منو

بهترین وان حمام پرنده و بررسی تاثیر آن بر پرندگان

حیوانات و پرندگان هم مثل ما انسانها به حمام کردن و شستشوی بدن احتیاج دارند. پرنده ها موجوداتی هستند که به نظافت خود و زیبایی پرهایشان اهمیت می دهند. آب هایی که در طبیعت جاری هستند یا روزهایی که باران می بارد شرایط خوبی برای استحمام پرنده ها ایجاد می کند و آنها با پاشیدن آب بر سر و بال و پر خود می توانند به راحتی آب تنی کنند.

وان حمام پرندگان

وان حمام پرندگان به همراه دوش

اما پرندگانی که داخل قفس نگهداری می شوند این امکان را ندارند و وظیفه ماست که شرایط حمام را با تهیه وان حمام پرنده برای آنها فراهم کنیم. در این مقاله از طوطی کالا پس از آشنایی با وان حمام پرندگان و فواید استفاده از آن به معرفی بهترین مدلهای وان پرندگان خواهیم پرداخت. پس تا انتها با ما همراه باشید.

حمام پرنده چه تاثیری بر روی آن دارد؟

به طور کلی تمامی پرندگان علاقه زیادی به آبتنی کردن دارند. آبتنی و حمام کردن پرنده سبب افزایش شادابی، سرزندگی و سلامتی این پرندگان می شود. به همین دلیل بهتر است شرایط مناسب را به منظور آبتنی کردن این پرندگان کوچک و زیبا، به خصوص در فصل گرما فراهم شود.

به یاد داشته باشید حمام پرندگان از بسیاری مشکلات جدی جلوگیری خواهد کرد. به عنوان مثال:

  • افسردگی
  • پرریزی
  • پرکنی
  • شپش و کنه
  • پرخاشگری

پرندگان چه زمانی نیاز به آبتنی دارند؟

بر طبق قاعده ای کلی، پرندگان در شرایط آب و هوایی نرمال و معتدل هفته ای دو بار نیاز به آبتنی حمام کردن دارند. اما این پرندگان در هوای گرم و آفتابی تابستان بهتر است به صورت روزانه آبتنی و حمام کنند. حمام کردن پرندگان به همان آبتنی گفته می شود و به هیچ گونه ماده شوینده ای نیاز ندارد.

راهنمای خرید وان حمام پرندگان

راهنمای خرید بهترین مدلهای وان حمام پرندگان

فواید آبتنی و حمام کردن پرندگان در وان پرنده

از مهم ترین مزیت های حمام کردن در وان حمام پرنده، تمیز شدن از گرد و غبار و سایر آلودگی ها می باشد. همچنین پرها درخشان و براق خواهند شد.

از دیگر فواید حمام کردن و آبتنی آن است که رطوبت مورد نیاز پرها تامین خواهد شد و حیوان نیز از گرما نجات پیدا می کند. به خصوص در فصول گرم سال آبنتی بسیار ضروری است، چرا که این پرندگان طاقت تحمل گرما را ندارند.

اگر مشاهده کردید که پرنده شما دهان خود را باز نگه داشته است و دمای محیط نیز بالا است، بهتر است شرایط آبتنی و حمام کردن را فراهم کنید. چرا که به احتمال زیاد گرما دارد او را آزار می دهد.

ویژگی های ظرف حمام پرنده

در انتخاب ظرف، به سایز پرنده توجه کنید. اندازه ظرف آب نباید به گونه ای باشد که پرنده در آن غرق شود. همچنین لیز بودن کف ظرف سبب لیز خوردن می شود. پس بهتر است از ظرفی که جنس آن زیاد لیز نیست و اندازه مناسبی دارد، استفاده کنید.

عکس وان حمام پرندگان

عکس وان حمام و آبتنی پرندگان

بهترین زمان برای آبتنی

بهترین زمان برای حمام و آبتنی، روز هایی از سال است که هوا گرم و آفتابی باشد. این کار به ویژه در فصل تابستان، مناسب است. بهتر زمان در طول شبانه روز برای آبتنی، نزدیک به ظهر است که هوا در گرم ترین حالت خود باشد.

بهتر است در روزهای سرد و همچنین ساعات نزدیک به غروب، ظرف آب را در اختیار پرنده قرار ندهید. چرا که در آن زمان هوا به خوبی گرم نیست و همچنین ممکن است پرنده شما به سرما خوردگی دچار شود.

اگر هنگامی که پرنده شما مشغول آبتنی است متوجه شدید که عضلات سینه اش در حال لرزیدن است، نگران نباشید. این امر کاملا طبیعی است و به دلیل انبساط و انقباض عضلات سینه است و جای نگرانی ندارد. بهتر است پس از حمام و آبتنی، قفس پرنده را مدتی در آفتاب نگهداری کنید تا به خوبی پر و بالش خشک شود.

پیشنهاد مطالعه » راهنمای خرید لانه پرنده

وان حمام بیرون قفس چیست؟

وان حمام بیرون قفسی، خارج از قفس تعبیه می شود. در نتیجه از خیس شدن دانه خوراکی پرنده جلوگیری میشود. چون بیرون از قفس نصب می شود از خیس شدن قفس و از به وجود آمدن آلودگی جلوگیری می کند.

وان حمام بیرون قفس

وان حمام بیرون قفس طوطی و مرغ عشق

برای نگهداری و حفظ بهداشت پرنده این وان جهت استحمام گزینه مناسبی می باشد. محیط بازی مناسبی جهت پرنده ایجاد میکند. به پرنده حس امنیت می دهد. این وان قابل شستشو می باشد. جهت پرندگانی با جثه کوچک مثل فنچ ، قناری ، سهره، مرغ عشق استفاده می شود مناسب است.

نکات مهم آبتنی و حمام پرنده در وان حمام

دمای آب حمام آبتنی

دمای آب که در اختیار پرنده قرار میگیرد بسیار مهم است، آب در اختیار گذاشته شده باید در دمای اتاق باشد یعنی در فصل تابستان ۲۵ تا ۲۸ درجه سانتی گراد مناسبترین دما برای آب می باشد. دمای پایین تر از ۲۳ درجه باعث ایجاد بیماری های عفونی شده و مشکلات زیادی را ایجاد می کند. همچنین دماهای بالای ۲۸ درجه باعث بی میلی و عدم رغبت پرنده برای استحمام می شود.

دمای سالن و محیط

دمای سالن در فصل تابستان مناسب است اما در فصل زمستان دمای سالن باید روی ۲۷ تا ۳۰ درجه سانتیگراد البته فقط در زمان آبتنی تنظیم شود زیرا پرنده برای خشک کردن خود به دمایی نزدیک به دمای بدنش (۳۸c) نیاز دارد.

کف ظروف آبتنی

کف ظرف آبتنی یا وان آبتنی نباید سیقلی باشد (سُرنباشد) که باعث سُر خوردن و لغزش پرنده در حال آبتنی کردن شود و استحکاک لازم را داشته باشد لبه ظرف آبتنی نباید تیز و برنده باشد و باید به گونه ای باشد که وقتی پرنده روی لبه آن می نشیند به پای پرنده آسیب نرسد.

ارتفاع لبه ظرف باید ۲ برابر ارتفاع آب داخل آن باشد یعنی دو سوم ارتفاع قناری باشد و ارتفاع کمتر باعث بیرون ریختن آب داخل ظرف می شود و ارتفاع بیش از ارتفاع ذکر شده باعث مشکل در استحمام پرنده می شود.

کیفیت آب وان پرنده

نکته دیگر که خیلی مهم است کیفیت آب است، آبی که برای آبتنی استفاده میشود باید از لحاظ بهداشتی کاملا تمیز باشد و بدون هرگونه ماده خارجی مانند سم های ضد کنه، مواد شوینده، مواد ضدعفونی کننده و ... باشد همچنین باید آب مورد استفاده فاقد مواد حساسیت زا باشد.

وان ابتنی پرندگان

عکس وان آبتنی پرنده - وان حمام مرغ عشق و طوطی سانان

روش حمام کردن طوطی ها

بیشتر طوطی ها که جثه بزرگتری دارند مثل کاسکوها، شاه طوطی ها، کاکادوها و طوطی های آمازونی علاقه زیادی دارند به دوش گرفتن دارند.

در بسیاری موارد شاهد این بودیم که افراد مبتدی با روش های غیر متعارفی آنها را وادار به حمام کردن می کنند مثلا طوطی را با محلول های شیمیایی چون شامپو بچه یا اسپری های غیر استاندارد به حمام می برند این کار باعث خشک شدن غدد چربی و در نهایت باعث خشکی و شکنندگی پرها می شود و سلامت طوطی ها در برابر حمله حشرات،کنه ها و شپش ها به خطر می افتد حتی تا جایی که امکان دارد طوطی عصبی و پرکن می شود.

پس بهترین کار این است که بدون استفاده از هیچ ماده شستشو دهنده فقط یک آبپاش بردارید و آب نیمه گرم را روی طوطی خود اسپری کنید. برای این کار مکان مناسبی را انتخاب کنید و از جریان نداشتن باد مطمئن باشد چون پتانسیل فیزیکی آنها در برابر تحمل کوچکترین جریان های هوایی ضعیف است و ممکن است دچار استرهایی دمایی و سرماخوردگی شدید شوند.

روش دیگری که به شما پیشنهاد می کنم این است که یک وان کم عمق کوچک، مخصوص طوطی هایتان در نظر بگیرید تا خودشان به راحتی بتوانند در داخل آن رفته و آب تنی کنند.

آبتنی و حمام کردن طوطی در وان حمام طوطی

آموزش حمام کردن طوطی ها

برای حمام دادن طوطی این نکات را در نظر بگیرید

  • استفاده از آب خیلی گرم و یا خیلی سرد اشتباه است.
  • هرگز وان طوطی را به محلی که کولر و یا پنکه کار می کند، انتقال ندهید.
  • برای خشک کردن بال و پر طوطی خود به هیچ عنوان از سشوار استفاده نکنید چون ممکن است به رشد پرهای آنها آسیب بزند.
  • جایی که آفتابگیر است و هیچ بادی در آن منطقه جریان ندارد محل مناسبی برای خشک شدن بال و پر طوطی هاست.
  • اگر طوطی شما در اثر بیماری بدنش ضعیف شده است تا بهبودی کامل، از حمام بردن آنها اجتناب کنید.
  • استفاده از شامپو و یا صابون برای تکمیل استحمام آنها کاری اشتباه است. به این فکر کنید که در زندگی طبیعی آنها چنین چیزهایی وجود خارجی ندارند.
  • اگر آنها برای حمام کردن میل و رغبتی ندارند در اینکار اصرار نورزید.
  • طوطی ها در فصل های گرمی چون تابستان هفته ای یک و نهایتا دوبار به حمام احتیاج دارند ولی فصل های سرد چون زمستان یک بار در ماه هم کفایت می کند.
  • بعد از پایان استحمام پوشالهای کاغذی و روزنامه هایی که در کف قفس انداخته اید را تعویض کنید و کف آن را کاملا خشک کنید.

پیشنهاد مطالعه » بهترین اسباب بازی های پرندگان

تاریخ به روز رسانی : 1402/10/09
محصولات مرتبطمحصولات مرتبط
وان حمام پرندگان سامکو پلاستیک ضد حساسیت مدل YP-1033
وان حمام پرندگان سامکو پلاستیک ضد حساسیت مدل YP-1033
وان ابتنی پرنده رنگ سفید برای پرنده با جثه کوچک
وان ابتنی پرنده رنگ سفید برای پرنده با جثه کوچک
وان پرنده مستطیلی شکل مدل sps بسته 2 عددی
وان پرنده مستطیلی شکل مدل sps بسته 2 عددی
وان عروس هلندی طرح قایق
وان عروس هلندی طرح قایق
وان و لانه پرنده پلاستیکی
وان و لانه پرنده پلاستیکی
وان حمام بیرون قفسی پرنده
وان حمام بیرون قفسی پرنده
وان پرنده مستطیلی شکل جنس پلاستیک شفاف مدل sps
وان پرنده مستطیلی شکل جنس پلاستیک شفاف مدل sps
وان حمام پرنده طرح قایق مخصوص پرندگان کوچک
وان حمام پرنده طرح قایق مخصوص پرندگان کوچک
نظرات ارسال نظر، پیشنهاد و تجربه شخصی شما درباره مطلب بالا
کلیه حقوق متعلق به وب سایت طوطی کالا است و کپی برداری با ذکر منبع مانعی ندارد