منو

راهنمای خرید میکروفون برای تولید محتوا، استریم و خوانندگی

میکروفون ها یکی از مهم ترین تجهیزاتی هستند که باید برای ضبط خانگی، ضبط استودیویی و یا استریم همچنین تولید محتوا تهیه کنید.

گسترده بودن ویژگی میکروفن ها در کنار صدها نوع مدل، آنقدر زیاد است که اگر در این زمینه اطلاعاتی نداشته باشید، قطعاً برای مقایسه میکروفن ها دچار مشکل می شود و نخواهید توانست میکروفن مناسب خود را تهیه کنید.

در راهنمای خرید میکروفون قصد داریم تا به تفاوت انواع میکروفون ها اشاره کنیم و نکاتی که باید هنگام خرید میکروفون ها در نظر داشته باشید را به شما آموزش دهیم، پس تا انتها با طوطی کالا همراه باشید.

راهنمای خرید میکروفون

راهنمای خرید انواع میکروفون

میکروفن چیست؟

میکروفون دستگاهی که انرژی صوتی (صدا)، را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. این انرژی الکتریکی که تحت عنوان سیگنال صوتی نیز شناخته می شود، از طریق یک تقویت کننده پردازش شده سپس به بلندگوها منتقل می شود تا صدا را پخش کنند.

بلندگوها نیز مبدل هستند؛ آن ها انرژی الکتریکی را به انرژی صوتی تبدیل می کنند، درست برعکس میکروفن.

انواع میکروفون

میکروفون های داینامیک یا پویا

میکروفون های داینامیک (Dynamic Microphone) رایج ترین و پرطرفدارترین میکروفون های بازار محسوب می شوند؛ این محصولات به دلیل عدم نیاز به منبع تغذیه خارجی و طول عمر بالا، می توانند پاسخگوی تمامی استفاده های روزمره کاربران در سطوح مختلف باشند.

میکروفون های داینامیک به علت نوع دریافت صدایی که دارند می توانند در برابر صداهای با فشار زیاد و یا با فرکانس بالا بسیار خوب عمل کنند و به طور معمول برای استفاده روی استیج و اجرا های زنده مورد استفاده قرار می گیرند.

میکروفون داینامیک

عکس میکروفون مدل داینامیک یا پویا

میکروفن های پویا معمولا از حساسیت کمتری برخوردارند و برای ضبط صدای با جزئیات کامل، منبع صدا باید به گونه ای تنظیم شده باشد که صدا مستقیما به سنسور میکروفن برسد. ارزان بودن این دسته باعث می شود در مجموع گزینه مناسبی برای اکثر بودجه ها و موقعیت ها باشد.

به طور خلاصه می توان گفت که کاربرد اصلی این میکروفن ها در مکان هایی است که صدای محیط زیاد است و می خواهید صدای منبع اصلی صوت را (یعنی صدای خواننده، ساز، سخنران و ...) بدون اینکه صدای محیط دریافت شود، با بیشترین جزئیات دریافت کنید.

میکروفون های ریبون (نواری)

قدیمی ترین دسته از میکروفن ها، میکروفن های ریبونی (Ribbon Microphone) هستند که در دهه ۳۰ میلادی، دهه ای که اوج رونق صنعت رادیو بود، کاربرد زیادی داشتند.

مدت زیادی بود که این دسته از میکروفن ها کاملا از رده خارج شده بودند. اما با بازگشت کمپانی های سازنده میکروفن به تولید این دسته از میکروفن ها، این محصولات دوباره در بازار دیده می شوند.

میکروفون ریبون

انواع میکروفون ریبون یا نواری

میکروفون های ریبو نوع خاصی از میکروفون های داینامیکی هستند که به دلیل بهره مندی از الگوی فیگور-8، عموما محبوبیت کمتری نسبت به نوع استاندارد دارند و فقط برای استفاده های خاص مثل ضبط صدای برخی از سازها مورد استفاده قرار می گیرند.

حساسیت کمتر این نوع میکروفون ها باعث شده که برای دریافت خروجی مناسب از آن، به یک پیش تقویت کننده سیگنال های صوتی (Preamplifier)، نیاز داشته باشد.

میکروفون های کاندنسر یا خازنی

میکروفون های کاندنسر (Condenser Microphone) نوع خاصی از میکروفون ها هستند که به دلیل کیفیت صدای بالا و طول عمر مناسب در دسته بهترین میکروفون های استودیویی قرار می گیرند. ویژگی اصلی این دسته رنج پاسخگویی فرکانس بسیار گسترده آن ها است. به این معنی که تقریبا هر صدایی در این میکروفن ها ثبت می شود.

برخلاف میکروفون داینامیک که منبع صدا باید به گونه ای تنظیم می شد که میکروفن بتواند صدا را دریافت کند، میکروفن های خازنی صدا را از تمام محیط می گیرند.

اگر قیمت بالا و سختی استفاده از میکروفون های کاندنسر را نادیده بگیریم، این محصولات به دلیل پاسخگویی به وسیع ترین طیف فرکانسی در بین میکروفون ها، می توانند برای استریم، گیمینگ وکال و تولید محتوا در سطح حرفه ای مناسب باشند.

میکروفون کاندنسر

عکس میکروفون کاندنسر

حساسیت بالای این دستگاه ها باعث می شود که صداهای مثل صدای نفس کشیدن و یا تلفظ حرف هایی مثل «پ» بیش از حد توسط میکروفن دریافت شود. به همین دلیل معمولا میکروفن های کاندنسر را با پاپ فیلتر تهیه می کنند که در ادامه بیشتر با آن آشنا خواهید شد.

این میکروفن ها برای ضبط در محیط های شلوغ به هیچ عنوان پیشنهاد نمی شوند.

میکروفون یقه ای

میکروفون یقه ای یکی از محبوب ترین انواع میکروفون ها است که برای طیف وسیعی از کاربردها از جمله مصاحبه، سخنرانی، ضبط صدا در فضای باز و تولید محتوای ویدئویی استفاده می شود.

میکروفون یقه ای نوعی میکروفون کوچک است که به وسیله یک گیره کوچک، به لباس فرد نصب می شود. این میکروفون ها معمولاً در مواردی استفاده می شوند که نیاز به آزادی عمل فرد وجود داشته باشد، مانند مصاحبه ها، سخنرانی ها، اجراهای زنده و غیره.

میکروفون یقه ای

میکروفون یقه ای یا الگوی قطبی تمام جهتی

میکروفون های یقه ای در دو نوع سیمی و بی سیم وجود دارند. میکروفون های سیمی به وسیله یک کابل به دستگاه ضبط صدا یا منبع تغذیه متصل می شوند. این میکروفون ها ارزان تر و ساده تر هستند، اما ممکن است حرکت فرد را محدود کنند.

میکروفون های بی سیم به وسیله یک فرستنده کوچک به دستگاه ضبط صدا یا منبع تغذیه متصل می شوند.

کاربرد میکروفون یقه ای

میکروفون های یقه ای کاربردهای مختلفی دارند. از این میکروفون ها می توان در مواردی همچون مصاحبه ها، سخنرانی ها، اجراهای زنده، ضبط صدا، فیلم برداری، تدریس و آموزش استفاده کرد.

میکروفون های یقه ای یکی از پرکاربردترین انواع میکروفون ها هستند. این میکروفون ها به دلیل آزادی عمل و کیفیت بالایی که دارند، در بسیاری از موارد استفاده می شوند.

میکروفن Boundary

میکروفن های Boundary معمولاً به طور ثابت بر روی یک سطح مانند دیوار، میز، سقف یا کف زمین نصب می شود و صداهای محیط را دریافت می کنند.

میکروفون باندری

میکروفون باندری

اینگونه میکروفن های چندوجهی هستند و قابلیت مختلفی دارند و معمولاً در جایگاه هایی مانند سالن های ارائه کنفرانس، اتاق جلسه و استودیو استفاده می شود. از آنجایی که میکروفن های Boundary تقویت صدای خوبی دارند اکثراً در فضاهای بزرگ به کار می رود.

میکروفن های شاتگان Shotgun

میکروفن شاتگان Shotgun با توجه به الگوی قطبی باریک و گسترده ای که دارد، برای پخش و دریافت صدهای رویدادهای ورزشی گزینه مناسبی است. این میکروفن قادر است تا صدا را از فاصله های زیاد دریافت کند.

الگوی قطبی در میکروفون ها چیست؟

الگوی قطبی اصطلاحی است که برای مشخص کردن نحوه دریافت صدا توسط میکروفون از آن استفاده می شود. دانستن نوع الگوی قطبی به ما کمک می کند که میکروفنی را انتخاب کنیم که برای فعالیت ما مناسب تر است.

الگوهای قطبی میکروفن به سه دسته کلی تقسیم می شوند که در ادامه به طور خلاصه هر کدامشان را توضیح می دهیم.

الگوی قطبی تمام جهتی (Omni-Directional)

میکروفن هایی که از الگوی قطبی تمام جهتی یا Omni-Directional استفاده می کنند صدا را از تمام محیط اطراف به یک میزان دریافت می کنند و صدایی را از پشت یا اطراف میکروفن حذف نمی کنند. این موضوع باعث می شود که صدایی کاملا طبیعی از محیط داشته باشید. کاربرد این نوع از میکروفن ها در جاهایی است که می خواهید صدای تمام مکان را ضبط کنید.

عکس الگوی قطبی تمام جهتی

عکس الگوی تمام جهتی در میکروفون ها یا امنی دایرکشن

برای مثال اگر می خواهید صدای کلاس را به طور کامل ضبط کنید، این نوع میکروفن ها مناسب ترین نوع میکروفن هستند. با این حال باید در نظر داشته باشید که این میکروفن ها نویزهای اطراف را حذف نمی کنند و برای محیط های شلوغ گزینه های مناسبی نیستند.

این الگو معمولاً در میکروفون های یقه ای استفاده می شود و می تواند تمام صدای اطراف میکروفون را ضبط کند.

الگوی قطبی دوجهتی (Bidirectional) یا الگوی 8

میکروفن هایی که از الگوی قطبی دوجهتی یا Bidirectional بهره می برند همان طور که از نامشان مشخص است صدا را از دو جهت، یعنی جلو و پشت میکروفن دریافت می کنند و صداهای اطراف را حذف می کنند. به عبارتی این الگو حساسیت یکسانی در صفر درجه و 180 درجه دارد. در 90 درجه و 270 درجه کمترین حساسیت را دارد.

الگوی قطبی دو جهتی

عکس الگوی قطبی دو جهتی یا فیگور هشت در میکروفون ها

به دلیل اینکه الگوی قطبی ای که می سازند به شکل پاپیون و محیطی شبیه ۸ دارد، این الگو با نام Figure-۸ هم شناخته می شود. کاربرد این میکروفن ها در جاهایی مثل استودیوها است که می خواهید صدای چند وسیله و ساز یا خواننده را ضبط کنید.

معمولاً میکروفون هایی که برای مصاحبه استفاده می شوند نیز دارای این الگو قطبی هستند.

الگوی قطبی کاردیودی (Cardioid)

میکروفن هایی که از این الگوی قطبی پشتیبانی می کنند صدا را از جلوی میکروفن دریافت می کنند و صداهای اطراف و پشت میکروفن را به طور کامل حذف می کنند. این الگو به شما اجازه می دهد تا میکروفون را به سمت مرکز صدا تنظیم کنید و بدون دریافت صداهای مزاحمی که پشت و اطراف میکروفن وجود دارد به ضبط صدا بپردازید.

الگوی قطبی کاردوئید

عکس الگوی قطبی کاردوئید در میکروفون ها

کاربرد این نوع از میکروفن ها در موقعیت هایی است که می خواهید اجرای زنده داشته باشید یا در موقعیت هایی که می خواهید فقط صدای خودتان را ضبط کنید. باید به خاطر داشته باشید که میکروفن هایی که از این الگوی قطبی استفاده می کنند اگر بیش از حد نزدیک به منبع صدا باشند، صداها را بم تر دریافت می کنند.

الگو قطبی کاردیودی خود به سه نوع مختلف تقسیم می شود:

1 - الگوی قطبی تک جهته کاردیود (Cardioid): صدا تنها از جلوی میکروفن پذیرفته می شود.

2 - الگوی قطبی تک جهته سوپر کاردیود (Super Cardioid): صدا را با اختلاف زاویه میدانی ۱۸۰ درجه، از جلوی میکروفن بیشتر و از پشت میکروفن کمتر قبول می کند و صداهای کناری را کمتر می پذیرد.

الگوی قطبی سوکر کاردیود

عکس الگوی قطبی سوپر کاردیود

3 - الگوی قطبی تک جهته هایپر کاردیود (Hyper Cardioid): صدا را با اختلاف زاویه میدانی ۱۸۰ درجه، از جلوی میکروفن بیشتر و از پشت میکروفن کمتر قبول می کند و صداهای کناری را بیشتر می پذیرد.

سه الگوی قطبی ذکر شده صداهایی که از پشت و کنار های میکروفن به آن می رسد را نمی پذیردند. تفاوت الگوی قطبی سوپر کاردیود و هایپر کاردیود در برداشت صداهای کناری می باشد.

میکروفن های دارای الگوهای قطبی چندگانه

بعضی از میکروفن ها دارای چند الگو هستند و تغییر الگوی آن ها به وسیله دکمه یا سوئیچی که معمولاً روی بدنه میکروفن نصب است انجام می شود. مثلاً از حالت چند سویه چند جهتی به حالت کاردیود. این ویژگی این امکان را به شما می دهد که برای محیط کاری کاری متفاوت و فعالیت های مختلف تنظیم کنید.

پاسخ فرکانسی در میکروفون چیست؟

منظور از پاسخ (عکس العمل) فرکانسی، دامنه های فرکانسی یک میکروفن است که دریافت می کند. این دامنه توسط بالاترین و پایین ترین میزان فرکانس در واحد هرتز Hz نشان داده می شود. به عنوان مثلا میکروفنی که دامنه فرکانسی آن حدوداً بین ۸۰ هرتز تا ۱۵ کیلوهرتز است، می توان یک میکروفن مناسب برای خوانندگی باشد. اما اگر به دنبال یک میکروفن مناسب برای سازهای کوبه ای هستید، می توانید از میکروفنی با دامنه فرکانسی حداقل ۵۰Hz استفاده کنید.

میکروفون هایی با دامنه پاسخ فرکانسی گسترده، صدایی با کیفیت بالاتر را ضبط می کنند. صدای انسان در محدوده فرکانسی 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز قابل شنیدن است. بنابراین، میکروفون هایی با دامنه پاسخ فرکانسی گسترده، می توانند صدای انسان را به طور کامل ضبط کنند.

انتخاب دامنه پاسخ فرکانسی میکروفون به نیازها و ترجیحات شما بستگی دارد. اگر می خواهید از میکروفون برای ضبط صدای انسان استفاده کنید، میکروفون با دامنه پاسخ فرکانسی گسترده گزینه بهتری است.

بهترین مدلهای میکروفون

بهترین مدلهای میکروفون

امپدانس میکروفون چیست؟

امپدانس میکروفون، مقاومت آن در برابر جریان الکتریکی را نشان می دهد. میکروفون هایی با امپدانس پایین، برای استفاده با دستگاه هایی با امپدانس پایین مناسب تر هستند. امپدانس میکروفون با واحد اهم (Ω) اندازه گیری می شود. امپدانس میکروفون های یقه ای معمولاً بین 150 تا 600 اهم است.

میکروفون هایی با امپدانس پایین، برای ضبط صدا با دستگاه هایی مانند کارت صدا، میکسر و ضبط کننده صوتی دیجیتال مناسب تر هستند. این دستگاه ها معمولاً دارای امپدانس پایین هستند. میکروفون هایی با امپدانس بالا، برای ضبط صدا با دستگاه هایی مانند گیتار الکتریک و امپلی فایر مناسب تر هستند. این دستگاه ها معمولاً دارای امپدانس بالا هستند.

بادگیر و پاپ فیلتر چیست؟

بادگیرها در واقع همان لایه های اسفنجی هستند که روی میکروفون قرار می گیرند و می توانند میزان باد را در محیط های خارجی کم کنند؛ البته برای محیط های استودیویی و داخلی استفاده از بادگیر یا ویند شیلد (windshield) ضروری به نظر نمی رسد و بهتر است تنها از پاپ فیلتر (Pop Filter) استفاده کنید.

پاپ فیلتر

عکس پاپ فیلتر در جلوی میکروفون

پاپ فیلتر ها در جلوی میکروفون قرار می گیرند و صداهای پرتابی شکل را از میکروفون دور می کنند تا در صورت ضبط وکال یا سخنوری، صدایتان همواره صاف و یکنواخت باقی بماند.

لرزشگیر یا شاک مانت

میکروفون های استودیویی به دلیلی حساسیت بالا، در صورت ایجاد لرزش روی بدنه، نویز بسیار بدی را ضبط می کنند، این امر می تواند کیفیت پروژه را تا حد زیادی پایین بیاورد.

برای جلوگیری از این معضل، استفاده از شاک مانت (Shock Mount) یا پایه لرزشگیر میکروفون توصیه می شود. این پایه ها در ابعاد مختلفی در بازار یافت می شوند و می توانند بسیاری از نویزهای ایجاد شده را از میکروفون دور کنند.

مفهوم دیافراگم در میکروفون

میکروفن های داینامیک و کاندنسر بر اساس سایز کپسول دسته بندی می شوند. دیافراگم های بزرگ و دیافراگم های کوچک، هرکدام جایگاه خودشان را در استودیوهای حرفه ای دارند.

میکروفن های با دیافراگم متوسط، که تقریبا جدید هستند، ترکیبی از کاراکتر هر دو دیافرگم بزرگ و کوچک را دارند.

1 - دیافراگم بزرگ

میکروفن های کاندنسر با دیافراگم بزرگ از مهمترین تجهیزات استودیویی هستند. با این میکرفون ها تقریبا می توانید هر چیزی را، از وکال گرفته تا سازهای زهی و سازهای برنجی و پرکاشن، ضبط کنید.

میکروفون با دیافراگم بزرگ

عکس میکروفون با دیافراگم بزرگ

الگوهای پیکاپ چندگانه و پدهایی که روی بیشتر میکروفن های با دیافراگ بزرگ دیده می شود، این میکروفن ها را همه کاره ترین میکروفن استودیوی شما خواهد ساخت. همچنین میکروفن های داینامیکی با دیافراگم بزرگ نیز وجود دارند که برای گرفتن صداهای بلند با انرژی بیس زیاد (مانند kick drum یا toms) مناسب هستند.

2 - دیافراگم متوسط

معنای دیافراگم متوسط، بالقوه موضوع بحث بر انگیزی ست. در گذشته تنها میکروفن هایی با سایز دیافراگم بزرگ و کوچک وجود داشتند، اما اخیرا میکروفن های با سایز دیافراگم متوسط جایگاه خودشان را پیدا کرده اند، اگرچه که تمام افراد با این دسته بندی موافق نیستند.

بیشتر کمپانی های حرفه ای با این موضوع موافقند که هر میکروفنی با اندازه قطر دیافراگم ۱٫۵۹ سانتی متر تا ۱٫۹۰ سانتی متر می تواند به عنوان یک میکروفن با سایز دیافراگم متوسط دسته بندی شود.

به طور کلی می توان گفت که این نوع میکروفن ها ترانزینت ها و محتوای فرکانس های بالا را به دقت دریافت می کنند (مانند یک میکروفن با دیافراگم کوچک) اما در عین حال صدایی پُر تر و گرم تری دارند (مانند میکروفن های با دیافراگم بزرگ).

3 - دیافراگم کوچک

میکروفن هایی با این سایز دیافراگم معمولا به وسیله افراد مبتدی نادیده گرفته می شوند، اما این میکروفن ها قابلیت هایی دارند که حتی میکروفن هایی با سایز دیافراگم بزرگ توانایی انجام آن ها را ندارند.

میکروفون با دیافراگم کوچک

عکس میکروفون با دیافراگم کوچک

میزان پاسخگویی این میکروفن ها زیاد است و دلیل آن دیافراگم کوچک تر و کم حجم تر آن هاست. این نوع میکروفن ها برای گیتار آکوستیک، چنگ، hi-hat یا هر اینسترومنتی که ترانزینت های تیز و overtone های زیادی داشته باشد، ایده آل است.

پاسخ کوتاه به سوالات پر تکرار
قیمت میکروفون چند است؟
قیمت انواع میکروفون از 100 هزار تومان تا 30 میلیون تومان هم می رسد و به عوامل مختلفی همچون برند شرکت سازنده، نوع میکروفون، قابلیت ها و لوازم جانبی آن، الگوی قطبی، کاربرد، وزن و ابعاد و ... بستگی دارد.
بهترین مارک های میکروفون کدام است؟
از بهترین برند و مارک های تولید کننده میکروفون می توان به برند رود، سینکو، بیرداینامیک، کامیکا، سانترونیکس، زوم، یانمای، فای فاین، مائونو، بلو و ... بستگی دارد.
تاریخ به روز رسانی : 1402/11/16
محصولات مرتبطمحصولات مرتبط
میکروفون استودیویی مائونو مدل AU-PM471TS
میکروفون استودیویی مائونو مدل AU-PM471TS
میکروفون داینامیک بیر داینامیک مدل TG V50 s
میکروفون داینامیک بیر داینامیک مدل TG V50 s
میکروفن کندانسر گیمینگ فای فاین مدل AM8
میکروفن کندانسر گیمینگ فای فاین مدل AM8
میکروفون یقه ای آی کی مالتی مدیا مدل iRig Mic Lavalier
میکروفون یقه ای آی کی مالتی مدیا مدل iRig Mic Lavalier
میکروفن کندانسر یانمای مخصوص سخنرانی مدل Y20-2022
میکروفن کندانسر یانمای مخصوص سخنرانی مدل Y20-2022
میکروفن کندانسر الکترونیکی مدل USB-01
میکروفن کندانسر الکترونیکی مدل USB-01
میکروفون استودیویی سینکو مدل Cmic-V2
میکروفون استودیویی سینکو مدل Cmic-V2
میکروفن کندانسر ماونو مدل AU-PM422
میکروفن کندانسر ماونو مدل AU-PM422
نظرات ارسال نظر، پیشنهاد و تجربه شخصی شما درباره مطلب بالا
کلیه حقوق متعلق به وب سایت طوطی کالا است و کپی برداری با ذکر منبع مانعی ندارد