منو

بهترین مدلهای شارژر فندکی ماشین + راهنمای خرید فندکی ماشین

شارژر فندکی شیائومی مدل Cc02czm2
شارژر فندکی شیائومی مدل Cc02czm2
شارژر فندکی سامسونگ مدل 15W
شارژر فندکی سامسونگ مدل 15W
شارژر فندکی ماشین چهار پورت آکی مدل CC-T9
شارژر فندکی ماشین چهار پورت آکی مدل CC-T9
شارژر فندکی پرووان مدل PCG11
شارژر فندکی پرووان مدل PCG11
شارژر فندکی باسئوس مدل CCBX-0G
شارژر فندکی باسئوس مدل CCBX-0G
شارژر فندکی ریمکس مدل Type-C RCC-228
شارژر فندکی ریمکس مدل Type-C RCC-228
شارژر فندکی مدل YSY-395KC
شارژر فندکی مدل YSY-395KC
شارژر فندکی پیکسی مدل SY681
شارژر فندکی پیکسی مدل SY681

در دنیای مدرن امروز، گجت های ما اهمیت بسیار بیشتری نسبت به قبل پیدا کرده اند. همه ما حداقل یک بار تجربه خاموش شدن تلفن همراه را بیرون از منزل و در پی آن قطع شدن تماس یا گم کردن مسیر بدون مسیریاب را داشته ایم. تجربه ناخوشایندی که اکنون با وجود ابزارهای کاربردی مثل شارژر فندکی که به بازار عرضه شده، تکرار آن بعید خواهد بود.

در این مقاله از طوطی کالا قصد داریم با این وسیله کوچک اما کاربردی آشنا شده و نحوه کار آن را دریابیم.

شارژر فندکی چیست

تصویر شارژ فندکی خودرو

شارژر فندکی چیست؟

شارژر فندکی (car charger) یک وسیله کوچک و کاربردی می باشد که همانطور که از نامش پیداست به جای اتصال به پریز برق قابلیت اتصال به سوکت فندکی خودرو را دارند و برق خود را از طریق فندک ماشین تامین می کنند و روی آن یک یا چند پورت خروجی در انواع مختلف مثل USB-A یا Type-C تعبیه شده که به سرنشینان خودرو در طول سفرهای شهری و بین شهری اجازه شارژ کردن دستگاهشان را می دهد.

میزان ولتاژ سوکت شارژر فندکی خودروها 12 می باشد که این مقدار برای گجت های هوشمند با ولتاژ ورودی 5 ولت بیش از حد مجاز است. شارژر فندکی مانند یک مبدل عمل کرده و برق 12 ولت سوکت فندکی خودرو را به برق 5 ولت تبدیل می کند.

شدت جریان خروجی که باتری خودرو در اختیار سوکت فندکی می گذارد 10 آمپر است. اغلب گجت های هوشمند شدت جریان ورودی در بازه بین 1 تا 3 آمپر دارند. شارژر فندکی این میزان جریان را کاهش داده و متناسب با محدوده مود نیاز گجت تنظیم می نماید.

همانطوری که اشاره شد شارژرهای فندکی تولید شده و موجود در بازار ممکن است دارای 1 تا 4 درگاه خروجی از نوع USB باشند. هریک از خروجی ها ممکن است دارای شدت جریان متفاوتی باشند که برای گوشی های متناسب با آن بکار می روند. درگاه های دارای شدت جریان 1.5 آمپر و بیشتر برای گوشی های دارای فناوری شارژ سریع مناسب بوده و درگاه های دارای شدن جریان 2 آمپر و بیشتر برای شارژ کردن تبلت ها مناسب هستند.

نحوه استفاده از شارژر فندکی

شارژر فندکی از دو بخش تشکیل شده است. یک بخش که داخل سوکت فندکی خودرو قرار می گیرد و یک بخش دیگر که به تعدادی پورت USB یا Type-C مجهز است. وقتی شارژر فندکی را به سوکت مربوطه وصل می کنید، این دستگاه انرژی مورد نیاز شما را از باتری خودرو دریافت می کند. سپس کافیست با استفاده از یک کابل، گوشی، تبلت یا لپ تاپ خود را به درگاه آن وصل کنید تا عملیات شارژ شروع شود.

عکس شارژر ماشین

عکس شارژر فندکی ماشین با قابلیت فست شارژ

توصیه می کنیم پیش از استارت زدن خودرو، حتماً شارژر فندکی را از سوکت ماشین جدا کنید. زیرا در زمان استارت زدن، نوسان برق بالاست و این امر باعث آسیب رسیدن به شارژر شما و یا گوشی متصل به آن خواهد شد.

برترین برندهای تولید کننده شارژر فندکی

شرکت های مشهور و معتبر تولید کننده گوشی های هوشمند و تبلت ها و ... مانند اپل و سامسونگ و سایر برندها، تولید شارژر فندکی را در دستور کار ندارند. اما تعدادی برند مشهور در زمینه تولید محصولات و لوازم جانبی گجت های هوشمند در دنیا وجود دارند که محصولات بسیار با کیفیت و قابل اطمینان طراحی و تولید می کنند. برخی از این برندها عبارتند از:

  • انکر (Anker)
  • آوکی (Aukey)
  • ریمکس (Remax)
  • راوپاور (RAVPower)
  • جووی (Joway)
  • ارلدام (Earldom)
  • الدینو (Ldino)
  • شیائومی (Xiaomi)

نحوه استفاده از شارژ فندکی

استفاده از شارژر فندکی برای شارژ کردن گوشی تلفن همراه

مهمترین نکات هنگام خرید شارژر فندکی

توان خروجی شارژر فندکی

همانطور که پیش تر ذکر شد، سرعت درگاه های USB که داخل اکثر ماشین ها می یابیم رضایت بخش نیست. حتی ممکن است هنگام استفاده از گوشی برای ناوبری، مقدار برق ورودی بیشتر از مقدار برق مصرف شده باشد و در نتیجه با همان درصد شارژ باتری به مقصد برسید یا حتی گوشی خاموش شود. پس در قدم اول، توان و آمپر خروجی شارژر فندکی را با آداپتور پیش فرض گوشی خود مقایسه کنید. اگر خروجی شارژر فندکی از آداپتور گوشی کمتر باشد، شارژ گوشی زمان بیشتری طول خواهد کشید.

خروجی 2.1 یا 2.4 آمپر برای شارژرهای فندکی رایج است، اما برخی شارژر ها از خروجی بالاتر نیز پشتیبانی می کنند. باید نیاز خود را و شدت جریان مورد نیاز دستگاه را در نظر بگیرید. تا صحبت از نیاز است، به این که ولتاژ ورودی شارژر فندکی چیست نیز توجهی داشته باشید. مدل هایی که از ۱۲ تا ۲۴ ولت پشتیبانی می کنند، برای رِنج گسترده تری از خودروها، از سواری تا سنگین مناسب هستند.

تعداد درگاه های شارژ فندکی

موضوع قابل اهمیت دیگر در خرید شارژر ، تعداد پورت های خروجی آن است. تعداد پورت ها را می توانید با توجه به نیاز خود انتخاب کنید و این که تمایل دارید چند دستگاه را همزمان شارژر کنید. تعداد پورت های بیشتر به شما امکان شارژ همزمان چند دستگاه را می دهد. عموماً شاهد حضور دو درگاه هستیم. اما برخی مدل ها چهار پورت هم ارائه می کنند و برخی دیگر از طراحی های غیر معمول و البته خلاقانه ای استفاده می کنند.

جدا از تعداد، معیار دیگری هم وجود دارد که باید در نظر داشته باشید. برخی شارژرهای فندکی با وجود این که چهار درگاه ارائه می کنند، تنها یک یا دوتای آن ها از شارژ سریع و خروجی بالا پشتیبانی می کنند که مطلوب نیست.

پشتیبانی از شارژ سریع

نیاز به گفتن نیست و همه از اهمیت شارژ سریع با خبر هستیم. در بررسی باتری دستگاه های هوشمند هم سرعت شارژ را در نظر می گیریم پس چه حیف که نتوان این ویژگی دوست داشتنی را با شارژر فندکی که انتخاب می کنیم به کار گرفت.

بعضی از شارژرهای فندکی قابلیت های اضافه بر سازمان یا مخصوصی مانند پشتیبانی از شارژ سریع (Quick Charge)، حفاظت در برابر نوسانات جریان و ولتاژ یا کنترل دما دارند ؛ البته بدون شک هر کدام از این مزایا باعث افزایش قیمت آداپتور مورد نظر نیز می شود.

پرفروش ترین مدلهای شارژر فندکی ماشین

جنس شارژر فندکی

شارژرهای فندکی دارای دو جنس پلاستیکی و فلزی هستند. مدل های فلزی زیباتر و شیک تر هستند. علاوه بر زیبایی مدل های فلزی دیرتر خراب می شوند به همین دلیل مدل های فلزی از مدل های پلاستیکی گران تر هستند.

هم چنین برخی شارژرها دارای درپوش هستند پس در هنگام خرید شارژر فندکی برای خودرو خود به جنس آن دقت کنید و از مدل های دارای درپوش خریداری کنید زیرا وجود درپوش سبب دیرتر خراب شدن این شارژرها می شود.

کابل شارژر فندکی

کابل های شارژ نهایتا بعد از مدتی استفاده کارآیی خود را از دست می دهند. معمولا امکان جدا کردن کابل شارژر در شارژرهای فندکی وجود دارد. پس سعی کنید شارژری را خریداری کنید که بتوان کابل آن را جدا کرد. در صورتی که شارژرهای فندکی که همراه با کابل چسبیده عرضه می شوند را خریداری کنید، با خراب شدن کابل مجبور به تهیه ی مجدد شارژر فندکی خواهید بود. در نتیجه، سعی کنید محصولی را خریداری کنید که امکان جداکردن کابل شارژر از آن وجود داشته باشد.

قیمت و کیفیت شارژر فندکی

کیفیت کمیتی قابل اندازه گیری نیست. سخت است بگوییم چه محصولی با کیفیت است و چه محصولی نیست اما همیشه نشانه هایی وجود دارند. یکی از دلایل استفاده از شارژرهای فندکی همانطور که پیش تر گفتیم، مقابله با تغییرات ناگهانی ولتاژ باتری خودرو است.

شارژرهای ارزان قیمت خیلی وقت ها موارد امنیتی را رعایت نمی کنند. مانند همه عرصه های دیگر، انتخاب خود را از میان برندهای شناخته شده و ثابت شده انجام دهید و سلامت باتری گوشی خود را با شارژرهای فندکی بی کیفیت به خطر نیاندازید.

ساختار داخلی شارژر ماشین

ساختار داخلی یک شارژر فندکی

اگر به سلامت باتری موبایل یا تبلت خود اهمیت می دهید، هیچ وقت از آداپتور های فندکی ارزان قیمت استفاده نکنید. امروزه همه می دانیم که برای خرید وسایل الکتریکی هر چقدر پول کمتری خرج کنیم، جنس بی کیفیت تری به دست ما می رسد؛ یک موبایل معمولی حداقل 2 میلیون تومان به بالا قیمت دارد و واقعا برای صرفه جویی چند ده هزار تومانی، ارزشی ندارد که سلامتی باتری موبایل گران قیمت خود را به خطر بیاندازیم.

نکاتی که باید در موقع استفاده شارژر فندکی توجه کنید

  1. حتما حواستان باشد زمانی که ماشین را استارت می زنید گوشی خود را از شارژر فندکی جدا کنید. چون نوسان برق می تواند به شارژر فندکی یا به گوشی شما آسیب وارد کند. البته احتمال وقوع این اتفاق خیلی کم است اما بهتر است این کار را انجام دهید.
  2. نکته بعدی اینکه هر چند تا به حال گزارشی مبنی بر آسیب جدی گوشی از شارژر فندکی به گوش نرسیده است اما شارژ کردن گوشی با شارژری غیر از شارژر اصلی خودش کار معقولی نیست. بنابراین فقط زمانی که مجبور هستید و به بن بست رسیدید از شارژر فندکی استفاده کنید. چون شارژر اصلی شما مخصوص گوشی شما طراحی شده اما شارژر فندکی هر چند که استاندارد باشد برای همه گوشی ها تعبیه شده است.

عکس شارژر ماشین

شارژر فندکی خودرو در حال شارژ گوشی تلفن

آیا استفاده از شارژر فندکی به باتری آسیب می رساند؟

اولین نکته که در استفاده از شارژر فندکی با آن روبه رو می شویم، کیفیت و احتمال آسیب رساندن به باتری تجهیزات از جمله گوشی و حتی برق خودرو می باشد. ابتدا باید به این نکته مهم توجه کنیم که در صورت استفاده از محصولات ارزان، غیر اصل و بی کیفیت، این امکان وجود دارد که باتری تجهیزات الکترونیکی و نیز باتری خودرو صدمه ببیند و با ایجاد گرما، سیم کشی برق ماشین هم دچار اختلال و اتصال و حتی خدای نکرده دچار آتش سوزی و ضرر های جبران ناپذیری شود. پس توجه به کیفیت و اصالت، در خرید و استفاده از شارژر فندکی بسیار اهمیت دارد.

در کل استفاده از شارژر فندکی، تاثیر منفی ثابت شده ای روی باتری تلفن همراه و یا ماشین شما ندارد، اما طبیعی است که در صورت استفاده از شارژرهای نامرغوب و غیر استاندارد، به این باتری ها آسیب جبران ناپذیری وارد خواهد شد.

چرا از شارژ فندکی ارزان قیمت (غیر اورجینال) نباید استفاده کنیم؟

در بازار شارژر فندکی های با قیمت خیلی ارزان قابل خریداری هستند. اما استفاده از شارژرهای فندکی بی کیفیت می تواند به دلیل کیفیت ساخت پایین ، عدم وجود مدارهای محافظتی و عدم محافظت در مقابل نوسان باعث کاهش عمر باتری یا بردهای حساس گوشی شما بشود. همچنین زمان شارژ شدن گوشی معمولا در این حالت، بالاتر از زمان استاندارد با شارژر اصلی گوشی خواهد بود.

خرید اینترنتی انواع شارژر فندکی

جمع بندی

آنچه در این مقاله گفته شد بخشی از مهمترین مواردی است که می تواند در خرید شارژرهای فندکی تاثیرگذار باشد و باعث شود شما خریدی موفق و مطمئن داشته باشد.

اما با این حال تصمیم نهایی و با شما است و این شما هستید که باید تعیین کنید که کدام ویژگی برایتان مهمتر از دیگری است. ممکن است برای یکی مدل و طراحی محصول مهمتر از موارد دیگر باشد و برای فرد دیگری ملاک خرید یک شارژر قیمت مقرون به صرفه آن باشد. اما آنچه که مهم و حیاتی است توجه به ورودی ها و خروجی های باتری موبایل و شارژر مدنظر شما است که باید متناسب باشند.

اغلب گوشی های قدیمی تر به ولتاژ و آمپر پایینتری نیاز دارند. این در حالی است که گوشی های جدیدتر اغلب به ورودی با جریان بالا نیازمندند. اگر گوشی شما چنین شرایطی را داراست توصیه می کنیم که حداقل یکی از پورت های شارژر مورد نظر شما جریان 2 آمپر یا بالاتر را ساپورت کند.

بطور کلی خرید شارژرهای فندکی خودرو راحتی و آسودگی خیال را برای شما به ارمغان می آورد و دیگر نگران تمام شدن باتری گوشی و یا اتمام شارژ پاوربانک تان نخواهید بود. این وسیله برای افرادی که دائما با ماشین در حال مسافرت هستند و یا صاحبان تاکسی های اینترنتی که مدام از گوشی های هوشمند خود استفاده می کنند بسیار مناسب است.

پاسخ کوتاه به سوالات پر تکرار
قیمت شارژر فندکی چند است؟
قیمت شارژر فندکی از 10 هزار تومان تا 2 میلیون تومان می باشد و به عوامل همچون برند شرکت سازنده، تعداد پورت ها، فست شارژ داشتن، وزن، ولتاژ و شدت جریان خروجی، پخش نور، داشتن بلوتوث و ... بستگی دارد.
آیا استفاده از شارژر فندکی به باتری گوشی آسیب می رند؟
خیر، استفاده از شارژر فندکی خودرو تاثیر منفی ثابت شده ای روی باتری تلفن همراه و یا ماشین شما ندارد، اما طبیعی است که در صورت استفاده از شارژرهای نامرغوب و غیر استاندارد، به این باتری ها آسیب جبران ناپذیری وارد خواهد شد.
تاریخ به روز رسانی : 1402/07/15
نظرات ارسال نظر، پیشنهاد و تجربه شخصی شما درباره مطلب بالا
کلیه حقوق متعلق به وب سایت طوطی کالا است و کپی برداری با ذکر منبع مانعی ندارد