منو

فرش نمدی چیست؟ انواع آن کدام است و چه خواص درمانی دارد؟

نمد فرش برای کسانی که دکوراسیون به سبک سنتی را می پسندند، گزینه خوبی محسوب می شود. انواع نمد معمولاً قیمت مناسبی دارند و حسی از طبیعت را در طراحی فضای داخلی خانه به وجود می آورند و ظرافت و اصالتی دارد که حتی فرش های گران قیمت دستباف هم به پای آن نمی رسند.

در این نوشتار درباره نمد و مزایا و معایب نمد فرش ها در دکوراسیون خانه صحبت می کنیم اگر قصد خرید نمد را دارید، با ما همراه باشید.

فرش نمدی چیست

نمد چیست؟

نمد یکی از انواع کف پوش است که بافته نمی شود و بدون استفاده از دار تهیه می شود. این کف پوش از جنس پشم طبیعی با استفاده از دو خاصیت جعد یابی و پوسته ای شدن پشم و همچنین با ایجاد رطوبت، حرارت، فشار و مالش، به یک بافت به هم تنیده تبدیل می شود و در نهایت به صورت نمد درمی آید.

زیرانداز نمدی، به تنهایی و یا بر روی قالی یا گلیم استفاده می شود. مقدار پشمی که برای نمد مالی استفاده میشود به همان اندازه ای است که برای تولید قالی استفاده می گردد.

تاریخچه فرش نمدی

تاریخچه دقیقی درباره تولید اولیه فرش نمدی ایرانی در دسترس نیست. کتابی هم در این زمینه وجود ندارد. تاریخچه نمد دستباف ایرانی به سالیان دور که انسان ها بیشتر به شغل دامپروری مشغول بودند برمیگردد. فرش نمدی ایرانی هنر اصیل با قدمت ۴ هزار ساله است.

نمد های اولیه بیشتر در نواحی ساحلی دریای خزر و روستاهای و آبادی های مناطق مرطوب مرسوم بوده است، تولید شده است. در زمان حال، بیشتر مردم فرق بین نمد دستباف ارگانیک را با فرش ماشینی، گلیم و قالی نمی دانند.

نمد طبیعی از پشم گوسفند، بره، کرک شتر تهیه میشود. رد پای نمد اولیه از آثار و مدارک تاریخی بدست آمده، به کشور چین مربوط می شود. همینطور در قبرهای تاریخی کشور آلمان نیز نمونه های از نمد دستباف مشاهده شده است.

فرش و قالیچه نمدی

خواص درمانی فرش ها و زیراندازهای نمدی

فرش نمدی ۱۰۰% طبیعی، از پشم و کرک بهاره گوسفند، شتر و بز تهیه می شود. مواد اولیه به کار رفته در آن از الیاف طبیعی و رنگ های کاملا ارگانیک ساخته می شود واین امر باعث شده تا از نرمی خاصی برخوردار باشد و نشستن روی نمد بسیار لذت بخش است از دیگر خواص نمد جذب کردن رطوبت موجود در اطراف خوداست به همین خاطر چادرهای عشایر آب را از خود عبور نمیدهند چون از پشم ساخته میشوند.

و به خاطر این خاصیت مورد استقبال بسیار زیاد کشورهای دارای آب و هوای شرجی حاشیه خلیج فارس قرار گرفته و حاضرند برای خرید ان پول خوبی پرداخت کنند. هنگام خوابیدن روی نمد گرمای حاصل از تماس بدن شما با نمد تشدید میابد که این امر موجب بهبود گردش خون و همچنین تسکین هر گونه گرفتگی عضلاتاست.

درمان کمردرد و دردهای رماتیسم و دردهای ناشی از عمل جراحی مفاصل از دیگر خواص نمد است که بهبود سریعتر را منجر میگردد.

کاربرد نمدفرش ها در دکوراسیون

از نمد در زمینه های تزیین و دکوراسیون هم استفاده میکنند به طور مثال کسانی که صاحب تالار، رستوران، کافه، هتل و مهمانسرا هستند از نمد جهت تزیین این محیط ها استفاده می نمایند، عمر مفید نمد بین 50 تا 70 سال است به همین خاطر بعضی از نمدهای سن بالا در موزه های مردم شناسی نگهداری میشوند. همچنین از این محصول به عنوان تابلو وروی میز نیز استفاده می شود.

خرید فرش نمدی

انواع طرح و نقش نمد

طرح های روی انواع نمدهای دستباف، نقش هایی ساده و بدون پیچیدگی های زیاد و برگرفته از طبیعت بکر هستند. بنابراین اگر دکوراسیون هایی به سبک کلاسیک، دیزاین با طرح های انتزاعی پیچیده و تزیینات پر زرق و برق دوست دارید، سراغ خرید نمد نروید. فرش های نمدی دستباف، با ساختار کلی دکوراسیون کلاسیک (مثل مبلمان استیل، فرش و پرده های شلوغ) اصلاً هماهنگ نیست.

تفاوت نمد طبیعی و غیر طبیعی چیست؟

  • نمد طبیعی از جنس پشم گوسفند و یا شتر و کاملا طبیعی است و با استفاده از مالش و کوبش استادان نمد مالی به نمد تبدیل شده است در صورتی که مواد اولیه ی نمد مصنوعی، پلاستیک می باشد.
  • نمد سنتی، جسم فوق العاده داغ را تحمل میکند و حتی اگر کبریت روشن روی آن بیفتد خاموش میشود.
  • ضخامت پارچه های نمدی حداکثر 5 میلیمتر است. در حالی که نمد طبیعی تا 3 سانتی متر قابل تولید می باشد.
  • عمر محصولات نمدی تولید شده از نمد پشمی نسبت به کالاهای مصنوعی بسیار بالاست.
  • نمد سنتی بر خلاف نمد صنعتی ضربات و لرزش های ناشی از برخورد و صوت را براحتی می گیرد و انتقال نمی دهد.
  • نمد طبیعی دارای خواص بسیاری است و در درمان بسیاری از دردهای مفصلی و ستون فقرات کابرد دارد، در صورتی که نمد الیاف پلاستیکی هیچ خاصیتی ندارد.

مراحل نمد مالی سنتی

مراحل مختلف تولید نمد بدین شرح است: پاکسازی کردن پشم - تهیه قالب - حلاجی پشم - رنگرزی - نقش زنی و نهایتا تهیه نمد.


مراحل بافت فرش نمد

  • ابتدا قالب نمد را در کف کارگاه پهن کرده و نمدمال آماده نقش پردازی می گردند.
  • استاد کار نمد مال مانند یک نقاش که از ذهن خود کمک می گیرد، و کار را با رنگ های روی نمد آغاز می کند.
  • پشم حلاجی شده را به قطر سه سانتی متر نسبتا متراکم روی طرح انبوه می کنند.
  • آغشته کردن پشم قالب گیری شده به آب جوش و صابون در این مرحله صورت می پذیرد.
  • و بعد از آن قالب را که پشم ها و نقش ها روی آن گسترده شده است در کرباس می پیچند وطنابی به دور آن می بندند.
  • و بعد ار آن فرایند نمد مالی با کوبش و ضربه به زوایای مختلف نمد لوله شده صورت می پذیرد.

قیمت زیرانداز نمدی

قیمت زیرانداز نمدی بر اساس اندازه نمد، نوع نقش نمد، اندازه ضخامت نمد، رنگ های به کاررفته در آن، جنس پشم به کاررفته در نمد، نوع مالش و مدت زمان تولید نمد، تعیین می شود.

قیمت زیرانداز نمدی ماشینی بر اساس تولید کننده ای که آن را به بازار عرضه می کند، متفاوت است و بر اساس معیارهایی چون سایز و کیفیت تعیین می شود. زیراندازهایی که به صورت عمده و تعداد بالا به فروش می رسند همیشه قیمت کمتری دارند، بدین ترتیب مشتری می تواند با خرید به صورت عمده در هزینه های خود صرفه جویی کنند.

پیشنهاد مطالعه : گلیم چیست و انواع آن کدام است؟

شست وشو و نظافت نمد

اگر به قصد خرید نمدفرش ها را دیده باشید، حتماً مشاهده کرده اید که پرز زیادی به نسبت به بقیه انواع فرش ها دارند. گاهی لازم است تا نمدها را، مخصوصا در روزهای اول ورود به خانه، جا به جا و زیر و رو کنید تا پرز و الیاف آن را تمیز کنید. بعضی از فرش های نمدی به خاطر مواد به کار رفته در آن ها، پرزدهی بسیار بالایی دارند. حتماً هنگام خرید نمد به این نکته توجه کنید.

واقعیت این است که نمد فرش های واقعی از پشم گوسفندان تهیه می شوند. فرش های نمد، به خصوص هنگام ورود به خانه بوی گوسفند می دهند. رایج ترین روش برای از بین بردن بوی نامطبوع این زیراندازهای نمدی شستن آن هاست.

به این نکته توجه کنید که تنها زیرانداز نمدی را باید با مواد شوینده ضعیف مانند: مایع دستشویی و یا پودرهای کم آنزیم یا مایع ظرفشویی بشویید تا به بافت و رنگ آن آسیبی وارد نشود.

همچنین برای از بین بردن بوی نامطبوع و برای شستن نمد احتیاج نیست که از تجهیزات و ابزارآلات سخت استفاده کنید؛ بلکه می توانید پس از خیس کردن نمد و کف مالی آن، بر روی آن راه بروید. با این عمل بوی نامطبوع زیرانداز نمدی به طور کامل از بین می رود.

الیاف نمد دستباف را اغلب با رنگ های صنعتی، اما به شیوه دستی رنگ آمیزی می کنند، به همین دلیل باید با احتیاط زیاد و به میزان کم شسته شوند و یا سراغ گزینه شست و شوی آن ها نروید.

خری اینترنتی انواع فرش نمدی

تاریخ به روز رسانی : 1401/07/13
نظرات ارسال نظر، پیشنهاد و تجربه شخصی شما درباره مطلب بالا
کلیه حقوق متعلق به وب سایت طوطی کالا است و کپی برداری با ذکر منبع مانعی ندارد