منو

بررسی تفاوت های بین حافظه ssd و هارد hdd و نکات کلیدی خرید هارد

چرا دوره هارد HDD تمام شده است؟

سرعت بسیار کم هارد، آسیب پذیری بالا و دیگر مشکلات این حافظه باعث شده تا کمتری کسی برای سیستم جدید خود به سراغ آن برود. با اطمینان می توان گفت دیگر دوره هارد دیسک تمام شده و اکنون زمان حافظه های پر سرعت SSD است تا به بازی بیایند. اگر قصد خرید SSD داشته باشید و سری به بازار بزنید احتمالا با انبوه برندهای مختلفی روبرو می شوید که معمولا در این حوزه برندی ناشناخته و بی کیفیت اند.

بعضی مدل ها هم قیمتی بسیار نجومی دارند و 90 درصد مدل های ارزان هم عملکرد قابل قبولی ارائه نمی کنند. در ادامه به بررسی کلی حافظه ssd خواهیم پرداخت تا شما را در انتخاب بهتر برای خرید این نوع از حافظه راهنمایی کرده باشیم.

تفاوت هارد HDD و SSD

امروزه افراد برای بالا بردن سرعت کامپیوتر و لپتاپ خود دست به ارتقا اجزای مختلف کامپیوتر خود میکنند و یا سیستم هایی با کانفیگ بالا خریداری میکنند و هزینه زیادی میپردازند اما از هاردهای معمولی دیسک سخت یا همان HDD ها استفاده میکنند. همانطور که میدانید ما هیچوقت نمیتوانیم بگوییم کدام بهتر است و حتما باید آن را بخرید. مشتری باید بسته به نیاز و بودجه ای که برای این کار کنار گذاشته محصول خود را انتخاب کند، اما ما میتوانیم راهنمایی جامعی برای هر کدام از مدل ها و تکنولوژی ها و معایب و مزایای هر کدام برای درست انتخاب کردن محصول خود بکنید

تفاوت بیت هارد SSD و HHD

تفاوت بین هارد hdd و هارد ssd

HDD چیست؟

Hdd همان مخفف کلمه harddisk drive میباشد که میتوان گفت این تکنولوژی حدود 60 سال قدمت دارد. در این تکنولوژی اطلاعات بر روی پلتر ذخیره می شود و با کمک بازوی متحرک یا هد اطلاعات خوانده می شود و برق نیز از طریق برد به هد و پلتر میرسد. امروزه سرعت چرخش پلتر 5400 دور در دقیقه میباشد که امکان دارد به 15000 دور بر دقیقه نیز برسد. یکی از مزایای دیسک های سخت آن است که این دستگاه ها می توانند حجم زیادی از اطلاعات را در ازای قیمت ارزان برای شما نگهداری کنند.

هارد hhd

عکس هارد داخلی hdd

SSD چیست ؟

مطمئنا در هنگام خرید رایانه های جدید با لفظ SSD برخورد خواهید کرد. پیش از هرچیز باید بدانید که SSD مخففی برای عبارت Solid State Drive است. به زبان ساده تر می توان SSD را نسخه هوشمندتر و البته با ابعاد متفاوت از فلش مموری هایی که برای انتقال اطلاعات از آن ها استفاده می کنیم دانست و طبیعتا همانند فلش مموری ها هیچ خبری از قسمت های متحرک در SSD نیست.

در این دستگاه های ذخیره سازی، اطلاعات بر روی میکروتراشه ها ذخیره می شوند. در طرف مقابل دیسک سخت از یک بازوی مکانیکی به همراه هد خواندن/نوشتن به منظور خواندن اطلاعات از مکان صحیح بر روی فضای ذخیره سازی بهره می برد. تفاوت این دو دستگاه منجر به سریع تر شدن SSD در مقایسه با دیسک سخت می شود.

هارد SSD

عکس هارد پرسرعت اس اس دی

بررسی تفاوت ها

دسترسی سریع به اطلاعات

اولین نکته ای که باید به آن توجه کنیم این است که در hdd ها قطعه ای به نام هد وجود دارد که متحرک است و بر روی پلتر که اطلاعات بر روی آن ذخیره شده است با سرعت بالا آن را read/write میکند و در hdd ها برای دسترسی به اطلاعات نیازمند این است که منتظر این بماند که سرعت چرخش پلتر به مقدار کافی برسد اما در هارد های ssd بر خلاف hdd ها میباشد

Ssd ها برای خواندن اطلاعات به هیچ کدام از عملیات های بالا نیاز ندارند و میتوانند بصورت مستقیم به اطلاعات دسترسی داشته باشند و این میتواند سرعت بارگذاری یا بوت شدن سیستم را تا چندین برابر کاهش دهد و سیستم عامل با سرعت بالاتری اجرا شود.

مقاومت در برابر لرزش و ضربه

در هارد های hdd بدلیل داشته قطعه متحرک و حساس به نام هد و پلتر ، به کوچکترین ضربه و لغزش و تکان ، مخصوصا در حال کار بسیار آسیب پذیر هستند اما در هارهای ssd این مشکل برطرف شده و به طور کلی از یک تکنولوژی دیگری استفاده شده که نزدیک به تکنولوژی فلش یا به اصطلاح استفاده شده که قطعه متحرکی درون آن نیست و تقریبا ضد ضربه هستند و اطلاعات درون IC ها ذخیره میشوند .

مصرف انرژی کمتر و تولید گرمای کمتر

مصرف انرژی در تفاوت هارد HDD و SSD بالا میباشد به طوری که hdd ها حدودا 6وات مصرف میکنند و sdd ها حدودا 4 وات مصرف میکنند و در حالتی که از آن استفاده نمیشود به 2 وات کاهش پیدا میکند.

اطمینان بالا در ذخیره سازی اطلاعات

تفاوت هارد HDD و SSD در ذخیره سازی اطلاعات به صورت میانگین و تقریبی و در بهترین حالت نگهداری ssd ها 2 برابر hdd ها بر اساس مقیاس اندازه گیری مقاوت ابزارهای ذخیره سازی اطلاعات میباشد. طول عمر ssd ها حدود 1 میلیون و 200 هزار ساعت تخمین زده شده و هارد های hdd حدود 600 هزار ساعت تخمین زده شده است.

تولید صدای هارددیسک

تفاوت هارد HDD و SSD در تولید صدای هاردهایی که از تکنولوژی hdd استفاده میکنند دارای سرو صدا هستند اما هاردهایی که از تکنولوژی ssd استفاده میکنند مانند فلش میمانند و صدای خاصی ندارند .

وزن هارد

تفاوت هارد HDD و SSD وزن هاردهای hdd حدودا 750 گرم و هارد های ssd حدودا 80گرم است که این اختلاف وزن در وزن لپتاپ ها نکته حائز اهمیتی است و همپنین حجم کمتری میگیرند.

سرما و گرما

دمایی که هارد دیسک پس از شروع به کار تولید میکند در hdd ها حدودا بین 0 تا 70 درجه سیلسیوس و در هارد های SSD بین 0 تا 55 درجه سیلسیوس میباشد.

در حال حاضر SSD ها در کجا ها توصیه میشود؟

همانطور که اشاره کردیم در حال حاضر استفاده از SSD ها به عنوان حافظه اصلی برای نگهداری داده ها صرفه اقتصادی ندارد اما ما می توانیم از این نوع حافظه ها در کنار حافظه های HDD بصورت ترکیبی استفاده کنیم و از برخی مزایای آنها استفاده کنیم، برای مثال اگر وب سایتی دارید که دارای بازدیدهای بسیار زیادی است و یک فروشگاه هم در آن ایجاد شده است و سرعت دسترسی به آنها بسیار مهم است را می توانیم بر روی SSD ها قرار دهیم البته منظورم خود وب سایت است نه پایگاه داده سنگین آن، اگر وب سایتی یا سرویس تحت وبی دارید که سرعت دستیابی به اطلاعات آن بسیار باید زیاد باشد بهتر است از SSD در آن استفاده کنید.

شما می توانید در چنین شرایطی سیستم عامل سرور خود را بر روی SSD نصب کنید و داده های حجیم پایگاه داده را بر روی یک هارد دیسک HDD قرار بدهید ، در چنین حالتی ضمن اینکه سرعت عملکرد سیستم عامل بالا می رود دیگر نگران فضای ذخیره سازی داده ها نیز نخواهید بود.

نفاوت بین هارد ssd و HHD

جدول مشخصات و تفاوت های هارد ssd با هارد hdd

مزایاو معایب تکنولوژی SSD:

مزایا:

  1. میزان استفاده اندک آن ها از برق، که میزان برق استفاده شده در آن ها تنها ۵ درصد هارد دیسک های معمولی است.
  2. SSD ها مقاومت بیشتری نسبت به هارد دیسک های معمولی در برابر شرایط نا مساعد محیطی و شوک های الکتریکی دارند. علت آن هم استفاده از قطعات جدا شونده است.
  3. بی صدا بودن آن ها در زمان کار از دیگر مزایای این هارد های جامد هستش.
  4. گرمای تولید شده توسط SSD ها در مقایسه با حافظه های سنتی بسیار کمتر است.
  5. به دلیل نداشتن قطعه متحرک زمان تاخیر بسیار کمتری نسبت به هارد های معمولی دارند.

معایب:

  1. عدم بازیابی اطلاعات یکی از مهم ترین آن هاست. زمانی که HDD از کار می افتد کارشناسان اغلب قادرند حداقل مقداری از داده ها را بازیابی کنند (البته این وابسته به علل خرابی و شرایط فیزیکی صفحه ها دارد) که این امکان در SSD ها وجود ندارد.
  2. محدودیت ظرفیت SSD ها - در حال حاضر از لحاظ ظرفیت توانایی رقابت با HDD ها را ندارند، اما این محدودیت موقتی است و در آینده رفع خواهد شد.
  3. تنها دلیل عدم موفقیت هارد های پیشرفته SSD قیمت بالای آنهاست.

نتیجه گیری

با این حال می توانیم نتیجه بگیریم که حافظه SSD نسبت به حافظه HDD از سرعت، کارایی و همین طور ظرفیت بیشتری برخوردار است اما در مقابل قیمت گران تری نیز دارد. در حالی که حافظه HDD انواع مقرون به صرفه تری مخصوصا در ظرفیت های بالاتر را به مشتریان پیشنهاد می دهد.

همان طور که پیش از این نیز اشاره کردیم، برای برخورداری از سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات بالاتر و همین طور ظرفیت بالا، توصیه می شود از حافظه SSD برای نصب سیستم عامل و برنامه ها استفاده شود و از حافظه HDD برای ذخیره رسانه هایی مانند عکس و فیلم و بازی استفاده کرد.

پاسخ کوتاه به سوالات پر تکرار
علت برتری هارد ssd به هارد hdd چیست؟
از دلایل برتری هارد ssd به هارد hdd می توان به دسترسی سریع به اطلاعات، مقاومت در برابر لرزش و ضربه، مصرف انرژی کمتر و تولید گرمای کمتر، اطمینان بالا در ذخیره سازی اطلاعات و تولید صدای کم هارد اس ای دی اشاره کرد.
آیا هارد ssd نسبت به هارد hdd معایبی هم دارد؟
بله، از معایب بارز هارد ssd نسبت به هارد hdd می توان به عدم بازیابی اطلاعات، محدودیت ظرفیت SSD ها و قیمت بالای هارد های پیشرفته SSD اشاره کرد.
تاریخ به روز رسانی : 1402/02/05
محصولات مرتبطمحصولات مرتبط
اس اس دی اکسترنال ایکس انرژی مدل طلایی یک ترابایت
اس اس دی اکسترنال ایکس انرژی مدل طلایی یک ترابایت
حافظه SSD ای دیتا مدل SU800 ظرفیت 256 گیگابایت
حافظه SSD ای دیتا مدل SU800 ظرفیت 256 گیگابایت
اس اس دی اینترنال ایکس انرژی مدل GOLD ظرفیت 256 گیگابایت
اس اس دی اینترنال ایکس انرژی مدل GOLD ظرفیت 256 گیگابایت
اس اس دی اینترنال وسترن دیجیتال مدل Green ظرفیت 240 گیگابایت
اس اس دی اینترنال وسترن دیجیتال مدل Green ظرفیت 240 گیگابایت
اس اس دی ای دیتا مدل SU650 ظرفیت 120 گیگابایت
اس اس دی ای دیتا مدل SU650 ظرفیت 120 گیگابایت
اس اس دی اینترنال سامسونگ مدل EVO 870 ظرفیت 500 گیگابایت
اس اس دی اینترنال سامسونگ مدل EVO 870 ظرفیت 500 گیگابایت
اس اس دی اینترنال لکسار مدل NS100 ظرفیت 512 گیگابایت
اس اس دی اینترنال لکسار مدل NS100 ظرفیت 512 گیگابایت
اس اس دی اینترنال پی ان وای مدل CS900 ظرفیت 240 گیگابایت
اس اس دی اینترنال پی ان وای مدل CS900 ظرفیت 240 گیگابایت
نظرات ارسال نظر، پیشنهاد و تجربه شخصی شما درباره مطلب بالا
کلیه حقوق متعلق به وب سایت طوطی کالا است و کپی برداری با ذکر منبع مانعی ندارد