منو

پرینتر لیبل زن چیست و انواع آن کدام است؟ بررسی مزایا و معایب

پرینتر ها دارای مدل ها و نوع های مختلفی می باشند که از میان آنها می توان به پرینترهای جوهر افشان، پرینتر های لیزری و پرینترهای لیبل زن اشاره کرد. در این مقاله از طوطی کالا قصد داریم تا درباره انواع مختلف پرینترهای لیبل زن یا همان لیبل پرینترها، مزایا و معایب هرکدام، نکات مهم و ضروری هنگام خرید پرینتر لیبل زن اطلاعات کاملی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

خرید اینترنتی پرینتر لیبل زن

راهنمای خرید پرینتر لیبل زن

لیبل چیست؟

لیبل را می توان به معنای اتیکت و برچسب در نظر گرفت که کاربرد آن، به نمایش گذاشتن قیمت کالا و یا معرفی محصول است؛ این کار توسط نوعی دستگاه بسته بندی که آن را لیبل زن می نامند، انجام می شود. به عبارت دیگر لیبل حاوی اطلاعاتی است که توسط آن می توان نوع کالا را شناسایی کرد، که معمولاً بصورت بارکد های تک بعدی و دو بعدی می باشد.

لیبل ها براساس نوع کاغذی که بر روی آن چاپ می شوند و یا پرینتری که وظیفه ی چاپ آن ها را به عهده دارند به انواع گوناگونی تقسیم می شوند؛ به عنوان مثال، لیبل حرارتی لیببل های دو ستونه یا سه ستونه، لیبل های دم موشی، لیبل های پهن و ....

پرینتر لیبل زن چیست؟

دستگاه لیبل زن (Barcode Label Printer) در واقع نوعی پرینتر است که بر روی یک لیبل حروف، بارکد و اعداد را با استفاده از هد حرارتی چاپ می کند. با استفاده از این دستگاه ها میتوان لیبل های دلخواه برای اجناس طراحی کرد تا مصرف کننده و فروشنده راحت تر به اطلاعات کالا دسترسی داشته آن را بیابند و سریعتر کالا را بفروشند.

پرینتر لیبل زن

عکس دستگاه پرینتر لیبل زن

انواع لیبل پرینتر

پرینترهای لیبل زن را به چهار گروه می توان دسته بندی کرد:

لیبل پرینتر رومیزی (Desktop Barcode Printer)

پرینتر لیبل زن رومیزی حتی از پرینترهای معمولی اداری نیز کوچکتر هستند و برای فضاهای کم جا و مشاغلی که نیازی به چاپ زیاد برچسب بارکد در روز ندارند، مناسب است. لیبل پرینتر رومیزی روزانه حدودا 5000 لیبل چاپ می کند و گزینه خوبی برای استفاده در صنایع خرده فروشی، مراقبت های بهداشتی، امنیتی و مسافرتی، تولیدی ها، فروشگاه ها و شرکت های کوچک است.

لیبل پرینتر نیمه صنعتی

لیبل پرینترهای نیمه صنعتی نسبت به پرینترهای لیبل زن رومیزی ابعاد بزرگتر و وزن سنگین تری دارند، همچنین قدرت چاپ بیشتری نیز دارند. این چاپگرها می توانند در طول روز حدود 20 الی 30 هزار لیبل پرینت کنند.

پرینتر لیبل زن صنعتی (Industrial Barcode Printer)

لیبل پرینترهای صنعتی قدرت چاپ فوق العاده بالایی دارند. این پرینتر ها لیبل زن می توانند تعداد زیادی لیبل را در طول روز با سرعت بالا و بدون وقفه چاپ کنند و معمولا در کارخانه های تولیدی بزرگ استفاده می شود.

موبایل پرینتر

موبایل پرینترها یا پرینترهای لیبل زن کمری برای مصارف محدود مورد استفاده قرار می گیرند. در موبایل پرینترهای ریبون قرار نمی گیرد و حدود 20 تا 30 لیبل در طول روز می توانند پرینت کنند.

انواع مختلف پرینتر لیبل زن

انواع لیبل پرینترها از لحاظ ساختار و فناوری

به طور کل پرینتر لیبل زن یا بارکد پرینتر از لحاظ ساختاری دو نوع هستند که عبارتند از: چاپ حرارتی مستقیم (Direct Thermal Printing) و چاپ انتقال حرارتی (Thermal Transfer Printing). در هر دو روش هد حرارتی (Thermal Head) گرما را به سطح علامت گذاری شده اعمال می کند. در چاپ حرارتی مستقیم از کاغذهای مخصوص حرارتی استفاده می شود که هنگام عبور از زیر هد، سیاه می شود، در حالی که در چاپ انتقال حرارتی از یک ریبون گرم شده برای چاپ تصاویر بادوام استفاده می شود.

به طور کلی برای چاپ بارکد، متد انتقال حرارتی برای پرینترهای لیبل زن ایده آل است زیرا با استفاده از این متد می توان تصاویر دقیق و با کیفیت بالا تولید چاپ کرد. هر دو فناوری می توانند سمبولوژی بارکد یک بعدی و دو بعدی، گرافیک و متن با وضوح و سرعت چاپ یکسان تولید کنند.

لیبل پرینتر حرارتی مستقیم (Direct Thermal)

ساختار و عملکرد پرینتر بارکد بر اساس ترکیبات شیمیایی می باشد. برای اینکه ترکیبات شیمیایی واکنش نشان دهند ابتدا دستگاه باید گرم شود سپس رنگ کاغذ چاپ تغییر می کند و تیره می شود این تغییر رنگ جایگزین جوهر، ریبون و... می باشد. این نوع از پرینترها بیشتر به عنوان صدور فیش ، دستگاه های خودپرداز بانک، رسید های حمل و نقل و... استفاده می شوند. لیبل پرینترهای حرارتی مستقیم فقط می توانند روی لیبل های حرارتی و رول های حرارتی چاپ کنند. به مرور زمان ، این سری از لیبل پرینترها توسط لیبل پرینترهای انتقال حرارتی (غیر مستقیم ) جایگزین شدند.

مزایای چاپ حرارتی مستقیم

  • کار با لیبل پرینترهای حرارتی مستقیم در مقایسه با فناوری های دیگر چاپی ساده تر است زیرا نیازی به جوهر، تونر یا ریبون ندارد.
  • از آنجایی که در چاپ حرارتی مستقیم به مواد مصرفی مثل جوهر یا ریبون نیازی نیست هزینه های نگهداری طولانی مدت آن کم است.

محدودیت های چاپ مستقیم حرارتی

  • لیبل چاپ شده با استفاده از این متد ماندگاری پایینی دارد و نسبت به شرایط محیطی مانند گرما و نور (فلورسنت و یا نور مستقیم خورشید) بسیار حساس است و احتمال مخدوش شدن بارکد وجود دارد.
  • این روش چاپ، عمر هد را پایین می آورد چون برای چاپ بارکد روی کاغذ حرارتی، هد به شدت داغ می شود.

لیبل پرینتر حرارتی مستقیم و غیر مستقیم

نحوه عملکرد لیبل پرینتر حرارتی مستقیم

لیبل پرینتر انتقال حرارتی (غیرمستقیم) (Thermal Transfer)

ابزار مورد استفاده در لیبل پرینتر انتقال حرارتی ، ریبون و گرمای پرینت هد می باشد. این نوع از لیبل پرینترها برای چاپ روی لیبل های غیرحرارتی و همچنین با لیبل هایی با هدف ماندگاری طولانی مدت مناسب می باشند. در واقع عملکرد اصلی لیبل پرینتر انتقال حرارتی، در اثر فشار و گرما به ریبون و انتقال جوهر ریبون به لیبل می باشد.

مزایای چاپ انتقال حرارتی

  • از آنجایی که کیفیت و وضوح چاپ در این روش بسیار بالاست بارکدها به راحتی با استفاده از بارکدخوان قابل اسکن هستند.
  • چاپ انتقال حرارتی، بارکد طول عمر بیشتری دارد.
  • هزینه های نگهداری طولانی مدت لیبل پرینتر های انتقال حرارتی در مقایسه با چاپگر ماتریس نقطه ای، جوهر افشان و چاپ لیزری کمتر است.
  • با استفاده از این تکنولوژی چاپ می توان انواع و اشکال مختلف بارکد را با کیفیت عالی چاپ کرد.
  • چاپگرهای انتقال حرارتی مقاومت بالایی در محیط های آلوده صنعتی دارند.

محدودیت های چاپ انتقال حرارتی

از آنجا که چاپگرهای انتقال حرارتی به ریبون نیاز دارند، هزینه های تأمین شان بیشتر از روش حرارت مستقیم است.

مواد مصرفی چاپ پرینتر های لیبل زن

پرینترهای لیبل زن به برچسب های لیبل و ریبون (Ribbon) برای چاپ نیاز دارند.

برچسب لیبل

برچسب های لیبل از جنس های متنوع، برای مصارف مختلف موجود است: برچسب های کاغذی، لیبل PVC، برچسب لیبل متال و برچسب اموال یا برچسب گچی. هرکدام از این برچسب ها ویژگی های خاص خود را دارند و برای مقاصد خاصی در نظر گرفته می شوند، برای مثال لیبل متال برای سطوح فلزی یا کالاهای با ارزش در نظر گرفته می شود.

جنس لیبل بر روی کیفیت چاپ تاثیر چندانی ندارد اما انتخاب لیبل مناسب با توجه به شریط محیطی باعث طولانی شدن ماندگاری چاپ می شود.

برچسب چاب و ریبون چاپ

برچسب لیبل مخصوص پرینتر لیبل زن

ریبون چاپ

برخلاف لیبل ها، جنس ریبون بر روی کیفیت چاپ بسیار تاثیر گذار است. ریبون انواع مختلفی دارد:

  • ریبون وکس: ریبون های وکسی مقرون به صرفه ترین گزینه برای چاپ برچسب بارکد هستند. ریبون وکس برای استفاده های عمومی ایده آل است. ریبون وکس به دمای ذوب کمتری نیاز دارد در نتیجه هد چاپگر عمری طولانی تری خواهد داشت. لیبل چاپ شده با این ریبون نسبت به ریبون های وکس رزین یا رزین ماندگاری کمتری دارد.
  • ریبون وکس رزین: ریبون وکس رزین نسبت به ریبون وکس مقاومت بیشتری دارد. لیبل های چاپ شده با ریبون وکس رزین مقاومت بسیار خوبی در برابر خراشیدن، سایش و تماس با رطوبت دارند. این روبین ها برای چاپ برچسب هایی بارکد که در معرض شرایط محیطی نامساعد گزینه مناسبی هستند.
  • ریبون رزین: ریبون رزین در دمای بسیار بالاتر ذوب می شوند و دوام فوق العاده بالایی دارند، اما به دلیل قیمت بالای آن تنها برای مصارف خاص بکار گرفته می شود.

انواع پورت های مصرفی پرینترهای لیبل زن

لیبل پرینتر ها در پورت های خاصی به بازار عرضه شده اند که هنگام خرید باید به نوع پورت مصرفی دقت شود.

  • پورت موازی (Parallel): پورت استاندارد اتصال به پرینتر که نیازی به نصب کردن درایور ندارد و از سرعت بالایی برخورداراست.
  • پورت سریال (COM): درمقایسه با پورت های دیگر از سرعت پایینی برخورداراست و اغلب برای فاصله های بیشتر از 15 متر مورد استفاده میگیرد.
  • پورت شبکه (Ethernet): معمولا در مکان هایی که تعداد پرینترها و یا کامپیوترها زیاد است استفاده می شود و علاوه براین از هزینه ی بالایی هم برخوردار می باشد.
  • پورت USB: این پورت در صورت نبود پورت پارارل انتخاب می شود که معمولا برروی تمامی لپ تاپ ها موجود می باشد. تنها اشکال اساسی آن نصب دوباره درایور پرینتر به هنگام قطع و وصل شدن سیم و برد آن است.

انواع پورت پرینتر

انواع پورت های مصرفی پرینتر لیبل زن

مزایای پرینتر های حرارتی

  • عمر طولانی و عدم نیاز به سرویس مداوم و شارژ
  • این پرینتر ها نیازی به شارژ ندارند و سال ها بدون نیاز به هیچ گونه سرویسی کار می کنند.
  • سرعت بالا در چاپ
  • سرعت صدور فیش یکی از عوامل مهم در جلب رضایت مشتری و بالا بردن راندمان کاری رستوران می باشد که این پرینترها با سرعت بسیار بالای خود به شما در رسیدن به این مهم کمک می کنند.
  • هزینه پایین چاپ
  • پرینترهای فیش زن حرارتی نیاز به جوهر ندارند و در ضمن کاغذ مصرفی این پرینترها (رول حرارتی) بسیار ارزان می باشد. در صورت استفاده از این پرینترها هزینه نهایی هر قبض یا پرینت 15 سانتی تقریبا 1 تومان می باشد!
  • کار در سکوت
  • هنگام کار چاپگر حرارتی صداهای ایجاد شده توسط چاپگرهای سوزنی و لیزری را نمی شنویم و از این حیث با آرامش محیط رستوران مواجه شویم.
  • بر طرف نمودن مشکل کمبود جا این پرینتر نسبت به انواع لیزری و سوزنی بسیار حجم کمتری از فضا را اشغال کرده، لذا مشکل اشغال فضای کانتر رستوران را تا حدودی مرتفع می نماید.
  • کاهش هزینه های جانبی
  • شاید برای خرید این پرینتر ها مبلغی بیش از پرینتر های دیگر هزینه کنید، ولی با توجه به کاهش هزینه های جانبی (کاغذ ارزان، عدم نیاز به شارژ جوهر و عدم نیاز به سرویس) بعد از چند ماه با توجه به صرفه جویی انجام شده هزینه خرید پرینتر به شما باز می گردد.

این خصوصیات منحصر به فرد پرینتر های فیش زن حرارتی سبب شده که این پرینتر ها به طور گسترده در جاهایی مثل رستوران ها، دستگاه های خود پرداز بانک ها (ATM)، داروخانه ها، تاکسی سرویس ها و پیک های موتوری، دستگاه های نوبت دهی، سینماها، فروشگاه و… مورد استفاده گسترده قرار گیرد.

معایب چاپ حرارتی

علی رغم مزایای فوق، برای پرینتر حرارتی چند ایراد هم وجود دارد که نمی توانیم از آن ها چشم پوشی کنید. این ایرادات بعضا ممکن است باعث تغییر گزینه انتخابی می شود:

  • سرعت چاپ پایین تر
  • در چاپ حرارتی ما نیاز داریم که میکرو سوزن ها داغ شوند و فرآیند انتقال ریبون را انجام دهند. اما در پرینترهای جوهر افشان مستقیماً جوهر پاشیده می شود و سرعت چاپ آن بیشتر است.
  • محدودیت در انتخاب رنگ
  • چاپگرهای حرارتی در پیاده سازی رنگ ها و طیف های رنگی مختلف محدودیت بیشتری دارند.

بهترین مدل های پرینتر لیبل زن

عکس پرینتر لیبل زن

نکات مهم هنگام خرید پرینتر لیبل زن

انتخاب نوع

نخستین نکته در خرید پرینتر لیبل زن توجه به روش چاپ یا بهتر است بگوییم همان تکنولوژی چاپ برچسب است که شما عزیزان می توانید با توجه به نوع نیاز و همچنین مطالعه بخش قبلی از همین مطلب به مناسب ترین نوع ممکنه از این دست چاپگرها برای خود دست پیدا نمایید.

ناگفته نماند که علاوه بر تکنولوژی های نامبرده شده فوق، چاپ بصورت جوهری نیز یکی دیگر از روش های چاپ لیبل ها می باشد که البته مدت زمانی است دیگر از آن ها استفاده نمی شود.

چاپگر صنعتی یا رومیزی

دومین نکته در انتخاب پرینتر شما به صنعتی یا رومیزی بودن دستگاه مربوط می شود که خوب همانطور که مشخص است چنانچه قصد استفاده از لیبل زن خود را در محیط های صنعتی کرده اید، بایستی از مدل های صنعتی و چنانچه می توانید روند تولید و چاپ برچسب هایتان را در اتاق و دفاتر کاریتان انجام دهید، می توانید از مدل های دسکتاپ یا همان رومیزی بهره گیری نمایید.

کیفیت چاپ

نکته سوم در تهیه کردن یک پرینتر لیبل زن و کلا هر مدل دستگاه چاپی دیگری توجه به کیفیت یا همان رزولوشن چاپ دستگاه است که بر حسب DPI بیان می شود و یقینا هرچه عدد آن بالاتر باشد، چاپ مورد نظر شما با دقت و کیفیت بهتری بر روی کاغذ می نشیند. ناگفته نماند یکی از عوامل کاملا موثر بر روی قیمت پرینترهای لیبل زن همین کیفیت چاپ است.

سرعت چاپ

در کنار کیفیت چاپ دستگاهتان به سرعت پرینت آن نیز توجه لازم را داشته باشید. در این خصوص بهتر است با توجه به حجم نیاز خود اقدام کرده و در صورت نیاز به چاپ لیبل های فراوان به سراغ خرید دستگاه هایی بروید که از سرعت چاپ بالایی برخوردار هستند.

خرید اینترنتی انواع پرینتر لیبل زن

سایز برچسب

اینکه برچسب شما نهایتا در چه ابعاد و با چه سایزی تولید می شود، نکته دیگری است که باید به آن توجه کنید. یادتان باشد هر دستگاهی قادر به چاپ انواع برچسب ها در سایزهای گوناگون نیست و به همین منظور دقت و حسن انتخاب شما در این خصوص بسیار حائز اهمیت است.

باسیم یا بی سیم

از دیگر فاکتورهای اساسی و مهم در خرید پرینتر لیبل زن توجه به نحوه اتصال دستگاه به سیستم شما می باشد که می تواند هم به روش های سیمی و هم به روش های فاقد سیم به کامپیوتر شخصی شما متصل شود. ناگفته نماند توجه به سازگاری لیبل زن ها با سیستم تان بسیار مهم و حائز اهمیت است.

قیمت پرینتر لیبل زن

مهمترین عاملی که روی قیمت لیبل پرینتر تاثیر می گذارد صنعتی یا رومیزی بودن آن می باشد. سایر عوامل تاثیرگذار روی قیمت لیبل پرینتر، برند، رزولوشن یا dpi، سرعت چاپ، قابلیت های اتصال، قابلیت چاپ تگ های RFID، دارا بودن افزونه های اضافی (ریوایندر، کاتر و پیل آف) و ظرفیت لیبل و ریبون می باشند.

به تمامی موارد فوق چنانچه نام و برند تولید کننده را نیز اضافه کنیم تقریبا تمامی موارد مهم و موثر بر روی قیمت پرینتر لیبل زن را بازگو کرده ایم. حال این شما هستید که باید متناسب با بودجه و همچنین حجم نیازتان اقدام به خرید یک چاپگر ایده آل جهت تولید برچسب های مورد نظرتان نمایید.

پاسخ کوتاه به سوالات پر تکرار
قیمت دستگاه پرینتر لیبل زن چند است؟
قیمت انواع دستگاه لیبل زن به عوامل مختلفی همچون برند شرکت سازنده، وزن و ابعاد دستگاه، رزولیشن چاپ، سرعت چاپ، قابلیت های دستگاه و ... بستگی دارد، اما در حالت کلی قیمت انواع دستگاه لیبل زن از 500 هزار تومان تا 70 میلیون تومان می باشد.
بهترین مارک های دستگاه پرینتر لیبل زن کدامند؟
از بهترین و پرفروش ترین مدلها و برندهای دستگاه لیبل زن می توان به برند میوا، دایمو، بیکسولون، برادر، زد ای سی، زبرا، گودکس، اس ان بی سی، سوو، سیتی زن، اچ پی، اپسون، توشیبا و ... اشاره کرد.
تاریخ به روز رسانی : 1401/11/18
نظرات ارسال نظر، پیشنهاد و تجربه شخصی شما درباره مطلب بالا
کلیه حقوق متعلق به وب سایت طوطی کالا است و کپی برداری با ذکر منبع مانعی ندارد