قیچی آشپزخانه چیست، انواع آن کدام است و چه کاربردهایی دارد؟

قیچی آشپزخانه جزو پرکاربرد ترین وسایل آشپزخانه می باشد، موارد استفاده ی قیچی آشپزخانه بسیار زیاد است. با استفاده از این وسیله تسلط شما برای انجام کارها افزایش یافته و سبب می شود که در مدت زمان کمتر، کارها را پیش ببرید. از قیچی آشپزخانه میتوانید برای پاک کردن مرغ، گوشت، ماهی و خرد کردن سبزیجات و تکه کردن نان استفاده کنید.

اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که در آشپزخانه خود نیاز به یک قیچی آشپزخانه دارید و تصمیم گرفته اید تا برای آشپزخانه خود این وسیله ارزشمند را خریداری کنید، اما با توجه به تنوع زیاد محصولات و قیمت ها با خرید این وسیله به مشکل برخورده اید، اصلا نگران نباشید.

راهنمای خرید قیچی آشپزخانه

ما در این مطلب از طوطی کالا شما را با انواع قیچی آشپزخانه آشنا کرده و به شما یک سری نکات مهم را که هنگام خرید قیچی آشپزخانه باید به آن ها توجه داشته باشید را آموزش می دهیم، پس با ما همراه باشید.

قیچی آشپزخانه چیست؟

قیچی آشپزخانه یکی از لوازم آشپزخانه است که با آن می توانید اجسام و مواد غذایی را ببرید. برخی از این قیچی ها قابلیت باز کردن در مواد غذایی را دارند و با آن ها می توانید پوست گردو و فندق را هم بشکنید. این وسیله دارای دو لبه تیز و برنده است که از وسط به یکدیگر متصل شده اند. در انتهای هر قسمت یک دسته وجود دارد که با فشار دادن مکانیکی دسته ها عمل برش دادن را انجام می دهد.

این قیچی شباهت زیادی به قیچی خیاطی دارد و از نظر کارایی دقیقا مشابه نمونه خیاطی کار می کند. با قیچی خیاطی نمی توان گوشت مرغ و ماهی را برش داد، اما با قیچی آشپزخانه به راحتی می توان این کار را انجام داد. در ادامه با کاربردهای قیچی آشپزخانه بیشتر آشنا خواهید شد.

کاربرد های قیچی آشپزخانه

انواع مدل های قیچی آشپزخانه

قیچی قند

از نظر شکل ظاهری شباهت زیادی به انبر دارند، از این وسیله برای شکستن قند در قطعات به اندازه دلخواه استفاده می شود. امروزه به دلیل اینکه قند به صورت شکسته هم در بازار به فراوانی یافت می شود، کمتر مورد استفاده قرار می گیرند.

قیچی برش نان

ساده ترین نمونه قیچی که در بازار یافت می شود، نمونه برش نان است. بافت نان به حدی نرم است که شما به راحتی می توانید آن را با این قیچی برش دهید. نان را با قیچی های مختلف می توان برش داد اما بهتر است برای بریدن نان یک قیچی جداگانه داشته باشید.

قیچی تکه کردن مرغ و ماهی

این مدل به گونه ای طراحی شده که قادر است انواع گوشت و مرغ خام و پخته را به راحتی برش دهد. از مهم ترین ویژگی های این قیچی می توان به لبه های تیز و برنده آن اشاره کرد که برش این موارد را به آسانی انجام می دهد در واقع یک قیچی حرفه ای به حساب می آیند.

قیچی مرغ و ماهی

قیچی کاتر

اگر به دنبال یک وسیله تیز و برنده برای تکه کردن گوشت به قطعات دلخواه هستید بدون شک قیچی کاتر بهترین گزینه است. این وسیله بدون کمترین خطری انواع گوشت را به قطعات دلخواه شما تقسیم می کند. از مهم ترین ویزگی های این مدل می توان به سرعت بالا در برش انواع گوشت اشاره کرد.

قیچی برش پیتزا

با اینکه برای برش دادن پیتزا از یک وسیله خاص استفاده می شود، اما در کشور ایتالیا برای برش دادن پیتزا از این قیچی استفاده می شود. کار با این قیچی از پیتزا بر اسان تر است به همین دلیل بیشتر افراد ترجیح می دهند برای برش دادن پیتزا از این قیچی استفاده کنند.

قیچی سبزیجات

این قیچی هم از نظر شکل ظاهری شباهت زیادی به قیچی های برش قبلی دارد و تنها تفاوت اصلی آن با مدل های قبلی در نوع و تعداد لبه برنده است. این مدل داری ۳ الی۵ تیغه با فاصله مشخص کنار یکدیگر است که سرعت برش انواع سبزیجات را چند برابر افزایش می دهد. با این وسیله می توان انواع میوه و سبزیجات نظیر پیازچه، تره و ترب را به راحتی خرد کرد.

قیچی سبزیجات

قیچی آشپزخانه همه کاره

این وسیله به دلیل همه کاره بودن طرفداران زیادی را به خود اختصاص داده است. با این قیچی علاوه بر برش دادن نان می توان انواع گوشت، مرغ، ماهی و سبزیجات را به آسانی تکه تکه کرد. از مهم ترین ویژگی های این قیچی می توان به قابلیت شکستن پوست گردو و بادام، باز کردن درب انواع بطری و باز کردن انواع قوطی کنسرو اشاره کرد.

کاربرد قیچی آشپزخانه

خرد کردن سبزیجات

به وسیله قیچی آشپزخانه میتوانید انواع سبزیجات را به راحتی خرد کنید، به دلیل تیغه ی تیز و اهرم فشاری که در دسته ی قیچی قرار دارد سرعت عمل شما بسیار زیاد میشود و میتوانید در سریع ترین زمان ممکن اقدام به خرد کردن مواد غذایی کنید. سبزیجات تازه ای که می توانید با قیچی آشپزخانه آن ها را خرد کنید عبارتند از: ریحان، جعفری، پیاز کوهی، حبه سیر تازه، و زنجبیل.

خرد کردن انواع فلفل

حتما برای شما پیش آمده است که در هنگام خرد کردن فلفل تند، حواستان پرت بشود، دستتان را به صورت یا چشمانتان بمالید و چشمانتان بسوزند! بسیاری از افراد برای جلوگیری از این اتفاق، دستکش دستشان می کنند. ولی اگر دستکش هایتان تمام شده اند و قصد دارید فلفل تند را برش بزنید، می توانید به جای چاقو از یک قیچی مخصوص آشپزخانه استفاده کنید تا دستتان به فلفل آغشته نشود.

کاربرد قیچی آشپزخانه

جدا کردن ریشه و ساقه انواع سبزیجات

برش زدن ریشه و ساقه سبزیجات تازه از جمله انتهای پیازچه، قارچ، ساقه اسفناج و دیگر سبزیجات تازه، با استفاده از یک قیچی آشپزخانه خیلی سریع تر انجام می شود تا با چاقو. شما حتی می توانید گل کوچک بروکلی و گل کلم را هم با استفاده از یک قیچی آشپزخانه برش بزنید.

خرد کردن مرغ و ماهی

برخی قیچی های گران قیمت و حرفه ای حتی قادر به خرد کردن استخوان ها نیز می باشند این قیچی ها که معمولا قصاب ها از آن استفاده میکنند دارای تیغه ای بسیار پهن و تیز می باشند. جنس تیغه ی این قیچی ها استیل می باشد و کاملا ضد زنگ است.

تکه کردن نان

برخی افراد به دلیل مشغله ای که دارند زیاد به نانوایی نمیروند و ترجیح میدهند تعداد زیادی نان تهیه کنند و فریزر کنند. برای اینکه نان به راحتی در کیسه فریزر جا شود میتوانید به وسیله ی قیچی آشپزخانه اقدام به تکه کردن نان کنید.

برش پیتزا

اگر به درست کردن پیتزای خانگی علاقه دارید به وسیله ی قیچی آشپزخانه میتوانید بدون له شدن مواد غذایی روی پیتزا اقدام به برش پیتزا به صورت مساوی کنید.

قیچی آشپزخانه پیتزا

راهنمای خرید قیچی آشپزخانه

قیمت محصول

اولین و مهم ترین نکته در مورد خرید قیچی قیمت آن می باشد. قیمت نقش مهمی در انتخاب شما دارد، بهتر است قبل از هر کاری میزان بودجه برای خرید قیچی را مشخص کنید. با این کار خود به خود مدل هایی که در محدوده قیمتی شما قرار ندارند از انتخاب شما حذف شده و انتخاب برای شما ساده می شود.

دسته قیچی

یکی از موارد مهمی که باید در هنگام خرید یک قیچی خوب باید به آن توجه کنیم دسته ی قیچی می باشد. به این نکته توجه کنید که دسته ی فلزی قیچی از جنس استیل باشد تا در صورت گذشت زمان دچار زنگ زدگی نشود، حفره های تعبیه شده در دسته ی دستگاه از اندازه ی مناسبی برخوردار باشد تا به راحتی در دستان شما قرار بگیرد. اگر قیچی می خواهید بخرید دارای فنر باشد باز و بسته کردن آن برای شما بسیار راحت تر می شود.

قیچی آشپزخانه

تیغه ی قیچی

اگر به دنبال قیچی می گردید که دارای تیغه ی تیزی باشد و از استحکام بالایی برخوردار باشد پس به این نکته توجه کنید که هرچه تیغه ی قیچی پهن تر باشد از کیفیت بالا تری نیز برخوردار می باشد ، به دنبال خرید قیچی باشید که جنس تیغه های آن از فولاد و یا استیل ضد زنگ باشد. قیچیی هایی که تیغه های مطلوبی ندارند از فولاد نورد ساخته می شوند و در صورت برخورد با مواد غذایی اسیدی رنگ عوض می کنند و به سرعت کند می شوند.

قابلیت تیز شدن

برخی مدل ها قابلیت تیز شدن خودکار دارند، یعنی با هر بار استفاده و برخورد لبه های آن ها با یکدیگر تیز می شوند. اگر می خواهید که قیچی شما بعد از مدتی کند نشود و کارایی خود را از دست ندهد، حتما این مدل را خریداری کنید. البته مدل های دیگری هم وجود دارند که لبه های آن ها لیزری است و بعد از کند شدن می توان با قرار دادن قیچی درون فریزر آن ها را مانند روز اول تیز نمود و از آن ها استفاده کرد.

شست و شوی قیچی

اگه قیچی که تهیه می کنید تیغه های آن از جنس کربن باشد به راحتی و بدون هیچ دردسری می توانید آن را تمیز کنید، اما برخی از قیچی های آشپزخانه موجود در بازار توانایی تفکیک قطعات را دارند و و در هنگام شست و شو می توانید دسته های قیچی را از تیغه های آن جدا کنید. به این نکته توجه داشته باشید که قیچی ها را حتما با دست شسته و بهتر است از ماشین ظرفشویی برای شستن آن استفاده نکنید.

چند کاره بودن

یکی از ویژگی های جالب قیچی های آشپزخانه چند کاره بودن آن ها می باشد. در صورتی که نمی خواهید برای برش دادن هر چیزی یک قیچی مخصوص داشته باشید می توانید یک قیچی همه کاره تهیه کنید. قیچی های همه کاره علاوه بر برش دادن انواع گوشت، مرغ، ماهی و سبزیجات قادر هستند، درب انواع بطری و کنسرو را باز کرده و علاوه بر آن پوست انواع آجیل مانند گردو، پسته و بادم را به راحتی شکسته و جدا کنند.

برند محصول

همیشه بهتر است به سراغ برندهای معروف و شناخته شده بازار بروید، این محصولات معمولا از کیفیت بالایی برخوردار هستند. زیرا از قبل تک تک ان ها تست شده و امتحان خود را پس داده اند. تجربه هم ثابت کرده تا زمانی که یک جنس باکیفیت و شناخته شده وجود دارد نباید به سراغ برندهای ناشناخته بازار بروید زیرا از کیفیت لازم برخوردار نیستند و با خرید این محصولات وقت و هزینه خود را هدر می دهید.

بهترین مدلهای قیچی آشپزخانه

روش نگهداری از قیچی آشپزخانه

  • فراموش نکنید که قیچی آشپزخانه یک قیچی خیاطی معمولی نیست و نباید از آن برای برش دادن پارچه و کاغذ استفاده کرد. زیرا کند شده و کارایی خود را از دست می دهد.
  • اگر قیچی شما قابلیت تیز شدن را ندارد به هیچ عنوان نمی توانید آن را تیز کنید، این کار شما قیچی را بدتر کند کرده و در مواردی مجبور به خرید یک قیچی جدید می شوید.
  • بعد از برش دادن مواد غذایی چربی دار مانند گوشت و مرغ سریع آن را شستشو داده، خشک کرده و در جای مناسب نگهداری کنید. ماندن چربی به صورت طولانی روی قیچی طول عمر آن را کاهش می دهد.
  • این وسیله را دور از دسترس کودکان قرار دهید، زیرا باز و بسته کردن قیچی بدون برش دادن یک ماده خاص باعث صاف شدن و از بین رفتن تیغه های آن می شود. از طرفی هم ممکن است کودک شما به سلامت خود آسیب جدی وارد کند.
1400/12/15
ارسال نظر، پیشنهاد و تجربه شخصی شما درباره مطلب بالا
کلیه حقوق متعلق به وب سایت طوطی کالا است و کپی برداری بدون ذکر منبع غیرقانونی است