منو

راهنمای خرید دستگاه علف زن و معرفی انواع مختلف آن

رشد علفهای هرز در حیاط جلویی خانه، کلبه، باغ و ... که گاهی تا یک متر یا بیشتر رشد می کند، گاهی بیشتر شبیه یک کابوس به نظر می رسد تا علف! اگر باغدار باشید علف های هرز جلوی رشد درختان را گرفته و باعث می شوند، درختان شما میوه کمتری بدهند، بنابراین شما باید این گیاهان را از بین ببرید.

برای هرس کردن و کوتاهی گیاهان از ابزار های مختلفی از جمله داس، قیچی، اره و ... استفاده می شود. کار کردن با این ابزار معایب زیادی دارد از جمله اینکه وقت زیادی می گیرد، بسیار سخت و اذیت کننده است و مهم تر از همه کار کوتاهی را به صورت منظم و تمیز انجام نمی دهند. از این رو دستگاه علف زن وسیله ای بسیار مناسب و کاربردی در این زمینه است.

راهنمای خرید دستگاه علف زن

راهنمای خرید دستگاه علف زن یا داس موتوری

دستگاه علف زن (علف تراش) چیست و چه کاربردی دارد؟

دستگاه علف زن (به انگلیسی brush cutters) که به داس موتوری هم معروف است، ابزاری است کاربردی جهت اصلاح و هرس گیاهان و علف های زائد. این وسیله جایگزینی مناسب برای تجهیزات کشاورزی سنتی نظیر داس، قیچی باغبانی و اره می باشد.

دستگاه علف زن یا علف تراش از جمله محبوب ترین ابزارآلات کشاورزی و باغبانی که سبب آسایش و رفاه بیشتر شده است. امروزه این دستگاه در پاکسازی و مرتب سازی انواع فضهای سبز، پارک ها، دانشگاه ها و مراکز آموزشی و فرهنگی، باغ ها و باغچه های خانگی استفاده می شود.

وظیفه و کارایی اصلی دستگاه علف زن همانند نام خود، زدن و تراشیدن علف های هرز و اصلاح بوته ها، علوفه و گیاهان مانند آن می باشد. در واقع علف زن یا علف تراش مانند یک داس مدرن و قدرتمند است که در پاکسازی سریع و دقیق گیاهان به انسان کمک می نماید.

انواع دستگاه علف زن

دستگاه علف زن انواع مختلفی دارد و به سه صورت مختلف برقی، شارژی و بنزینی طراحی و ساخته شده اند.

علف زن برقی

در نوع اول موتور اصلی دستگاه با نیروی برق کار می کند. این نوع از قدرت کمتری برخوردار هستند و برای باغ های کوچک مورد استفاده قرار می گیرند.

علف زن برقی

عکس داس موتوری برقی یا علف زن برقی

علف زن شارژی

این مدل در واقع در همان دسته علف زن برقی قرار می گیرد با این تفاوت که وزن آن ها مقداری بیشتر از نمونه برقی است. اگر با تامین برق برای کار با دستگاه مشکل دارید و توان خرید علف زن بنزینی را ندارید پیشنهاد می کنم نمونه شارژی را خریداری کنید.

زیرا هم سبک بوده و هم قیمت ارزان تری دارند. قدرت آن ها نسبت به نمونه بنزینی کمتر است و بعد از مدتی باتری ان ها خراب شده و باید آن را تعویض کنید. البته اگر از این وسیله درست استفاده نمائید، باتری آن دو تا چند سال برای شما کار خواهد کرد.

علف زن موتوری

در نوع سوم نیروی محرکه دستگاه از طریق یک موتور بنزینی تامین می شود. قدرت و کارایی هر مدل متفاوت است و شما باید بر اساس نیاز خود و حجم کاری که انجام می دهید به خرید این وسیله اقدام نمایید.

بی نیازی از برق و همچنین قابلیت حمل و استفاده در نقاط مختلف از مزایای مهم این نوع علف تراش محسوب می شود. نگهداری و حفظ این نوع دستگاه اصول و شرایط سخت تری دارد. استفاده در فضاهای بزرگ و با حجم مساحت کاری بالا از جمله موارد کاربرد علف تراش های موتوری می باشد.

علف زن موتوری

عکس علف زن موتوری

تفاوت علف زن دو زمانه و چهار زمانه

به طور کلی علف زن های موتوری در دو مدل 2 زمانه و 4 زمانه عرضه می شوند. هر کدام از این مدل ها بالطبع مزایا و معایب خود را دارند. به طور کلی این دو مدل در مشخصه هایی از قبیل مانور پذیری، سرعت کارکرد، نگهداری و استهلاک دستگاه، وزن دستگاه و توان خروجی و قیمت با یکدگیر متفاوت هستند.

دانستن ویژگی ها و مزایا و معایب هر کدام از این مدل ها می توانند فاکتورهایی را برای خرید این ابزار فراهم سازند که در ادامه به شرح هر یک می پردازیم :

موتور های چهار زمانه

به طور کلی به این موتورها چهار زمانه گویند چرا که فرآیند کاری در این موتور ها طی چهار مرحله : 1- مکش، 2- تراکم، 3- احتراق، 4- تخلیه انجام می گیرد. یعنی تولید توان در این موتور ها در 4 مرحله انجام می شود.

ویژگی های موتور چهار زمانه حاشیه زن

  • جدا بودن منبع بنزین و روغن دستگاه اشاره کرد. در این موتور ها همانند موتور های خودروها سواری مخزن روغن و بنزین جدا بوده و نیازی به اختلاط بنزین و روغن با هم نمی باشد.
  • به دلیل اینکه تولید توان در این موتور ها در چهار مرحله صورت می گیرد، به همین خاطر کارکرد بی صدا تر و راندومان کاری بیشتری دارند.
  • با توجه به موارد فوق یکی دیگر از تفاوت های این موتور ها با مدل های دو زمانه ، وزن بیشتر آنها می باشد ، البته لازم به ذکر است این وزن بیشتر زیاد محسوس نبوده و پارامتر کلیدی ای برای انتخاب علف زن به شمار نمی رود.
  • در مقایسه با مدل های دو زمانه این مدل ها قیمت بیشتری داشته و برای خرید آنها به بودجه بیشتری نیاز است.
  • این موتور ها در کارکرد بی صدا تر از مدل های دیگر هستند. این مدل ها در هنگام نصب ادواتی الحاقی نظیر کولتیواتور و اره زنجیری عملکرد بهتری دارند. در زمین هایی با تراکم بالای علوفه موتور های چهار زمانه انتخاب بهتری هستند.

روشن کردن موتور های چهار زمانه

همانطور که گفته شد در این موتور ها مخزن بنزین و روغن جدا از هم می باشند ، این ویژگی باعث می شود روشن شدن این موتورها با یک هندل به سادگی اتفاق بیفتد ( در صورتی که در موتور های دو زمانه در شرایطی که عملیات ترکیب روغن و بنزین دقیق انجام نشده باشد، ممکن است به سادگی روشن نشوند !!!!! )

یکی دیگر از پارامترهایی که امروزه بسیار حائز اهمیت می باشد، میزان آلایندگی دستگاه ها می باشد و در علف زن های دو زمانه سوخت ناقص و هیدروکربن های ناسوخته به هوا وارد شده و آلودگی بیشتری نسبت به مدل های چهار زمانه دارند.

علف زن دو زمانه و چهار زمانه

موتورهای دو زمانه

در موتور های دو زمانه عملیات احتراق و تولید توان در دو مرحله انجام می گیرد به بیان ساده تر : در این موتور ها توان بیشتری در موتوری با حجم کوچکتر تولید می شود.:

ویژگی های موتور دو زمانه

  • وزن پایین تر نسبت به موتور های چهار زمانه.
  • در مقایسه با یک موتور چهارزمانه با اندازه یکسان، توانایی تولید توان بیشتر در دور های بالا را دارند.

در این موتورها بر خلاف موتور های چهار زمانه، مخزن روغن و بنزین یکسان بوده و باید روغن و بنزین با نسبت مشخصی ترکیب شوند و در یک مخزن ریخته شوند. نسب به موتور های چهارزمانه قیمت پایین تری داشته و جز خرید های اقتصادی به شمار می روند.

توجه : لازم به ذکر است علف زن های موتوری در هر دو مدل پشتی و دوشی قابل ارائه با موتور های دو زمانه و چهار زمانه هستند.

موارد استفاده دستگاه علف زن یا داس موتوری

  • استفاده به عنوان چمن زن جهت حفظ، نگهداری و زیبا سازی محوطه و همچنین کوتاه کردن و مرتب سازی علف های هرز و چمن های بلند.
  • اصلاح علف ها و گیاهان زائد در اطراف اجسام و درختان تا آن ها جلوه و نمای برجسته تر و زیباتری داشته باشد.
  • علف های هرز در گوشه کنارها و حتی آسفالت می تواند مانع از رفت و آمد شده و حتی جلوه مناسبی نداشته باشد. استفاده از علف زن یک انتخاب بسیار مناسب است.

موارد استفاده از علف زن

نحوه استفاده کردن از علف زن موتوری

اجزا اصلی دستگاه داس موتوری

موتور علف زن

مهم ترین بخش و قلب تپنده دستگاه علف زن، موتور دستگاه است. قدرت موتور تعیین می کند که این دستگاه قابلیت انجام چه کارهایی و قابلیت کوتاهی و هرس کردن گیاهان مختلف را داشته باشد. موتور نقش تأمین کننده نیروی محرکه را برعهده دارد. هرگونه آسیب و نقص در این بخش می تواند آسیب به دستگاه وارد کرده و صرف هزینه به دنبال داشته باشد.

لوله واسط

طراحی لوله واسط با توجه به نوع دستگاه که به صورت دوشی یا پشتی باشد متفاوت است.

نگهدارنده داس موتوری

دسته و نگهدارنده، در کنترل و جابه جایی دستگاه علف زن ایفای نقش می نماید. دسته و نگهدارنده مناسب می تواند در راحتی حرکت و کنترل دستگاه در میان چمن ها و علفزارها بسیار کارآمد باشد. دسته یا نگهدارنده دستگاه علف تراش به چند صورت تک دسته ، دسته دوچرخه ای ، دایره ای یا حلقه ای می باشد.

تیغه علف زن

تیغه دستگاه علف زن در کوتاه کردن و اصلاح گیاهان و علف ها نقش به سزایی دارد. هر دستگاه چمن زن یا علف تراش قادر به اصلاح همه نوع علف هرز نمی باشد. بدون شک توجه به نوع و اندازه تیغه به کار رفته در دستگاه در حفظ عمر مفید دستگاه و کارایی آن نقش بی بدیلی خواهد داشت.

تیغه های علف زن به صورت دو پره تا هشت پره ساخته شده و برای هرس کردن علف های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

سایر اجزای علف زن

برخی دستگاه های علف زن به صورت چندکاره طراحی شده اند. این دستگاه ها در کنار اجزای اصلی دارای اجزای جانبی از جمله کولتیواتور، گردوچین، زیتون چین، شمشادزن، اره شاخه بر، برش زن چمن و ... می باشد.

اجزا دستگاه علف زن

عکس اجزا مختلف دستگاه علف زن موتری

بهترین مارک داس موتوری یا علف زن

شما هیچ وقت کسی را پیدا نمی کنید که با اطمینان کامل یک برند خاص را به عنوان بهترین مارک دستگاه علف زن به شما معرفی کند. زیرا برندهای باکیفیت زیادی وجود دارند که در زمینه تولید این دستگاه فعالیت می کنند، با این حال در ادامه مطلب لیستی از بهترین برندهای دستگاه علف زن را به شما معرفی می کنیم.

  • دستگاه علف زن کستل موتورز
  • دستگاه علف زن هیوندای
  • دستگاه علف زن افکو
  • دستگاه علف زن بوش
  • دستگاه علف زن پایونیر
  • دستگاه علف زن الیومک
  • دستگاه علف زن روستر
  • دستگاه علف زن ام تی دی
  • دستگاه علف زن ماکیتا

تفاوت علف زن دوشی با علف زن پشتی

علف زن ها در دو نوع دوشی و پشتی ساخته می شوند. کار کردن با علف زن پشتی نسبت به علف زن دوشی بسیار ساده تر و راحت تر است. علف زن های پشتی در حین کار فشار کمتری را به افراد وارد می کنند. اما در مقابل سرعت کار بسیار پایین تر است. علف زن های دوشی سرعت بسیار بالایی دارند، اما کار کردن با آن ها سخت تر است.

اگر برای اولین بار است که قصد خرید علف زن دارید و قبلا با این وسیله کار نکرده اید بهتر است از علف زن های پشتی خریداری کنید.

خرید دستگاه علف زن

عکس علف زن دوشی دو زمانه

اصلی ترین ویژگی های دستگاه علف زن

  • طراحی دستگاه: از آنجایی که افراد باید این دستگاه را بر روی دوش انداخته یا به پشت حمل کنند طراحی دستگاه بسیار مهم است و باید به گونه ای باشد که فشار زیادی به افراد وارد نکند.
  • قدرت موتور: موتور مهم ترین بخش دستگاه است به همین دلیل داشتن موتور قدرتمند بسیار مهم است.
  • تیغه های محکم: یکی دیگر از بخش های مهم دستگاه تیغه های محکم و با دوام است. دستگاه باید دارای تیغه های مستحکم باشد.
  • کارایی دستگاه: کارایی دستگاه نیز بسیار مهم است. این که دستگاه بتواند همزمان چندین کار مفید را در باغبانی و کشاورزی انجام دهد و همچنین قابلیت کوتاه کردن انواع گیاهان را داشته باش، از ویژگی های یک دستگاه خوب است.

روش نگهداری از دستگاه علف زن

  • همیشه بعد از مدتی کار کردن با دستگاه مدت زمانی را برای استراحت موتور دستگاه در نظر بگیرید، این کار سبب افزایش طول عمر موتور آن می شود.
  • اگر از نمونه بنزینی استفاده می کنید، همیشه باید برای آن بنزین باکیفیت خریداری کنید. به هیچ عنوان نباید از سایر سوخت ها به جای بنزین استفاده کنید.
  • همیشه بعد از پایان کار به وسیله پمپ باد تیغه های دستگاه را با باد تمیز کرده و شستشو دهید، نباید شیره گیاهان و گل روی تیغه خشک شود.
  • قبل از استفاده از دستگاه اطمینان حاصل کنید که تیغه روی دستگاه متناسب با کار شما است. در صورت استفاده از تیغه اشتباه دستگاه شما به شدت آسیب می بیند.

بهترین مدلهای دستگاه علف زن

جمع بندی

دستگاه علف زن یا علف تراش از جمله ابزار و ادوات باغبانی است که امروزه استفاده گسترده ای پیدا کرده است. این دستگاه در هرس و کوتاه کردن بوته ها، علف های هرز و چمن زار مورد استفاده قرار می گیرد. دستگاه علف زن انواع مختلفی دارد که از مهم ترین آن ها می توان به علف زن بنزینی، علف زن برقی و علف زن دستی اشاره نمود.

دستگاه علف زن از جمله ابزاری است که رعایت نکات ایمنی و اصول صحیح استفاده از آن بسیار اهمیت دارد. استفاده نادرست و غیراصولی، فشار بیش از اندازه و یا اعمال زور در حرکت آن، به راحتی می تواند دستگاه شما را دچار آسیب نمایدلذا به منظور خریدی آگاهانه پیش از هر کار محیط و مساحت کاری خود را به دقت بررسی کرده و با توجه به قابلیت های هر یک از انواع علف تراش اقدام به خرید دستگاه علف زن مناسب خود نمایید.

پاسخ کوتاه به سوالات پر تکرار
قیمت دستگاه علف زنی چند است؟
قیمت انواع دستگاه علف زن به برند شرکت سازنده، نوع علف زن (شارژی، برقی، موتوری)، بازه سرعت، وزن و ابعاد، طول میله، سرعت چرخش تیغه، اقلام همراه، منبع تغذیه و ... بستگی دارد اما در حالت معمول رنج قیمت دستگاه علف زن از 800 هزار تومان تا 20 میلیون تومان می باشد.
بهترین مارک های دستگاه داس موتوری کدامند؟
از بهترین و معروف ترین برندهای تولید کننده داس موتوری می توان به برند های بوش، هیوندای، اکتیو تولز، اینکو، کنزاکس، رونیکس، دوو، اینهل، میتسوبیشی، توسن، کستل موتورز، افکو، پایونیر، الیومک، روستر، ام تی دی، ماکیتا و ... اشاره کرد.
تاریخ به روز رسانی : 1401/11/16
محصولات مرتبطمحصولات مرتبط
علف زن پشتی هندا بنزینی مدل GX35
علف زن پشتی هندا بنزینی مدل GX35
علف زن بنزینی هیروساکی دو زمانه مدل HS-BG5200
علف زن بنزینی هیروساکی دو زمانه مدل HS-BG5200
علف زن برقی بوش 600 وات مدل ART 35
علف زن برقی بوش 600 وات مدل ART 35
علف زن شارژی دسته تلسکوپی 21 ولت
علف زن شارژی دسته تلسکوپی 21 ولت
داس موتوری بنزینی هیوندای دو زمانه مدل 1552-BP
داس موتوری بنزینی هیوندای دو زمانه مدل 1552-BP
علف زن موتوری زیپکو مدل 2030 همراه تبدیل علف زن به اره زنجیری
علف زن موتوری زیپکو مدل 2030 همراه تبدیل علف زن به اره زنجیری
علف زن بنزینی هیوندای با موتور چهار زمانه مدل HP-4151
علف زن بنزینی هیوندای با موتور چهار زمانه مدل HP-4151
نظرات ارسال نظر، پیشنهاد و تجربه شخصی شما درباره مطلب بالا
کلیه حقوق متعلق به وب سایت طوطی کالا است و کپی برداری با ذکر منبع مانعی ندارد