منو

اجاق سفری چیست و چه کاربردی دارد؟ راهنمای خرید اجاق مسافرتی

خرید اجاق گاز سفری یکی از لوازم ضروری برای مسافرت است. داشتن یک اجاق گاز در مسافرت برای اینکه از غذای خانگی دور نمانده و تغذیه سالمی داشته باشید واقعاً از لوازم ضروری سفر به حساب می آید. اجاق گازهای سفری دارای طراحی جمع و جور و کوچکی هستند که می توانید آنها را در صندوق عقب خودرو یا حتی زیر صندلی جلو قرار دهید.

منظور از اجاق سفری چیست؟

احتمالا شما عزیزان هنگام رفتن به سفر و یا طبیعت گردی این عبارت را بارها شنیده اید: پیک نیک رو آوردی؟ بله منظورمان همین اجاق سفری می باشد. نام دیگر این وسیله ی کاربردی که بیشتر در سفر و گردش مورد استفاده قرار می گیرد؛ پیک نیک خواهد بود. این اجاق گاز کوچک سبک است و قابلیت حمل راحتی دارد.

اجاق گاز سفری یا پیک نیک

راهنمای خرید گاز سفری یا پیک نیک در انواع مختلف

اجاق گاز پیک نیکی که در بازار موجود هستند، با انواع مختلف سوخت بنزین و گاز روشن می شوند و در هر ساعتی از شبانه روز نیاز به طبخ غذا داشته باشید؛ این وسیله به ظاهر کوچک اما با کارایی بالا در اختیار شما خواهد بود.

مزایای استفاده از اجاق سفری

این سوالی است که ممکن است برای بسیاری از طبیعت گردان پیش آید. در پاسخ باید بگوییم که برای شما عزیزان هم اتفاق افتاده که وقتی به بیرون رفته اید و قصد دارید غذایی لذیذ را برای خود و اطرافیانتان آماده کنید، اما امکانات کافی را ندارید و نمی توانید غذای گرمی را میل نمایید. اما تجسم کنید که اگر اجاق سفری همراهتان باشد همیشه و در هر لحظه ای خواهید توانست غذای تازه و گرمی را نوش جان کنید.

کوچکی این دستگاه و در عین حال کارایی داشتن آن سبب شده که افرادی که خیلی اهل سفر و گشت و گذار در دل طبیعت هستند، از این وسیله کارآمد بهره ببرند. پیک نیک یا همان اجاق سفری به دلیل داشتن شعله ای پرحرارت باعث می شود که در مدت زمان بسیار کوتاهی غذای مورد نظرتان آماده شود و نیازی به خوردن غذاهای کنسرو شده نداشته باشید.

اجاق گاز پیک نیک سفری سامسونتی

پخش غذا در طبیعت توسط اجاق سفری رومیزی

انواع اجاق های مسافرتی

مدل چوب سوز

این نوع از اجاق ها همانند اسم خود از منابع طبیعی چوب و علف های خشک برای ایجاد حرارت و گرما از سوی خود استفاده می کنند. بسیاری از افراد استفاده از چوب و هیزم را برای آشپزی در سفر ترجیح می دهند. بنابراین برای این دسته از افراد، اجاق گازهای مسافرتی چوب سوز، گزینه بسیار مناسبی است.

بر حسب قدمت از قدیمی ترین نوع اجاق های سفری بحساب می آیند که هنوز هم دارای طرفداران بیشماری در میان گردشگران می باشند. در برخی از مدل های بروز آن ها می توان با محصولاتی مواجه شد که قابلیت تولید انرژی الکتریکی جهت شارژ گجت های هوشمند و یا روشن نگه داشتن محصولان روشنایی را دارا می باشند. برای روشن کردن این مدل، حتما باید چوب مناسب همراه داشته باشید. همچنین، دود و بوی سوختن چوب، یکی از ویژگی های این اجاق ها است.

اجاق گاز چوب سوز

عکس اجاق گاز سفری با سوخت هیزم

مدل سوخت جامد

در این نوع از اجاق ها برای تامین حرارت و گرما از قرص های جامدی استفاده می شود که ممکن است مقداری بو هم داشته باشند و در اثر سوخت خود نیز لکه هایی را بر روی اجاق شما ایجاد نمایند. اندازه و وزن این مدل از محصولات بسیار کوچک و کم می باشد و متاسفانه به دلیل عدم قدرت حرارت دهی کافی از قرص های جامد، نمی توان انتظار خیلی زیادی را از آنان داشت. وسیله هایی که به صورت سوخت جامد هستند معمولا ابعاد کوچکتر و وزن پایین تری دارند و به راحتی می توان آن ها را با خود حمل کرد.

مدل الکل سوز

اجاق های سفری با سوخت الکل از کم هزینه ترین و به نوعی ارزان ترین اجاق های مسافرتی بحساب آورده می شوند. سوخت آن ها همیشه در دسترس است و می توان از آن در سفرهای کوتاه مدت و بلند مدت متعددی استفاده نمود. ناگفته نماند به دلیل خصوصیات اشتعال برانگیز ماده الکل، گرم کردن و یا درست کردن غذا با این نوع از اجاق ها کمی زمانبر می باشد.

مدل سوخت مایع

اجاق هایی که شامل این مورد می شوند می توانند با نفت، بنزین، گازوئیل و همچنین گاز سفید کار کنند. حتی در وزش باد و کاهش دماهای بسیار نیز از شعله ای فروزان و پایدار برخوردار هستند. از نوسان حرارتی بسیار اندکی بهره می برند و بی اقرار مناسب استفاده برای تمام گردشگران و جنگل نوردانی است که قصد حضور در ارتفاعات را کرده اند.

برای اطمینان از خاموش نشدن شعله، کافیست یک بادگیر و محافظ شعله تهیه کرده و آن را دور شعله باز کنید. اگر جزء افرادی هستید که اغلب با خودروی شخصی به مسافرت می روید، این مدل ها را حتما مدنظر داشته باشید.

اجاق گاز سوخت مایع

عکس اجاق گاز مسافرتی با سوخت مایع

مدل مخزنی

اجاق های سفری مخزن دار دارای دو دسته مختلف از هم می باشند. دسته اول به اجاق هایی اطلاق می شود که کپسول آنان درست در قسمت زیرین محصول قرار می گیرد و دسته دوم به مدل هایی تخصیص داده شده است که کپسول آن ها بواسطه یک شلنگ و اتصالات دیگر به اجاق وصل می شوند. این مدل از اجاق های مسافرتی نیز دارای اندازه ای کوچک و وزنی ناچیز با قابلیت استفاده ای فوق العاده آسان از خود می باشند. ناگفته نماند سوخت قابل استفاده برای این مدل از اجاق ها، کپسول های گاز ایزوپوتان و پروپان می باشد.

این محصولات گرمای زیادی تولید می کنند و حرارت آن ها تا حدودی در اطراف هم پخش می شود. قیمت نسبتا بالای مخزن سوخت این نوع اجاق گازها، بزرگترین نقطه ضعف آن ها به حساب می آید. همچنین بعضی از مدل ها دارای رگلاتور تنظیم فشار گاز هستند که برای استفاده در ارتفاعات بسیار کاربردی است. در ضمن، برای سفرهای طولانی و سخت، باید از نوع کوچک و قابل حمل این محصول استفاده کنید.

انواع مختلف اجاق گاز سفری

نکات مهم هنگام خرید اجاق سفری

انتخاب نوع اجاق: اولین نکته در خصوص انتخاب و خرید اجاق سفری توجه به نوع آن و همچنین سازگاری آن با انواع مختلفی از منابع تامین کننده انرژی برای آنان است که برای این منظور پیشنهاد می کنیم حتما به مطالعه بخش قبلی از همین مطلب بپردازید تا با انواع اجاق های مسافرتی و همچنین سوخت های مورد نیاز آن ها آشنایی پیدا نمایید.

ابعاد و وزن: برای خرید اجاق سفری بایستی به مشخصات ظاهری محصول نظیر: ابعاد و وزن آن ها نیز توجه داشته باشید. یادتان باشد هرچه تجهیزات همراه شما در طول سفرتان کوچکتر و سبک تر باشد، قطعا سفری بهتر با لذت بیشتری را سپری خواهید کرد؛ منتها فراموش نکنید که کوچکی در ابعاد و یا وزن محصولات مسافرتی شما نباید مانع از عملکرد خوب و مطلوب آن ها برای شما در طول سفر شود! وگرنه برای مدت زمانی که در مسافرت هستید و به دل طبیعت زده اید، دچار مشکلات جدی خواهید شد.

میزان مصرف سوخت: از دیگر فاکتورهای اساسی برای خرید اجاق سفری توجه به میزان مصرف سوخت آن می باشد که برای این منظور شما بایستی انواع اجاق ها را با در نظر گرفتن مقدار سوختی ثابت با یکدیگر مقایسه کنید تا متوجه شوید که محصول انتخابی شما با هر بار اتصال به کپسول و منبع تغذیه خود تا چه مدتی برای شما شعله را ایجاد خواهد نمود.

میانگین عملکرد اجاق: حتما به این نکته نیز توجه داشته باشید که اجاق سفری شما از چه توان و قدرتی جهت به جوش رساندن آب برخوردار است و عمل جوش را در چه مدت زمانی برایتان انجام می دهد! حقیقت را بخواهید زمان در طول سفر دارای اهمیت زیادی است و به همین خاطر هرچه میانگین عملکرد اجاق شما کمتر باشد، قطع به یقین استفاده از آن برایتان سودمندتر خواهد بود.

فندک یا آتش زنه: بهتر است به سراغ خرید محصولاتی بروید که مجهز به سیستم فندک خودکار یا همان آتش زنه می باشند. اینطوری دیگر خیالتان از همراه داشتن کبریت و یا خیس شدن یا نشدن آن راحت می شود و می توانید به سادگی هرچه تمام تر از اجاق مسافرتی خود در شرایط آب و هوایی گوناگون استفاده نمایید. لازم به ذکر است که در صورت خرید اجاقی مجهز به این امکان، چک و تست آن پیش از آغاز سفر از نکات لازم و ضروری بحساب می آید.

پایه یا بدون پایه: معمولا اکثر اجاق های مسافرتی مجهز به پایه هستند و شما می توانید برای اجاق های غیر یکپارچه که توسط یک شلنگ به کپسول سوخت خود متصل می شوند، پایه ای بصورت جداگانه تهیه نمایید تا با این کار مانع از افتادن و چپ شدن کپسول و به دنبال آن ایجاد خطر و انفجار برای خود شوید.

امروزه در بازار پایه های نگهدارنده مختلفی تولید و عرضه شده است که از قیمت های مناسبی نیز برخوردارند. فراموش نکنید جنس پایه مورد نظرتان باید ضد زنگ و مقاوم در برابر ضربه باشد. پایه مورد نظر شما می توانید بصورت تاشو و یا ثابت باشد.

بهترین مدل های اجاق گازهای سفری

تصویر دم کردن چای در دامن طبیعت جنگلی

قابلیت تنظیم شعله: تمام اجاق های سفری امروزه مجهز به این قابلیت هستند اما با این وجود شما باید بدانید در بازار مدل هایی نیز وجود دارند که از میزان شعله ای ثابت برخوردارند و امکان تنظیم آن با توجه به وجود شرایط مختلف آب و هوایی برای این قبیل از محصولات امکان پذیر نیست. لازم به ذکر است قابلیت تنظیم شعله سبب صرفه جویی در مصرف سوخت شما و در نهایت صرفه جویی در هزینه های جانبی شما خواهد شد که در طول سفر بسیار مهم است!

کیف مخصوص حمل: بهتر است برای جلوگیری از شلوغ شدن کیف مسافرتی خود و همچنین دسترسی آسان به اجاق سفری و حفظ و نگهداری بهتر از قطعات متصل به آن، دنبال خرید محصولی باشید که از یک کیف مخصوص حمل و جا به جایی برخوردار است تا بدین شکل با راحتی بیشتری بتوانید از اجاقتان در طول مسافرت های کوتاه و بلندی که در پیش دارید، استفاده نمایید.

شعله پوش: امکان ایجاد شعله و حفظ آن در شرایطی که باد با سرعت در حال وزش است، خیلی سخت و حتی می توان گفت غیر ممکن است. به همین خاطر امروزه کمپانی های تولید کننده اجاق های مسافرتی از لایه هایی مستحکم و مقاوم در برابر حرارت به دور شعله اجاق استفاده می کنند که شما می توانید با توجه به درک خود از شرایط محیطی، آن ها را تا ارتفاع لازمه بالا بیاورید و مانع از خاموش شدن شعله بواسطه وزش بادی شوید که به سختی آن را ایجاد کرده اید.

قیمت اجاق سفری: قیمت اجاق سفری با توجه به تمامی مواردی که ما در این مطلب به شما مخاطبان عزیز معرفی کردیم، تعیین می شود و حال این شما هستید که بایستی با در نظر گرفتن تمامی نکات گفته شده و همچنین میزان بودجه ای که در اختیار دارید، بهترین مدل ممکنه از این تجهیزات مسافرتی را برای خود خریداری نمایید.

پاسخ کوتاه به سوالات پر تکرار
قیمت اجاق گاز سفری چند است؟
قیمت انواع اجاق گاز مسافرتی از 100 هزار تومان تا 70 میلیون تومان می باشد و به عوامل مختلفی همچون برند شرکت سازنده، جنس بدنه، وزن و ابعاد، نوع سوخت و ... بستگی دارد.
مزایای استفاده از اجاق سفری چیست؟
کوچکی این دستگاه و در عین حال کارایی داشتن آن سبب شده که افراد از این وسیله کارآمد بهره ببرند. پیک نیک یا همان اجاق سفری به دلیل داشتن شعله ای پرحرارت باعث می شود که در مدت زمان بسیار کوتاهی غذای مورد نظرتان آماده شود و نیازی به خوردن غذاهای کنسرو شده نداشته باشید.
تاریخ به روز رسانی : 1402/03/01
محصولات مرتبطمحصولات مرتبط
اجاق سفری کره ای هیکس مدل BDZ130B
اجاق سفری کره ای هیکس مدل BDZ130B
اجاق سفری پیک میک شیدا گاز مدل GP5000
اجاق سفری پیک میک شیدا گاز مدل GP5000
اجاق گاز و بخاری سفری مدل PGH2
اجاق گاز و بخاری سفری مدل PGH2
اجاق گاز سفری کوچک مدل K90
اجاق گاز سفری کوچک مدل K90
اجاق گاز سفری تاشو کوچک مدل 202
اجاق گاز سفری تاشو کوچک مدل 202
اجاق گاز سفری دو شعله جین یو مدل BDZ 2X168
اجاق گاز سفری دو شعله جین یو مدل BDZ 2X168
اجاق گاز سفری پیک نیکی پارسیران کد 22007
اجاق گاز سفری پیک نیکی پارسیران کد 22007
اجاق گاز مسافرتی سامسونتی مدل PR
اجاق گاز مسافرتی سامسونتی مدل PR
نظرات ارسال نظر، پیشنهاد و تجربه شخصی شما درباره مطلب بالا
کلیه حقوق متعلق به وب سایت طوطی کالا است و کپی برداری با ذکر منبع مانعی ندارد