منو

راهنمای خرید آنتن تلویزیون + معرفی انواع بهترین مدلهای بازار

آنتن تلویزیون وسیله ای ضروری برای منازل می باشد و برای تماشای کانال های تلویزیونی نیاز است که این وسیله را خریداری کنید. اگر شما جدیدترین تلویزیون را خریداری کرده باشید ولی آنتن آن بی کیفیت باشد، تقریبا هیچ نفعی برای شما نخواهد داشت زیرا کیفیت تلویزیون با کیفیت آنتن و گیرندگی آن در ارتباط مستقیمی است.

راهنمای خرید آنتن هوایی

راهنمای خرید انواع آنتن تلویزیون قوی و پر قدرت

در این مقاله از طوطی کالا می خواهیم شما را با انواع آنتن تلویزیون، ویژگی های هر کدام و نکات مهم هنگام خرید آنتن آشنا کنیم و بهترین و پرفروش ترین مدلهای آنتن تلویزیون را خدمت شما معرفی کنیم، پس تا انتها با ما همراه باشید.

آنتن تلویزیون چیست؟

آنتن ابزاری است که امواج فرستاده شده توسط فرستنده ها را دریافت می کند و امواج دریافتی را در قالب صدا، عکس و ... به تلویزیون انتقال می دهد و تلوزیزیون نیز آن را نمایش می دهد.

پس برای داشتن بهترین کیفیت در تلویزیون، شما باید بهترین آنتن تلویزیون را برای خود انتخاب کنید، در حقیقت هر چقدر آنتن شما قوی تر و با کیفیت تر باشد، شما کیفیت عالی تر را در تلویزیون مشاهده خواهید کرد.

انواع آنتن ها

در این قسمت شما با انواع آنتن های موجود همراه نوع کاربرد آن آشنا خواهید شد.

آنتن هوایی

آنتن هوایی جزو اولین نسل گیرنده امواج تلویزیونی می باشد و یکی از رایج ترین آنتن های موجود است و امروزه هم طرفداران زیادی دارد. این آنتن ها معمولا دور تر از تلویزیون شما قرار می گیرند و به سیم برای انتقال امواج نیاز دارد.

البته باید به این نکته توجه داشته باشید که در طول زمان تکنولوژی ساخت و استفاده از این آنتن ها با گذشت زمان تغییر پیدا کرده است.

به دلیل آن که آنتن های هوایی در پشت بام خانه ها و مکان های مرتفع و روباز نصب می شوند، در چنین شرایطی لازم است تا به سراغ محصولی بروید که در شرایط آب و هوایی مختلف مقاومت بالایی داشته باشد و برف و باران و نور خورشید آسیبی به این آنتن نزند.

نصب آنتن تلویزیون

نصب آنتن هوایی بر بالای پشت بام

همچنین برای خرید انواع سیم آنتن تلویزیون نیز که در بالای پشت بام به آنتن وصل می شود باید به سراغ محصولی بروید که مقاومت بالایی داشته باشد.

اگر بخواهیم شما را با انواع آنتن های هوایی آشنا کنیم، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1 - آنتن هوایی ثابت

آنتن های هوایی ثابت، دسته از محصولات هستند که در فضاهای باز نصب می شوند. معمولا از آنتن های هوایی ثابت در محل هایی استفاده می شود که سیگنال به صورت قوی باشد، زیرا این آنتن ها یک بار در فضای آزاد نصب و تنظیم می شوند. پس از نصب دیگر امکان تغییر این آنتن در جهت های مختلف وجود ندارد.

2 - آنتن هوایی گردان

مدل دیگری از انواع آنتن تلویزیون، آنتن های هوایی گردان یا چرخان است. این دسته از آنتن ها در فضای آزاد نصب می شوند اما مهم ترین ویژگی این آنتن امکان تنظیم دستی یا اتوماتیک آنتن را در جهات مختلف و حرکت دادن آن است.

این ویژگی باعث می شود تا بتوانید بهترین نقطه سیگنال دهی را برای شبکه های مختلف پیدا کنید. با توجه به ویژگی های این دسته از آنتن ها، شما می توانید از آن ها در محیط هایی استفاده کنید که سیگنال ضعیف است و نمی توان سیگنال را به راحتی دریافت کرد.

آنتن سرخود

یکی دیگر از انواع آنتن تلویزیون که در گذشته مورد استفاده قرار می گرفت، آنتن سرخود است. این آنتن ها برای تلویزیون های قدیمی مورد استفاده قرار می گرفت و دیگر از این نوع آنتن ها در تلویزیون ها استفاده نمی شود. به همین دلیل می توان گفت که آنتن های سرخود منسوخ شده و دیگر کاربرد ندارد.

عکس آنتن سرخود تلویزیون

عکس آنتن سرخود تلویزیون

آنتن رومیزی

این نوع از آنتن ها برای تلویزیون و گیرنده های دیجیتالی استفاده می شود و برای زمای مناسب است که فاصله تلویزیون تا مرکز ارسال کم باشد. این آنتن های رو میزی دارای قدرت های متفاوتی هستند که شما باید بسته به تلویزیون و شرایط محیطی بهترین آن را خریداری نمایید.

انواع آنتن های رومیزی تلویزیون به نحوی تولید شده اند که برای استفاده خانگی می توان از آن ها استفاده کرد. معمولا از این نوع آنتن در ساختمان هایی که بسیار بلند هستند و یا در طبقات بالای برج ها و آپارتمان ها استفاده می شود. این دسته مدل از آنتن ها می توانند در نزدیکی تلویزیون قرار بگیرند و به همین دلیل به راحتی می توان آن ها را تنظیم کرد.

همانطور که اشاره شد، اگر تلویزیون شما از فرستنده اصلی دور است، بهتر است تا به سراغ آنتن هوایی بروید و از آنها استفاده کنید اما اگر فاصله ای تا فرستنده اصلی ندارید بهتر است تا به سراغ بهترین مارک آنتن تلویزیون رومیزی بروید.

آنتن رومیزی

عکس آنتن رومیزی

آنتن های رومیزی نسبت به آنتن های ثابت قیمت کمتری دارند. در صورتی که بتوانید از آنتن رومیزی استفاده کنید، می توانید از نظر اقتصادی در هزینه های خود صرفه جویی کرده و همچنین بدون نیاز به پرداخت هزینه های جانبی برای نصب این دسته از محصولات، از آنها استفاده کنید.

نوعی از آنتن های رومیزی که کمی کوچک تر از آهن ربای رومیزی معمولی است و با آهنربایی در انتهای آن به همه جا می چسبد، آنتن آهن ربایی یا مگنتی است که در این مقاله » (آنتن آهن ربایی) به بررسی بهترین مدلهای آنها پرداخته شده است.

آنتن میله ای

این نوع آنتن ها که از نوع آنتن های هوای است، برای فواصل کوتاه مناسب هستند، دقت کنید که این آنتن های میله ای فاقد تقویت کننده امواج هستند.

عکس آنتن میله ای

عکس آنتن میله ای

آنتن برقی (گردان)

این نوع از آنتن ها از انواع هوایی محسوب می شوند، این نوع از آنتن ها قابلیت چرخش و تقویت امواج را دارند.

مهمترین نکات هنگام خرید آنتن تلویزیون

در صورتی که قصد دارید تا اقدام به خرید یک آنتن تلویزیون باکیفیت و حرفه ای کنید، لازم است تا به این نکته توجه داشته باشید که قصد دارید تا به چه فرکانس هایی دسترسی پیدا کنید.

همچنین از مهم ترین نکاتی برای خرید آنتن تلویزیون باید به آن توجه کنید می توان به وزن، جنس، ابعاد آنتن، منبع تغذیه، نوع مشخصه گیرنده باند، امپدانس، تعداد خروجی، قابلیت گردش، دکمه روشن و خاموش آنتن، امکان استفاده از کابل کواکسیکال، مجهز بودن به تقویت کننده خروجی آنتن و ... اشاره کرد.

در ادامه موارد مهم را با هم بررسی می کنیم:

نوع آنتن (بر اساس فاصله شما با مرکز ارسال)

انتخاب آنتن تلویزیون مناسب که نیاز شما را رفع کند می تواند بسیار مناسب و مهم باشد. از این رو این چند پیشنهاد ما را در نظر داشته باشید.

  • اگر در بیرون از مرکز شهر زندگی می کنید بهتر است از آنتن های برقی استفاده کنید.
  • برای تلویزیون های دیجیتالی که در نزدیک مرکز ارسال هستند، می توانید از آنتن های رومیزی استفاده کنید.
  • و اگر هم می خواهید آنتن مناسبی را خریداری کنید که در هر دو شرایط مفید باشد، از آنتن های هوایی استفاده کنید.

انتخاب نوع آنتن

انواع آنتن تلویزیون (آنتن بیرونی و آنتن داخلی)

قدرت گیرندگی امواج

دومین فاکتور مهم قدرت گیرندگی امواج توسط آنتن می باشد، اما اینکه بر چه اساسی آن را خریداری کنید به میزان قدرت امواج در اطراف شما بستگی دارد، اگر از مرکز ارسال امواج دور هستید، بهتراست آنتن با قدرت بالا را خریداری نمایید در غیر این صورت آنتن با قدرت متوسط را بخرید. (میزان قدرت دریافت امواج بر روی جعبه آنتن نوشته شده است)

گین یا بهره آنتن

یکی از پارامترهای مهم در آنتن، گین یا بهره آنتن است که با واحد دسی بل (dB) مشخص می شود. بعضی شرکت ها این پارامتر را در مشخصات آنتن تولیدی ذکر نمی کنند. اما این نکته را در خرید آنتن تلویزیون به خاطر داشته باشید که هرچه این عدد بزرگتر باشد، کیفیت و سطح سیگنال خروجی آنتن بالاتر خواهد بود و در نتیجه کیفیت تصویر بهتری را برای شما فراهم می کند.

تعداد خروجی

اگر از دسته کسانی هستید که در خانه خود دارای دو دستگاه تلویزیون هستید، توصیه می کنیم به جای خرید دو آنتن مختلف به سراغ خرید یک آنتن با تعداد خروجی بیش از یک دستگاه برای خود باشید. اینطوری می توانید با یک تیر دو نشان زده و از گیرنده فرکانسی خود برای تامین هر دو دستگاهتان استفاده نمایید. ناگفته نماند که آنتن های مرکزی از قابلیت ساپورت دستگاه های بیشتری برخوردار می باشند.

نوع دریافت امواج

به طور کلی دو نوع امواج وجود دارد که به شرح زیر هستند:

  • امواج آنالوگ: اگر تلویزیون شما آنالوگ است پس باید از آنتن مخصوص این موج استفاده کنید.
  • امواج دیجیتال: این موج معمولی ترین نوع است که تمامی تلویزیون های موجود از این موج استفاده می کند.

آنتن 360 درجه

عکس آنتن هوای 360 درجه

برند آنتن

برند آنتن نیز می تواند مهم باشد، در ایران بیشترین فروش آنتن را برند هانی به خود اختصاص داده است و می توان گفت که پرفروش ترین در ایران است.

دارا بودن تقویت کننده

برخی از آنتن ها دارای تقویت کننده هستند و برخی دیگر فاقد این مزیت هستند. اما شما اگر از مرکز ارسال امواج دور هستید سعی کنید آنتنی را انتخاب کنید که دارای تقویت کننده است.

نکات مهم در نصب آنتن تلویزیون

نصب آنتن تلویزیون هرچند که خیلی ساده به نظر می رسد، اما نیاز به تنظیمات دارد تا جایی که تلویزین بتواند تمامی کانال ها را با کیفیت بالا دریافت کند. در واقع تنظیم آنتن کمک می کند بهترین ارتباط گیرنده با فرستنده سیگنال های مربوط برای دریافت صدا و تصویر صورت گیرد.

برای نصب آنتن لازم است به برخی موارد توجه داشته باشید که نکات زیر است:

  • برای اتصال آنتن رومیزی می بایست آن را در قسمتی قرار دهید که بتوانید به راحتی آن را حرکت دهید.
  • آنتن باید در محلی قرار گیرد که مقابل آن بسته نباشد و بتواند بدون مانع سیگنال ها را دریافت کند.
  • در قسمت تست سیگنال تلویزیون ها می توانید میزان قدرت و کیفیت سیگنال دریافتی را مشاهده نمایید و در صورتی که میزان آن پایین است، آن را بهتر تنظیم نمایید.
  • توصیه می شود کابل دو تکه استفاده نکنید زیرا کیفیت دریافت سیگنال افت پیدا می کند.

نصب آنتن تلویزیون

نصب آنتن تلویزیون در بیرون از خانه

روش نصب و تنظیم آنتن گیرنده دیجیتال

شما ابتدا باید یک آنتن گیرنده دیجیتال خریداری نمایید، سپس آنتن را در قسمت مورد نظر قرار دهید. تلویزیون را روشن کرده و به قسمت تنظیم آنتن بروید، در تلویزیون های مختلف متفاوت است. سپس یک فرکانس را که به صورت پیش فرض روی تلویزیون وجود دارد قرار دهید، در قسمت پایین صفحه یک نمودار خطی که کیفیت سیگنال دریافتی را نمایش می دهد، ظاهر می شود.

موقعیت آنتن را مدام تغییر دهید تا زمانی که بیشترین مقدار عددی را در نمودار سیگنال نمایش دهد. در این شرایط می توانید آنتن را در موقعیت مشخص محکم کنید. حال می توانید شبکه های مورد نظر خود را جستجو و دریافت نمایید.

آنتن تلویزیون را به چه روشی تقویت کنیم؟

1 - تنظیم ارتفاع آنتن

این فاکتور یکی از عوامل اصلی کیفیت تصویر و قدرت سیگنال است که بسیار مهم است. بنابراین، کارایی آنتن هایی که در ارتفاع نصب می شوند، بسیار بهتر از آنتن هایی است که در داخل خانه قرار دارند. بهتر است آتن هوایی تهیه کنید و اگر چنین فرصتی را ندارید، حداقل آنتن را در بالکن قرار دهید و همچنین بهتر است آنتن را در محلی نزدیک پنجره نصب کنید.

با این حال، به خاطر داشته باشید که در بعضی موارد، قرار دادن آنتن روی سقف می تواند به طور قابل توجهی طول کابل را افزایش دهد، که خود باعث ایجاد مشکل می شود. به عنوان نویز یا تضعیف سیگنال دریافت شده، بنابراین همیشه سعی کنید طول کابل را در نظر بگیرید و بهترین مکان را با کوتاهترین طول سیم انتخاب کنید. برای جلوگیری از ایجاد نویز می توانید از آیکون های مناسب نیز استفاده کنید.

2 - استفاده از تقویت کننده ها

اکثر متخصصان استفاده از آمپلی فایر (تقویت کننده) را در صورتی که نیاز به تقویت دارید، توصیه می کنند. اشکال بالقوه تقویت کننده ها این است که نویز را با سیگنال تقویت می کنند که می تواند از طریق سیگنال های قوی، باعث بدتر شدن وضعیت شوند.

خرید آنتن تلویزیون

3 - آنتن را به سمت ایستگاه اموج تنظیم کنید

برخی از آنتن ها شبیه به یک پیکان جهت دار هستند، به این معنی که باید آن را به سمت ایستگاه پخش برگردانید. برای اطلاع از محل قرارگیری برجهای توزیع در منطقه شما، می توانید با صدا و سیمای شهر خود تماس بگیرید و با آنها مشورت کنید.

همچنین گاهی اوقات برج های مخابراتی و فرستنده های سیگنال با چشم غیر مسلح دیده می شوند. مکان تقریبی را به خاطر بسپارید و هنگام انتخاب محل آنتن آن را در نظر بگیرید.

پاسخ کوتاه به سوالات پر تکرار
قیمت آنتن تلویزیون چند است؟
قیمت انواع آنتن تلویزیون از 20 هزار تومان تا 700 هزار تومان می باشد و به عوامل مختلفی همچون برند شرکت سازنده، نوع آنتن (رومیزی، هوایی و یا برقی)، وزن و ابعاد، جنس بدنه، قدرت کیرندگی امواج، گین آنتن و ... بستگی دارد.
بهترین مارک آنتن تلویزیون کدام است؟
از بهترین مارک های آنتن تلویزیون و رادیو می توان به برند هانی، ورتکس، آترون، اسکای، تکسام، دنا، جی وی سی، آفتاب، تیراژه، ایکس ویژن و ... اشاره کرد.
آنتن هوایی بهتر است یا آنتن رومیزی؟
باید گفت که آنتن های هوایی نسبت به آنتن های رومیزی سیگنال بهتری دریافت می کنند. به همین خاطر لازم است تا اگر در منطقه ای زندگی می کنید که سیگنال تلویزیونی ضعیف است، نیاز است تا از آنتن های هوایی استفاده کنید.
تاریخ به روز رسانی : 1402/06/06
محصولات مرتبطمحصولات مرتبط
آنتن رومیزی کوچک امین مدل دو فنره آهنربایی
آنتن رومیزی کوچک امین مدل دو فنره آهنربایی
آنتن رومیزی نیل مدل DW-2020
آنتن رومیزی نیل مدل DW-2020
آنتن رومیزی فروزش گلکسی با تقویت کننده‌ سیگنال مدل 3M
آنتن رومیزی فروزش گلکسی با تقویت کننده‌ سیگنال مدل 3M
آنتن هوایی هانی دیجیتال و آنالوگ با بدنه پلاستیکی
آنتن هوایی هانی دیجیتال و آنالوگ با بدنه پلاستیکی
آنتن هوایی تیراژه مدل پروانه با بدنه پلاستیک و آلومینیوم
آنتن هوایی تیراژه مدل پروانه با بدنه پلاستیک و آلومینیوم
آنتن هوایی سیماران با تقویت کننده سیگنال مدل SAB-50T
آنتن هوایی سیماران با تقویت کننده سیگنال مدل SAB-50T
آنتن هوایی ضدآب آنتن کار دیجیتال و آنالوگ مدل ABU-44
آنتن هوایی ضدآب آنتن کار دیجیتال و آنالوگ مدل ABU-44
آنتن هوایی صبا با موتور گردان داخلی مدل S3002
آنتن هوایی صبا با موتور گردان داخلی مدل S3002
نظرات ارسال نظر، پیشنهاد و تجربه شخصی شما درباره مطلب بالا
کلیه حقوق متعلق به وب سایت طوطی کالا است و کپی برداری با ذکر منبع مانعی ندارد