منو

فلاش تانک چیست، انواع آن کدام است و نحوه عملکرد آن چگونه است؟

امروزه که همه دنیا با معضل کمبود آب مواجه است، صرفه جویی در مصرف آب حداقل کاری است که می توانیم انجام دهیم و البته وظیفه ای است که بر دوش همه انسان ها گذاشته شده.

ما با استفاده از ابزار و تجهیزاتی که در اختیارمان قرار داده شده به راحتی می توانیم مصرف آب را به میزان قابل توجهی کاهش دهیم؛ یکی از این تجهیزات، فلاش تانک نام دارد که کمک شایانی به کاهش آب مصرفی در توالت می کند.

فلاش تانک که به اشتباه سیفون نیز خوانده می شود در توالت های اکثر ساختمان های مسکونی و تجاری استفاده می شود تا علاوه بر کاهش مصرف آب، سطح بهداشت این محیط را بالا ببرد.

عکس فلاش تانک

راهنمای خرید انواع فلاش تانک در مدلهای مختلف

فلاش تانک چیست؟

به طور کلی، فلاش تانک محفظه ای از جنس فلز و پلاستیک است که آب را درون خود نگه می دارد. در مواقع نیاز می توانید از این آب ذخیره شده استفاده کنید. به این صورت که اهرم را می کشید و حجم آب یکباره و با فشار تخلیه می شود. البته کارکرد مدلهای جدید، به جای اهرم با دکمه است.

کاربرد فلاش تانک چیست؟

تخلیه یکباره آب با فشار زیاد، کاسه توالت را تمیز کرده و فضولات را به چاه می برد. شاید بپرسید چرا خودمان با شلنگ آب کاسه را تمیز و تخلیه نکنیم؟ چون فشار آب شلنگ کم است. در این صورت باید حجم بالایی از آب را هدر بدهید. اما تخلیه پرفشار فلاش تانک هم سریع است و هم آب کمتری مصرف می شود. از طرفی تمام درزها و نقاط کاسه توالت به خوبی تمیز می شوند.

نحوه عملکرد فلاش تانک

عملکرد فلاش تانک به این صورت است که آبی که در مخزن فلزی یا پلاستیکی آن ذخیره می شود هنگام استفاده و به محض فشرده شدن کلید و یا کشیده شدن اهرم، با فشار تخلیه می شود و به این ترتیب باعث از بین بردن آلودگی ها و شستشوی توالت می گردد. در واقع فلاش تانک شامل یک درپوش است که با وزن آب جلوی سرازیر شدن آن را می گیرد.

نحوه عملکرد فلاش تانک

تصویر نحوه عملکرد فلاش تانک

زمانیکه ضامن کشیده می شود درپوش برداشته شده و آب آزاد خواهد شد. البته تا زمانیکه که آب داخل مخزن خالی نشده باشد شناور متصل به مخزن، درپوش را بالا نگه داشته تا آب کاملا خارج شود و بعد از این کار درپوش مجددا روی لوله مجرای آب را می پوشاند و به این ترتیب آب وارد مخزن می شود.

آیا استفاده از فلاش تانک ضرورت دارد؟

در ساختمان های امروزی بله! تخلیه بهداشتی یک نیاز در فضای خانه ها است. در گذشته از وسیله ای به نام آفتابه برای تخلیه استفاده می شد. اما این روزها انواع فلاش تانک قابل خریداری هستند. فرقی ندارد توالت فرنگی استفاده می کنید با ایرانی. فلاش تانک های مناسب برای انواع نیازها در بازار موجودند.

فلاش تانک چیست

عکس فلاش تانک نصب شده به تولت فرنگی

انواع فلاش تانک کدامند؟

حالا که با چیستی و کاربرد فلاش تانک آشنا شدیم؛ بد نیستم در مورد انواع آن هم بدانیم. ما تقسیم بندی را در نوع توکار و روکار توضیح می دهیم. البته مدلهای فرعی مثل دکمه ای، آنتی باکتریال، اتوماتیک، وال هنگ و… هم وجود دارند. اما این مدلها در یکی از دو دسته اصلی توکار و روکار قرار می گیرند.

فلاش تانک روکار

این مدل اولین نسل فلاش تانک ها هستند. محفظه تقریبا بزرگ و حجیم است. تخلیه نیز با کشیدن اهرم یا طناب انجام می شود. مدل روکار امکانات کمتری دارد، اما قیمت آن پایینتر است. فلاش تانک روکار بخشی از فضای دستشویی را اشغال می کند و هنگام تخلیه آب سروصدا دارد اما ویژگی خوبی که این مدل ها دارند این است که تمام اجزا این فلاش تانک ها کاملاً در دسترس قرار دارند و در صورت بروز مشکل، تعمیر و نگهداری آن ها بسیار راحت است.

فلاش تانک توکار

مدلهای توکار درون دیوار نصب می شوند. در واقع شما هیچ چیزی از محفظه فلاش تانک نمی بینید. تنها بخش قابل مشاهده، دکمه تخلیه می باشد. کاربرد فلاش تانک توکار، برای فضاهای کوچک و مدرن است. این مدلها امکانات بیشتری دارد (مثلا تخلیه دو زمانه). از طرفی به دلیل قرارگیری درون دیوار میزان صدای تخلیه بسیار کم است. این مدل از نظر بهداشت، کاربرد و زیبایی نسبت به مدل روکار برتری دارد، اما تنها مشکل این مدل، دسترسی سخت به آن برای تعمیر و نگهداری است.

فلاش تانک توکار

عکس فلاش تانک توکار نصب شده داخل دیوار

انواع فلاش تانک ها از نظر ویژگی های تخصصی

فلاش تانک ها دارای انواع مختلفی از قبیل دو مخزنه، دو زمانه، اتوماتیک، دکمه دار و آنتی باکتریال هستند. با وجود انواع فلاش تانک هایی که در بازار و ساخنمان ها و منازل می بینیم دور از ذهن نیست که معرفی انواع فلاش تانک به 2 مدل بالا ختم نشود. در ادامه به معرفی انواع فلاش تانک با یک ویژگی خاص می پردازیم که آن را از سایر مدل ها متمایز می کند:

فلاش تانک دکمه دار

نمی شود در مورد معرفی انواع فلاش تانک صحبت کنیم و از فلاش تانک دکمه ای یا فلاش تانک دکمه دار صحبت نکنیم. فلاش تانک های دکمه دار همان نمونه های قدیمی هستند که بارها در ادارات و منازل دیده اید. روی آن ها دکمه ای تعبیه شده که با فشردن آن عمل تخلیه آب صورت می گیرد. باتوجه به قدیمی و رایج بودن این مدل می توان حدس زد که قیمت فلاش تانک دکمه ای مناسب باشد.

فلاش تانک اتوماتیک

در ادامه معرفی انواع فلاش تانک به بهترین فلاش تانک بازار از لحاظ بهداشتی یعنی فلاش تانک اتوماتیک می رسیم. این نوع فلاش تانک ها همان طور که از نام شان پیداست اتوماتیک عمل می کنند و نیازی به فشردن دکمه نیست. این فلاش تانک ها پس از خروج فرد یا باز شدن درب سرویس بهداشتی، به طور خودکار آب مخزن خود را تخلیه می کنند. استفاده از این مدل ها بسیار بهداشتی است چون نیازی به دخالت دست هم ندارد. برای مکان های عمومی انواع اتوماتیک بسیار مناسب می باشد.

فلاش تانک چیست

فلاش تانک دو زمانه

در ادامه معرفی انواع فلاش تانک به فلاش تانک دو زمانه می رسیم که از نظر صرفه جویی در مصرف آب می توان آن را بهترین فلاش تانک بازار دانست. دلیل آن در این امر است که با استفاده از این مدل می توان در مرحله اول یک قسمت از آب را تخلیه و در صورت نیاز در مرحله دیگر باقی آب را نیز تخلیه کرد.

فلاش تانک دو مخزنه

فلاش تانک دو مخزنه مدل دیگری ست که در معرفی انواع فلاش تانک به آن می پردازیم. این نمونه ها دارای دو مخزن هستند که هر کدام ورودی و خروجی مختص به خود را دارند. عملکرد این نوع در حقیقت مانند مدل های دو زمانه است. یکی از مخزن ها کوچک تر است که ابتدا مورد استفاده قرار می گیرد و اگر نیاز باشد فرد از محتویات مخزن دوم هم استفاده می کند. مدل های دو مخزنه برای صرفه جویی در مصرف آب بسیار مناسب می باشند. گفته می شود با استفاده از این محصول می توان 50 تا 70 درصد در مصرف آب صرفه جویی کرد.

فلاش تانک آنتی باکتریال

به غیر از فلاش تانک اتوماتیک، بهترین فلاش تانک بازار از لحاظ بهداشتی را می توان این مدل نیز درنظر گرفت. فلاش تانک آنتی باکتریال از لحاظ عملکرد و مکانیزم تفاوتی با یک فلاش تانک معمولی ندارد. تنها تفاوت آب به استفاده از مواد آنتی باکتریال برمی گردد که در کاهش آلودگی بسیار موثر عمل می کند.

تفاوت فلاش تانک با سیفون چیست؟

گاهی اصطلاح سیفون، اشتباها به جای فلاش تانک استفاده می شود. (احتمالا عبارت کشیدن سیفون را شنیده اید!) این عبارات رایج هستند. ولی از نظر فنی به کار گیری دو کلمه به جای هم اشتباه است. با تعریف و کاربرد فلاش تانک که بالاتر آشنا شدیم. اما سیفون لوله ای خمیده است که در سیستم لوله کشی فاضلاب استفاده می شود. به این صورت که مقداری آب را در خمیدگی خود نگه میدارد، تا بوی فاضلاب به درون ساختمان نشت پیدا نکند.

عکس فلاش تانک و سیفون

فرق بین فلاش تانک و سیفون

مزایا فلاش تانک چیست؟

از مزایا فلاش تانک ها می توان به صرفه جویی در مصرف آب، کاهش آلودگی و افزایش بهداشت در این محیط و پیرو این مزیت، به کاهش بیماری نیز اشاره کرد. در کنار این ها، با کمک فلاش تانک های ضد باکتری محیط از عوامل بیماری زا پاک می شود.

در ادامه به مزیت استفاده از فلاش تانک های توکار نیز اشاره کنیم که علی رغم اینکه فضایی را در محیط دستشویی اشغال نمی کنند، می توانند سایز بزرگ تر و ذخیره آب بیشتری نیز داشته باشند.

و در نهایت باید ذکر کرد که با استفاده از فلاش تانک اتوماتیک که عملکرد آن بدون دخالت دست است، بهداشت هنگام استفاده از توالت به حداکثر می رسد.

به طور خلاصه مزایای انواع فلاش تانک به شرح زیر است:

  • کاهش مصرف آب و صرفه جویی در آن به خصوص در نوع دو زمانه
  • کاهش مشکلات بهداشتی و عفونی
  • نوع توکار آن فضایی را نمی گیرد
  • در فلاش تانک خودکار دست در انجام تخلیه آب دخالت نمی کند
  • در انواع فلاش تانک آنتی باکتریال عمل ضدعفونی صورت می گیرد

فلاش تانک

تصویر انواع مختلف فلاش تانک در طرح های مختلف

نحوه نصب فلاش تانک

با توجه به اینکه فلاش تانک از قطعات و تجهیزات زیادی تشکیل نشده است، عملاً نصب آنها نیازی به فرایندهای پیچیده و مشکل ندارد به راحتی می توان آنها را نصب کرد. با وجود اینکه، مدل های مختلف فلاش تانک ها متفاوت است، اما معمولاً نصب آنها از یک روند تکراری و مشابه تبعیت می کند:

  1. مشخص کردن محل قرارگیری پیچ و رول پلاک : با توجه به نوع روکار یا توکار بودن فلاش تانک ها، ممکن است نگهدارنده آن ها متفاوت باشد، اما شیوه اصلی برای نصب کردن نگهدارنده، استفاده از دریل و سپس پیچ و رول پلاک است. بنابراین محل سوراخ پیچ ها را علامت گذاری کنید و با دریل سوراخ مناسب ایجاد کنید.
  2. نصب نگهدارنده سیستم : در این مرحله نوبت به نصب سیستم نگهدارنده می رسد که با یک پیچ گوشتی ساده و احتمالاً آچار می توانید نگهدارنده را در محل مناسب نصب کنید.
  3. قرار دادن مخزن فلاش تانک : با توجه به محل از پیش تعیین شده برای قرار گیری مخزن بر روی نگهدارنده، در این مرحله مخزن را در جای اصلی خود نصب کنید و با تکان دادن جزئی آن، مطمئن شوید که امکان سقوط ندارد.
  4. وصل کردن لوله های ورودی و خروجی : فلاش تانک از یک سیستم ورودی و یک سیستم و خروجی برای تخلیه آب برخوردار است. در این مرحله باید ورودی ها و خروجی های مخزن را به محل های از پیش تعیین شده وصل کنید.

فلاش تانک سرویس ایرانی

سخن پایانی

فلاش تانک یکی از ضروریات هر محل است. برای استفاده از هر نوع توالت، ایرانی یا فرنگی، این وسیله مهم برای تخلیه بهداشتی محل، کاهش مصرف آب و افزایش سطح بهداشت در این محیط آلوده، بهترین راه است.

پیشنهاد مطالعه : راهنمای خرید توالت فرنگی

پاسخ کوتاه به سوالات پر تکرار
قیمت انواع فلاش تانک چند است؟
قیمت فلاش تانک به عواملی همچون برند شرکت سازنده، جنس بدنه، وزن و ابعاد، گنجایش، تک زمانه یا دو زمانه بودن، اهرمی یا دکمه ای بودن و ... بستگی دارد اما در حالت کلی قیمت انواع فلاش تانک از 300 هزار تومان تا 4 میلیون تومان می باشد.
بهترین برند های فلاش تانک کدامند؟
از بهترین و معروف ترین برندهای تولید کننده فلاش تانک می توان به برند محک، فلاش تانک ایران، گبریت، ایمن آب، نیاز، نوا، ملودی، سیتکو، چاپار، صبا، برلیان، فرپود و ... اشاره کرد.
تاریخ به روز رسانی : 1401/10/26
محصولات مرتبطمحصولات مرتبط
فلاش تانک توکار فلاش تانک ایران مدل وال هنگ 02
فلاش تانک توکار فلاش تانک ایران مدل وال هنگ 02
فلاش تانک توکار دو مرحله ای الپس مدل EL PATRON
فلاش تانک توکار دو مرحله ای الپس مدل EL PATRON
فلاش تانک ایمن آب مدل کاسپین طرح niloofar
فلاش تانک ایمن آب مدل کاسپین طرح niloofar
فلاش تانک دو مرحله ای دکمه ای شیرآلات بهداشتی قهرمان
فلاش تانک دو مرحله ای دکمه ای شیرآلات بهداشتی قهرمان
فلاش تانک دو زمانه نیاز مدل لوتوس 64
فلاش تانک دو زمانه نیاز مدل لوتوس 64
فلاش تانک اهرمی ایمن آب مدل ارس
فلاش تانک اهرمی ایمن آب مدل ارس
فلاش تانک دو مرحله ای نیاز مدل فوق باریک
فلاش تانک دو مرحله ای نیاز مدل فوق باریک
فلاش تانک ایران مدل ساحل s01
فلاش تانک ایران مدل ساحل s01
نظرات ارسال نظر، پیشنهاد و تجربه شخصی شما درباره مطلب بالا
کلیه حقوق متعلق به وب سایت طوطی کالا است و کپی برداری با ذکر منبع مانعی ندارد