منو

رادیو تریگر یا رادیو فلاش چیست و چه کاربردی در عکاسی دارد؟

عکسبرداری با فلاش را همه علاقه مندان به عکاسی دیر یا زود تجربه می کنند. فلاش های داخلی دوربین اگرچه در اکثر موارد نور کافی را برای روشن تر نمودن سوژه فراهم می کنند اما نور تخت و مستقیم آن ها در اغلب موارد تاثیر خوبی بر کیفیت عکس نمی گذارد.

ساده ترین و عملی ترین راه حل غلبه بر این مشکل استفاده از فلاش خارج از دوربین یا همان فلاش اکسترنال است. اگرچه می توانید فلاش های اکسترنال را بر روی کفشک دوربین وصل کنید اما این ترفند تا حدی مشکل تابش نور مستقیم را حل می کند و باز هم جهت تابش نور از سمت دوربین است.

اما با قرار دادن فلاش اکسترنال در محلی خارج از دوربین، امکان نورپردازی خلاقانه در حداکثر شکل ممکن فراهم می شود. حال باید راهی برای فرمان دادن به فلاش یا فلاش های خارج از دوربین و همگام سازی آنها با یکدیگر و دوربین عکاسی بیابیم تا هم زمان با فشردن دکمه شاتر دوربین و دقیقاً در یک زمان زده شوند که این کار توسط رادیو تریگر (radio trigger) یا رادیو فلاش (Radio Flash) انجام می شود.

رادیو تریگر چیست

راهنمای خرید رادیو تریگر یا رادیو فلاش عکاسی

رادیو تریگر چیست؟

رادیو فلاش یا رادیو تریگر دستگاهی است که از امواج رادیویی برای فرمان دادن به فلاش های خارج از دوربین یا اسپیدلایت ها استفاده می کند. این دستگاه معمولاً از دو قطعه فرستنده و گیرنده تشکیل شده که توسط امواج رادیویی با هم ارتباط برقرار می کنند.

لازم به ذکر است عملکرد برخی رادیو فلاش ها دو گانه بوده و می توانید از آن ها برای فرمان دادن به دوربین به عنوان ریموت کنترل نیز استفاده کنید.

هر آتلیه عکاسی باید یکی از این رادیو فلاش ها را داشته باشید و البته نحوه کار با آن را هم بدانید. ابتدا شاید کار با یک رادیو تریگر سخت به نظر برسد اما با کمی تمرین می توانید تنها در یک دقیقه تنظیمات دقیق آن را به همراه دوربین انجام دهید.

انواع روش های فرمان به فلاش

برای اینکه بتوانید از فلاش خارج از دوربین استفاده کنید باید به نحوی ارتباط بین دوربین و فلاش را برقرار کنید یا به اصطلاح به فلاش فرمان دهید. بیایید نگاهی به انواع روش های فرمان دادن به فلاش های خارج از دوربین بیاندازیم :

1 - فرمان نوری (Optical Trigger)

تمام فلاش های اکسترنال و فلاش های استودیویی دارای یک چشم الکترونیک برای دریافت فرمان نوری هستند. در فلاش های اکسترنال این چشم الکترونیک در پُشت یک پنل قرمز رنگ واقع شده و در فلاش های استودیویی معمولاً به شکل یک حباب شیشه ای ساخته می شود.

فرمان نوری

فرمان نوری در انواع روش های فرمان در فلاش

اگر فلاش اکسترنال در حالت دریافت فرمان یا اصطلاحاً حالت اسلِیو (Slave) باشد با رسیدن نور یک فلاش دیگر به آن، این فلاش نیز واکنش نشان داده و روشن می شود. این روش را روش تحریک نوری یا (Optical Trigger) می نامند. در این روش برای فرمان نوری به فلاش اکسترنال خارج از دوربین می تواند از فلاش داخلی دوربین یا یک فلاش اکسترنال متصل به دوربین استفاده کنید. این یک روش ساده بوده و نیازی به تجهیزات جانبی ندارد.

مزایای فرمان نوری

  • تنظیم ساده و راحت
  • بدون نیاز به تجهیزات جانبی و صرف هزینه
  • با هر فلاش اکسترنالی قابل اجراست

معایب فرمان نوری

  • باید بین منبع نور و فلاش اکسترنال دید مستقیم و بدون مانع وجود داشته باشد.
  • در فضای باز و فواصل بیش از ۱۰ متر عملاً غیر قابل استفاده است.
  • بُرد محدود ارتباطی
  • نور فلاش اصلی هم در تصویر ثبت می شود.

با توجه به مزایا و معایب فوق بایستی راه حل بهتری برای فرمان دادن به فلاش خارج از دوربین پیدا کنیم.

2 - فرمان رادیویی (Radio Trigger)

در این روش همانگونه که از نام آن مشخص است از امواج رادیویی برای فرمان دادن به فلاش خارج از دوربین استفاه می شود. ابزار این نوع ارتباط رادیو فلاش نام دارد و در انواع مختلف و با قابلیت های متفاوت تولید می شوند.

فرمان رادیویی

فرمان رادیویی در انواع فرمان به فلش

انواع اولیه این رادیو فلاش ها بسیار ساده بوده و فقط فرمان روشن شدن را به فلاش گیرنده منتقل می کردند اما در انواع پیشرفته امروزی عملکردهایی مانند تغییر قدرت فلاش، همزمانی با سرعت های بالا، تغییر میزان زوم فلاش گیرنده، همزمانی با پرده دوم شاتر، انتقال اطلاعات TTL و تنظیم فلاش پیاپی (فلاش استروبوسکوپیک) نیز دیده می شود.

مزایای فرمان رادیویی

  • ارتباط دوربین با فلاش اکسترنال بدون نیاز به دید مستقیم
  • قابلیت استفاده در فضای باز و بُرد حدود ۱۰۰ متر
  • تنظیمات و قابلیت های فراوان در کنترل فلاش اکسترنال

معایب فرمان رادیویی

  • تجهیزات رادیویی بایستی خریداری شوند.
  • برای برخی از فلاش های اکسترنال بایستی از تجهیزات هم نام استفاده کنید.

آنچه که مسلم است برای انجام یک پروژه نورپردازی خلاقانه استفاده از رادیو فلاش چه در محیط های خارج از استودیو و چه در فضاهای استودیویی راه حل نهایی و کاربردی است.

عکس رادیو فلش یا رادیو تریگر

تصویر رادیو فلاش یا رادیو تریگر

مزایای استفاده از رادیو فلاش عکاسی

رادیو فلاش یا Radio Flash، به عنوان یکی از ابزارهای حرفه ای در عکاسی، مزایای زیادی دارد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. کنترل دوربین و فلاش: با استفاده از رادیو فلاش، عکاسان می توانند فلاش خود را به صورت بی سیم از راه دور کنترل کنند، بدون نیاز به حضور در کنار دوربین. این ابزار به عنوان یک کنترل دوربین برای ایجاد نوردهی دقیق و پرتره های خلاقانه به کار می رود.
  2. کاهش نویز: رادیو فلاش به عنوان یکی از ابزارهای مهم در عکاسی، به شما اجازه می دهد تا نویز در تصاویر خود را به حداقل برسانید. با استفاده از رادیو فلاش، عکاسان می توانند نوردهی دقیقی را برای تصاویر خود فراهم کنند و باعث بهبود کیفیت تصاویر شوند.
  3. افزایش کیفیت تصاویر: با استفاده از رادیو فلاش، عکاسان می توانند نوردهی دقیقی را در شرایط نوری دشوار فراهم کنند و به کاهش سایه های نامطلوب در تصاویر بپردازند. این ابزار به عنوان یکی از موثرترین روش های بهبود نوردهی و کیفیت تصاویر استفاده می شود.
  4. ایجاد نورپردازی خلاقانه: با استفاده از رادیو فلاش، عکاسان می توانند نورپردازی خلاقانه و جذابی را برای تصاویر خود ایجاد کنند. این ابزار به شما اجازه می دهد تا با نوردهی دقیق، ترکیبی از نورهای قوی و ضعیف و افکت های مختلفی را در تصاویر خود ایجاد کنید.

نحوه استفاده از رادیو فلش

نحوه استفاده از رادیو تریگر

رفع مشکلات استفاده از رادیو تریگر ها

آیا اسپیدلایت شما به درستی فلاش نمی زند؟ موارد زیادی وجود دارند که می توانند اشتباه شده و جلوی دوربین برقراری ارتباط صحیح بین دوربین شما و اسپیدلایت را بگیرند. اگر رادیو تریگر شما به درستی کار نمی کند، در زیر مواردی را آورده ام که بهتر است آنها را چک کنید تا مشکلات به وجود آمده برطرف شوند.

  • ممکن است فرستنده و گیرنده را با هم اشتباه گرفته باشید؛ فرستنده ها و گیرنده ها اغلب ظاهری یکسان دارند. ممکن است در زمانی که عجله داشته اید، جای این دو را با هم اشتباه گرفته و هر کدام را به جای دیگری نصب کرده باشید. اطمینان حاصل کنید که فرستنده روی کفشک دوربین و گیرنده روی فلاش نصب شده باشد.
  • چنل یکسانی را برای گیرنده و فرستنده اعمال نکرده اید؛ اطمینان حاصل کنید که فرستنده و گیرنده روی یک چنل یکسان قرار گرفته باشند. حتی ممکن است شما تغییری در آن به وجود نیاورده باشید، اما دکمه ها در اثر برخورد با بدنه کیف آن را تغییر داده باشند.
  • گروه های درست را انتخاب کنید؛ اگر برای رادیو تریگر خود گروه تعیین کرده اید، مطمئن شوید که هم بر روی فرستنده و هم گیرنده یکسان باشد.
  • سرعت شاتر شما خیلی سریع است؛ اسپیدلایت فلاش نمی زند یا اثر آن را در عکس نمی بینید؟ دقت کنید که سرعت شاتر شما از سرعت همگام سازی فلاش فراتر رود. بسیاری از اسپیدلایت ها از فعال شدن در سرعت های شاتر بسیار بالا جلوگیری می کنند. اما این فلاش ها معمولا هشداری را به شما نمی دهند. اغلب سرعت همگام سازی در فلاش ها بین 1/160 و 1/250، بسته به بدنه دوربین تنظیم می شود.
  • فرستنده و گیرنده فاصله زیادی از هم دارند؛ توجه داشته باشید که هر رادیو تریگری شما را به یک فاصله مشخص محدود می کند، این مقدار را شناخته و سعی کنید و فرستنده و گیرنده را از آن میزان دورتر نکنید.
  • اگر از یک اینفرارد تریگر استفاده می کنید، اطمینان حاصل کنید که در یک راستا قرار داشته و همدیگر را ببینند؛ اگر هیچ چیز این مسیر فرستنده و گیرنده به هم را مسدود نمی کند، سعی کنید زاویه گیرنده را تنظیم کنید تا سیگنال اینفرارد بهتر دریافت شود.
  • از یک باتری نو برای فرستنده و گیرنده استفاده کنید. تجهیزات نورپردازی بدون داشتن شارژ کافی هرگز کار نخواهند کرد، پس از کامل بودن شارژ باتری مطمئن شوید.
  • مدت زمان بازیابی فلاش را نیز در نظر داشته باشید. آیا اسپیدلایتتان تنها گاهی خاموش می شود؟ به زمان بازیابی انرژی اسپیدلایت ها توجه داشته باشید و سعی کنید سریع تر از آن اقدام به ثبت عکسی جدید نکنید. اغلب فلاش ها چند ثانیه طول می کشد تا دوباره آماده فلاش زدن شوند، که به این معنی است که شما به طور معمول نمی توانید از حالت عکاسی پیاپی برای عکاسی با اسپیدلایت استفاده کنید.
پاسخ کوتاه به سوالات پر تکرار
بهترین مارک های رادیو تریگر کدام است؟
از بهترین و پرفروش ترین برندهای تولید کننده رادیو تریگر می توان به برند گودکس یا گودوکس، س اند اس، هنل و جی جی سی اشاره کرد.
قیمت رادیو تریگر چند است؟
قیمت انواع رادیو ترگیر یا رادیو فلاش از 900 هزار تومان تا 4 میلیون تومان می باشد و به عواملی همچون برند شرکت سازنده، وزن و ابعاد، برد، تعداد کانال ها، نوع نمایشگر، نوع وردی و خروجی ها و ... بستگی دارد.
تاریخ به روز رسانی : 1402/03/13
محصولات مرتبطمحصولات مرتبط
رادیو تریگر اس اند اس مدل Cells ii مناسب برای دوربین های کانن
رادیو تریگر اس اند اس مدل Cells ii مناسب برای دوربین های کانن
رادیو تریگر اس اند اس مدل X1C مناسب برای دوربین های کانن
رادیو تریگر اس اند اس مدل X1C مناسب برای دوربین های کانن
رادیو تریگر گودکس مدل xpro-n مناسب برای دوربین های نیکون
رادیو تریگر گودکس مدل xpro-n مناسب برای دوربین های نیکون
رادیو تریگر گودکس مدل برد 20 متر با 16 کانال مدل DM-16
رادیو تریگر گودکس مدل برد 20 متر با 16 کانال مدل DM-16
رادیو تریگر گودکس مدل X2T-S مناسب برای دوربین های سونی
رادیو تریگر گودکس مدل X2T-S مناسب برای دوربین های سونی
رادیو تریگر اس اند اس مدل ۱۶ کاناله با برد ۳۰ متر
رادیو تریگر اس اند اس مدل ۱۶ کاناله با برد ۳۰ متر
رادیو تریگر گودکس مدل XT2N مناسب برای دوربین های نیکون با ۳۲ کانال
رادیو تریگر گودکس مدل XT2N مناسب برای دوربین های نیکون با ۳۲ کانال
رادیو تریگر گودوکس مدل X1R-N مناسب برای دوربین های نیکون با برد ۱۰۰ متر
رادیو تریگر گودوکس مدل X1R-N مناسب برای دوربین های نیکون با برد ۱۰۰ متر
نظرات ارسال نظر، پیشنهاد و تجربه شخصی شما درباره مطلب بالا
کلیه حقوق متعلق به وب سایت طوطی کالا است و کپی برداری با ذکر منبع مانعی ندارد