منو

اسپیکر سقفی چیست و انواع آن کدام است؟ راهنمای خرید و نصب آن

سیستم های صوتی مانند باند برای سقف کاذب در منازل، مکان های تجاری، مدارس، مکان های عمومی و ... طرفداران زیادی دارند. از این باندها و سیستم های صوتی پیشرفته برای اعلانات گوناگون و یا سرگرمی به خصوص در منازل مسکونی استفاده می شود.

یکی از پرکاربردترین این باندها و اسپیکرها، سیستم های صوتی سقفی هستند. اسپیکر سقفی برای جاگیری بهتر و پخش صدای فراگیر و یکنواخت در سقف مکان ها، جاگذاری می شود. این بلندگوها را می توان برای این که در زیبایی دکوراسیون مکان ها اخلالی وارد نکنند، در سقف های کاذب نیز جایگذاری کرد.

در این مقاله از طوطی کالا می خواهیم شما را با انواع مختلف اسپیکر سقفی، نحوه عملکرد و مزایای آنها و نکات مهم هنگام خرید بلندگوی سقفی آشنا کنیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.

اسپیکر سقفی چیست؟

اسپیکر سقفی (Ceiling Speakers) که به آن باند سقفی یا بلندگوی سقفی نیز می گویند، بلندگوهایی هستند که برای نصب در سقف طراحی شده اند. اکثر این مدل بلندگوها به لامپ های هالوژنی شباهت زیادی دارند و از حفره موجود در سقف به عنوان نگهدارنده استفاده می کنند.

اسپیکر سقفی

راهنمای خرید اسپیکر سقفی بلوتوثی

این بلندگوها می توانند باعث زیباتر شدن محیط شما شوند و فضای کمتری را نیز در محیط شما اشغال می کنند. بلندگوی سقفی معمولا با نصب شدن در سقف می تواند عملکرد صوتی را به میزان زیادی تحت تاثیر قرار دهد و باعث افزایش کیفیت صدا شود.

اغلب اوقات متقاضیان خرید بلندگو سقفی، رستوران ها، کافه ها، بیمارستان ها، استخرها و مجتمع های تجاری هستند. اما نکته قابل توجه این است که بسیاری از خریداران اسپیکر سقفی، این بلندگو را برای منزل یا ویلای شخصی خود می خواهند.

انواع اسپیکر سقفی از نظر نحوه نصب

1 - بلندگوی سقفی توکار

بلندگوی سقفی توکار در بریدگی سقف بالای اتاق شما نصب می شوند. برای نصب اسپیکر سقفی توکار نیاز است تا برشی به اندازه این بلندگو روی سقف ایجاد شود. کیفیت بلندگوهای توکار می تواند از صدای پس زمینه تا صدای بلند متغیر باشد.
هنگام انتخاب بلندگوی سقفی، از آنجایی که این نوع باند در داخل سقف قرار می گیرد، باید به ارتفاع سقف توجه کرد.

بلندگوهای سقفی توکار به دو صورت نصب می شوند که نوع اول نیاز به پیچ ندارد و دارای گیره مخصوصی است که در کناره های بلندگو نصب می شود. در نوع دوم بلندگو پس از قرار دادن داخل سقف مستقیماً پیچ می شود.

فرق اسپکر سقفی توکار و روکار

فرق اسپیکر سقفی توکار و روکار

2 - بلندگوی سقفی روکار

در جاهایی که سقف یک تکه و یکپارچه است و از کناف استفاده نمی شود، استفاده از بلندگوهای سقفی روکار بهترین انتخاب است. در این نوع اسپیکر مانند بلندگوهای توکار روکش مشبک وجود دارد و در برخی از آن ها امکان برداشتن یا تعویض این روکش مشبک وجود دارد.

انواع اسپیکر سقفی از نظر کاربرد

1 - اسپیکر سقفی پیچینگ یا فول رنج (ONE WAY)

نوع اول این اسپیکرها معروف به اسپیکرهای پیجینگ بوده که جهت اطلاع رسانی و پیج کردن و گاها پخش موزیک با صدای آرام و ملایمی به کار می روند.

اسپیکر سقفی فول رنج

اسپیکر سقفی پیجینگ یا فول رنج

این اسپیکرها برای فضاهایی همچون بیمارستان، ادارات، مدارس، مجتمع های تجاری، رستوران ها و کافه ها مورد استفاده قرار می گیرند. باند سقفی فول رنج از لحاظ قیمت نسبت به مدل تووی مقرون به صرفه تر است.

2 - اسپیکر سقفی میدرنج یا تووی (Two Way)

دسته دیگر که مخصوص پخش موسیقی با کیفیت بالا و HiFi بوده و با بکارگیری از ووفر و تیوتر، تفکیک صدا را از چند هرتز تا چند کیلو هرتز بر عهده داشته که باعث شفافیت و تفکیک فوق العاده در پخش موسیقی می شود. اسپیکر سقفی میدرنج یا تووی را می توانید برای مکان هایی استفاده کنید که موسیقی را با صدای بلند پخش می کنند و کیفیت صدا از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

اغلب افرادی که برای منزل یا ویلای شخصی خود به دنبال خرید بلندگو سقفی هستند، این مدل را انتخاب می کنند. بلندگو سقفی تووی دارای تیوتر و ووفر است که موجب می شود صداهای زیر و بم به خوبی از هم تفکیک شده و کیفیت پخش آن ها چند برابر شود.

اسپیکر سقفی مید رنج

اسپیکر سقفی مید رنج یا تووی

به این نوع اسپیکرهای سقفی ، اسپیکر سقفی استریو HiFi با قابلیت ۲Way نیز می گویند که در توان های مختلف از ۵ وات تا بیش از 100 وات موجود می باشند.

3 - اسپیکر سقفی بلوتوث ضد آب

شرکت های تولید کننده این نوع بلندگو به فکر استخرها و مجموعه های آبی نیز بوده اند برای همین منظور باندهای ضدآب ساخته شده و اگر می خواهید بلندگو برای استخر و مجموعه آبی تهیه کنید، بلندگو سقفی بلوتوثی ضد آب بهترین گزینه برای شماست.

اسپیکر سقفی ضد آب

عکس اسپیکر سقفی ضد آب

مزایای استفاده از باند سقفی

اگر به دنبال جدیدترین فناوری های صوتی هستید، حتما با مزایای منحصر به فرد بلندگوهای سقفی آشنا هستید. باندهای سقفی کاربردی و مقرون به صرفه هستند و کیفیت صدای فوق العاده ای را برای خانه یا مکان عمومی مورد نظر، ارائه می دهند. اما وقتی می توان از سیستم های صوتی مانند باندهای مدل کتابی و یا دیواری استفاده کرد، استفاده از باند برای سقف کاذب و اسپیکرهای سقفی، چه سودی دارد؟ در ادامه این موضوع را بررسی خواهیم کرد.

1 - پوشش صوتی فوق العاده

هر تکنسین صدا به شما خواهد گفت که تقویت صدا تنها بخشی از تجربه صوتی ما به عنوان مثال از پخش موزیک است. قسمت مهم تر اما، پخش صدا یا نحوه پخش صدا در اتاق و یا مکان مورد نظر است. بسیاری از ترفندها وجود دارد که به شما کمک می کند از تنظیمات موجود در سیستم های صوتی، حداکثر استفاده را ببرید.

اما یکی از راه حل هایی که تضمین می کند پوشش فوق العاده ای از صوت باکیفیت را بشنویم، نصب سیستم باند و اسپیکر در بالا و سقف است. با این روش، امواج صوتی مانند قطره های باران اطراف شما را دربر گرفته و تجربه بی مانندی از موسیقی را ایجاد می کنند.

2 - صرفه جویی در فضا با استفاده از باند برای سقف کاذب

این سیستم های صوتی، ناراحتی و نگرانی ما در باره جاگیر بودن سیستم های صوتی را از بین برده اند. اگر سبک زندگی مینیمال را دوست دارید، به ویژه وقتی بچه های کوچک در خانه دارید که ممکن است همیشه در هنگام دویدین با این باندهای بزرگ و حجیم برخورد کنند، بلندگوهای سقفی راهی عالی برای کاهش درهم ریختگی اضافی در منازل و یا محیط های گوناگون هستند.

استفاده از اسپیکر سقفی در خانه

عکس استفاده از اسپیکر سقفی در خانه

3 - قابل استفاده در حمام

یکی از مهم ترین مزایای استفاده از این سیستم های صوتی، قابلیت استفاده از آن ها در حمام است. حتما شما هم دوست دارید موقع دوش گرفتن و یا استراحت در وان و یا جکوزی وقت بیشتری همراه با موزیک بگذرانید. نصب این نوع سیستم های صوتی با پوشش باند برای سقف کاذب، بهترین گزینه برای لذت بردن از حمام، همراه با موسیقی است.

4 - نصب آسان

یکی از نکات رایج در مورد بلندگوهای سقفی، مشکل نصب آن در وهله اول است. بسیاری از افراد تصور می کنند نصب باند برای سقف کاذب، مشکل و زمان بر است اما به هیچ وجه این گونه نیست. اگر از یک گروه حرفه ای برای نصب این سیستم های صوتی بهره ببرید، این کار هزینه و وقت چندانی نمی گیرد و به سادگی و با کمترین جابه جایی ممکن است.

آمپلی فایر چیست؟

آمپلی فایر در لغت به معنی تقویت کننده هست و در اینجا به معنی تقویت کننده سیستم صوتی در نظر میگیریم. بنابراین وجود یک آمپلی فایر در جهت تقویت صدا می باشد که ما صدای با کیفیتی در محیط پخش کنیم. پس وظیفه اصلی آمپلی فایر ها تقویت صدا می باشد در مثالی ساده تر می توان اینگونه بیان کرد که:

مثلاً شما داخل ماشین هستید و یک فلش دارید که آهنگ های مورد علاقه شما داخل آن هست و میخواهید که در سیستم ماشین خود آنها را پخش کنید. پس یک سیستم پخش یا آمپلی فایر در ابتدا این اطلاعات رو از روی حافظه فلش میخواند و بعد از آن این اطلاعات و دیتاها از حالت دیجیتال به حالت آنالوگ تبدیل میشود و به کمک ابزارها و فیلترهایی از جمله اکولایزرها تقویبت و بهینه می شود.

و در نهایت آماده پخش روی سیستم می شود. ولی مشکل اساسی و مهم اینجاست که با وجود کارهایی که انجام شده باز دیتای مورد نظر ما که همان آهنگ ها و موزیک ها هستند هنوز هم ضعیف هستند. و با کمی افزایش صدا شاهد نویز و افت کیفیت صدا هستیم. در اینجاست که ما به تقویت کننده های صدا احتیاج پیدا می کنیم.

کاربرد آمپلی فایر در بلندگو سقفی

عکس آمپلی فایر و بلندگو سقفی

پس بطور کلی و خلاصه وظیفه و کاربرد اصلی آمپلی فایر ها تقویت سیگنال های صوتی بلندگو ها به خصوص سیستم های صدای ماشین می باشد.

همه بلندگو ها احتیاج به آمپلی فایر دارند؟

خیر، با وجود اهمیت آمپلی فایر در سیستم های صوتی، باید بگم که برای پخش موزیک از تمامی بلندگو ها احتیاج به آمپلی فایر ندارید. بلکه بعضی از بلندگوهای سقفی هستند که بدون آمپلی فایر هم قادر به پخش موزیک دلخواه هستند.

این بلندگوهای سقفی به این صورت کار می کنند که شرکت سازنده درون این بلندگوهای سقفی یک آمپلی فایر کوچک قرار داده که خود به تنهایی پخش کننده صدا هستند و ممکن مجهز به بلوتوث یا USB نیز باشند. یا به اصطلاح فلش خور هستند.

اسپیکر سقفی بلوتوثی

یکی از پر طرفدارترین مدل های اسپیکر سقفی، نوع بلوتوث دار آن است. اسپیکرهای سقفی بلوتوثی قابلیت پخش موسیقی از طریق بلوتوث را دارا می باشند. همچنین با این بلندگوها می توانند از طریق کابل AUX صدای تلویزیون را نیز پخش کنند.

از این مدل در تمامی مکان هایی که تا کنون یاد شده، می توانید استفاده کنید. مدل بلوتوث دار نیاز به کابل کشی ندارد (فقط احتیاج به اتصال به برق خواهید داشت) و درون باکس بلندگوی روکار یا داخل سقف و کناف (برای بلندگوی توکار) نظم بیشتری برقرار می کند.

اسپیکر سقفی بلوتوثی

اسپیکر سقفی بلوتوثی

این اسپیکرها بسته به قدرت خروجی آن ها توانایی اتصال به ۲ الی 8 عدد اسپیکر پسیو دیگر را دارا می باشند. در این سیستم ها آمپلی فایر مجزا وجود نداشته و اسپیکر مستر (اکتیو) خود این امر را عهده دار است. بلندگو سقفی بلوتوثی به آسانی به گوشی یا لپ تاپ شما وصل می شود و می توانید از طریق این وسایل، بلندگو را کنترل کنید.

مهمترین نکات خرید اسپیکر سقفی

ممکن است نویز محیط شما بسیار زیاد باشد، ارتفاع سقف کم یا زیاد باشد، متراژ شما کم و زیاد باشد و … که همه این ها بر انتخاب تعداد بلندگوها تاثیرگذار است.

1 - فرکانس باند سقفی بلوتوثی

از دیگر نکاتی که در هنگام خرید بلندگو سقفی بلوتوثی باید به آن توجه کرد، فرکانس آن است! فرکانس بالاتر به معنای عمق و تعادل بهتر صداست، اما در همه مکان ها نمی توان فرکانس بالا را انتخاب کرد و بسته به شرایط محیطی، باید فرکانس درست را انتخاب نمود.

2 - ارتفاع سقف : تنها می توان از اسپیکر سقفی بلوتوثی در مکان هایی با ارتفاع بیش از 2.7 متر استفاده کرد. زیرا اگر ارتفاع محیط از این مقدار کمتر باشد سریعا صدا به کف اصابت کرده و به بالا باز می گردد در پخش صدا تاخیر و پیچیدگی ایجاد می شود.

3 - وسعت فضا : در واقع متراژ محیط شما نقش موثری در تعیین تعداد بلندگو موردنیاز دارد. برای مثال وجود یک جفت اسپیکر سقفی بلوتوثی در محیطی با ابعاد بزرگتر از 3 در 3 متر و نیز وجود دو جفت بلندگو سقفی برای ابعاد بزرگتر از 5 در 5 متر مناسب است.

4 - نوع سقف و نحوه نصب باند : معمولا این بلندگوها در دو نوع بلندگوهای سقفی روکار و بلندگوهای سقفی توکار موجود هستند. نوع روکار به راحتی و به کمک پیچ و گیره مخصوص روی سقف نصب می شود ولی دسته دیگر در داخل سقف قرار گرفته و پیچ می شوند و فقط سرپوش آن ها در بیرون سقف دیده می شود. بلندگوهای سقفی توکار گزینه مناسبی برای نصب در سقف های کاذب و کناف ها هستند و معمولا باندهای سقفی روکار برای سقف های معمولی به کار گرفته می شوند.

نحوه نصب بلندگو سقفی

نحوه برش و نصب بلندگو سقفی در سقف کاذب

5 - عمق بلندگو سقفی : عمق بلندگو گزینه مهم برای نصب اسپیکر در سقف یا دیوار است. اندازه داده شده عمق مورد نیاز برای سقف یا دیوار است. بلندگوهای سقفی فوق باریک معمولاً گرانتر از مدل های استاندارد عمقی با همان کیفیت هستند. زیرا برای ایجاد صدای عالی از نوع باریک به قطعات گرانتری نیاز داریم.

پاسخ به سوالات متداول درباره اسپیکر سقفی

بهترین مکان برای قرار داده آنها در کجاست؟

بهترین کار این است که اسپیکرها را با فاصله مساوی از هر دیوار، در امتداد طول اتاق قرار دهیم. می دانیم که خیلی از مشتریان ممکن است اتاق های بدقواره ای داشته باشند که همین مسئله باعث می شود درک اینکه کجا برای قرار دادن این اسپیکرها از همه بهتر است برایشان دشوار بشود.

محل نصب بلندگو سقفی توکار

نحوه نصب بلندگو سقفی توکار

در این سناریو، شاید انتخاب یک اسپیکر با یک توئیتر که قابلیت زاویه دار شدن دارد خوب باشد تا بدین ترتیب بتوان صدا را به سمتی از اتاق هدایت کرد که قابلیت نشستن بیشتری دارد.

به چند بلندگوی سقفی نیاز دارم؟

تعداد بلندگوها بر اساس مساحت فضا و دانش مهندس طراح انتخاب می گردد. یک نکته مهم در مورد بلندگوهای سقفی فروش آن به صورت جفتی می باشد که یکی کانال سمت چپ صدا و دیگری کانال سمت راست را پخش می کند، با این تصور که قرار است به صورت جفتی و استریو نصب شوند. یکی از مهمترین چیزها در مورد صدا انسجام صداست.

برای فضاهای بزرگ، باید سطوح صدا را بهتر بالانس کنیم، به همین منظور افزودن تعداد اسپیکرهای کوچک تر به نسبت تعداد اسپیکرهای بزرگتر منطقی تر می باشد. به طور کلی توصیه می شودکه برای اتاق هایی که بزرگ تر از 3 متر در 3 متر هستند، از یک جفت بلندگوی سقفی استفاده کنید و برای اتاق های بزرگتر از 5 متر در 5 متر، دو جفت بلندگوی سقفی صدای متعادل تری ارائه می دهند.

آیا بلندگوهای سقفی نیاز به برق دارند؟

نه، بلندگوها معمولاً بلندگوهای غیرفعال هستند، به این معنی که آمپلی فایر داخلی ندارند و در عوض برق خود را از طریق کابل بلندگو که از یک آمپلی فایر خارجی اجرا می شود، دریافت می کنند. این امر با سیم کشی هر بلندگوی سقفی به پایه های اتصال آمپر به دست می آید.

برای تجربه کاربری بهتر توصیه می شود که از آمپلی فایرهای جدا برای هر اتاق استفاده شود. با این کار صدا به صورت جداگانه دسته بندی و پخش می شود. اگر امکان سیم کشی بلندگو در پشت سقف ندارید می توانید بلندگوی سقفی را به برق اصلی نزدیکترین چراغ متصل کرده و از طریق بلوتوث کنترل کنید.

آیا اسپیکرهای سقفی را می توان در محیط های با رطوبت بالا نصب کرد؟

بعضی از اسپیکرهای سقفی در مقابل بخار و رطوبت مقاوم هستند و به عبارتی ضد آب هستند، این بدین معناست که این اسپیکرها تا زمانیکه خیس نشوند، در محیط های آشپزخانه ای و حمام کار می کنند.

پاسخ کوتاه به سوالات پر تکرار
قیمت اسپیکر سقفی چند است؟
قیمت انواع اسپیکر سقفی از 200 هزار تومان تا 20 میلیون تومان می باشد و به عواملی همچون برند شرکت سازنده، تعداد، وزن و ابعاد، نوع اتصال (با سیم یا بلوتوثی)، فرکانس پاسخگویی اسپیکر، کیفیت صدا و ... بستگی دارد.
بهترین مارک های اسپیکر سقفی کدام است؟
از بهترین و پرفروش ترین مدلهای اسپیکر سقفی می توان به برند اودیکا، جوان پردازش، نواکس، iip pro، زیکو، موکسوم، اینترام، فونیکس، باند ایران، اپ پرو، کن وود، جاسکو، رسپا و ... اشاره کرد.
تاریخ به روز رسانی : 1402/03/31
محصولات مرتبطمحصولات مرتبط
اسپیکر سقفی مدل لامپ چراغدار بلوتوثی با ریموت کنترل
اسپیکر سقفی مدل لامپ چراغدار بلوتوثی با ریموت کنترل
اسپیکر سقفی اودیکا مدل microdot با سیم بسته دو عددی
اسپیکر سقفی اودیکا مدل microdot با سیم بسته دو عددی
بلندگو سقفی توکار زیکو مدل CS-48
بلندگو سقفی توکار زیکو مدل CS-48
اسپیکر سقفی توکار فونیکس با سیم مدل PH-205T
اسپیکر سقفی توکار فونیکس با سیم مدل PH-205T
اسپیکر سقفی بلوتوثی نواکس بسته 4 عددی
اسپیکر سقفی بلوتوثی نواکس بسته 4 عددی
باند سقفی اینتر ام کره ای مدل APT-03
باند سقفی اینتر ام کره ای مدل APT-03
اسپیکر سقفی باسیم اتصال جوان پردازش مدل EJP-CSS10
اسپیکر سقفی باسیم اتصال جوان پردازش مدل EJP-CSS10
اسپیکر سقفی باسیم جاسكو مدل JAS-250
اسپیکر سقفی باسیم جاسكو مدل JAS-250
نظرات ارسال نظر، پیشنهاد و تجربه شخصی شما درباره مطلب بالا
کلیه حقوق متعلق به وب سایت طوطی کالا است و کپی برداری با ذکر منبع مانعی ندارد