منو

راهنمای خرید کرم ضد آفتاب و نحوه استفاده صحیح و بررسی مزایا

چه آسمان بالای سرمان آبی روشن باشد و چه خاکستری، اشعه خورشید میلیاردها ذره فوتون مفید و مضر را در ثانیه به سمت ما می فرستد.

اگر خواهان داشتن پوستی زیبا، لطیف و بدون لک هستید، هرگز نمی توانید محصولی به نام کرم ضد آفتاب را از لیست خرید خود حذف نمایید. کرم ضد آفتاب در هر نوع آب و هوایی چه در زمستان و چه در تابستان و برای همه افراد در تمامی سنین ضروری محسوب می شود.

راهنمای خرید کرم ضد آفتاب

راهنمای خرید کرم ضد آفتاب در انواع مختلف

البته در این موضوع شکی نیست که همه و در همه سنی باید از کرم ضدآفتاب استفاده کنند. اما مشکلی که وجود دارد، تنوع سرسام آور این کرم در بازار و عدم اطلاع رسانی کافی در زمینه ی آنها است.

در این مقاله از طوطی کالا تلاش کرده ایم که راهنمایی جامع برای خرید یک کرم ضدآفتاب خوب ارائه دهیم که تمام سوالات شما را در این زمینه پوشش دهد.

تاریخچه مختصر از کرم ضد آفتاب؟

تمدن های اولیه از محصولات گیاهی متعددی برای حفاظت از پوست در برابر نور خورشید استفاده می کردند. به عنوان مثال، یونانیان باستان از روغن زیتون و مصریان باستان از عصاره برنج، گل یاس برای این هدف استفاده میکردند. هم چنین هزاران سال است که خمیر اکسید زینک نیز در حفاظت از پوست بسیار پرطرفدار است.

اولین ضدآفتاب های مصنوعی اولین بار در سال ۱۹۲۸ مورد استفاده قرار گرفتند و اولین محصول تجاری عمده در سال ۱۹۳۶ توسط بنیانگذار برند فرانسوی لورآل، یوجین شولر وارد بازار شد.

انواع کرم ضد آفتاب از نظر مواد تشکیل دهنده

احتمالا اصطلاحات ضد آفتاب فیزیکی (یا معدنی) و شیمیایی را شنیده اید. این اصطلاحات به ترکیبات استفاده شده در ضد آفتاب ها اشاره دارد. بر همین اساس انواع ضد آفتاب در یکی از دسته های زیر جای می گیرند:

ضد آفتاب فیزیکی (Mineral Sunscreens)

وجود دو ترکیب غیر آلی اکسید روی و دی اکسید تیتانیوم، باعث می شود ضد آفتاب فیزیکی نامیده شود. تصور می شود که ضد آفتاب های غیر آلی مانعی محافظتی در سطح پوست شما ایجاد می کنند که اشعه ماورا بنفش را از بدن منعکس و پخش می کند. با این حال، تحقیقات اخیر نشان می دهند که ضد آفتاب های غیر آلی با جذب حداکثر 95 درصد از اشعه UV، از پوست محافظت می کنند.

  • از آنجا که این نوع کرم لایه ای مسدود کننده بصورت فیزیکی روی پوست ایجاد می کند، به محض استفاده اثر خود را می گذارد و نیازی به صبر کردن نیست.
  • اغلب کرم های ضد آفتاب فیزیکی دارای رنگ سفید هستند و می توانند روی پوست دیده شوند.
  • این نوع کرم به دلیل بافت و مکانیزمش به راحتی ممکن است بر اثر تماس لباس با پوست پاک شود و یا با تعریق از بین برود، به همین خاطر استفاده مکرر از آن یک ضرورت است.
  • نانو ذرات موجود در کرم ضد آفتاب فیزیکی نباید استنشاق شود. برای به حداقل رساندن ورود این درات به ریه بهتر است از اسپری و … استفاده نکرد.
  • کرم های ضد آفتاب معدنی یا فیزیکی حاوی مواد فعال دی اکسید تیتانیوم و دی اکسید روی یا ترکیبی از این دو هستند.

ضد آفتاب فیزیکی

عکس انواع ضد آفتاب های فیزیکی

مزایا: محافظت کامل در برابر اشعه های UVA و UVB، تاثیرگذاری آنی، مسدود نکردن منافذ پوست

معایب: نیاز به استفاده مجدد در بازه زمانی کوتاه، ایجاد یه لایه سفید گچ مانند روی پوست، به دلیل نوع فرمولاسیون باید مقدار زیادی از این نوع کرم را مصرف کنید.

ضد آفتاب شیمیایی (Chemical Sunscreens)(ارگانیک)

تمامی مواد دیگری که روی یا تیتانیوم نیستند، ترکیبات ضد آفتاب شیمیایی محسوب می شوند. ضد آفتاب های شیمیایی به جای ایجاد سدی در روی پوست، مانند لوسیون به پوست شما جذب می شوند. این ترکیبات فعال، یک واکنش شیمیایی ایجاد می کنند که نور ماورا بنفش را به گرما تبدیل می کند تا نتواند به پوست آسیب برساند.

  • حدود 20 دقیقه طول می کشد تا اثرگذاری ضد آفتاب شیمیایی شروع شود. به همین دلیل قبل از اینکه در معرض آفتاب قرار بگیرید برای استفاده آن برنامه ریزی کنید.
  • نور مستقیم خورشید باعث می شود مواد شیمیایی موجود در این کرم سریعتر واکنش نشان داده و اثر آنها زودتر از بین برود. به همین خاطر این نوع کرم ضد آفتاب نیز نیاز به استفاده مجدد در طول روز دارد.
  • گرمای آزاد شده از کرم های ضد آفتاب شیمیایی ممکن است برای پوست های حساس و مستعد رزاسه (rosacea-prone) و همچنین افرادی که پوستشان دارای رنگدانه های زیاد است مشکل ساز شود.
  • کرم های ضد آفتاب شیمیایی منافذ پوست را مسدود میکنند.
  • کرم های ضد آفتاب شیمیایی حاوی اکسی بنزون، آوبنزون، اکتینوکسات، اکتوکریلن، اکتیسالات، هموسالات یا ترکیبی از آنها هستند.

مزایا: مقدار لازم برای هربار استفاده کم است، روی پوست به راحتی پخش می شود و یک لایه نازک ایجاد میکند، بعد از جذب اثری از آن روی پوست نمی ماند.

معایب: از آنجا که اشعه ماوراء بنفش باید به پوست نفوذ کند تا به مواد شیمیایی موجود در این نوع کرم ضد آفتاب برسد، ممکن است در برابر همه اشعه های UVA محافظت صد در صدی نداشته باشد؛ برای اثربخشی به زمان نیاز دارد؛ می تواند آکنه، رزاسه و هایپرپیگمنتیشن را تشدید کند؛ باید چندین بار تجدید شود

SPF چیست؟

این یکی از اساسی ترین سوال ها است که هنگام خرید کرم ضدآفتاب و با دیدن اعداد و ارقام متعدد گیج می شویم. اما واقعا این شاخص چیست و چگونه به ما کمک می کند؟ SPF مخفف عبارت "Sun Protection Factor" به معنی عامل حفاظت در مقابل خورشید است. جالب است بدانید که عدد بالاتر به معنی مراقبت بیشتر نیست.

spf sunscreen

پزشکان خرید کرم ضدآفتابی را توصیه می کنند که SPF آن در بازه ی ۱۵ تا ۵۰ باشد، نه بیشتر و نه کمتر. مطالعات نشان داده اند که کرم ضدآفتاب با SPF بالاتر از ۵۰ حفاظت بیشتر ارائه نمی دهد و بسیاری از پزشکان استدلال می کنند برخی افراد تصور می کنند عدد SPF بالاتر به معنی دوام بیشتر بوده و منجر به عدم تجدید کرم شده و در نتیجه این افراد بیشتر در معرض سوختگی قرار می گیرند.

با فرض اینکه شما پوست معمولی داشته باشید، بعد از ۲۰ دقیقه در معرض تابش خورشید قرار گرفتن، پوست شما دچار آفتاب سوختگی می شود. اما اگر شما روی پوست خود را با یک لایه مناسب از کرم ضد آفتاب بپوشانید، SPF 30 تا حدود ۱۰ ساعت از پوست شما محافظت می کند. این عدد حدودی است چراکه هم میزان شدت اشعه ماورای بنفش در طول روز متفاوت است و هم میزان SPF محصولات مختلف.

اصطلاحی با عنوان طیف وسیع!

لازم است بدانید که تنها SFP نیست که در انتخاب کرم ضدآفتاب تعیین کننده است. خورشید پرتوهای نوری مختلفی ساطع می کند که دو مورد از آن ها یعنی UVA و UVB به پوست آسیب می رسانند.

اشعه های UVB (فرابنفش B) مسئول سوزاندن هم چنین برنزه کردن پوست و عامل اصلی ایجاد سرطان پوست هستند. با اینکه اشعه های UVA (فرابنفش A) هیچ سوختگی ای ایجاد نمی کنند، بسیار عمیق تر به پوست تان نفوذ می کنند و باعث ایجاد علائم پیری مانند چروک، افتادگی پوست و لکه می شود.

حفاظت از پوست در برابر هر دو اشعه ی UVB و UVA مهم است، پس باید از ضدآفتاب هایی استفاده کرد که روی آنها نوشته شده باشد “Broad Spectrum” یا “Broad Spectrum UVA/UVB” به معنی طیف وسیع.

اشعه uvb و uva

پوست در برابر اشعه های uvb و uva می تواند آسیب ببیند

انواع مدل های کرم ضد آفتاب

انواع مدل های ضد آفتاب در یکی از دسته های زیر جای می گیرند:

  • لوسیون و شیر: برخی از ضد آفتاب های موجود در بازار به صورت لوسیون و شیر هستند. از مهم ترین مزیت های آن ها می توان به ارزان بودن، کاربرد آسان و خشک نشدن اشاره کرد. با این حال، ممکن است احساس چسبندگی یا چرب بودن را در پوست ایجاد کنند.
  • کرم ضد آفتاب ضد آب: بیشتر ضد آفتاب ها به صورت کرم هستند. تفاوت این ضد آفتاب ها با انواع لوسیون و شیر این است که قوام متفاوتی دارند. کرم ها غلیظ تر هستند و به جای بطری، درون تیوپ قرار می گیرند. اگر می خواهید شنا کنید، باید به دنبال محصولی بگردید که ضد آب باشد. برخی از کرم های ضد آفتاب، ضد آب هستند و می توانید از آن ها بعد از شنا یا ورزش استفاده کنید. حداقل ماندگاری این ضد آفتاب ها روی پوست،2 ساعت است.
  • محصولات ویژه ی کودکان و افراد دارای پوست حساس: بدن حدود 1 درصد از افراد به ضد آفتاب ها واکنش نشان می دهد. برخی از ضد آفتاب هایی که به بازار عرضه می شوند، مخصوص کودکان هستند. این نوع ضد آفتاب ها برای افراد دارای پوست های حساس نیز مناسب هستند.
  • ژل: این نوع ضد آفتاب ها بر پایه الکل هستند؛ بنابراین احساس چسبندگی یا چربی در پوست شما ایجاد نمی کنند، اما ممکن است اثرات خشکی بر جای بگذارند.
  • کرم ضد آفتاب دافع حشرات: برخی از ضد آفتاب ها می توانند دافع حشرات باشند. ضد آفتاب های دافع حشرات حاوی N,N-Diethyl-m-toluamide (DEET) هستند.
  • اسپری ها: اسپری ها بر پایه الکل هستند، بنابراین چرب نیستند اما ممکن است پوست را خشک کنند.
  • پودرها: این نوع ضد آفتاب های شبیه به پنکک، خشک و بدون چربی هستند؛ بنابراین می توانید قبل از آرایش یا در طول روز از آن ها استفاده کنید.

مزایای استفاده از کرم ضد آفتاب

از مزایای استفاده از کرم ضد آفتاب به موارد زیر می توان اشاره کرد:

  • حفاظت از پوست در برابر اشعه UVA و UVB
  • پیشگیری از بروز سرطان پوست
  • پیشگیری از بروز چین و چروک و پیری زودرس
  • جلوگیری از به وجود آمدن لک های تیره روی پوست

سوختگی پوست صورت

آفتاب سوختگی صورت به دلیل عدم استفاده از کرم ضد آفتاب

طرز استفاده صحیح از کرم ضدآفتاب

  • ضد آفتابی را انتخاب کنید که دارای SPF 30 یا بالاتر باشد، در برابر آب مقاوم باشد و پوشش وسیعی را ایجاد کند، به این معنی که شما را در برابر اشعه UVA و UVB محافظت کند.
  • 15 الی 30 دقیقه قبل از اینکه بیرون بروید، از ضد آفتاب روی پوست خشک و تمیز استفاده کنید تا خوب جذب شود.
  • در تمام قسمت های بدن که با لباس پوشانده نمی شوند، مانند گوش ها، پشت گردن و پشت دست ها، از ضد آفتاب استفاده کنید.
  • آن را بیش از حد روی پوست ماساژ ندهید. بیشتر ضد آفتاب ها توسط لایه خارجی پوست جذب می شوند و نیازی به ماساژ شدید ندارند.
  • حداقل هر دو ساعت یکبار و پس از شنا یا ورزش، ضد آفتاب را تمدید کنید.
  • ضد آفتاب خود را در دمای کمتر از 30 درجه سانتی گراد نگهداری کنید. اگر آن را در داشبورد اتومبیل یا در معرض آفتاب قرار دهید ممکن است اثر خود را از دست بدهد.
  • از ضد آفتاب هایی که تاریخ انقضای آن ها گذشته است استفاده نکنید؛ زیرا ممکن است تاثیرات خود را از دست داده باشند.
  • شاید روی محصول ننوشته باشد که قبل از مصرف تکان دهید ولی شما با این کار به پخش شدن مواد فعال درون ضد آفتاب کمک می کنید.
  • به اندازه یک قاشق چای خوری برای هر عضو یا قسمتی از بدن استفاده کنید.
  • از هر نوع اسپری ضد آفتابی که استفاده می کنید باید بعد از هر ۲ ساعت آن را تمدید کنید و البته بعد از هربار شنا کردن.

آیا باید تنها به ضد آفتاب اکتفا کنید؟

ضد آفتاب ها تنها یک سد دفاعی ثانویه و جزئی در برابر اشعه ماورا بنفش هستند. بهترین کار این است که از آفتاب گرفتن در وسط روز جلوگیری کنید. اگر شرایط به نحوی بود که مجبور شدید بیرون بروید، یک کلاه لبه پهن و یک پیراهن با بافت متراکم بپوشید و از عینک آفتابی استفاده کنید.

شورای سرطان استرالیا توصیه می کند هر زمان که شاخص UV برابر 3 یا بالاتر باشد، باید از ضد آفتاب استفاده کنید. برخی از متخصصان سرطان پوست نگران این هستند که ضد آفتاب ها باعث شوند افراد فکر کنند از امنیت کامل برخوردار هستند و در نتیجه، مدت زمان بیشتری در معرض آفتاب بمانند. با این حال، این بدان معنا نیست که شما نباید از ضد آفتاب استفاده کنید – فقط باید از محدودیت های آن آگاهی داشته باشید و برای محافظت کامل به آن اعتماد نکنید.

طرز استفاده صحیح از کرم ضد آفتاب

استفاده از کرم ضد آفتاب برای کودکان

نکات مهم هنگام خرید کرم ضد آفتاب

نکات مهم قبل از خرید کرم ضد آفتاب شامل موارد زیر می شوند:

برچسب طیف گسترده

اولین راهنمای خرید کرم ضد آفتاب این است که به دنبال برچسب های طیف گسترده یا طیف گسترده UVA/UVB روی آن ها باشید. وجود این برچسب ها بدین معناست که ضد آفتاب در برابر هر دو اشعه UV از شما محافظت می کند - اشعه UVA که باعث پیری پوست می شود و UVB که برنزه شدن و سرطان پوست را به دنبال دارد؛ بنابراین این مورد خیلی خیلی مهم است.

فاکتور حفاظتی (SPF)

همانطور که در بالا نیز اشاره شد، اشعه های UVA و UVB علاوه بر اینکه ممکن است منجر به سرطان پوست شوند، ایجاد چین و چروک، تسریع روند پیری و آفتاب سوختگی را نیز به دنبال دارند. استفاده از حداقل SPF ضد آفتاب (SPF 30)، می تواند به میزان 97 از درصد از پوست در برابر اشعه UVB محافظت کند.

SPF های بالاتر برای پوست های روشن تر یا افرادی مناسب است که پوستشان به راحتی می سوزد. هیچ ضد آفتابی نمی تواند به طور 100 درصد اشعه های مضر خورشید را مسدود کند.

مقاوم در برابر تعریق و آب

اگر قصد شنا کردن یا ورزش های دیگر را دارید، باید ضد آفتابی بخرید که مقاوم در برابر تعریق و آب باشد. ضد آفتاب مقاوم در برابر آب به این معنی است که سطح SPF پس از 40 دقیقه ماندن داخل آب تغییر نکند. برخی از ضد آفتاب های ضدآب تا 80 دقیقه نیز ماندگاری دارند.

بهترین مدل های کرم ضد آفتاب

استفاده از کرم های ضد آفتاب به سلامت و شادابی پوست می افزاید

PABA

PABA که در اکثر ضد آفتاب ها استفاده می شود، مخفف اسید پارا آمینوبنزوئیک است. حتی اگر این اسید به جذب اشعه ماورا بنفش خورشید کمک کند، حساسیت پوستی احتمالی، تحریک پوست و حتی در برخی از موارد ایجاد رنگدانه ناشی از آن ارزشش را ندارد. به سراغ ضد آفتاب های بدون PABA بروید.

حاوی آنتی اکسیدان

به همان اندازه که ضد آفتاب حاوی برچسب طیف گسترده عالی است، اما به طور 100٪ در برابر اشعه های مضری که روزانه با آن روبرو هستیم از پوستمان محافظت نمی کند. آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که می توانند با خنثی سازی آسیب رادیکال های آزاد، کمبودهای ذاتی ضد آفتاب را جبران کنند؛ بنابراین به سراغ ضد آفتاب هایی بروید که حاوی آنتی اکسیدان هستند.

ترکیبات ضد آفتاب

نگاهی گذرا به مواد تشکیل دهنده ضد آفتاب می تواند به شما در خرید ضد آفتابی که بیشترین پوشش و کیفیت را داشته باشد کمک کند. بررسی اینکه آیا ترکیبات ضد آفتاب مناسب پوست شما هستند یا خیر، بسیار مهم است.

اگرچه مهم است که ضد آفتاب حاوی حداقل یکی از فیلترهای UVA مانند اکامسول، اکسی بنزون، دی اکسید تیتانیوم، اکسید روی یا آووبنزون باشد، برخی از آن ها ممکن است واکنش خوبی با پوست شما نشان ندهند. موادی مانند اکسی بنزون ممکن است باعث آلرژی شده و هورمون های شما را مختل کنند.

دی اکسید تیتانیوم یا اکسید روی برای محافظت اضافه می شوند، اما می توانند برای پوست نیز مضر باشند. اگر پوست شما حساس است، بهتر است از ترکیبات حاوی مواد الکلی استفاده نکنید.

نوع پوست

هشتمین راهنمای خرید کرم ضد آفتاب نوع پوست است. اکثر ضد آفتاب ها برای انواع مختلف پوست طراحی شده اند. افراد دارای پوست خشک باید به دنبال ضد آفتاب هایی بگردند که حاوی موادی مانند گلیسیرین، لانولین، روغن، سیلیکون (مانند دی متیکون) و آلوئه ورا هستند و از مصرف اسپری ها و ژل های الکلی خودداری کنند.

برای پوست های چرب، لوسیون های سبک یا ژلی با ترکیباتی مانند سیلیس یا ایزودودکان بهترین هستند. برای پوست های حساس، ضد آفتاب های ضد حساسیت و عطر مانند ضد آفتاب های معدنی با دی اکسید تیتانیوم یا اکسید روی، گزینه های مناسبی محسوب می شوند. افراد دارای پوست حساس همچنین باید از ضد آفتاب هایی که حاوی الکل و مواد نگهدارنده هستند استفاده نکنند.

خرید اینترنتی بهترین مدل های کرم ضد آفتاب

نتیجه پایانی

بر اساس یافته های ما و بررسی ضد آفتاب ها، اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که پوستتان برایتان از اهمیت زیادی برخوردار است پس داشتن یک ضد آفتاب بسیار خوب مهم است. اگر یک کرم خوب را پیدا نکردید، نتایج مطلب ما نشان می دهد که انتخاب ضد آفتاب با مواد شیمیایی فعال و SPF 40 یا بالاتر شانس بیشتری برای دریافت حداقل اشعه ها را به شما می دهد.

از انواع ضد آفتاب ها نوع دیگر علاوه بر کرم، اسپری ضد آفتاب است که یک سری تفاوت ها، مزایا و معایبی نسبت به نوع کرم دارد که در صورت علاقه مندی به کسب اطلاعات بیشتر در این باره می توانید مقاله (اسپری ضد آفتاب چیست؟) را مطالعه بفرمائید.

پاسخ کوتاه به سوالات پر تکرار
کرم ضد آفتاب خوب چه ویژگی هایی دارد؟
یک کرم ضد آفتاب خوب باید برچسب های طیف گسترده UVA و UVB روی خود داشته باشد، از فاکتور حفاظتی SPF مناسبی برخوردار باشد، در برابر تعریق و آب مقاوم باشد، حاوی آنتی اکسیدان باشد و حاوی ترکیبات الکلی نباشد و همچنین مناسب نوع پوست شما باشد.
طرز استفاده صحیح از کرم ضدآفتاب
15 الی 30 دقیقه قبل از اینکه بیرون بروید، از ضد آفتاب روی تمام قسمت های بدن که خشک و تمیز است و با لباس پوشانده نمی شوند استفاده کنید تا خوب جذب شود و آن را بیش از حد روی پوست ماساژ ندهید و حداقل هر دو ساعت یکبار آن را تمدید کنید.
تاریخ به روز رسانی : 1401/12/05
محصولات مرتبطمحصولات مرتبط
کرم ضد آفتاب رنگی سان سیف مدل N15 حجم 400 میلی لیتر
کرم ضد آفتاب رنگی سان سیف مدل N15 حجم 400 میلی لیتر
کرم ضد آفتاب فلوئید رک فرانسوی مدل Comfort حجم 50 میلی لیتر SPF50
کرم ضد آفتاب فلوئید رک فرانسوی مدل Comfort حجم 50 میلی لیتر SPF50
کرم ضد آفتاب پیکسل مدل Oily Acne Prone Skin حجم 50 میلی لیتر
کرم ضد آفتاب پیکسل مدل Oily Acne Prone Skin حجم 50 میلی لیتر
کرم ضدآفتاب و ضد لک بی رنگ لافارر مدل SPF 50 حجم 40 میلی لیتر
کرم ضدآفتاب و ضد لک بی رنگ لافارر مدل SPF 50 حجم 40 میلی لیتر
کرم ضد آفتاب سینره حجم 50 میلی لیتر SPF50 برای پوست های چرب
کرم ضد آفتاب سینره حجم 50 میلی لیتر SPF50 برای پوست های چرب
کرم ژل ضد آفتاب ساین اسکین مدل Invisible حجم 50 میلی لیتر
کرم ژل ضد آفتاب ساین اسکین مدل Invisible حجم 50 میلی لیتر
کرم ضد آفتاب رنگی مای دارای SPF 60
کرم ضد آفتاب رنگی مای دارای SPF 60
کرم ضد آفتاب رنگی فاقد چربی سی گل 50 میلی لیتر با SPF60
کرم ضد آفتاب رنگی فاقد چربی سی گل 50 میلی لیتر با SPF60
نظرات ارسال نظر، پیشنهاد و تجربه شخصی شما درباره مطلب بالا
کلیه حقوق متعلق به وب سایت طوطی کالا است و کپی برداری با ذکر منبع مانعی ندارد