منو

کیبورد مکانیکی چیست و تفاوت های آن با کیبورد معمولی در چیست

بیشتر کیبورد هایی که امروزه در بازار مشاهده می کنیم از نظر ظاهر شبیه به هم هستند، سه ردیف از حروف، یک یا دو ردیف از اعداد و تعداد زیادی از کلیدهای نقطه گذاری و عملکردی؛ اما با وجود این که کیبوردها شبیه به هم به نظر می رسند، در نحوه عملکرد داخلی تفاوت های بسیاری دارند.

دو نوع کیبورد پر طرفدار که از نظر کارکرد با هم متفاوت هستند، کیبوردهای Membrane و کیبوردهای مکانیکی می باشند. کیبورد مکانیکی واژه جدیدی در دنیای کیبورد و بالاخص کیبوردهای حرفه ای گیمینگ نیست اما شاید کمی مبهم و تازه به نظر برسد.

در این مقاله از طوطی کالا می خواهیم شما را با این نوع کیبورد مکانیکال بیشتر آشنا کنیم و تفاوت های آن با کیبورد معمولی ممبران را بررسی کنیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.

کیبورد مکانیکی

راهنمای خرید کیبورد مکانیکی

کیبوردهای مکانیکی با توجه به اینکه کلیدهای بهتری دارند، قیمت بالاتری هم دارند و معمولاً از محبوبیت بیشتری در بین گیمرها و کاربران حرفه ای برخوردارند.

اغلب افراد آن ها را مناسب بازی کردن می دانند، هرچند که کیبوردهای مکانیکی تنها در بازی ها خود را نشان نمی دهند؛ بلکه برای داشتن تجربه تایپ چندین ساعته و ارتقای کیفیت دیگر فعالیت ها که به استفاده مداوم از صفحه کلید وابسته اند، کیبوردهای مکانیکی همواره گزینه های خوبی هستند.

بهترین کیبوردهای مکانیکی صرفا کیبوردهای مکانیکی ساخته شده برای بازی نیستند. ارگونومی، تعویض پذیری سوییچ ها، طراحی و کیفیت ساخت در انتخاب کیبوردهای مکانیکی حائز اهمیت بالایی هستند.

کیبورد معمولی چیست؟

کیبورد های معمولی یا ممبرین (Membrane) دارای یک برد اصلی هستند و روی آنها قطعات پلاستیکی وجود دارند که توسط یک قطعه لاستیکی از هم جدا شده اند. با فشار دادن این نوع دکمه قطعه لاستیکی آن فشرده می شود و قطعه پلاستیکی رویی آن حرکت می کند و باعث ایجاد یک اتصال کوتاه در کیبورد می شود که این پیام را برای کامپیوتر شما می فرستد که دکمه ای فشرده شده است.

کیبورد های ممبرین نسبت به کیبورد های مکانیکی کم صداتر هستند و با توجه به ساده تر بودن مکانیزم کاری آنها، هزینه ساخت بسیار کمتری نیز دارند، اما کیبورد های ممبرین عمر بسیار کمتری نسبت به کیبورد های مکانیکی دارند.

کیبورد مکانیکی

عکس کیبورد حرفه ای با طراحی و رنگ بسیار زیبا

کیبورد مکانیکی چیست؟

کیبورد مکانیکی نوعی صفحه کلید است که به جای سوئیچ یکدست لاستیکی، زیر هر کلید آن یک سوئیچ مخصوص مکانیکی قرار گرفته است که وظیفه ثبت فشار کلید را بر عهده دارد.

گیمرها و علاقه مندان به تایپ چنین کیبوردی را به سایر مدل ها ترجیح می دهند، زیرا فشار هر کلید با سرعت و دقت بیشتری نسبت به صفحه کلید معمولی ثبت می شود؛ همچنین از کیبوردهای معمولی دوام و ماندگاری بیشتری دارند.

کیبوردهای مکانیکی که به کیبوردهای گیمینگ نیز معروف هستند انواع مختلفی دارد، اما در کل همه آنها از قطعه هایی مانند پایه دکمه، فنر و رویه آن تشکیل می شود.

اساس کار کیبورد مکانیکی

نحوه عملکرد انواع مختلف کلید های کیبورد

فرق بین کیبورد مکانیکال و کیبورد معمولی در چیست؟

کیبورد های مکانیکی عمر طولانی تری نسبت به کیبورد های ممبرین دارند و کلیک ها را بسیار سریع تر ثبت می کنند که می تواند تعداد کلیک های شما روی کیبورد را در یک زمان مشخص بالاتر ببرد.

همچنین کیبورد های مکانیکی برخلاف کیبورد های معمولی یا ممبرین می توانند همه دکمه ها را همزمان فعال کنند. کیبورد های معمولی می توانند تعداد محدودی از دکمه ها را به صورت همزمان فعال کنند و این امر به این دلیل است که دکمه کیبورد های معمولی برروی یک صفحه هستند و تعداد دکمه های فعال بستگی به برد آن کیبورد دارد، اما دکمه کیبورد های مکانیکی مکانیزم های جداگانه ای دارند که باعث می شود دکمه ها با دکمه های دیگر ارتباطی نداشته باشند.

فرق بین کیبورد مکانیکال با کیبورد معمولی

فرق بین کیبورد مکانیکال و کیبورد معمولی

در یک کیبورد مکانیکی نیازی نیست که لزوما کلید را تا انتها و گاهی محکم! فشار دهیم. عمل کلید به عنوان مثال در موقعیت 2 میلی متری انجام می شود و فشار دادن بیشتر، صرفاً برای اطمینان از کارکرد کلید است. اتفاقی که درون کلید می افتد، وصل شدن مدار کوچک داخل آن است.

مزایا کیبورد مکانیکی

طول عمر بیشتر : علاوه بر دقت، کیبوردهای مکانیکی طول عمر قابل توجهی دارند. سوئیچ های جداگانه کیبورد مکانیکال در برابر سایش و ضربه مقاوم تر هستند، بنابراین یک صفحه کلید مکانیکی احتمالا عمر بیشتری خواهد داشت و نیاز به دقت کمتری برای نگهداری دارد.

رتبه بندی بسیاری از کیبوردهای مکانیکی بین ۲۰ میلیون تا ۱۰۰ میلیون فشار کلید است در حالی که برای یک صفحه کلید Membrane، معمولاً بین ۵ میلیون تا ۱۰ میلیون متغییر است.

قابلیت Rollover : کیبوردهای مکانیکی ویژگی های خاصی را ارائه می دهند که مورد توجه گیمرها است مانند قابلیت Rollover که تضمین می دهد که هر فشار کلید احساس شود حتی اگر کلیدها به طور هم زمان فشار داده شوند. کیبوردهای مکانیکی می توانند این کار را به راحتی انجام دهند در حالی که کیبوردهای Membrane در آن خوب نیستند و اغلب فشارهای هم زمان را لغو می کنند.

قابلیت تعویض کلید ها : اگر کلید کیبورد مکانیکی شما خراب شود، تقریباً همیشه می توانید آن را تعویض کنید. کلاهک های کلید را می توان با یک کلید کش، ابزاری ساده مانند انبر که احتمالاً همراه کیبورد در اختیار شما قرار می گیرد، حذف کرد.

قابلیت تعویض کلید های کیبورد

قابلیت تعویض جداگانه هر کلید روی کیبورد مکانیکی

بسیاری از گیمرها با بالا رفتن استفاده از کیبورد، کلیدهای خود را جایگزین می کنند یا به کلیدهای سفارشی روی می آورند و از آنجایی که کلاهک های کلید را می توان به راحتی جدا کرد، تمییز کردن صفحه کلید مکانیکی آسان تر است.

پاسخ گویی سریع تر :

کیبوردهای مکانیکی لگ (Latency) ورودی شان ۱۵ الی ۲۵ میلی ثانیه است و در مقایسه با تأخیر ورودی ۳۰ میلی ثانیه ای کیبوردهای معمولی، از سرعت بیشتری برخوردار است. در حالی که تفاوت آن ها تنها چند میلی ثانیه است، اما داشتن زمان پاسخ گویی سریع تر به این معنی است که می توانید سریع تر از حریف خود در بازی واکنش نشان دهید.

معایب کیبوردهای مکانیکی

  • صدای بلند کلید ها : همان طور که گفته شد، آن ها می توانند صداهای بلندی را تولید کنند که اگر در اتاقی با افراد دیگر باشید، حواس پرتی ای را به همراه خواهد داشت.
  • قیمت بالا : از آن طرف، برچسب قیمتی آن بسیاری از کاربران را نا امید می کند.

کیبورد مکانیکی برای چه کسانی مناسب است؟

شاید بهتر باشد به این وسیله بگوییم کیبورد مکانیکی گیمینگ یا کیبورد مکانیکی برنامه نویسی. چون برای این دو قشر از افراد که کارشان ارتباط تگاتنگی با کیبورد دارد، خیلی مهم است که در شرایط فشار، خستگی و شاید عدم وقت و تمرکز کافی، هیچ دکمه ای اشتباه فشرده نشود. بسیاری از گیمرها اعتقاد دارند که این نوع کیبورد به آن ها اجازه می دهد کنترل و دقت بیشتری روی بازی کردن خود داشته باشند.

نورپردازی در کیبورد

عکس کیبورد مکانیکی گیمینگ با نور پس زمینه آر جی بی

البته این به معنی بلااستفاده بودن این نوع کیبورد برای سایر اقشار نیست. به طور کلی هر فردی که در طی روز و به طور مداوم با کامپیوتر کار می کند، می تواند از لذت کار کردن و صدای Mechanical Keyboards بهره مند شود.

البته این موضوع را هم در نظر داشته باشید که اگر صدای کلیک مدام در حین کارکردن یا کیبورد آرامش شما را به هم می زند یا به این دست از صداها حساسیت دارد، بهتر است از کیبوردهای مکانیکال استفاده نکنید.

معروف ترین شرکت های سازنده کیبورد های مکانیکی

تا چندی پیش برند Cherry تنها برندی بود که کلیدهای کیبوردهای مکانیکی تولید می کرد. اما حالا به جز کلیدهای Cherry MX کمپانی Cherry Corp یا همان ZF Electronics، سازندگان دیگری هم به جمع تولیدکنندگان اضافه شده است. Logitech و Razer دو کمپانی مطرح هستند که در کنار Cherry مشغول تولید کیبوردهای مکانیکی شده اند.

انواع کلیدهای مکانیکی

هر کیبورد مکانیکی دارای چند مشخصه اساسی است: سختی فنری که زیر کلید وجود دارد و صدا یا حس عمل کلیک.

سختی فنر برای هماهنگی با قدرت انگشتان کاربران مختلف می تواند متفاوت باشد اما مقوله دوم، حس یا صدای کلیک چیزی است که به سه صورت کلی پیاده سازی می شود.

خوشبختانه کمپانی نام آشنای Cherry در کلیدهای مکانیکی خود از چند رنگ اصلی و فرعی استفاده کرده که به ساختار داخلی و نوع کلید اشاره می کند. چهار رنگ اصلی مشکی، قهوه ای، آبی و قرمز را در نظر بگیرید، رنگ های سبز، سه نوع رنگ خاکستری و دیگر موارد، مشتقات چهار رنگ اصلی هستند.

  • رنگ مشکی و قرمز بی صدا و ساده و مخصوص گیم ها
  • رنگ قهوه ای و صدای و حس کلیک در حد کم
  • رنگ آبی و سبز، کلیک قوی تر و حساس تر

ساختارهای اساسی سوئیچ مکانیکال

دو اصطلاح خطی (Linear) و لمسی (Tactile) هنگام بررسی کیبوردهای مکانیکال زیاد به چشم تان خواهد خورد. این ها درواقع دو نوع اصلی سوئیچ های مکانیکال هستند و تقریبا تمام کیبوردهای مکانیکالی که می بینید در یکی از این دو دسته قرار می گیرند.

به بیان ساده، در سوئیچ های خطی برای اِعمال دستور کلید باید تا انتها فشار داده شود. سپس می توانید انگشت خود را برداشته و کلید دیگری را فشار دهید. سوئیچ های لمسی به این صورت عملا می کنند که تنها بعد از رسیدنِ کلید به نیمه ی مسیر خود، دستور عمل خواهد کرد. پس از آن می توانید کلید را تا انتها فشار دهید یا انگشت خود را از روی کلید بردارید.

عکس کیبورد مکانیکال RGB

عکس کیبورد مکانیکال ار جی بی

جمع بندی

مهم ترین قسمت کیبوردهای مکانیکی بخش ساختار و عملکرد سوئیچ آنهاست که تفاوت بین آنها را رقم می زند. خوشبختانه تنوع سوئیچ های مکانیکی بسیار زیاد است و کاربران با هر سلیقه و علاقه ای می توانند صفحه کلیدهای مناسب خودشان را انتخاب کنند.

همچنین در مدل های گران قیمت و مخصوصا مدل های گیمینگ نورپردازی های جذابی قرار داده می شود که در کنار کارایی خوب، زیبایی را نیز برای کاربر به ارمغان می آورد.

پاسخ کوتاه به سوالات پر تکرار
قیمت کیبورد مکانیکی چند است؟
قیمت انواع کیبورد مکانیکال به عوامل مختلفی همچون برند شرکت سازنده، وزن و ابعاد، نوع رابط و اتصال، باسیم و بی سیم بودن، قابلیت های RBG و برنامه ریزی کردن و ... بستگی دارد، اما در حالت کلی قیمت کیبورد مکانیکی از 300 هزار تومان تا 15 میلیون تومان می باشد.
ویژگی های کیبورد مکانیکی چیست؟
از بارز ترین ویژگی های کیبورد مکانیکی می توان به طول عمر بیشتر کلیدها، امکان فشردن همزمان کلیدها، قابلیت تعویض کلید ها، ارگونومی، طراحی و کیفیت ساخت بالاتر و پاسخ گویی سریع تر اشاره کرد.
تاریخ به روز رسانی : 1402/01/24
محصولات مرتبطمحصولات مرتبط
کیبورد مکانیکی لاجیتک مدل POP KEYS
کیبورد مکانیکی لاجیتک مدل POP KEYS
کیبورد مکانیکال مخصوص بازی کیکورن مدل K2V2 Hot-Swappable
کیبورد مکانیکال مخصوص بازی کیکورن مدل K2V2 Hot-Swappable
کیبورد مخصوص بازی با کلیدهای مکانیکی مدل K390
کیبورد مخصوص بازی با کلیدهای مکانیکی مدل K390
کیبورد مکانیکال مخصوص بازی ایسر مدل OKB070
کیبورد مکانیکال مخصوص بازی ایسر مدل OKB070
کیبورد مکانیکی و ماوس بی سیم لاجیتک مدل MK220
کیبورد مکانیکی و ماوس بی سیم لاجیتک مدل MK220
کیبورد مکانیکی بی سیم مخصوص بازی ردراگون مدل DRACONIC K530 PRO
کیبورد مکانیکی بی سیم مخصوص بازی ردراگون مدل DRACONIC K530 PRO
کیبورد باسیم مکانیکی مخصوص بازی ردراگون مدل K208-lks2030
کیبورد باسیم مکانیکی مخصوص بازی ردراگون مدل K208-lks2030
کیبورد تسکو طرح گیمینگ مدل TK 8021L با نورپردازی و حروف فارسی
کیبورد تسکو طرح گیمینگ مدل TK 8021L با نورپردازی و حروف فارسی
نظرات ارسال نظر، پیشنهاد و تجربه شخصی شما درباره مطلب بالا
کلیه حقوق متعلق به وب سایت طوطی کالا است و کپی برداری با ذکر منبع مانعی ندارد