گاهی اوقات شعله زیاد گاز و عدم توزیع یکنواخت حرارت زیر قابلمه باعث سوختن غذا یا سر ریز آن بر روی گاز و در نتیجه کثیف شدن گاز می شود. گاهی وقت ها هم باعث ترکیدن ظروف شیشه ای یا چینی می شود. برای جلوگیری از این مشکلات بهترین گزینه استفاده از شعله پخش کن میباشد.
شعله پخش کن چیست؟
شعله پخش کن یکی از وسایل آشپزخانه است که در هنگام پخت غذا و گرم کردن انواع نوشیدنی مورد استفاده قرار می گیرد. این وسیله شکلی دایره ای دارد که بر روی سطح آن سوراخ هایی قرار گرفته است این سوراخها بصورت یکسان حرارت را به تمامی قسمت های ظروف پخش می کند.
خیلی از خانم های خانه دار از این وسیله در هنگام طبخ غذا و گرم کردن نوشیدنی هایی مانند قهوه و شیر استفاده می کنند.

عکس شعله پخش کن با دسته چوبی
کاربرد شعله پخش کن چیست؟
1 - این وسیله با قرار گرفتن بر روی گاز و روی شعله اجاق، باعث پخش شدن یکنواخت حرارت در سطح زیر قابلمه یا ماهیتابه می شود و شعله گاز را به خوبی به تمامی قسمت های قابلمه تقسیم می کند از سوختن غذا و سر ریز شدن مایعات جلوگیری می کند.
2 - همچنین به دلیل کنترل حرارتی که توسط شعله پخش کن صورت می گیرد، گزینه مناسبی برای ظروف کریستال، پیرکس و چینی است تا در برابر گرمای زیاد آسیب نبینند.
3 - از این وسیله برای بهتر دم کردن غذاهایی مانند برنج و ماکارانی استفاده می شود. همچنین ته دیگ برنج و ماکارانی یکی از قسمت های خوشمزه این غذاها است که ما ایرانی ها علاقه بسیار شدیدی به ته دیگ این غذاها داریم به همین منظور برای جلوگیری از سوختن ته دیگ حتما از این وسیله استفاده نمایید.
طرز استفاده از شعله پخش کن
استفاده از شعله پحش کن بسیار آسان بوده و شما عزیزان با قرار دادن آن بر روی انواع اجاق گاز یا پیک نیک، می توانید حرارت را به طور فزاینده ای یکنواخت کنید.
بدین منظور ابتدا محصول مورد نظر را عاری از هرگونه برچسب و مواد پلاستیکی بر روی اجاق گاز گذاشته و سپس با تنظیم کردن میزان حرارت گاز، ظرف و یا قابلمه را بر روی شعله پخش کن قرار دهید.
بعد از چند دقیقه که سینی شعله پخش کن گداخته و داغ شد، حرارت اجاق را کم کرده و اجازه دهید تا غذای مورد نظر شما با گرمای ملایم آماده شود. این کالای ضروری نه تنها برای این قبیل کارها، بلکه برای گرم نگه داشتن نوشیدنی هایی همچون قهوه، نسکافه، چای و ... نیز پرمصرف بوده و بسیار پرکاربرد می باشد.

شعله پخش کن روی گاز و زیر قابلمه
نکات مهم خرید شعله پخش کن گاز
جنس بدنه شعله پخش کن
معمولا شعله پخش کن ها از فلزاتی مانند آهن، تفلون، چدن، لعاب و استیل تولید می شوند هر کدام از این آتش پخش کن ها دارای بدنه ای مقاوم بوده و برای طبخ انواع غذا مناسب میباشند، همچنین ممکن است شعله پخش کن پایه دار باشد یا بدون پایه.
مدلهای استیلی که ضد زنگ هستند شستشوی آسان تری دارند و در برابر نم و طوبت مقاوم می باشند و عمر طولانی تری نسبت به دیگر مدلها دارند هر چند به شما توصیه می کنیم در هنگام خرید این وسیله حتما کیفیت جنس بدنه و ضخامت آن را مورد بررسی قرار دهید.
جنس دسته
این وسیله دارای دسته ای از جنس پلاستیک و فلز می باشد به همین علت باید پخش کننده شعله ای را انتخاب نمایید که دسته آن در برابر گرما عایق باشد.
این ویژگی از داغ شدن دسته در هنگام طبخ غذا جلوگیری کرده و ایمنی بالاتری نیز خواهد داشت و شما می توانید بدون نگرانی با دستان خود وسیله را جابجا کنید همچنین به طول دسته نیز دقت لازم را داشته باشید.

استفاده از شعله پخش کن برای پخت غذا
سایز مناسب
پخش کننده های حرارت دارای ابعاد و اندازه های متفاوتی نسبت به یکدیگر هستند به همین علت در هنگام تهیه کردن این وسیله حتما مدلی را انتخاب نمایید که با سایز قابلمه و دیگر ظروف آشپزی شما هم اندازه باشد و خیلی بزرگ و کوچک نباشد و اندازه ای مناسب داشته باشد.
امکان شستشوی راحت
دارای شستشوی آسان باشد منظور از شستشوی آسان این است که هم با دست قابل شستو باشد و هم با ماشین ظرفشویی امروزه با پیشرفت در صنعت لوازم خانگی اکثر وسایل و ظروف های آشپزخانه قابلیت شستشو توسط ماشین ظرف شویی را دارند به همین علت بهتر است پخش کننده شعله ای انتخاب شود که ویژگی شستشو توسط ماشین ظرفشویی را داشته باشد.
نکات مهم و ضروری به هنگام استفاده از شعله پخش کن گاز
-
هیچ گاه شعله پخش کن را در حالت خیس بر روی حرارت مستقیم شعله گاز قرار ندهید. چون که بخار ناشی از آن منجر به پخش شدن دود در هوای آشپزخانه شده و در نتیجه تنگی نفس را به همراه دارد.
-
اگر مقداری مواد غذایی بر روی شعله پخش کن ریخته شده باشد، سعی کنید که بعد از تمیز کردن و خشک کردن دوباره از آن استفاده کنید.
-
اگر حتی چند قطره روغن بر روی شعله پخش کن بریزد، سبب می شود تا در حین پخت غذا، موجب آتش سوزی و شعله ور شدن سریع آتش و همچنین ایجاد دود ناشی از سوختگی شود.
-
از مخلوط آبلیمو و جوش شیرین برای تمیز کردن آن استفاده کنید و بعد از اینکه مدت 15 دقیقه بر روی آن گذاشتید، شعله پخش کن را با آب و اسفنج بشوئید.
-
سعی کنید از شعله پخش کن هایی استفاده کنید که دستگیره آن عایق مناسبی در برابر حرارت بوده و گرمای بیش از اندازه را تحمل کند.

نحوه استفاده از شعله پخش کن