منو

آنتن تقویتی مودم و موبایل چیست و انواع آن کدام است؟

قطعا برای تمامی ما مشکل آنتن دهی اینترنت در نقاطی از منزل یا ... اتفاق افتاده است که سرعت پایین اینترنت در این نواحی همه ما را کلافه کرده است. این مسئله گاهی واقعاً آزار دهنده است چون در مواقع حساس به علت عدم پوشش شبکه نمی توانید به بسیاری از کارهای خود رسیدگی کنید.

اگر به دنبال بهبود سیگنال دریافتی از مودم خود هستید، می توانید از آنتن تقویتی مناسب برای دستگاه خود استفاده کنید. به کار گیری آنتن تقویتی موجب افزایش سرعت اینترنت TD-LTE خواهد شد. خوشبختانه امروزه اکثر مودم ها دارای کانکتورهایی هستند که برای اتصال آنتن ها مورد استفاده قرار می گیرند

این مقاله با عنوان راهنمای خرید آنتن تقویتی موبایل و مودم به شما کمک می کند تا بیشتر در رابطه با آنتن های تقویتی اطلاعات مناسب و کافی کسب کنید و بتوانید بهترین برند و مناسب ترین آن ها را انتخاب کنید. پس با طوطی کالا همراه باشید. حتما متوجه شده اید که بحث این مقاله در مورد تقویت قدرت دریافت آنتن مودم های سیم کارتی (مودم های 3G و 4G و LTE) می باشد و در مورد مودم های ADSL که اینترنت را از طریق کابل تلفن می گیرند صحبت نمی کنیم!

آنتن تقویتی موبایل چیست؟

اگر با تقویت کننده آنتن موبایل آشنا شوید، می توانید بسیاری از مشکلات خود را در این زمینه رفع کنید. برای تقویت آنتن موبایل دستگاهی طراحی و تولید شده که می تواند آنتن گوشی را افزایش دهد. این دستگاه در واقع سینگنال های ضعیف موبایل را تقویت کرده و سوار بر امواج استاندارد باز نشر می کند. همچنین می تواند سرعت اینترنت را افزایش داده و شرایط را برای برقراری یک مکالمه سالم فراهم کند.

دستگاه تقویت کننده موبایل یک سیستم پیشرفته است که از چند اجزا شامل: آنتن بیرونی، آنتن داخلی، تقویت کننده به علاوه آداپتور و کابل تشکیل شده است. به عبارتی این دستگاه یک سیستم بی سیم برای افزایش پذیرش تلفن همراه در شرایط و نقاط مختلف است.

آنتن تقویت کننده موبایل

آنتن تقویت کننده موبایل

این سیستم هیچ محدودیت مکانی ندارد. یعنی می توان آن را در مکان های مختلف از جمله نقاط کور خارج از شهرها و نقاط مختلف درون شهری مانند فروشگاه ها، مراکز تفریحی، سالن های مختلف، مراکز اداری، ساختمان های مسکونی و تمام مناطقی که پوشش شبکه مناسبی ندارند، نصب کرد. استفاده از تقویت آنتن در بسیاری از مناطق درون شهری مانند فروشگاه ها به مسئله ای مهم و جنبه اساسی تبدیل شده است.

برای این که بتوانید بهتر با این دستگاه آشنا شوید، باید بدانید که موبایل چگونه کار می کند. موبایل در حقیقت یک وسیله ارتباطی است که در هر نقطه ای برای برقراری ارتباط به یک بستر ارتباط و یک بستر انتقال احتیاج دارد. در مواقعی که این شرایط برقرار نباشد، دستگاه تقویت تلفن همراه روی کار می آید.

این سری از دستگاه های آنتن دهی برای پوشش داخلی ساختمان یا هر مکانی که با مشکل آنتن دهی موبایل مواجه هستند به کار می روند. تقسیم بندی این دستگاه ها به سه صورت انجام می پزیرد:

1 - بر اساس فرکانس شبکه موبایل : برای راهنمای خرید آنتن تقویتی موبایل و مودم یک نکته ی مهم توجه به فرکانس شبکه موبایل است. شبکه های فعال در ایران شامل همراه اول، ایرانسل و رایتل به ترتیب بر روی فرکانس های ۰ ، ۱۸۰۰ و۲۱۰۰ مگاهرتز(Mhz) فعال هستند که البته لازم به ذکر است که در حال حاضر در بسیاری از استان ها تمام اپراتورها تنها از فرکانس ۰ جهت برقراری ارتباط تلفن همراه استفاده می کنند.

2 - بر اساس محدوده پوشش دهی : کلیه دستگاه های indoor از لحاظ مقدار پوشش دهی از ۲۰۰ تا ۱۰۰۰۰ متر مربع تقسیم بندی می شوند که البته مقدار پوشش دهی ارتباط مستقیم با توان ارسالی دستگاه به آنتن فرستنده دارد.

3 - بر اساس حداکثر توان دستگاه : در حال حاضر دستگاه های تقویت امواج موبایل داخلی از ۱۰ میلی وات تا ۵ وات در بازار موجود می باشد. شایان ذکر است عیب یابی ضعف آنتن در محل که می تواند ناشی از موقعیت جغرافیایی، دریافت همزمان از چند فرستنده امواج موبایل و یا تداخل فرکانسی است کمک مهمی در انتخاب دستگاه مناسب جهت تقویت آنتن دهی موبایل به شما خواهد کرد.

البته غیر از انتخاب نوع دستگاه دقیق بودن محل و جهت نصب آنتن گیرنده، نوع آنتن گیرنده و همچنین محل نصب این تجهیزات جانبی نیز در نصب سیستم تقویت کننده آنتن موبایل ضروری است.

آنتن تقویتی مودم چیست؟

بسیاری از افرادی برای افزایش سرعت اینترنت TD-LTE از آنتن تقویتی استفاده می کنند. از طرفی دیگر خوشبختانه تعداد قابل توجهی از مودم هایی که در ایران عرضه می شود، دارای کانکتورهایی هستند که می توانند به آنتن های تقویتی نصب شوند. آنتن های تقویتی را می توان به دو گروه بزرگ؛ آنتن های داخلی و آنتن های خارجی تقسیم بندی کرد. آنتن های داخلی قابلیت استفاده در فضای داخلی منزل و محل کار را دارند، اما آنتن های خارجی تنها در فضای بیرونی مجاز به نصب هستند.

آنتن تقویتی چیست

عکس آنتن تقویت کننده سیگنال موبایل و مودم

برخی از دلایلی که کاربران مودم های ۳G/4G نیاز به استفاده از آنتن تقویت مودم پیدا می کنند عبارت اند از:

  • ضعیف بودن آنتن های داخلی برخی مودم ها
  • فاصله ی نسبتاً زیاد از آنتن های BTS اپراتورها، مانند مناطق خارج از شهر
  • حضور در نقاط کور اپراتورها که در نقاط مرزی بین دو آنتن BTS کم نیستند
  • امکان جابجایی و سفر به مناطقی که سیگنال ۳G/4G ضعیف تر از حد انتظار است
  • ضعف و عدم پایداری سیگنال ۴G نسبت به ۳G و ۲G در برخی نقاط
  • نیاز به تقویت باندهای فرکانسیِ خاص.

آنتن تقویتی بیرونی

نحوه عملکرد آنتن تقویت کننده موبایل و مودم خارجی

متداول ترین آنتن های تقویتی وای فای

آنتن تقویتی دو قطبی یا Dipole

یکی از ساده ترین انواع آنتن ها است که به آنتن های دو قطبی نیم موج هم شهرت دارندچونکه طول آن نصف طول موج است. این آنتن از دو میله فلزی یکسان تشکیل شده است که به طور جداگانه و با استفاده از دو سیم مختلف تغذیه می شوند. این آنتن ها مهمولا برای اهداف داخلی مانند روتر وای فای، آداپتورهای USB وای فای، تلویزیون و غیره استفاده می شوند.

آنتن تقویتی مینی پنل

آنتن های مینی گنل آنتن های جهت داری هستند که برای انتقال نیرو در جهت خاصی طراحی شده اند. این بدان معناست که شما مجبور خواهید شد این آنتن را در محلی که می خواهید سیگنال را دریافت کنید انتقال دهید. اینها عموما آنتن های کم بازدهی هستند که بیشتر برای اهداف داخلی طراحی شده اند. آنتن های مینی پنل دارای زاویه انتشار ۶۰ درجه هستند.

انواع مختلف آنتن تقویتی

آنتن تقویتی پنلی

آنتن های پنلی نسخه های پیشرفته ای از آنتن های مینی پنل هستند که می توانند انرژی را تا مسافت بیشتری انتقال دهند. این آنتن ها بسیار قوی و فوق العاده هستند و به طور خاص برای فضاهای باز طراحی شده اند. این آنتن ها بسیار متمرکز بوده و دارای زاویه انتشار ۳۲ درجه هستند که در مقایسه با آنتن های مینی پنل کمتر است اما می توانید این زاویه تابش را تا مسافت های طولانی تری انتقال دهد.

آنتن قوطی کنسروی (cantenna)

آنتن قوطی کنسروی (cantenna) یکی از محبوبترین آنتن های جهت دارد جمع و جور است که می توانند از زاویه تابش 36 درجه پشتیبانی کنند. این منبع انرژی خود را روی یک پرتو باریک متمرکز کرده و آن را به سادگی جهت دار می کند و پرتوها آنقدر قدرتمند هستند که می توانند در شرایط ایده آل بیش از 3 مایل را طی کنند. ما می توانیم آداپتورهای USB و روتر وای فای با آنت های قابل تعویض را به طور مستقیم به آن وصل کنیم، با اضافه کردن این آنتن به طور قابل توجهی دامنه انتقال و همچنین دریافت بهبود پیدا می کند.

آنتن تقویتی گرید پارابولیک

این یکی از بهترین آنتن های تقویتی دوربر است که می تواند ارتباط نقطه ای را به نقطه ای بین منبع و گیرنده ایجاد کند. این انت ها دارای گین فوق العاده قدرتمندی هستند اما دارای یک پرتوی بسیار نازک هستند که با زاویه تابشی بین ۳ درجه و ۱۲ درجه بسیار جهت دار می شود. آن آنتن ها در برابر شرایط بد آب و هوایی مقاومت خوبی را از خود نشان می دهند.

پاسخ کوتاه به سوالات پر تکرار
قیمت آنتن تقویتی چند است؟
قیمت انواع آنتن تقویتی از 30 هزار تومان شروع و تا 30 میلیون تومان هم می رسد و به عواملی همچون برند شرکت سازنده، نوع اتصال، وزن و ابعاد، قدرت آنتن و ... بستگی دارد.
انواع آنتن های تقویتی موبایل و مودم کدامند؟
از انواع آنتن های تقویت کننده سیگنال موبایل و مودم می توان به آنتن تقویتی دو قطبی یا Dipole، آنتن تقویتی مینی پنل، آنتن تقویتی پنلی، آنتن قوطی کنسروی (cantenna) و آنتن تقویتی گرید پارابولیک اشاره کرد.
تاریخ به روز رسانی : 1402/03/31
نظرات ارسال نظر، پیشنهاد و تجربه شخصی شما درباره مطلب بالا
کاربر هاشم زهی
19:58 - 1400/10/20
آنتن گرید پارابدلیک قیمت اش چند است

پاسخ : جهت مشاهده انواع آنتن های تقویتی و قیمت ها روی لینک موجود در پست بالا کلیک کنید

کلیه حقوق متعلق به وب سایت طوطی کالا است و کپی برداری با ذکر منبع مانعی ندارد