های خورشیدی: با توجه به نیاز جامعه به ذخیره و صرفه جویی در انرژی برق، نیاز به انرژی خورشیدی بیش از پیش احساس می شود. سیستم های خورشیدی خود شامل تجهیزات متفاوتی هستند که از آن جمله می توان به پنل خورشیدی و UPS یا اینورتر اشاره کرد. با استفاده از UPS در این سیستم ها، علاوه بر اطمینان از وصل بودن برق، می توان در هزینه و قیمت نیز بسیار صرفه جویی کرد.
  9. ادارات: امروزه با توجه به نیاز اساسی ادارات به کامپیوتر، چاپگر، فکس و دیگر وسایل الکترونیکی و همچنین اهمیت اطلاعات و آسیب ندیدن تجهیزات، استفاده از UPS امری کاملا طبیعی است.

نحوه استفاده از باتری تامین برق یو پی اس

نحوه استفاده و اتصالات باتری یو پی اس

مهمترین نکات هنگام خرید یک دستگاه UPS

1 - THD (Total Harmonic Distortion) : بارهایی که از منابع تغذیه سوئیچینگ استفاده می کنند، به دلیل ایجادهارمونیک در شبکه باعث داغ شدن سیم نول و به تبعه آن باعث بروز گرما در سیستم برق می شوند . بنابراین در جاهایی که تعداد منابع تغذیه سوئیچینگ زیاد دارند بهتراست از ups استفاده گردد که THD جریان ورودی پایین مثلا 10% داشته باشد البته این را نیز نباید فراموش نمود که در جایی که ژنراتور نیز وجود دارد استفاده از UPS با THD پایین ضروری می باشد.

2 - زمان سوئیچ : فاصله زمانی بین سوئیچ از برق شهربه باتری و بالعکس ، هرچه این زمان بیشتر باشداحتمال ریست شدن کامپیوتر در لحظه سوئیج بیشتر می گردد . ( فقط On line / UPS زمان سوئیچ صفر دارد )

4 - زمان پشتیبانی : مدت زمان مورد نیاز برای پشتیبانی از باتری در زمان قطع برق شهر ، این زمان بستگی به آمپر ساعت باطری داشته و با کم و زیاد شدن آمپر ساعت باتری کم و زیاد می گردد فقط یو پی اس باید قابلیت شارژ باتری را درکمترین زمان ممکن (حدودا بین4 تا 8 ساعت) را داشته باشد در بعضی یو پی اس ها محدودیت جریان شارژ دارد.

5 - نویز شنیداری : زمانی که دستگاه روشن است ،صدای ناشی از فن یا ترانس دستگاه میزان نویزی را ایجاد میکند، استفاده از یو پی اس با کمترین نویز در ادارات و بیمارستانها و مکانهایی که نیازمند کمترین صدا می باشند ضروری می باشد.

6 - سایز و وزن : سایز و حجم دستگاه میتواند بر اساس مکان استفاده متفاوت باشد.

7 - استحکام و قابلیت اطمینان : استحکام و قابلیت اطمینان زیاد در برابر شرایط آب و هوایی و شرایط سخت و بحرانی (اضافه بارهای لحظه ای) از مهمترین پارامترهای انتخاب یو پی اس می باشد.

8 - تکنولوژی ساخت و شکل موج خروجی : چنانچه منابع تغذیه دستگاه های مورد استفاده بسیار حساس بوده و هیچگونه نویز یا اعوجایی نباید به آن وارد شود و شکل موج خروجی به صورت سینوسی کامل و بدون قطعی و بدون وابستگی به ولتاز ورودی لازم باشد، پیشنهاد میگردد از یو پی اس ONLINE استفاده شود و چنانجه ورود نویز یا تغییر شکل موج خروجی سیستم از درجه اهمیت کمتری برخوردار است، یو پی اس ها Line Interactive توصیه می شود. البته در انتخاب تکنولوزی باید به نوسانات برق شهری در منطقه نیز دقت شود (وجود افت ولتازهای شدید، قطعی های مداوم و غیره …..)

انواع باتری یو پی اس خانگی

انواع باتری یو پی اس خانگی برای کامپیوتر

باتری ups برند خارجی بهتر است یا ایرانی؟

باتری هایی که به طور واقعی تولید داخل باشد بسیار محدود است و بیش از 95 درصد بازار باتری ups کشورمان در اختیار شرکت های چینی است و عمدتا به صورت قاچاق وارد می شود. بخش اندکی از بازار شامل باتری های ویتنامی، تایوانی، ایتالیایی و ... می شود.

از برند های معروف باتری خارجی در ایران میتوان یورونت، ایبیزا، رستارسولا، لانگ، فیام و ... نام برد. قیمت ها برای هر کدام از آنها متغییر است و شرکت ها در ظرفیت مختلف محصولات خود را روانه بازار کرده اند.

باتری های یو پی اس ایرانی از نظر قیمتی ارزان تر از مشابه های خارجی خود هستند. از نظر کیفیتی هم این باتری ها چیزی از برندهای خارجی کم ندارند. البته که برخی برندهای خارجی نظیر لانگ، ولتامکس و همچنین کملیون بسیار باکیفیت بوده و از همرده های ایرانی خود بهتر هستند.

اما می توان گفت برندهای ایرانی از برندهای چینی نظیر یورونت، ایبیزا و راکت و همچنین باتری هایی با برند متفرقه بهتر عمل کرده و کیفیت بالاتری دارند.

خود برندهای ایرانی هم با کیفیت یکسان نبوده و برخی از آنها بهتر از بقیه هستند. از جمله برند های ایرانی می توان به یوفو، صنعت، سپاهان باتری، صبا باتری، فاراتل و فاران اشاره کرد.

برندهای ویتنامی لانگ و همچنین کملیون و ولتامکس بسیار باکیفیت هستند و از نمونه های مشابه چینی انتخاب بسیار بهتری به شمار می آیند.

نحوه اتصال باتری یو پی اس خانگی

نحوه اتصال دستگاه یو پی اس خانگی

تفاوت باتری ماشین با UPS

به باتری های مورد استفاده در اتومبیل ها، باتری سیلد کلسیم یا باتری استارتری می گویند. کار اصلی باتری ماشین، فراهم کردن مقدار زیادی از جریان برای زمان بسیار کم است تا قدرت لازم برای روشن شدن اتومبیل و استارت خودرو تأمین شود.

اما باتری های یو پی اس UPS (باتری ذخیره انرژی) که از نوع باتری های سیلد اسید هستند و باتری های خورشیدی که باتری های دیپ سایکل محسوب می شوند، همواره مقدار بسیار زیادی از جریان را برای زمان طولانی و به صورت مداوم، فراهم می آورند. طول عمر بالایی دارند و متعاقبا قیمت بالاتری هم نسبت به باتری ماشین دارند.

از نظر طراحی نیز این دو با هم بسیار متفاوت هستند. حجم الکترودها در باتری UPS زیادتر است. از این رو، زمان بیشتری برای ایجاد جریان نیاز دارد و همین موضوع باعث می شود که باتری های یو پی اس UPS بتوانند همواره مقدار ثابتی از جریان را برای دستگاه ها فراهم کنند.

ظرفیت باتری های یو پی اس UPS

تعداد سلول های باتری نشان دهنده ولتاژ باتری است و ضخامت و تعداد صفحات الکترون ها در سلول ها، ظرفیت باتری را نشان می دهد. واحد اندازه گیری ظرفیت باتری ها آمپر ساعت AH است. یعنی از باتری با شارژ کامل، در زمان دشارژ، چه میزان آمپر می توان دریافت کرد.

باتری های سیلد اسید دارای ظرفیتی بین 4.5 الی 200 آمپر هستند و ظرفیت باتری های نیکل کادمیوم تا 6000 آمپر ساعت است. در حالی که ظرفیت باتری ماشین ها، عمدتا بین 35 تا 230 آمپرساعت است.

باتری های یو پی اس از نظر حجم و وزن، با توجه به آمپر ساعتی که دارند، متنوع هستند. وزن آن ها معمولا بین 2 تا 74 کیلوگرم است. ولتاژ باتری ها نیز مقادیر استانداردی مانند 12 ولت است که عمدتا در حالت نو، ولتاژ 13.2 تا 13.5 را ارائه می دهد.

ups fpr computer

استفاده از دستگاه ups برای شارژ گوشی و سایر وسایل برقی

اجزای کلی تشکیل دهنده باتری یو پی اس

  • بدنه باتری که وظیفه مقاومت در برابر حرارت محیط را دارد. علاوه بر آن عایق جریان الکتریسیته است.
  • صفحات باتری یا پلیت که الکترود مثبت و منفی را شامل میشود.
  • الکترولیت باتری که فعل و انفعالات بین الکترون های مثبت و منفی را انجام میدهد.
  • جداکننده صفحات که معمولاً جنس آن ها PVC است.
  • ترمینال باتری یا سرباتری ها، که قطب های مثبت و منفی را تشکیل میدهند.
  • سوپاپ و یا دریچه که عمل خارج کردن گاز باتری را بر عهده دارد.
  • هر سلول (هر الکترون مثبت و منفی به همراه الکترونیک) می تواند 2 ولت برق را ایجاد کند. اگر نیاز به ولتاژ بیشتری باشیم، قاعدتاً باید تعداد سلول ها را بیشتر کنیم و آن ها را با یکدیگر سری کنیم.

آیا نصب و راه اندازی و استفاده از یو پی اس سخت است؟

استفاده از دستگاه یو پی اس در اکثر موارد آسان است. شما به راحتی یو پی اس خود را به پریز دیواری وصل می کنید، وسایل خود را به پریزهای یو پی اس وصل کرده و یو پی اس را روشن می کنید. اکثر یو پی اس ها دارای ویژگی های جانبی مانند برقراری ارتباط با رایانه یا شخصی سازی تنظیمات پیش فرض (تنظیم ولتاژ و فرکانس خروجی، تنظیم صفحه نمایش و …) هستند، اما استفاده از ویژگی های اضافی اختیاری است. در موارد پیچیده تر کارشناسان فنی ما در شرکت مهرآذین بهراد پس از خرید UPS ، از مرحله نصب و راه اندازی تا مرحله پشتیبانی در خدمت شما هستند و نیازهایتان را برطرف می کنند.

راهنمای کامل خرید باتری ups

عکس انواع مدلهای باتری یو پی اس برند نیو موکس

باتری یو پی اس آسانسور

یکی از مهم ترین وسیله ای که بعد از نصب آسانسور در مکان های مختلف مورد استفاده می باشد، داشتن یو پی اس است. همانطور که می دانیم یو پی اس ها برای خروجی برق نیاز به یک منبغ تغذیه دارند که همان باتری می باشد.

یکی از ویژگی هایی که باتری های یو پی اس آسانسور باید داشته باشند سیلد اسید بودن آنها می باشد. این نوع از باتری ها با توجه به طول عمر بالایی که دارند می توانند در هر جهتی نصب شوند. ویژگی منحصر به فرد این باتری ها باعث شده است بتوان از آنها در تجهیزات متحرک یا فضاهایی که محدودیت دارند استفاده کرد. همچنین این دسته از باتری ها در برابر جریان های بالا هنگام شارژ و دشارژ مقاوم است و قیمت پایین و نیاز به نگهداری و مراقبت کم باعث شده محبوبیت زیادی در صنعت آسانسور داشته باشند.

باتری یو پی اس کرکره برقی

ضرورت استفاده از یو پی اس در کرکره برقی برای بالا بردن طول عمر موتور کرکره برقی است. دستگاه یو پی اس به عنوان کنترل کننده جریان برق کرکره مورد استفاده قرار می گیرد. دستگاه یو پی اس در میان کرکره برقی و جریان برق شهر قرار می گیرد تا در زمان قطعی ناگهانی برق هم از نوسانات وارده برق شهر به بردها و قطعات حساس کرکره برقی محافظت کند. زیرا این یو پی اس ها مخصوص کرکره برقی می باشند.

باتری یو پی اس کرکره برقی طبق پارامترهایی انتخاب می شود که یکی از آن ها میزان ساعت بکاپ و پشتیبانی برای راه اندازی کرکره برقی است. این میزان بسته به نظر خریدار محترم دارد. این دسته از باتری ها وظیفه این را دارند که در زمان قطعی برق بتواند درب های کرکره را باز یا بسته نگه دارد تا در عملکرد آن اختلالی به وجود نیاید.

خرید بهترین مدلهای باتری یو پی اس

چرا خرید UPS سرمایه گذاری خوب و به صرفه ای است؟

با خرید بهترین یو پی اس و پرداخت هزینه ای به صرفه در مقایسه با هزینه ضرر و زیان خسارتها، شما می توانید از خسارتهای سنگین احتمالی شامل جلوگیری نمائید. مانند خرابی تجهیزات گران قیمت، اختلال در فرآیندهای کاری و خسارت های ناشی از آن، از دست دادن داده های با ارزش، در خطر افتادن جان انسانها در موارد حیاتی و درمانی و …

پاسخ کوتاه به سوالات پر تکرار
باتری ups چیست؟
Uninterruptible Power Supply یا به عبارت مختصر یو پی اس (UPS) دستگاه تامین برق است که در زمان های قطعی برق، افت یا افزایش ولتاژ، نوسانات شدید الکتریکی، از وسایل و تجیهزات الکترونیکی پشتیبانی کرده و برق آنها را تأمین می کند.
قیمت انواع باتری یو پی اس چند است؟
قیمت انواع باتری ups به عواملی همچون برند شرکت سازنده، ولتاژ نامی باتری، آمپر خروجی، ظرفیت و طول عمر باتری، وزن، گارانتی، تکنولوژی ساخت باتری و ... بستگی دارد اما در حالت کلی رنج قیمت انواع باتری ups در بازار از 50 هزار تومان تا 14 میلیون تومان می باشد.
تاریخ به روز رسانی : 1402/04/28
محصولات مرتبطمحصولات مرتبط
باتری یو پی اس 12 ولت 12 آمپر ساعت نایس مدل WP12-12SHR
باتری یو پی اس 12 ولت 12 آمپر ساعت نایس مدل WP12-12SHR
باتری یو پی اس 12 ولت 100 آمپر 3 مکس مدل 12MX100
باتری یو پی اس 12 ولت 100 آمپر 3 مکس مدل 12MX100
باتری یو پی اس 12 ولت 100 آمپرساعت لئوچ مدل LP12-100
باتری یو پی اس 12 ولت 100 آمپرساعت لئوچ مدل LP12-100
باتری یو پی اس 12 ولت 7.2 آمپر ساعت سانی بت مدل SB1272
باتری یو پی اس 12 ولت 7.2 آمپر ساعت سانی بت مدل SB1272
باتری یو پی اس 12 ولت 9 آمپر ساعت یورونت مدل EUR912
باتری یو پی اس 12 ولت 9 آمپر ساعت یورونت مدل EUR912
باتری یو پی اس 12 ولت 12 آمپر ساعت کملیون مدل CP12120
باتری یو پی اس 12 ولت 12 آمپر ساعت کملیون مدل CP12120
باتری یو پی اس 12 ولت 42 آمپر ساعت CSB مدل HDC12-42
باتری یو پی اس 12 ولت 42 آمپر ساعت CSB مدل HDC12-42
باتری یو پی اس 12 ولت 9 آمپر ساعت لانگ مدل WP1236W
باتری یو پی اس 12 ولت 9 آمپر ساعت لانگ مدل WP1236W
نظرات ارسال نظر، پیشنهاد و تجربه شخصی شما درباره مطلب بالا
کلیه حقوق متعلق به وب سایت طوطی کالا است و کپی برداری با ذکر منبع مانعی ندارد