منو

پرینتر سوزنی چیست و چگونه کار میکند؟ بررسی مزایا و معایب آن

پرینتر سوزنی

پرینترهای سوزنی از قدیمی ترین و اولین چاپگرها محسوب میشوند. اکثر چاپگرهای سوزنی به صورت سیاه و سفید عمل میکنند اما جوهرهای رنگی هم در آن استفاده میشود. بیشتر در ادارات، شرکت ها، بانک ها (ثبت اطلاعات روی رسیدها) و دفاتر بیمه (برای ثبت مشخصات بر روی دفترچه) مورد استفاده قرار میگیرد و برای مصارف خانگی پیشنهاد نمیشود.

این دستگاه از سوزن های بسیار باریک تشکیل شده است که در اثر ضربه به جوهر بر روی کاغذ چاپ میشوند و هر چه قدر تعداد این ضربه بیشتر باشد کیفیت چاپ خوانا تر و واضح تر میشود. در دو نوع خطی و ماتریسی تولید شده اند. از نظر تنوع مدل بسیار پایین تر از مدل لیزری و جوهر افشان می باشند.

printer sozani

راهنمای خرید چاپگر سوزنی

کمپانی های سازنده پرینتر سوزنی شامل اپسون EPSON ، اکسیوم Axiom، الیویتی OLIVETTI، وینکور Wincor، جولی مارک Jolimark و اچ پی HP میباشد. هر برند دارای ویژگی و قابلیت های خاص خود را دارد.

پرینتر سوزنی - چاپگر سوزنی

ما گفتیم که پرینتر یا چاپگر یکی از پرکاربردترین دستگاه ها در بین ماشین های اداری می باشد. حال در بین انواع پرینترها (پرینتر جوهر افشان، پرینتر لیزری و پرینتر سوزنی) پرینتر سوزنی را می توان قدیمی ترین دستگاه پرینتر دانست که به دلیل کاربرد هایی که دارد، همچنان مورد استفاده بسیاری از شرکت ها، ارگان ها و موسسات قرار می گیرد.

اگر بخواهیم به طور اجمالی به توضیح عملکرد پرینتر سوزنی بپردازیم، باید بگوییم که نحوه چاپ این پرینتر بدین گونه است که سوزن های داخل هد چاپگر سوزنی جوهر را با ضربه زدن به نوار جوهر (مواد مصرفی چاپگر سوزنی) برداشته و آن را به صورت پیکسل به پیکسل و به شکل ماتریسی یا خطی بر روی کاغذ قرار می دهد.

عموماً جوهر چاپگر های سوزنی تک رنگ (مشکی) می باشند. هر چند جوهر های رنگی نیز برای این چاپگر ها وجود دارد. در واقع پرینتر سوزنی را می توان نوعی پرینتر سیاه و سفید دانست چرا که بیشتر استفاده ها از این پرینتر به همین منظور می باشد.

با وجود اینکه چاپگر سوزنی نسبت به چاپگر جوهرافشان و چاپگر لیزری کیفیت پایینی دارد، ولی به دلیل سرعت بالا و هزینه پایین مخصوصاً در حجم های چاپ بالا، در بسیاری از بانک ها، فروشگاه ها، ادارات، شرکت ها و همچنین برای مصارف خانگی مورد استفاده قرار می گیرد.

خرید پرینتر سوزنی

شاید تنوع پرینتر های سوزنی به اندازه پرینتر جوهرافشان و پرینتر لیزری نباشد. ولی با این وجود تفاوت های زیادی در چاپگر های سوزنی وجود دارد. از مشخصات مهمی که در هنگام خرید پرینتر سوزنی باید مدنظر قرار دهید، سرعت پرینتر (حرف در ثانیه)، کیفیت چاپ، ظرفیت کاغذ، سایز کاغذ چاپ (A4 ، A3، ...)، قابلیت اتصال به دستگاه های مختلف (کامپیوتر و لپ تاپ، تبلت، موبایل و ...) و پورت های دستگاه و مواردی از این قبیل می باشد.

مزایا و معایب پرینتر سوزنی

این دستگاه در هنگام کار سر و صدا تولید میکند که برای بسیاری از کاربران آزار دهنده میباشد. از نظر قیمت بسیار پایین تر از مدل های جوهر افشان و لیزری میباشد اما سرعت بالایی در هنگام چاپ دارند. این پرینتر قادر است تا حدود 10 سال عمر کند که این ویژگی مثبت باعث شده بسیاری از کاربران را جذب نماید.

مواد مصرفی آن از همه انواع چاپگر های دیگر بسیار پایین تر میباشد. این دستگاه داده ها را به صورت خط به خط پرینت میگیرد به همین دلیل به حافظه بسیار کمی نیاز دارد. این مدل از پرینترها مانند مدل های دیگر از زبان های خاص چاپ مانند PCL و یا PostScript استفاده نمیکند.

چاپگر سوزنی

استفاده از پرینتر سوزنی برای چاپ فرمها و استعلام ها در ادارات

قیمت بسیار مناسب و اقتصادی

یکی از مهم ترین مواردی که در اینجا باعث شده است تا با توجه به نحوه کارکرد این دستگاه ها همچنان شاهد حضور آن ها در ادارات و شرکت های مختلف باشیم، قیمت بسیار مناسب پرینتر های سوزنی می باشد.

هر چند نمی توان در هنگام خرید پرینتر ها از قیمت به عنوان فاکتور اصلی نام برد اما این قیمت پایین باعث می شود تا شرکت هایی که امورات مختلف آن ها از طریق پرینتر های سوزنی نیز قابل انجام است، اولویت خود را خرید این پرینتر ها بداننند.

این کار باعث می شود تا در هزینه های سازمان صرفه جویی شده و البته به دلیل کیفیت بالایی که پرینتر سوزنی دارد، کار ها نیز به خوبی و روی روال عادی انجام بگیرد.

نکاتی در مورد خرید پرینتر های سوزنی

پرینتر های سوزنی در بانک ها، فروشگاه ها، ادارات و … به دلیل حجم بالای کار و نیاز به سرعت در انجام پرینت، مورد استفاده قرار می گیرند. فاکتور های مهمی در هنگام خرید انواع پرینتر سوزنی اپسون باید مورد توجه قرار بگیرد که از جمله مهم ترین آن ها می توان به سرعت چاپ، کیفیت چاپ، توانایی اتصال به دستگاه های مختلف، قیمت مناسب و … اشاره نمود.

هر چند از نظر کیفیت نمی توان پرینتر های سوزنی را با پرینتر های جدید و روز دنیا مقایسه نمود اما فاکتور های دیگری مانند سرعت و قیمت می تواند نظر مثبت مشتریان برای خرید این پرینتر ها را جلب نماید.

پرینترهای سوزنی چگونه کار میکند؟

پرینتر سوزنی یا همان چاپگر سوزنی (ضربه ای) گونه ای از چاپگرهای کامپیوتری است. هد چاپگر متشکل از ۹ تا ۲۴ سوزن است که در یک یا دو خط پشت سرهم و به طور مستقیم قرار دارد. در انتهای هر سوزن یک سیم پیچ وجود دارد. برای چاپ از سیستم به سیم پیچ انتهای هر سوزن مورد نظر سیگنالی ارسال می شود که پس از تقویت به سولنویید سوزن ها ارسال می شود که به دلیل میدان مغناطیسی حاصل از سولنویید، سوزن به سمت کاغذ پرتاب می شود.

بین کاغذ و سوزن مورد نظر نوار آغشته به رنگی (مانند کاربن) وجود دارد که بر اثر برخورد سوزن به آن و اصابت نوار رنگی به کاغذ نقطه ای بر روی کاغذ ایجاد می گردد که متون و تصاویر از کنار هم چیده شدن این نقاط به وجود می آیند. در انتهای هر سوزن، فنری برای بازگرداند وجود دارد.

پرینتر سوزنی اپسون

عکس نحوه چاپ پرینتر سوزنی

  1. در پرینترهای سوزنی آنچه که سبب تولید کاراکترها می گردد ضربه زدن پین ها به یک ریبون جوهری است. خروجی چنین پرینترهایی عمدتاً کیفیت چندانی ندارد. چاپ فرم هائی مشتمل بر چندین صفحه یکی از ویژگی های بارز این دستگاه هاست؛ ویژگی ای که در پرینترهای لیزر و جوهرافشان دیده نمی شود.
  2. سرعت چاپ در پرینترهای سوزنی بر حسب تعداد کاراکتر در ثانیه (CPS) اندازه گیری می شود. این سرعت می تواند با توجه به مدل پرینتر سوزنی از 50 تا 500 cps متغیر باشد.
  3. کیفیت چاپ در این دستگاه را می توان با توجه به تعداد پین های پرینتر تشخیص داد (امکانات سخت افزاری موجود به منظور تولید نقاط در خروجی). کیفیت چاپ در این دستگاه می تواند از نه تا بیست و چهار متغیر باشد. پرینترهایی که دارای 24 پین باشند می توانند نتایج نسبتاً باکیفیتی را داشته باشند.
  4. پرینترهای سوزنی دارای نویز و سرو صدای بمراتب بیشتری در مقایسه با پرینترهای لیزری و جوهر افشان هستند.
  5. پرینترهای سوزنی در مقایسه با سایر پرینترها از حافظه کمتری استفاده می کنند. این پرینترهای بر خلاف پرینترهای لیزری و جوهر افشان توانایی پردازش یک صفحه در یک لحظه را ندارند و می بایست اطلاعات را به صورت خط به خط چاپ کنند. از همین رو حافظه کمتری نیاز دارند.
  6. عدم استفاده از زبان های توصیفی یکی دیگر از ویژگی های ذکر شده برای پرینترهای سوزنی است. پرینتر سوزنی برخلاف دیگر پرینترها از زبان های توصیفی خاصی نظیر PCL و یا PostScript استفاده نمی کنند. در این نوع پرینترها به منظور تنظیم پارامترهای چاپ نظیر شماره صفحه و یا کیفیت چاپ از کاراکترهای اسکی استفاده شود.
  7. در پرینترهای سوزنی استفاده از کاغذهای پیوسته جهت چاپ فرم هائی که احتمالاً چندین صفحه دارند، استفاده می شود. (البته این امر منوط به نوع و مدل پرینتر سوزنی نیز هست زیرا در برخی از مدل ها استفاده از صفحات پیوسته امکان پذیر نیست).
  8. عمر مفید اکثر هدهای این پرینتر چیزی حدود دویست میلیون کاراکتر است.

خرید بهترین مدلهای پرینتر سوزنی

پاسخ کوتاه به سوالات پر تکرار
نحوه چاپ پرینتر سوزنی چگونه است؟
نحوه چاپ این پرینتر بدین گونه است که سوزن های داخل هد چاپگر سوزنی جوهر را با ضربه زدن به نوار جوهر برداشته و آن را به صورت پیکسل به پیکسل و به شکل ماتریسی یا خطی بر روی کاغذ قرار می دهد. عموماً جوهر چاپگر های سوزنی تک رنگ (مشکی) می باشند.
استفاده از پرینتر سوزنی چه مزایا و معایبی دارد؟
این دستگاه در هنگام کار سر و صدا تولید میکند، از نظر قیمت بسیار پایین تر از مدل های جوهر افشان و لیزری میباشد اما سرعت بالایی در هنگام چاپ دارند. این پرینتر تا حدود 10 سال عمر می کند. مواد مصرفی آن از همه انواع چاپگر های دیگر بسیار پایین تر میباشد.
تاریخ به روز رسانی : 1402/01/21
نظرات ارسال نظر، پیشنهاد و تجربه شخصی شما درباره مطلب بالا
کلیه حقوق متعلق به وب سایت طوطی کالا است و کپی برداری با ذکر منبع مانعی ندارد