منو

کرم و ژل ضد جوش چیست و چگونه از آنها استفاده می شود؟

جوش یا آکنه می تواند یکی از رایج ترین مشکلات پوستی باشد. دلایل مختلفی در به وجود آمدن جوش و آکنه در پوست وجود دارد، که یکی از آنها افزایش میزان چربی در پوست است. برای درمان این نوع جوش ها ابتدا باید چربی روی پوست را کنترل کنید و سپس با استفاده از بهترین کرم یا ژل های ضد آکنه از به وجود آمدن جوش و آکنه جلوگیری کنید.

استفاده از کرم و ژل ضد جوش یکی از روشهای بسیار مفید و موثر در درمان و پیشگیری از تشکیل جوش ها است. اما امروزه انتخاب یک محصول خوب و استاندارد مطابق با نیازهای پوستی کار ساده ای نیست چون در اغلب داروخانه ها و فروشگاه ها لوازم آرایشی بهداشتی مجموعه ای از برندهای گوناگون حسابی باعث سردگمی شما می شوند و در نتیجه نمی توانید محصول مناسب را انتخاب کنید.

راهنمای خریدکرم ضد جوش

راهنمای خرید کرم ضد جوش و آکنه

در این مقاله از طوطی کالا می خواهیم اطلاعات کاملی را درباره انواع کرم های ضد جوش، ترکیبات و نحوه استفاده از آنها در اختیار شما قرار دهیم، تا در صورت نیاز انتخاب راحت تری در هنگام خرید کرم و ژل ضد جوش داشته باشید، پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

آکنه یا جوش چیست؟

این مورد ممکن است در هر سن و سالی اتفاق بیفتد ولی معمولا در دوران بلوغ بیشتر رخ می دهد. می توان گفت آکنه یک بیماری پوستی مزمن و التهابی است که موجب بروز جوش و لکه در نواحی گردن، سینه، صورت، پشت و شانه می شود. البته باید به این نکته اشاره کرد که این مشکل یک بیماری خطرناک به حساب نمی آید ولی به دلیل تاثیر زیادی که در زیبایی افراد داشته، ممکن است برای هر فردی ناخوشایند به نظر برسد و اعتماد به نفس را در افراد کاهش دهد.

چگونگی شکل گیری جوش صورت

وقتی فولیکول های مو با چربی و سلول های مرده پوست بسته می شوند، شرایطی برای پوست به وجود می آید که به آن جوش یا آکنه می گویند. در این شرایط، جوش های سرسیاه التهابی، جوش های سر سفید، جوش قرمز التهابی روی صورت، پیشانی، سینه و بالای کمر و شانه ها ظاهر می شوند. اگرچه آکنه بیشتر در نوجوانی دیده می شود، اما ممکن است افراد را در همه سنین تحت تأثیر قرار دهد، حتی در بزرگسالی.

انواع جوش های صورت

تصویر انواع مختلف جوش یا آکنه روی پوست صورت

جوش ها را می توان به انواع زیر دسته بندی کرد:

  • جوش سر سفید (اصطلاحا سر بسته)
  • جوش سر سیاه (سر باز)
  • برجستگی های کوچک قرمز رنگ (پاپول)
  • جوش های قرمز التهابی، پاپول هایی هستند که در نوک آن چرک وجود دارند (پوسچول)
  • توده های بزرگ، سفت و دردناک زیر پوست (گرهک یا ندول ها)
  • توده های دردناک پر از چرک در زیر پوست (یا ضایعات کیستیک)

بررسی علل به وجود آمدن جوش صورت

چهار دلیل اصلی برای تشکیل جوش وجود دارد:

  • تولید بیش از حد چربی
  • بسته شدن فولیکول های مو با چربی و سلول های پوستی مرده
  • وجود باکتری ها
  • فعالیت بیش از حد هورمون (آندروژن)

به طور کلی معمولا جوش روی صورت، پیشانی، سینه، قسمت فوقانی پشت و شانه ها ایجاد می شود. زیرا این قسمت ها بیشترین تعداد غدد تولید کننده چربی را دارند. فولیکول های مو به این غدد تولید کننده چربی متصل هستند.

دیواره فولیکول می تواند متورم شود و باعث ایجاد جوش های سر سفید شود، یا سر فولیکول مسدود شده باز بماند و تیره شوند و باعث ایجاد جوش سرسیاه شود. جوش های سرسیاه می توانند شبیه آلودگی هایی به نظر برسند که در منافذ پوست شما گیر کرده اند. اما در حقیقت، حفره پر از باکتری و چربی است و زمانی که در معرض هوا قرار می گیرد به رنگ قهوه ای ظاهر می شود.

جوش های قرمز التهابی مرکزی سفید دارند و در شرایطی که فولیکول های بسته شده مو، ملتهب یا به وسیله باکتری ها آلوده شوند، ایجاد می شوند. انسداد و التهابی که در عمق فولیکول های مو ایجاد می شود باعث به وجود آمده توده های کیستیک در زیر پوست می شود. منافذ دیگر پوست که برای غدد تعریقی باز هستند، اغلب درگیر به وجود آمدن آکنه نمی شوند.

کرم ضد جوش صورت

عکس کرم ضد جوش صورت

کرم و ژل ضد جوش از چه ترکیباتی تشکیل شده اند؟

بنزوئیل پراکسید (Benzoyl peroxide)

این ماده باعث از بین بردن باکتری های ایجاد کننده آکنه می شود، همچنین سبب از بین رفتن چربی اضافی زیر پوست و سلول های مرده پوست که منافذ پوست را مسدود می کند، نیز می شود. مقدار مصرف بنزوئیل پراکسید در کرم ها و ژل های ضد جوش از 2.5 تا 10٪ متغیر است. البته این ماده علاوه بر تأثیر خارق العاده، عوارض جانبی نیز دارد.

ممکن است در اثر استفاده از کرم یا ژل ضد جوش حاوی این ماده علائمی مانند خشکی پوست، پوسته پوسته شدن، به وجود آمدن لک های قرمزی، سوزش و خارش را تجربه کنید. به خصوص اگر پوست حساسی دارید، پس از انتخاب و خرید کرم و ژل ضد آکنه، حتما با پزشک خود مشورت کنید و با احتیاط عمل کنید.

سالیسیلیک اسید (Salicylic acid)

این ترکیب به جلوگیری از مسدود شدن منافذ پوست کمک می کند. سالیسیلیک اسید در کرم ها و ژل های ضد آکنه در دوزهای 5/0 تا 5٪ وجود دارد و از عوارض جانبی آن می توان به سوزش و خارش ملایم پوست اشاره کرد.

آلفا هیدروکسی اسید (Alpha hydroxy acids)

دو نوع اسید آلفا هیدروکسی در کرم های ضد جوش و آکنه وجود دارد: اسید گلیکولیک و اسید لاکتیک. آلفا هیدروکسی اسیدها ترکیبی از اسیدهای حاصل از میوه های حاوی قند است. این ترکیبات با از بین بردن سلولهای مرده پوست و کاهش التهاب، جوش ها را درمان می کنند.

علاوه بر این، آنها باعث تسریع در رشد سلول های جدید پوست می شوند و در نتیجه نرمی و لطافت پوست را افزایش می دهند. با این کار، سبب از بین رفتن و بهبود اثرات آکنه بر روی پوست می شوند. این اثرات مثبت را حتی با خرید ژل و کرم ضد آکنه ارزان می توانید مشاهده کنید.

کرم و ژل ضد جوش صورت

سولفور یا گوگرد (Sulfur)

وجود گوگرد در ترکیبات محصولات ضد جوش باعث از بین رفتن سلول های مرده پوست می شود و علاوه بر آن به از بین بردن چربی اضافی پوست نیز کمک می کند. این ترکیب اغلب با مواد دیگری مانند سالیسیلیک اسید و بنزوئیل پراکسید ترکیب می شود.

محصولات حاوی گوگرد می توانند باعث خشکی پوست شوند. ممکن است برخی از این محصولات به دلیل وجود گوگرد بوی نامطبوعی داشته باشند.

شرکت های سازنده

شرکت های مختلفی در زمینه تولید کرم ضد جوش فعالیت می کنند. هر کدام از شرکت ها محصولاتی را ساخته و روانه بازار کرده اند و محبوبیتی بین مصرف کنندگان یافته اند. مای، مورد، بی یلندا، سانوسان، بروژوآ، کاتریس، آردن، کاپریس، السینا، سی گل، دالگون، نیوآ، سینره، لورآل، هیدرودرم، درمدن، گینو، میس آدن، مالیبو، شون، پیوردرم، لنسور، نوکس، مدلین، سان سیف، نیودرم، ثمین، بی وای اس، لیراک، مدیسان، کویوی، آرکایا، پریم، درمالین، جانا، آندریا، الارو، کاندنس، مولینا، ردوان، سان سنس، ساج، پایوت، داو،آرپی ، نوروا، دیترون، آدرا، امبرا، کریستال، سان وی، پریکاتن و ... از مطرح ترین برند های زمینه تولید کرم ضد جوش هستند.

انواع کرم و ژل ضد جوش

تاثیر کرم و ژل ضد جوش بر پوست صورت

فواید استفاده از محصولات ضد جوش

محصولات ضد جوش و ضد آکنه با توجه به نوع کاربرد و کیفیت و ترکیبات محصول در درمان جوش و آکنه ها تاثیرات متفاوتی دارند:

  • شفافیت پوست
  • جلوگیری از ایجاد مجدد جوش و آکنه
  • رفع التهابات پوستی
  • کنترل چربی پوست
  • رفع جای جوش (آکنه اسکار)
  • رفع انواع جوش های سرسیاه و سرسفید
  • از بین بردن باکتری های روی پوست
  • لایه برداری سلول های مرده
  • بازسازی بافت پوست
  • پاکسازی منافذ باز پوست
  • پیشگیری از مقاومت آنتی بیوتیکی پوست در برابر محصولات ضد جوش

این نکته را در نظر داشته باشید که استفاده از این محصولات فقط بعد از ایجاد جوش و آکنه ضروری نیست، بلکه اگر پوست مستعد آکنه می دانید برای پیشگیری از بروز علائم بیشتر، لازم است یک کرم ضد جوش مناسب پوست خود تهیه کنید.

کرم ضد جوش

نحوه استفاده از کرم ضد جوش

عوارض کرم ضد جوش

در همان مراحل اولیه درمان جوش، احتمال افزایش سوزش پوست وجود دارد. ترکیبات بهترین کرم ضد جوش و دیگر محصولات درمان جوش مانند «بنزوئیل پروکساید»، «رتینوئید های موضعی» و «ایزوترتینوین»، پوست را به میزان متفاوتی خشک می کنند. در این دوران، احتمال قرمزی پوست، پوسته پوسته شدن آن و همچنین بروز مجدد جوش نیز وجود دارد. این عوارض کاملاً طبیعی است و اجازه ندهید مانع ادامه درمان جوش شود. در عوض با کمک محصولات مرطوب کننده ملایم و بدون چربی، پوست خود را روزانه آبرسانی کنید.

عوارض کرم ضد جوش خیلی کمتر از سایر درمان ها است. خوشبختانه پس از گذشت چند هفته از شروع درمان جوش، عوارضی که به آن ها اشاره کردیم از بین می روند. اما اگر این عارضه ها باقی ماند یا شدت بیشتری پیدا کرد، حتماً متخصص پوست خود را در جریان بگذارید.

نحوه استفاده از کرم و ژل ضد جوش

نحوه استفاده از کرم و ژل ضد جوش به این شکل است که، ابتدا منطقه ای را که می خواهید درمان کنید مرطوب کنید. مقدار کمی از محصول را روی دستان خود قرار دهید. آن را صاف کنید یک لایه نازک از ژل یا کرم را روی تمام مناطق آسیب دیده از پوست قرار دهید. اگر تمام صورت شما دارای جوش است، هر بار از یک نوار ژل (به طول ۲.۵ سانتی متر) استفاده کنید.

بهترین کرم هلس ضد جوش ایرانی

معمولاً یک یا دو بار در روز از ژل و کرم ضد جوش استفاده کنید. اگر پوست حساسی دارید، یک بار در روز، قبل از خواب نیز کفایت می کند. بهتر است از کرم های و ژل های ضد جوش به مقدار لازم استفاده کنید. اگر بیش از حد از آنها استفاده کنید، ممکن است پوست تحریک شود. در صورت اتفاق افتادن این موضوع بهتر است تا آنجا که می توانید پوست را بشویید و صبر کنید تا تحریک از بین برود.

زمان لازم برا تاثیر گذاری محصولات ضد جوش چقدر است؟

اگر شما از وجود جوش و آکنه رنج می برید، با صبر و حوصله به مدت چهار تا شش هفته منتظر بمانید تا کرم و ژل ضد جوش تان تاثیرات خود را نشان دهد. بسته به نوع آکنه، پراکندگی آن و قوی بودن ترکیبات شیمیایی این داروها این مدت زمان متفاوت است.

درمان های موضعی که ترکیباتی از AHA و BHA دارند و برای خشک کردن سریع جوش ها طراحی و فرموله شده اند، تاثیرگذاری سریعتری دارند اما محصولاتی با فرمول بنزوئیل پراکسید و سالیسیلیک اسید زمان بیشتری برای نشان دادن نتایج کامل نیاز دارند.

احتمالا هنگام استفاده از محصولات بنزوئیل پراکسید بعد از دو هفته شاهد بهبود پوست خود خواهید بود اما برای دستیابی به نتایج ماندگار باید دوره درمان خود را کامل کنید. محصولات AHA و سالیسیلیک اسید ممکن است 1.5 ماه زمان ببرند تا اثرگذاری خود را نشان دهند و باید استفاده از آنها ادامه پیدا کند.

پاسخ کوتاه به سوالات پر تکرار
قیمت کرم ضد جوش چند است؟
قیمت انواع کرم ضد جوش و آکنه از 50 هزار تومان تا 3 میلیون تومان می باشد و به عوامل مختلفی همچون برند شرکت سازنده، حجم کرم، نحوه اثرگذاری، سازگاری با نوع پوست و ... بستگی دارد.
فواید استفاده از کرم ضد جوش چیست؟
شفافیت پوست، جلوگیری از ایجاد مجدد جوش و آکنه، رفع التهابات پوستی، کنترل چربی پوست، رفع جای جوش (آکنه اسکار)، رفع انواع جوش های سرسیاه و سرسفید، از بین بردن باکتری های روی پوست، لایه برداری سلول های مرده، بازسازی بافت پوست، پاکسازی منافذ باز پوست
تاریخ به روز رسانی : 1402/03/09
محصولات مرتبطمحصولات مرتبط
کرم ضد جوش نوروا مدل اکسفولیاک گلوبال 6 حجم 30 میلی لیتر
کرم ضد جوش نوروا مدل اکسفولیاک گلوبال 6 حجم 30 میلی لیتر
کرم ضد جوش الکسیس حجم 30 میلی لیتر
کرم ضد جوش الکسیس حجم 30 میلی لیتر
کرم ضد جوش درمالیفت مدل Sebolift حجم 30 میلی لیتر
کرم ضد جوش درمالیفت مدل Sebolift حجم 30 میلی لیتر
کرم ضد جوش سی گل حجم 40 میلی لیتر حاوی ضد آفتاب
کرم ضد جوش سی گل حجم 40 میلی لیتر حاوی ضد آفتاب
کرم ضد جوش آردن بیوتی مدل روغن درخت چای حجم 50 میلی لیتر
کرم ضد جوش آردن بیوتی مدل روغن درخت چای حجم 50 میلی لیتر
کرم ژل ضد جوش و ضد التهاب سینره حجم 30 میلی لیتر
کرم ژل ضد جوش و ضد التهاب سینره حجم 30 میلی لیتر
کرم ضد جوش ژیناژن مدل IN حجم 35 میلی لیتر
کرم ضد جوش ژیناژن مدل IN حجم 35 میلی لیتر
کرم ضد جوش بایو آکوا مدل pure skin حجم 30 میلی لیتر
کرم ضد جوش بایو آکوا مدل pure skin حجم 30 میلی لیتر
نظرات ارسال نظر، پیشنهاد و تجربه شخصی شما درباره مطلب بالا
کاربر نازنین
16:38 - 1402/02/31
باید بعد کرم، ابرسان بزنم؟ یا صورتم رو بشورم بعد؟

پاسخ : خیر بعد کرم چیزی استفاده نکنید، اما قبلش بهتر است صورت خود را مرطوب کنید

کاربر باقری
20:59 - 1401/11/06
سلام. ژل ضدجوش پرودرما باید روی جوش ماساژ بدم تا کامل جذب پوست بشه و ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بعد بشورم؟ یا فقط بزارم روی جوش و بهش دست نزنم؟

پاسخ : نیازی به ماساژ سفت و سخت نیست، همین که روی جوش مالیده شود کفایت می کند.

کاربر فاطمه
10:38 - 1401/08/30
اگر این کرم باعث ملتهب شدن جوش ها بشه باید شستش یا روند طبیعی خوب شدن جوش هست؟
کاربر زرا
17:10 - 1401/07/22
نیازی نیست قبل از کرم زدن صورتمونو بشوریم تا میکروبا برن؟

پاسخ : بله، در صورت شستن کرم تاثیر بهتری خواهد داشت

کاربر آناهیتا
00:09 - 1401/03/24
نوشتید بعد مرطوب کردن صورت ضدجوش بزنید یعنی نباید اول مرطوب کننده زد بعد ضد جوش؟؟

پاسخ : چرا دیگه، مرطوب کننده کارش مرطوب کردن صورت هست!

کاربر دریا
18:23 - 1400/12/09
صورت رو نباید بعد از استفاده از کرم شست؟

پاسخ : خیر، کرم باید مدتی روی پوست بماند تا اثر کند

کاربر امید
20:05 - 1400/12/07
مرسی از لطفتون
کاربر م
12:16 - 1400/11/07
ممنون از راهنمایی خوبتون
کاربر مریم
16:30 - 1400/11/06
سلام و احترام تو دستور عمله دارو چند دقیقه یا ساعت بمونه رو صورت را ننوشته؟؟

پاسخ : اگه ننوشته باشه حتما مهم نیست مدت زمانش! در صورتی که خیلی براتون مهمه می تونید از پزشک یا داروخانه بپرسید

کاربر هانا
00:44 - 1400/06/16
سلام وقت بخیر کرم ضد جوش چند ساعت باید روی صورت بمونه؟؟؟

پاسخ : هر کرمی میخرید حتما دستورالعمل داره

کلیه حقوق متعلق به وب سایت طوطی کالا است و کپی برداری با ذکر منبع مانعی ندارد