منو

درایو نوری اکسترنال چیست و چه کاربرد، مزایا و معایبی دارد؟

درایو نوری چیست؟

درایو نوری (ODD مخفف: Optical Disc Drive) یا دیسک گردان نوری در واقع دستگاهی است که با استفاده از امواج الکترومغناطیسی و یا نور لیزر برای خواندن و یا نوشتن اطلاعات بر روی دیسک های CD و DVD استفاده می شود. این دستگاه ها همچنین قادر هستند که اطلاعات را بر روی CD ها و DVD های خاص را پاک کرده و مجدداً بر روی آن ها اطلاعات جدید را قرار دهند.

درایو نوری

راهنمای خرید درایو نوری اکسترنال یا خارجی

امروزه دیسک های نوری جزئی جدایی ناپذیر از دستگاه های پخش خانگی (CD ، DVD)، پخش های داخل خودرو، سیستم های کامپیوتر و ... می باشند. امروزه داریور های نوری به صورت داخلی و خارجی یا اکسترنال مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع درایو نوری

درایوها در انواع مختلفی تولید می شوند که در دو دسته بندی کلی درایو نوری اکسترنال و اینترنال تقسیم بندی می شوند.

درایو نوری اینترنال Internal optical drive

درایو اینترنال در داخل کیس ها و لپ تاپ ها قرار می گیرند و با پیچ های خاصی به بدنه متصل می شوند. در این مدل از درایو به دلیل اتصال مستقیم به مادربرد سرعت بالاتری برای پردازش دارند. این نوع درایو نیز دارای مزایا و معایبی است که در ادامه به آن ها اشاره می شود.

مزایای درایو اینترنال

  • با استفاده از کابل ساتا و به طور مستقیم به مادربرد متصل می شود.
  • درایو نوری اینترنال دارای قدرلت لنز و موتور بیشتری دارد.
  • در درایوهای اینترنال برق مستقیم از پاور سیستم تامین می شود.
  • سرعت خواندن و نوشتن در درایو اینترنال نسبت به درایو نوری اکسترنال بیشتر است.
  • یک درایو اینترنال با ویژگی های مشابه یک درایو اکسترنال قیمت کمتری دارد.
  • طول عمر درایو اینترنال نسبت به اکسترنال بالاتر است.

درایو نوری داخلی

عکس درایور نوری اینترنال یا داخلی لپ تاپ

معایب درایو اینترنال

  • به دلیل قرارگیری درایو اینترنال درون سیستم قابلیت جابه جایی در آن وجود ندارد.
  • وجود درایو اینترنال درون لپ تاپ باعث افزایش ضخامت و وزن آن می شود.
  • درایو اینترنال دارای دور موتور بالاتری است و امکان شکستن دیسک های قدیمی و خش دار در آن ها بالاتر است.

درایو نوری اکسترنال Optical drive external

درایو نوری اکسترنال Optical drive external همانطور که از نامش مشخص است درون رایانه و یا لپ تاپ قرار نمی گیرد و از آن ها میتوان در خارج از سیستم ها استفاده کرد و منبع تغذیه و فن مخصوص خود را دارد.

اتصال درایو اکسترنال به رایانه و یا لپ تاپ تنها با کابل یو اس بی صورت می گیرد. در واقع کابل USB در درایو اکسترنال دارای دو وظیفه است. یکی ارسال اطلاعات و دیگری تامین برق درایو اکسترنال. این نوع درایوها به محض اتصال به رایانه به سرعت شناسایی می شوند.

مزایای استفاده از درایو نوری اکسترنال

  • این درایوها را می توان به لپ تاپ و یا هر رایانه دیگری متصل کرد.
  • اتصال Optical drive اکسترنال آسان بوده و به راحتی توسط تمامی سیستم عامل ها شناسایی می شوند.
  • این نوع درایو ها نیازی به نصب درایور ها و نرم افزار جانبی برای شناسایی ندارند.
  • از درایو اکسترنال می توان برای رایت کردن CD و DVD نیز استفاده کرد.

معایب استفاده از درایو نوری اکسترنال

  • درایو نوری اکسترنال نسبت به درایو های نوری اینترنال طول عمر کمتری دارد.
  • این درایو ها به دلیل استفاده از کابل USB کند تر بوده و فرآیند خواندن اطلاعات از آن ها طولانی تر است.

درایو نوری اکسترنال و خارجی

اجزای مختلف درایو نوری چیست؟

Optical drive از اجزای زیر تشکیل شده است. این اجزا در تمامی درایو های نوری وجود داشته و کارایی یکسانی دارند:

بخش متحرک درایو : شامل بخش های ورود و خروج CD و بخش های متحرک اپتیک می شود. بخش های متحرک وظیفه چرخاندن دیسک، جابجا کردن آن و در نهایت جابجا کردن هد خوانشگر یا نویسنده را بر عهده دارند.

بخش موتور گرداننده دیسک: شامل یک موتور در وسط درایو که وظیفه چرخش دیسک را بر عهده دارد. این موتور این قابلیت را دارد که بتواند دیسک را با سرعت های مختلف به چرخش در آورد، گرچه بسیاری از مواقع سرعت چرخش یکسان است و تغییر نمی کند.

بخش اپتیک درایو: شامل بخش اپتیک و بازی حرکت دهنده اپتیک می باشد. این بخش برای خواندن اطلاعات از روی CD بر روی CD در حال چرخش حرکت می کند. این بخش همچنین می تواند برای نگارش اطلاعات بر روی دیسک نیز به کار رود.

بخش برد مرکزی: وظیفه برد یا کیت اصلی کنترل دور موتور و تنظیم حرکت اپتیک روی دیسک است. پردازش اطلاعات خوانده شده از روی دیسک توسط این بخش انجام خواهد شد. اطلاعات را این بخش توسط کابل های ساتا به برد اصلی رایانه انجام داده می شود.

چرا DVD Writer دو سیم USB دارند؟

انسان برای زنده ماندن و بقا به اکسیژن و به تبع آن به جریان خون نیاز دارد، هر وسیله الکترونیکی هم برای زنده ماندن و عملکرد صحیح به جریان الکتریکی نیاز دارد DVD Writer هم از این قاعده مستثنا نیستند. جریان الکتریکی و ولتاژ دو فاکتور مهم در مدارات الکتریکی هستند که بدون وجود اینها اصلا الکترونیک بی معنی است.

پورت USB ولتاژ ثابت 5 ولت دارد با جریان های مختلف که این عبارت (مختلف) بستگی به دستگاه وصل شده به پورت USB دارد. هر دستگاهی که با پورت USB کار میکند (مثل فلش مموری ، رم ریدر و ...) جریان مشخص و متفاوتی را از پورت USB میکشد. مثلا شاید یک فلش مموری 50 میلی آمپر بکشد و یک رم ریدر 100 میلی آمپر.


چرا دی وی دی رایتر دو تا usb دارد

برخی دی وی دی رایتر های اکسترنال کابل دو سره دارند

جریان الکتریکی مصرفی درایو نوری اکسترنال

DVD Writer ساختاری مکانیکی دارد و دارای موتور است. موتور در DVD Writer وظیفه چرخاندن DVD و یا CD را دارد تا با حرکت خطی لنز (اپتیک)، دستگاه به تمام نقاط روی DVD دسترسی داشته باشد. اصولا حرکات مکانیکی که با برق راه اندازی می شوند در مقایسه با دستگاه تمام الکترونیکی، جریان بیشتری میکشند. چون حرکت یک جسم مکانیکی با روشن و خاموش شدن قطعات الکترونیکی (مثلا داخل یک آی سی) خیلی خیلی فرق دارد.

جریان مصرفی دی وی دی رایتر اکسترنال حدود 500 میلی آمپر به بالا هست. این در حالی است که پورت USB معمولی حدود 100 تا 500 میلی آمپر (ماکزیمم) می تواند جریان بدهد . پس تا اینجا متوجه شدید که راه اندازی یک حرکت مکانیکی توسط برق، نیاز به جریان بالایی داره.

پورت های USB که روی کامپیوتر و لپ تاپ وجود دارد، برای جریان دهی نیست، اغلب برای نقل و انتقال اطلاعات هستند. هر چند جدیدا پورت هایی مخصوص شارژ طراحی کردند که وظیفه شان فقط شارژ دستگاه های USB است. با این وجود وقتی شما هارد اکسترنال را به پورت USB وصل میکنید، جریانی که نیاز است تا هارد اکسترنال به درستی کار کند برقرار نمیشود.

به همین منظور یک سیم USB برای انتقال دیتا و دریافت توان الکتریکی از پورت USB و یک سیم USB دیگه صرفا برای دریافت توان یا همان جریان الکتریکی از پورت USB طراحی میکنند. در این حالت اگه سیم USB اول، نتوانست توان لازم را دریافت کند، مجبورید که سیم USB دوم را هم به یکی دیگه از پورت های USB وصل کنید. به همین خاطر اغلب دستگاه های اکسترنال مثل درایور نوری اکسترنال دارای دو کابل usb می باشند.

درایو نوری چیست

عکس درایو نوری اکسترنال در حال خواندن دی وی دی

نکات مهم هنگام خرید درایو DVD اکسترنال

برای راحتی شما، در اینجا چند ویژگی مهم را ذکر کرده ایم که باید قبل از خرید درایو دی وی دی خارجی در نظر بگیرید. این به شما کمک می کند تا محصولی مطمئن پیدا کنید و بعدا پشیمان نخواهید شد.

1 - سرعت : اولین چیزی که باید به آن توجه کنید سرعت خواندن و نوشتن هر درایور DVD است. امروزه اکثر درایورهای دی وی دی خارجی یا درایورهای سی دی خارجی دارای نسخه پلاگین USB هستند. اطمینان حاصل کنید که درایو خارجی CD ROM شما از USB 3.0 پشتیبانی می کند زیرا این سرعت سریعتر از USB 2.0 قدیمی است و همچنین با عقب سازگار است.

2 - سازگاری : اکثر درایوهای DVD خارجی با Windows و Mac OS خوب کار می کنند. اگر نسخه ای قدیمی تر از هر یک از سیستم عامل های ذکر شده یا سایر موارد دارید ، به یاد داشته باشید که آیا این درایو DVD با نسخه سیستم عامل شما سازگار است یا خیر. علاوه بر این، بسیاری از آنها از Blu-ray پشتیبانی نمی کنند.

3 - اندازه : اگرچه، امروزه بسیاری از درایوهای DVD خارجی قابل حمل هستند و تحرک بالایی را ارائه می دهند. اما هنوز هم وجود دارد برخی از آنها که شما فقط می توانید در خانه استفاده کنید و نمی توانید آنها را حمل کنید. بهتر است یک مورد کوچک، کم حجم و قابل حمل داشته باشید تا بتوانید به راحتی از هر کجا که می خواهید استفاده کنید.

راهنمای خرید درایو نوری خارجی

4 - سر و صدا : از آنجا که دیسک های نوری درون درایوهای CD / DVD چرخانده شده اند و هنگام نوشتن یا خواندن از دیسک، سر و صدای آن به راحتی قابل شنیدن است. بنابراین اگر نمی خواهید از صدایی که خواندن / نوشتن آن را ناراحت می کند، اطمینان داشته باشید که با بهترین درایوهای DVD / CD خارجی که از فناوری کاهش نویز استفاده می کنند، بروید.

5 - کیفیت : مراقبت گسترده از وسایل الکترونیکی نیز درایورهای DVD خارجی اعمال می شود. اکثر درایوهای DVD خارجی شکننده هستند و باید با احتیاط کار کرد. بسیاری از آنها از پلاستیک ساخته شده اند. در صورت استفاده از پلاستیک با کیفیت خوب، می تواند دوام و قابل اعتماد باشد. استفاده از مواد مناسب و با کیفیت و بهترین دیسک های DVD خارجی.

6 - ضمانت : بیشتر دستگاه ها با مدت زمان 1 سال یا حداکثر 2 سال ضمانت همراه هستند. حتما درایو دی وی دی خارجی را با کارت گارانتی خریداری کنید تا در صورت بروز هرگونه خطا و خطا، تعویض شود.

پاسخ کوتاه به سوالات پر تکرار
قیمت درایو نوری اکسترنال چند است؟
قیمت انواع درایو اکسترنال لپ تاپ به عوامل مختلفی همچون برند شرکت سازنده، نوع درایو (DVD ،CD ،Blu-Ray)، منبع انرژی، سرعت خواندن و نوشتن، وزن، میزان بافر و ... بستگی دارد اما در حالت کلی قیمت انواع درایو نوری اکسترنال از 600 هزار تومان تا 8 میلیون تومان می باشد.
بهترین برندهای درایو اکسترنال کدامند؟
از معروف ترین و بهترین تولید کنندگان درایو اکسترنال می توان به برند های ایسوس، لایت آن، ترنسند، لنوو، اکسون، اچ پی، ام اس آی، سامسونگ، ال جی، پایونیر، سونی، دل و ایسر اشاره کرد.
درایو نوری اکسترنال چه کاربردی دارد؟
با تهیه‌ درایو نوری اکسترنال، امکان تماشای فیلم و پخش موسیقی از روی سی دی و دی وی دی، و همچنین امکان کپی و رایت دی وی دی و سی دی برای شما به وجود می آید. بنابراین کاربرد این وسیله بیشتر در خصوص لپ تاپ ها یا کامپیوترهایی است که دی وی دی درایو ندارند و یا اینکه دی وی دی درایو آنها خراب است.
تاریخ به روز رسانی : 1401/10/26
محصولات مرتبطمحصولات مرتبط
درایو DVD اکسترنال ترنسند مدل TS8XDVDS
درایو DVD اکسترنال ترنسند مدل TS8XDVDS
درایو DVD اکسترنال usb3 اکسون مدل pop-up
درایو DVD اکسترنال usb3 اکسون مدل pop-up
درایو Blu-ray اکسترنال ایسوس مدل SBW-06D5H-U
درایو Blu-ray اکسترنال ایسوس مدل SBW-06D5H-U
درایو DVD اکسترنال لنوو مدل DB65
درایو DVD اکسترنال لنوو مدل DB65
درایو DVD اکسترنال ام اس آی مدل ECD-819
درایو DVD اکسترنال ام اس آی مدل ECD-819
درایو نوری دی وی دی اکسترنال اچ پی مدل GP70N
درایو نوری دی وی دی اکسترنال اچ پی مدل GP70N
درایو DVD اکسترنال لایت آن مدل eBAU108
درایو DVD اکسترنال لایت آن مدل eBAU108
درایو DVD اکسترنال ایسوس مدل SDRW-08D2S-U Lite
درایو DVD اکسترنال ایسوس مدل SDRW-08D2S-U Lite
نظرات ارسال نظر، پیشنهاد و تجربه شخصی شما درباره مطلب بالا
کاربر X
23:22 - 1401/11/24
سوال : آیا با درایور اکسترنال می‌توان بازی نصب کرد؟ و بازی های چند دیسکی؟

پاسخ : بله تمام کارهایی که درایور نوری داخلی انجام می دهد این درایور نیز قابلیت انجام آن را دارد

کلیه حقوق متعلق به وب سایت طوطی کالا است و کپی برداری با ذکر منبع مانعی ندارد