منو

راهنمای خرید بخاری نفتی + بررسی مزایا و معایب استفاده از آن

با آغاز ایام سرد سال باید به فکر فراهم کردن وسایل گرمایشی باشیم. بی گمان بخاری جز لوازمی است که در روز های سرد و برفی زمستان حتما جز اصلی ترین نیاز های هر خانواده ای می باشد. بخاری انواع مختلفی دارد از نوع گازی آن گرفته تا برقی و نفتی، افراد با توجه به شرایط محیط زندگی خود اقدام به تهیه یکی از این مدلها می کنند.

بخاری نفتی قدیمی ترین نوع بخاری می باشد که در صورتی که دسترسی به گاز در آن منطقه نباشد و یا استفاده از برق صرفه اقتصادی نداشته باشد از این نوع بخاری برای گرمایش محیط استفاده می شود.

عکس بخاری نفتی

راهنمای خرید انواع بخاری نفتی قدیمی

برای اینکه بدانید بخاری نفتی چیست و هنگام خرید بخاری نفتی به چه نکاتی بیشتر از همه باید توجه کنیم، در ادامه مطلب با طوطی کالا همراه باشید تا اطلاعات کاملی را در این زمینه در اختیارتان قرار دهیم.

بخاری نفتی چیست؟

همانطوری که در ابتدا اشاره کردیم بخاری نفتی نوعی وسیله گرمایشی است که با سوخت نفت سبک کار می کند، این مدل بخاری ها شامل یک مخزن نفت می باشند که پس از پر کردن آن و قرار دادن در جایگاه خود، سوخت آن به مرور زمان (تنظیم شدت حرارت و میزان ورود سوخت بر عهده شما است) وارد محفظه اشتعال شده و پس از سوختن نفت باعث تولید گرما و انتقال حرارت به محیط اطراف می شود.

بخاری نفتی در اکثر مناطق روستایی و مناطقی که هنوز امکانات گاز و یا حتی برق نرسیده است به عنوان یک لوازم گرمایشی مورد استفاده قرار می گیرد.

بخاری نفتی کجاها کاربرد دارد؟

شاید با خودتان فکر کنید با این همه تکنولوژی و امکانات و گاز کشی، دیگر نسل بخاری نفتی منقرض شده است، اما کاملا در اشتباه هستید بخاری با سوخت نفت سبک با قیمتهای متفاوت خرید و فروش می شود چرا که هنوز خیلی از مناطق مسکونی دور از شهر گاز رسانی نشده است و همچنین برخی از افراد این وسیله نوستالژی را جهت خاطره بازی برای خانه های ییلاقی خود خریداری می نمایند.

عکس چراغ نفتی

عکس بخاری نفتی بدون دودکش کوچک (چراغ نفتی)

مزایا و معایب استفاده از بخاری های نفتی

از مزایای بخاری نفتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مناسب برای مکان های سرد سیر فاقد گاز
  • گرما بخشی بالای بخاری
  • استفاده از سیستم ایمنی در بخاری های نفتی
  • مناسب برای محیط های متوسط
  • مصرف انرژی کم و ارزان قیمت بودن نفت
  • ارزان بودن خود بخاری نفتی
  • بدون نیاز به اتصالات گاز و برق

معایب بخاری نفتی

  • بروز الاینده های سمی و خطرناک
  • آتش سوزی بر اثر بی دقتی
  • به زمان زیادی برای گرم کردن محل نیاز است
  • بخاری نفت معمولا وزن بیشتری دارد
  • کمبود مدل های موجود در بازار که باعث شده مدل های بی کیفیت جایگزین موارد با کیفیت بشه
  • تامین نفت امروزه سخت شده

عکس بخاری نفت سوز

عکس بخاری نفت سوز (طرح بخاری گازی)

نکات مهم هنگام خرید بخاری نفتی

ابعاد بخاری نفتی

در هنگام خرید بخاری نفتی لازم است ابعاد آن را به گونه ای انتخاب کنید که با مکان مورد نظرتان تناسب داشته باشد. به این ترتیب، می توانید از حداکثر توان دستگاه بهره مند شوید و گرمایش آن را به بهترین نحوی تجربه کنید.

بخاری نفتی دودکش دار یا بدون دودکش

برخی از انواع بخاری نفت سوز به ویژه همان مدل های بزرگی که درموردشان صحبت کردیم، دودکش داشتند و به همین دلیل تنها باید در مکانی نصب می شدند که لوله بخاری وجود داشته باشد. علاوه بر این در این نوع بخاری ها، دود بخاری از مخزن شعله به کمک دودکش به این منفذ خروجی منتقل می شد تا از مکان خارج شود.

برخی دیگر از انواع بخاری نفتی که اکثرا چراغ نفتی نامیده می شوند، وسایل گرمایشی بدون دودکشی هستند که دارای ابعاد کوچکی هستند، مخزنشان در قسمت پایه چراغ قرار دارد و دستگیره ای نیز برای حمل دارند که طرز کار چراغ نفتی را آسان تر می کنند.

موقع خرید بخاری نفتی لازم است به دودکش دار بودن یا نبودن آن توجه کنید. بخاری نفتی های دودکش دار معمولا از نظر سایز و ابعاد بزرگ تر هستند و برای مکان های وسیع تر طراحی شده اند.

در هنگام تهیه این نوع بخاری، حتما لازم است جای مخصوصی برای قرارگیری دودکش و تخلیه گازهای آلوده به بیرون از ساختمان وجود داشته باشد. بخاری دودکش دار از قابلیت جابه جایی برخوردار نبوده و در یک نقطه ثابت خواهد بود.

از سوی دیگر، بخاری نفتی بدون دودکش محصولی کاربردی است که برای فضاهای کوچک تری طراحی شده که از تهویه مناسبی برخوردارند. این نوع بخاری را بسته به دلخواه می توان از نقطه ای به نقطه دیگر جابه جا کرد.

بخاری نفتی والور

عکس بخاری نفتی قدیمی مدل والور (چراغ نفتی والور)

فن دار بودن بخاری نفتی

بخاری نفتی فن دار یک محصول کاربردی است که در ابعاد گوناگونی ساخته می شود و می تواند با سرعت و یک نواختی بیش تری فضای مورد نظرتان را گرم می کند. مهمترین عملکرد این نوع بخاری تسریع فرایند انتشار گرمایش و تولید گرمای یکنواخت است. فن این دستگاه از قابلیت تنظیم پذیری برخوردار است و بسته به میل شما می تواند گرما را به جهت دلخواه تان هدایت کند.

طبیعی است با روشن شدن فن صدای مداوم و نسبتا بلندی ایجاد می شود که ممکن است برای برخی از افراد آزارد هنده باشد. خوب است بدانید، انواع رومیزی این نوع بخاری نفتی هم در دسترس علاقه مندان قرار دارد.

وزن و قابلیت جابه جایی بخاری

موقع خرید بخاری نفتی، حتما به ویژگی هایی مانند وزن و قابلیت جابه جایی توجه کنید. بخاری های قابل حمل از ابعاد کوچک تر و وزن کم تری برخوردارند و معمولا دستگیره ای روی آن ها نصب شده که جابه جا کردن دستگاه را ساده تر می کند.

نشان مصرف انرژی بخاری

با توجه به نشان مصرف انرژی می توانید از استاندارد بودن بخاری مطمئن شوید و علاوه بر جلوگیری از مصرف بی رویه سوخت از تحمیل هزینه اضافی و آلودگی محیط زیست اجتناب کنید.

جنس و کیفیت قطعات دستگاه

یک بخاری نفتی استاندارد باید از قطعاتی تشکیل شده باشد که در برابر گرما و ضربه مقاومت بالایی نشان دهند. در عین حال، جنس فتیله و نوع رنگ دستگاه هم باید به گونه ای باشد که بازدهی آن را کاهش نداده و با گذشت زمان، جلوه ظاهری اش را از دست ندهد.

بخاری نفتی ارج

عکس بخاری نفتی قدیمی ارج

ایمنی در خصوص استفاده از بخاری نفتی

  1. هر سال در شروع فصل زمستان باید بخاریها سرویس شده و قسمتهای داخلی، کاربراتور و لوله های خروج گازهای سمی ودود بازدید و تمیز شوند.
  2. بخاری نفتی نباید کنار مبل، پرده، کمد و مواد قابل اشتعال دیگر قرار گیرد.
  3. دودکش بخاری نباید از درون چوب، فیبر و مواد قابل اشتعال عبور داده شود .
  4. میزان حرارت نباید آنقدر باشد که بدنه بخاری سرخ شود.
  5. اگر نفت اضافی در کوره جمع شده قبل از روشن کردن، نفت را خارج سازید.
  6. اگر بخاری به هر علت موقع کارکردن خاموش شد صبر کنید تا کوره کاملا سرد شده بعدا آنرا روشن کنید.
  7. در موقع خروج از منزل بخاری را خاموش کنید.
  8. لباس و وسایل دیگر را بمنظور خشک کردن نزدیک بخاری قرار ندهید.
  9. اگر بخاری آتش گرفت از آب برای خاموش کردن استفاده نکنید. خاموش کننده پودر و گاز بسیار موثر و مفید است اگر خاموش کننده ندارید با انداختن لحاف یا پتوی خیس روی آتش را بپوشانید و آتش را خاموش سازید.
  10. موقع خاموش کردن مواظب باشید بخاری واژگون نشود.
  11. وقتی دودکش کشش کافی ندارد، در جداره داخلی آن دوده جمع شده است، پس لازم است قبل از نصب هرگونه دستگاه حرارتی از باز بودن دودکش آن اطمینان حاصل نمایید.
  12. نصب دودکش باید تا حد امکان بصورت مستقیم و مستقل باشد، استفاده از دود کش مشترک مجاز نمی باشد.

خرید اینترنتی بهترین مدلهای بخاری نفتی

چگونه بخاری را روشن کنم؟

پس از نصب دودکش های بخاری و پر کردن مخزن سوخت، ولوم باز کردن مسیر نفت که در کنار باک سوخت است را به میزان معین باز کرده تا سوخت وارد محفظه احتراق شود، معمولا به صورت درجه دار است آن را کمتر از درجه ۲ تا چند ثانیه باز کنید، بعد از اینکه مقدار کمی نفت وارد محفظه احتراق شد به اندازه ای که اگر کبریت شعله ور را داخل آن انداختیم شعله ایجاد شود، اهرم تنظیم شعله را کم می کنیم بین صفر و یک، مواظب باشید که سوخت نباید در کف بخاری جمع شود.

نحوه ایمنی هنگام روشن کردن بخاری نفتی

  • در مرحله اول بخاری را در مکانی نصب نمایید که دودکش داشته باشد و محصولات احتراق که شامل کربن دی اکسید است به بیرون هدایت شوند و از این لحاظ از باز بودن مسیر دودکش اطمینان حاصل نمایید تا دود و گازهای احتراق به سمت داخل برنگردد. پس از اطمینان از باز بودن مسیر دودکش بخاری را در محل مذکور قرار دهید.
  • بهتر است یک زیر بخاری هم برای بخاری نفتی خود خریداری کنید زیرا زیر بخاری باعث می گردد که حرارت به فرش یا موزائیک آسیبی وارد نکند. اول زیر بخاری را در محل گذاشته بعد بخاری را روی آن بگذارید و با نصب زانویی به محل خروجی دودکش و با لوله بخاری های تدارک دیده شده از طرف مصرف کننده یا خریدار آن را به دودکش وصل نمایید.
  • اگر نفت زیاد داخل سرازیر شده باشد، علاوه بر اینکه حرارت کمی ایجاد می شود خطر آفرین هم خواهد بود، پس روز اول و دوم تا با نحوه کار بخاری آشنایی پیدا خواهید کرد حتما احتیاط لازم را انجام دهید.
  • بدنه بخاری داغ میشود و مراقب باشید کودکان به آن دست نزند.
پاسخ کوتاه به سوالات پر تکرار
قیمت انواع بخاری نفتی چند است؟
قیمت بخاری نفتی از 300 هزار تومان تا 3 میلیون تومان می باشد و به عوامل مختلفی همچون برند شرکت سازنده، رده مصرف انرژی، جنس بدنه، ابعاد و اندازه، قدرت حرارتی دستگاه، ظرفیت مخزن و ... بستگی دارد.
بهترین برند و مارک بخاری نفتی کدامند؟
از بهترین و معروف ترین برند های تولید کننده بخاری نفتی می توان به برندهای پلار، آزمایش، ارج، جنرال، آترا، سولان، فوجیکا ژاپن اشاره کرد.
تاریخ به روز رسانی : 1402/07/10
محصولات مرتبطمحصولات مرتبط
بخاری نفتی گازوئیلی کارگاهی انرژی مدل 250
بخاری نفتی گازوئیلی کارگاهی انرژی مدل 250
بخاری نفتی طرح مبلی دودکش دار
بخاری نفتی طرح مبلی دودکش دار
بخاری نفتی بدنه فلزی مدل camp
بخاری نفتی بدنه فلزی مدل camp
بخاری نفتی با قدرت گرمایی 2400 کیلوکالری مدل Arghavan
بخاری نفتی با قدرت گرمایی 2400 کیلوکالری مدل Arghavan
بخاری نفتی سولان بدون دودکش مدل 2500
بخاری نفتی سولان بدون دودکش مدل 2500
بخاری نفتی ایمن گاز مشهد مدل بهمن
بخاری نفتی ایمن گاز مشهد مدل بهمن
بخاری نفتی و گازوئیلی قدیمی مدل L2
بخاری نفتی و گازوئیلی قدیمی مدل L2
نظرات ارسال نظر، پیشنهاد و تجربه شخصی شما درباره مطلب بالا
کلیه حقوق متعلق به وب سایت طوطی کالا است و کپی برداری با ذکر منبع مانعی ندارد